Red Garland έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Από εσένα περίμενα καλύτερα επιχειρήματα.
Για του λόγου το αληθές: https://www.protothema.gr/greece/articl ... -se-ulika/
Και εγώ από εσένα περίμενα να μην υποστηρίζεις τελειωμένα τρολάκια επί το έργον αλλά το κάνεις.
Δεν ξέρω για ποιον μιλάς, εδώ μιλάμε για τους Ρομά και δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. 8,5 στις 10 φορές που θα γίνουν διαρρήξεις και συγκεκριμένες κλοπές, είναι από Ρομά. Αποδεδειγμένα από τα στατιστικά της αστυνομίας.
Δεν έχει καμία σημασία αν είναι άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, ή ερυθρόδερμοι, αν βρωμούν ή μοσχομυρίζουν. Το αποτέλεσμα παραμένει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας. Οι δε περιοχές τους και τα πέριξ είναι άβατα τις βραδινές ώρες, εκτός αν είναι προετοιμασμένος κανείς να φύγει με τις κάλτσες.
Serf έγραψε:Δε νομίζω ότι κάποιος ισχυρίστηκε "προγραμματισμό" σε επίπεδο DNA των ρομά για κλοπή. Αλλά κοινωνική προδιάθεση μιας πολύ κλειστής καστας που δεν επιτρέπει στον έξω κόσμο να επέμβει στα εσωτερικά της.
Οι γυφτοι ειναι Ινδοι που εφυγαν απο την Ινδια πριν απο 600 τοσα χρονια και ηρθαν στην Ευρωπη. Στην Ινδια ειναι εντονες οι καστες γιαυτο μαζικα πολλοι των κατωτερων καστων εγιναν μουσουλμανοι που δεν εχουν καστες εκει περα. Ειναι νομαδικος λαος, δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να μπορουν να ζησουν σε μονιμη βαση σε μια πολη. Αν τους περιορισεις οπως οι Ινδιανοι στην Β Αμερικη θα πεσουν σε καταθλιψη.
Απο την στιγμη που δεν θελουν να δουλεψουν ο μονος τροπος να επιβιωσουν ειναι να κλεβουν και να ριμαζουν οτι βρουν μπροστα τους.
markvag έγραψε:GTS έγραψε:
Η λυση υπηρχε παλια, αν παρανομησεις στερηση πολιτικων δικαιωματων για Χ χρονια και στερηση επιδοματων (αυτο το προσθετω εγω). Ο λογος που οι Ρομα αφηνοντε να κανουν οτι θελουν ειναι γιατι πουλανε ψηφους. Προφανως καμμια κυβερνηση δεν θα τους στερησει τα πολιτικα δικαιωματα σημερα.
Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Μόνο όμως στους 2500 που είναι μέλη συμμοριών; Αυτοί οι 2500 είναι που βγάζουν βουλευτές;
Red Garland έγραψε:Κωμικό είναι να γράφεις ψευτιές και να μπορείς να κάνεις ακόμα login.
Το ακόμα πιο κωμικό είναι ότι σε λίγο θα σκούζει για "ελευθερία λόγου", ιδεολογικές κυριαρχίες, κτλ...![]()
EDDIE_147 έγραψε:Ναι όντως.
Το να παρουσιάζεις ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ως φυλετικό ή ως μια πολιτιστική λεπτομέρεια είναι συζήτηση λουκούμι.
ΑΝ ήθελες να διαβάσεις τι γράφεται, θα είχες συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα παρουσιάζεται ως φυλετικό από αυτούς που λένε πως οι Ρομά δεν θέλουν να προσαρμοστούν, είναι στραβοί, όλοι είναι απατεώνες, κτλ... Αλλά εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφουμε την πραγματικότητα για να πούμε την ανοησία μας.
saxon_747 έγραψε:
Από τη μια λοιπόν οι γύφτοι είναι μίασματα της κοινωνίας γιατί κλέβουν χαλκό αξίας 5εκ, από την άλλη "δεν είναι δουλειά μου αν ο επαγγελματίας που προτιμώ κλέβει 50εκ " (γιατί από αυτό κερδίζω και εγώ) ας κάνει κάτι το κράτος.
Μήπως τελικά οι επιχειρηματίες έχουν κάτι γενετικό που τους κάνει να κλέβουν;![]()
![]()
ολων που κανουν παραβαση, σε καιει βεβαια γιατι ψηφιζουν τους δικους σου 'η ειναι ψηφοι που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να περασουν οι ιδεες σου.
