Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:Εγώ πάλι έστησα gaming PC με AMD CPU μετά από δεκαετίες με Intel κι έχω να πω ότι έχει ακριβύνει πολύ το σπορ...

< >

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. :rtfm: Αν έβαλες 9800x3d και 5080, ναι είναι ακριβά. :iconcool:

Battlefield 6 με πάνω από 140fps...

Επειδή δε έκανα το λάθος 3 χρόνια πριν να κάνω οικονομία και να πάω σε i5 12400F με 3070.

Τώρα δεν ρίσκαρα και 9800x3d έβαλα, και MSI X870 Tomahawk και 5070ti και 990pro 4 terra.

Μένει μια Oled 32" κάποια στιγμή αλλά θα εξαρτηθεί από τις νέες GPU του χρόνου και κατά πόσο θα σηκώνουν 4Κ gaming, για να πουλήσω την 5070ti και να πάρω σειρά 6 με ανάλογη οθόνη.
Αλλιώς θα πάω σε 27 oled προς αντικατάσταση της 27" VA.

edit: και μια υδροψυξη Cooler master Master liquid 360 για να φύγει επιτέλους η Nctua που πιάνει όλο το κουτί.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#897688 Λολ σουρεαλ κατάσταση. Ο άλλος πήγε να ξεκινήσει συζήτηση για pc με το μουσατο :s_biggrin

Πάντως κι εγώ πιστεύω πως παρόλο που έχουν ακριβυνει τα high end, μπορείς να φτιάξεις αρκετά τίμιο pc με πολύ λίγα, ίσως και λιγότερα συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, κυρίως επειδή τα γραφικά έχουν φτάσει σε ένα πλατώ, και επειδή, frankly, τι να τις κάνεις τις γραφικαρες άμα τα καινουρια παιχνίδια είναι μάπα και καταλήγεις να ξαναπαίξεις τα 5ετιας και 10ετιας και remake και ξέρω γω ξέρω γω

Πχ έπεσε στα χέρια μου ένα 2ωρο διαμαντακι τις προάλλες, children of the sun, πρωτοποριακό gameplay, κατεβαινει σα σφηνάκι, παίζεται και σε x386 που λέει ο λόγος.
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 21 Οκτ 2025, 16:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:Εγώ πάλι έστησα gaming PC με AMD CPU μετά από δεκαετίες με Intel κι έχω να πω ότι έχει ακριβύνει πολύ το σπορ...

< >

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. :rtfm: Αν έβαλες 9800x3d και 5080, ναι είναι ακριβά. :iconcool:

Battlefield 6 με πάνω από 140fps...

Επειδή δε έκανα το λάθος 3 χρόνια πριν να κάνω οικονομία και να πάω σε i5 12400F με 3070.

Τώρα δεν ρίσκαρα και 9800x3d έβαλα, και MSI X870 Tomahawk και 5070ti και 990pro 4 terra.

Μένει μια Oled 32" κάποια στιγμή αλλά θα εξαρτηθεί από τις νέες GPU του χρόνου και κατά πόσο θα σηκώνουν 4Κ gaming, για να πουλήσω την 5070ti και να πάρω σειρά 6 με ανάλογη οθόνη.
Αλλιώς θα πάω σε 27 oled προς αντικατάσταση της 27" VA.

edit: και μια υδροψυξη Cooler master Master liquid 360 για να φύγει επιτέλους η Nctua που πιάνει όλο το κουτί.

< >

Εμ, είδες; Πλήρωσες γιατί θές πάνω απο 140fps στο battlefiled 6.
Δεν ακρίβυνε το hardware. :iconcool: Απέκτησες ακριβά θέλω. :rtfm:

Είναι και λίγο ελιτίστικο σπόρ - οι περισσότεροι αγοράζουν απλά το καλύτερο και όχι απαραίτητα αυτό που πραγματικά χρειάζονται:

