Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Isambard έγραψε:Desktop γιατί είναι η καλύτερη λύση; Desktop προτείνουμε μόνον αν κάποιος θέλει να παίζει παιχνίδια, για όλα τα υπόλοιπα ένα λαπτοπ είναι καλύτερη λύση.

Γιατι οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών των λάπτοπ, μπορεί να έχουν παρόμοια ονομασία με αυτούς των desktop αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση σε επιδόσεις.

Φυσικά, τα λαπτοπ είναι αναλογικά και πολύ ακριβότερα, με σχεδόν μηδέν προοπτικές αναβάθμισης ή customization.

Προτεραιότητα σε ένα λάπτοπ είναι το power efficiency , η μικρή κατανάλωση ενέργειας και οι μικρές ανάγκες ψύξης.

Επισης, πως μπορείς να κάνεις σοβαρή δουλειά στην οθόνη του λάπτοπ;

Τα λάπτοπ λοιπόν καλύπτουν την ανάγκη της φορητότητας, ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος λάπτοπ αν δεν μετακινείται;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#897230 Φοιτητής σε ΙΕΚ δεν είναι ο χρήστης; Θεωρώ δεδομένο πως θα μετακινείται για να κάνει τις εργασίες του, να μελετήσει μαζί με άλλους, κλπ.
Για την οθόνη το καταλαβαίνω, αλλά αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη το συνδέεις σε μια εξωτερική ή και σε μια τηλεόραση, οι καινούριες επιτρέπουν και ασύρματη σύνδεση.

Για το upgrade να το δεχτώ, αν και δεν ξέρω πόσοι ασχολούνται ή απλώς αγοράζουν νέα μονάδα. Μιλώ για τυπική χρήση γραφείου τώρα, όχι gaming.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#897233 Νέα μονάδα μετά από 5 χρόνια vs laptop μετά από 3, τυχαία τα νούμερα.

Το desktop θα απαξιωθει με σαφώς αργότερο ρυθμό από ότι το λαπτοπ.

Επίσης στην εποχή των smartphones το λαπτοπ για κινητικότητα είναι πλεονασμός.

Για βαριές εργασίες όπως η επεξεργασία βίντεο και με περιορισμένο budget η επιλογή λαπτοπ είναι πολύ δύσκολη και το μόνο που θα κάνει θα είναι να περιορίσει τον χρήστη γιατί θα του παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο για το ίδιο task.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Isambard έγραψε:Φοιτητής σε ΙΕΚ δεν είναι ο χρήστης; Θεωρώ δεδομένο πως θα μετακινείται για να κάνει τις εργασίες του, να μελετήσει μαζί με άλλους, κλπ.

Υποθέτω πως δεν είναι ο Μπάντον (ο αδερφός την Μπρέντα) κάπου στο Μπεβερλι Χιλς. 99% θα είναι σπίτι και θα λιώνει στο Clair Obscur Expedition 33 :lol:

(Οκ, αν όντως υπάρχει ανάγκη μετακίνησης ή έλλειψη χώρου, αναγκαστικά επιλέγει λάπτοπ. Απλά για θα αγοράσει ίδια υπολογιστική δύναμη, ακριβότερα)

Isambard έγραψε:Για την οθόνη το καταλαβαίνω, αλλά αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη το συνδέεις σε μια εξωτερική ή και σε μια τηλεόραση, οι καινούριες επιτρέπουν και ασύρματη σύνδεση.

Video editing , γραφιστικά και photoshop σε τηλεόραση; :vava:

Isambard έγραψε:Για το upgrade να το δεχτώ, αν και δεν ξέρω πόσοι ασχολούνται ή απλώς αγοράζουν νέα μονάδα. Μιλώ για τυπική χρήση γραφείου τώρα, όχι gaming.

Το πόσοι ασχολούνται δεν παίζει ρόλο. Είναι δεδομένο πως στο desktop αναβαθμίζεις τα πάντα με πολύ μικρότερο κόστος. Το καλύτερο παράδειγμα: Η πλατφόρμα AM4 της AMD. Υπολογιστές 9 ετών μπορούν να αναβαθμίσουν με σύγχρονους επεξεργαστές (2025), μνήμες, κάρτα γραφικών, να προσθέσουν δίσκους (όχι να αντικαταστήσουν) κτλ κλτ
Άβαταρ μέλους
By glf
#897239 Για remote ΙΕΚ είναι, με τηλεκπαίδευση θα .. γινόταν.
Το αφήνουμε γιατί τελικά έπεσε και άκυρο στην ιδέα.
Βρήκα βέβαια κάτι στα 550 σε φορητό που θα ήταν .. επαρκές για την ώρα.
Αλλά όπως είπα, το αφήνουμε για την ώρα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#897371 Μ'έχει πρήξει στα email η ms για eol των 10.
Βαριέμαι να κάνω clean install τα 11. Παίζουν οκ με upgrade από 10;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#897603 Τα έβαλα στο pc μου (update, όχι clean install). Δεν έχω δει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά πέρα από μικρές αλλαγές στο ui. Δεν έχω κάτσει και να ψάξω δηλαδή. Προς το παρόν όλα μοιάζουν να δουλεύουν όπως πριν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#897679 Εγώ πάλι έστησα gaming PC με AMD CPU μετά από δεκαετίες με Intel κι έχω να πω ότι έχει ακριβύνει πολύ το σπορ...

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:Εγώ πάλι έστησα gaming PC με AMD CPU μετά από δεκαετίες με Intel κι έχω να πω ότι έχει ακριβύνει πολύ το σπορ...

< >

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. :rtfm: Αν έβαλες 9800x3d και 5080, ναι είναι ακριβά. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
mousatos έγραψε:Για αυτό παίρνεις κονσόλα PS 5 και καθαρίζεις με ένα 600αρι

...και πληρώνεις κάθε παιχνίδι >50€. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#897683 Από το να τα τρως σε μπενΖινες και σέρβις πάλι φτηνότερα βγαίνει.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
mousatos έγραψε:Από το να τα τρως σε μπενΖινες και σέρβις πάλι φτηνότερα βγαίνει.

Η σύγκριση είναι pc vs κονσόλες, τι σχέση έχει η βενζίνη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#897685 Ε θα δίνεις 50ε το μήνα , δε χάλασε ο κόσμος. Απλά πρέπει να είσαι προσεκτικός στις αγορές..
Αλλά και πάλι κερδισμένος θα είσαι στο τέλος και με τις δύο επιλογές .