Πχ

1. Θα μπορούσες να επιλέξεις 7800x3d - γιατί δεν έχει σημαντική διαφορά σε επιδόσεις (και με τους 2 θα πιάσεις >140fps) αλλά είναι αρκετά πιο οικονομικός. (-120€)
2. Θα μπορούσες σε επιλέξεις Β850 chipset - δεν έχει καμία διαφορά σε επιδόσεις αλλά είναι σημαντικά φθηνότερες. (-150€)
3. 990 Pro 4TB είναι όπως και να έχει υπερβολικός για Battlefiled (εκτός αν παίζει video editing οπου θα ήταν καλύτερα 2x2TB)
4. Υδρόψυξη -> Arctic Liquid Freezer III 360 Pro αν και μπορείς να ψύξεις παραπάνω από ικανοποιητικά οποιοδήποτε CPU με μια Thermalright Peerless Assassin 120 SE που κοστίζει 35€ (-70€)
5. Για GPU θα μπορούσες να επιλέξεις 9070ΧΤ - σε συνδυασμό με τον 7800x3d >150FPS ( -200€)

Αμέσως σου εξοικονόμησα 540€ :iconcool: :lol: Με λίγα λόγια μπορείς να παίζεις BF6 >140 με 1300-1500€, μπορείς και με 3k, οπότε μη παραπονιέσαι για τις τιμές. Όσο τα αγοράζετε, θα ακριβαίνουν. :iconcool:

Υ.Γ
27 oled > 32 4k κατα τη γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. :rtfm: Αν έβαλες 9800x3d και 5080, ναι είναι ακριβά. :iconcool:

Αυτα τα δυο μονο κανουν οσο 3 PS

saxon_747 έγραψε:
mousatos έγραψε:Για αυτό παίρνεις κονσόλα PS 5 και καθαρίζεις με ένα 600αρι

...και πληρώνεις κάθε παιχνίδι >50€. :iconcool:

Φτανουν για καμια εικοσαρια παιχνιδια δηλαδη, χωρις να υπολογισουμε τα υπολοιπα ενος PC, κουτια, μητρικες, τροφοδοσια, μνημες , ψυξη και υποθετουμε οτι εχεις ηδη 4Κ οθονη.

Επισης αυτα τα 20 παιχνιδια και οποιο αλλο θα παιζουν χωρις πτωση αποδοσης- γραφικων καθε μα καθε φορα για οσα χρονια θα ζει το PS
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#897691 Δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα πράματα. Αν θέλεις παιχνιδομηχανή πάρε παιχνιδομηχανή αν θέλεις υπολογιστή πάρε υπολογιστή (που παίζει και παιχνίδια).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#897692 Θα μπορούσα-τώρα-να παίξω BF6 με 140+ fps, του χρόνου η του παραχρονου θα ήμουν όπως με τον 12400F τώρα.

Στην αρχή και για 9070xt πήγα και για μικρότερη CPU και για B850 αλλά στο τέλος είπα yolo.

Δίσκο έχω 970 Evo 1tb που γέμισε οποτε πήγα στα 4tb για να έχω να πορεύομαι.

Cooler για αυτό που έγραψες πήγαινα αλλά δεν ήταν σε στοκ άμεσα οπότε πήγα στο επόμενο καλύτερο, μικρές διαφορές σε επιδόσεις και τιμές.

Οθόνες μιλάμε πάντα για OLED είτε 27 είτε 32, εξαρτάται από τις διαθέσιμες GPU πάντα.

Εφόσον ξαναμπήκα στο σπορ ένας επιπλέον λόγος να πάω στα ακριβότερα ήταν να πωλούνται σε καλύτερη τιμή σε 1-2 χρόνια.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:...Εφόσον ξαναμπήκα στο σπορ ένας επιπλέον λόγος να πάω στα ακριβότερα ήταν να πωλούνται σε καλύτερη τιμή σε 1-2 χρόνια.
Είσαι σίγουρος για αυτό;;; Εγώ νομίζω ότι όσο πιο ακριβό είναι τόσο πιο πολύ θα χάσεις (σε απόλυτη τιμή). Ειδικά αν είναι το τελευταίο μοντέλο χάνεις ακόμα περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:Θα μπορούσα-τώρα-να παίξω BF6 με 140+ fps, του χρόνου η του παραχρονου θα ήμουν όπως με τον 12400F τώρα.

Ο 12400 ήταν entry-mid level

O 7800 παραμένει high end gaming cpu (no2 αμέσως μετά τον 9800)

dimik έγραψε:Στην αρχή και για 9070xt πήγα και για μικρότερη CPU και για B850 αλλά στο τέλος είπα yolo.

Ε τότε μη παραπονιέσαι για το ότι "ακριβυναν" τα pc parts

Στην ίδια κατηγορία παίζει η 9070 μόνο που είναι 200€ φθηνότερη.

Το x870 δεν προσφέρει τίποτα παραπανω εκτός αν ψήνεσαι για oc.

dimik έγραψε:Εφόσον ξαναμπήκα στο σπορ ένας επιπλέον λόγος να πάω στα ακριβότερα ήταν να πωλούνται σε καλύτερη τιμή σε 1-2 χρόνια.

Το ίδιο ποσοστό χασουρας θα είχες, απλά θα είχες ξοδέψει λιγότερο αρχικά.
Μη λες τις ίδιες δικαιολογίες που λέμε στις γυναίκες. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
saxon_747 έγραψε:

Ο μέσος gamer αγοράζει έως 2 παιχνίδια το χρόνο.
Σε αυτές τις ποσότητες λίγη σημασία έχει η τιμή.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
NickTG έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

:dizzy:
Δεν το ήξερα αυτό.

Εγώ θα παίξω τουλάχιστον 10 το χρόνο
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:Θα μπορούσα-τώρα-να παίξω BF6 με 140+ fps, του χρόνου η του παραχρονου θα ήμουν όπως με τον 12400F τώρα.

Ο 12400 ήταν entry-mid level

O 7800 παραμένει high end gaming cpu (no2 αμέσως μετά τον 9800)

dimik έγραψε:Στην αρχή και για 9070xt πήγα και για μικρότερη CPU και για B850 αλλά στο τέλος είπα yolo.

Ε τότε μη παραπονιέσαι για το ότι "ακριβυναν" τα pc parts

Στην ίδια κατηγορία παίζει η 9070 μόνο που είναι 200€ φθηνότερη.

Το x870 δεν προσφέρει τίποτα παραπανω εκτός αν ψήνεσαι για oc.

dimik έγραψε:Εφόσον ξαναμπήκα στο σπορ ένας επιπλέον λόγος να πάω στα ακριβότερα ήταν να πωλούνται σε καλύτερη τιμή σε 1-2 χρόνια.

Το ίδιο ποσοστό χασουρας θα είχες, απλά θα είχες ξοδέψει λιγότερο αρχικά.
Μη λες τις ίδιες δικαιολογίες που λέμε στις γυναίκες. :rtfm:

Σε cpu intensive παιχνίδια είναι γρηγορότερος ο 9800.

Η 9070 είχε 150 ευρώ λιγότερα και χωρίς DLSS, κλπ κλπ και με θέματακια της AMD που και που με drivers. Σε επιδόσεις είναι κοντά αλλά όχι ίδια και σίγουρα όχι σε 4Κ, στο οποίο η 5070ti ίσως να μπορεί να ανταπεξέλθει και να μην χρειαστεί να την αλλάξω.

Απλά οι mobo με X870 ήταν πιο πλούσιες σε slots, features κοκ.

Από όλα αυτά CPU και mobo/ram θεωρώ χλωμό να χρειαστεί να πουλήσω την επόμενη 5ετια,εξ ου και η επιλογή από το πάνω ράφι. Μετά δεν θα έχει σημασία έτσι κι αλλιώς η τιμή πώλησης.
Πριν τον 12400 πχ είχα έναν i7 Q9... που κουβάλησε σχεδόν μια 10ετια χωρις θέμα.

Γενικά ναι μεν είναι ένα high end μηχάνημα αλλά όχι top και τα χρήματα που κόστισε είναι πολλά σε σχέση με πριν μια 5ετια+

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:θέματακια της AMD που και που με drivers.

Απο ποιά εποχή έρχεσαι; :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=NTXoUsdSAnA

dimik έγραψε: Σε επιδόσεις είναι κοντά αλλά όχι ίδια και σίγουρα όχι σε 4Κ, στο οποίο η 5070ti ίσως να μπορεί να ανταπεξέλθει και να μην χρειαστεί να την αλλάξω.

Σχεδόν καμία διαφορά σε Rasterization Performance
Geometric mean (equal weighting) of 14 games
https://www.tomshardware.com/reviews/gp ... ,4388.html

dimik έγραψε:Απλά οι mobo με X870 ήταν πιο πλούσιες σε slots, features κοκ.

Και τα χρειάζεσαι για το BF6 ? :shifty:

Ρε΄συ με εμένα μιλάς τώρα όχι με τον Νίκο Παππα που έχει turbox 15ετίας. :lol:

Μη με παρεξηγείς, απλά θέλω να πω ότι άλλο χόμπι είναι το pc building και άλλο το pc gaming.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
saxon_747 έγραψε:
NickTG έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

:dizzy:
Δεν το ήξερα αυτό.

Εγώ θα παίξω τουλάχιστον 10 το χρόνο

Δες για παράδειγμα το Switch που έχει πουλήσει 153 εκατομμύρια κονσόλες.

https://www.nintendo.co.jp/ir/en/financ ... index.html

Αν διαιρέσεις το software με το νούμερο αυτό βγαίνει λίγο πάνω από 9 για κονσόλα 8 ετών.
Μέσα σε αυτά υπάρχει και κόσμος όπως εγώ που έχω πάνω από 100 παιχνίδια για την κονσόλα οπότε αντίστοιχα κάποιος άλλος μπορεί να έχει αγοράσει 1 με 2 παιχνίδια για όσα χρόνια το έχει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:θέματακια της AMD που και που με drivers.

Απο ποιά εποχή έρχεσαι;

https://www.youtube.com/watch?v=NTXoUsdSAnA

dimik έγραψε: Σε επιδόσεις είναι κοντά αλλά όχι ίδια και σίγουρα όχι σε 4Κ, στο οποίο η 5070ti ίσως να μπορεί να ανταπεξέλθει και να μην χρειαστεί να την αλλάξω.

Σχεδόν καμία διαφορά σε Rasterization Performance
Geometric mean (equal weighting) of 14 games
https://www.tomshardware.com/reviews/gp ... ,4388.html

dimik έγραψε:Απλά οι mobo με X870 ήταν πιο πλούσιες σε slots, features κοκ.

Και τα χρειάζεσαι για το BF6 ? :shifty:

Ρε΄συ με εμένα μιλάς τώρα όχι με τον Νίκο Παππα που έχει turbox 15ετίας.

Μη με παρεξηγείς, απλά θέλω να πω ότι άλλο χόμπι είναι το pc building και άλλο το pc gaming.

Για την ακρίβεια από την εποχή του x386 με 30 ολόκληρα MHz

Διάβασα κι εγώ και είδα άπειρα reviews και tests ray tracing, DLSS και γενικα τις έξτρα τεχνολογίες της Nvidia δεν τις έχει φτάσει ακόμα η AMD στις GPU. Ναι έχει παρόμοιες επιδόσεις σε απαιτητικά παιχνίδια είναι 5-10 frames μπροστά η 5070 Ti και θα κρατήσει καλύτερη αξία.
VFM η 9070 Xt σίγουρα απλά αν τα έξτρα 150 ευρώ δεν χρειάζεται να τα κόψεις από αλλού η Nvidia είναι μονόδρομος.

Το x870 δεν το χρειάζομαι για το BF6 αλλά σαν πλατφόρμα για μελλοντικες CPU, ssd, GPU λόγω παραπάνω PCI-e 5, USB 4. Γιατί όχι και κανένα OC στο τσακίρ κέφι. Πάλι η διαφορά ήταν κανένα 100ρικο.

Βρε δεν παρεξηγώ αλλά ξέρεις πολύ καλά πως είναι να αλλάζεις PC μετά από χρόνια, πας για ότι καλύτερο μπορείς. Να γλιτώσω το 500ρικο που στην περίπτωση μου ήταν λιγότερο και να χτυπάω το κεφάλι μου του χρόνου πχ θα ήταν ότι χειρότερο για μένα. Μια φορά όσο τούμπανο γίνεται χωρίς υπερβολές τύπου Asus ROG Όλα με μητρικές του 500ρικου, 9950x3d, 64Gb RAM και 5080 για 27ρα οθόνη. Θεωρώ ότι είναι ισορροπημένο high spec το μηχάνημα που έφτιαξα. Ότι θα μπορούσα να γλιτώσω χρήματα το ξέρω.

Το θέμα μου είναι ότι κάποτε με 300 ευρώ έπαιρνες τούμπανο CPU τωρα θες 500, τόσο είχαν οι κορυφαίοι κάποτε, με 200 ευρώ έπαιρνες mobo κορυφή τωρα sky is the limit και τις GPU μην τις πιάσω καλύτερα. Γενικά με 1500 έστηνες τούμπανο με τα πάντα όλα, ενώ τώρα έδωσα 1600 για CPU, mobo, ram, GPU, cooler μόνο ολα τα άλλα τα έχω ήδη.

< >