Στις περιοχες που εχει πολλους γυφτους οι τοπικοι δημαρχοι με αυτων την ψηφο βγαινουν. Πχ Ηλεια.
Η
markvag έγραψε:GTS έγραψε:
Η λυση υπηρχε παλια, αν παρανομησεις στερηση πολιτικων δικαιωματων για Χ χρονια και στερηση επιδοματων (αυτο το προσθετω εγω). Ο λογος που οι Ρομα αφηνοντε να κανουν οτι θελουν ειναι γιατι πουλανε ψηφους. Προφανως καμμια κυβερνηση δεν θα τους στερησει τα πολιτικα δικαιωματα σημερα.
Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Μόνο όμως στους 2500 που είναι μέλη συμμοριών; Αυτοί οι 2500 είναι που βγάζουν βουλευτές;
Red Garland έγραψε:Κωμικό είναι να γράφεις ψευτιές και να μπορείς να κάνεις ακόμα login.
Το ακόμα πιο κωμικό είναι ότι σε λίγο θα σκούζει για "ελευθερία λόγου", ιδεολογικές κυριαρχίες, κτλ...![]()
EDDIE_147 έγραψε:Ναι όντως.
Το να παρουσιάζεις ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ως φυλετικό ή ως μια πολιτιστική λεπτομέρεια είναι συζήτηση λουκούμι.
ΑΝ ήθελες να διαβάσεις τι γράφεται, θα είχες συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα παρουσιάζεται ως φυλετικό από αυτούς που λένε πως οι Ρομά δεν θέλουν να προσαρμοστούν, είναι στραβοί, όλοι είναι απατεώνες, κτλ... Αλλά εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφουμε την πραγματικότητα για να πούμε την ανοησία μας.
saxon_747 έγραψε:
Από τη μια λοιπόν οι γύφτοι είναι μίασματα της κοινωνίας γιατί κλέβουν χαλκό αξίας 5εκ, από την άλλη "δεν είναι δουλειά μου αν ο επαγγελματίας που προτιμώ κλέβει 50εκ " (γιατί από αυτό κερδίζω και εγώ) ας κάνει κάτι το κράτος.
Μήπως τελικά οι επιχειρηματίες έχουν κάτι γενετικό που τους κάνει να κλέβουν;![]()
![]()
Μαρκοβαγγο παλι στραβα ξυπνησες κυριακατικα;
Αν σου βαλω πειπερζ απο φινλανδια που καθε πολιτικη ενσωματωσης απετυχε θα πειστεις ;
ΟΧΙ
Γι αυτο και εγω δεν σου βαζω
Η πλακα εναι οτι δεν ξερουν την αξια των πινακων και ετσι την εχει σκαπουλαρει ο αγαπητος πανικας
Κατσε να τους το σφυριξω .
Χρήστος Λάππας έγραψε:Red Garland έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Από εσένα περίμενα καλύτερα επιχειρήματα.
Για του λόγου το αληθές: https://www.protothema.gr/greece/articl ... -se-ulika/
Και εγώ από εσένα περίμενα να μην υποστηρίζεις τελειωμένα τρολάκια επί το έργον αλλά το κάνεις.
Δεν ξέρω για ποιον μιλάς, εδώ μιλάμε για τους Ρομά και δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα.
Αναφέρομαι σε αυτόν στον οποίο απάντησες κάτω από την τρολιά του. Φαντάζομαι θα τον βρεις τώρα.
Όποιος δεν αντιμετωπίζει ένα κοινωνικό θέμα ως τέτοιο δεν θέλει να δει την πραγματικότητα.
Χρήστος Λάππας έγραψε:8,5 στις 10 φορές που θα γίνουν διαρρήξεις και συγκεκριμένες κλοπές, είναι από Ρομά. Αποδεδειγμένα από τα στατιστικά της αστυνομίας.Όχι, προφανώς και δεν λένε αυτό τα στατιστικά της αστυνομίας.
Επίσης τα στατιστικά πρέπει να διαβάζονται και με τον κατάλληλο τρόπο, και όχι προς τέρψη αναγνωστών του ΠΘ.
Διότι σύμφωνοι, Χ στις 10 διαρρήξεις τις κάνουν οι ρομά.
Πόσοι στους 10 που βγάζουν πλαστές ταυτότητες για τη Greek Mafia είναι Έλληνες(μη Ρομά) αξιωματικοί της αστυνομίας?
Πόσοι στους 10 που κάνουν εσωτερικές τραπεζικές απάτες εκατομμυρίων είναι Έλληνες και όχι Ρουμάνοι κτλ. κτλ.
Οι παραβατικές ενέργειες έχουν μια διαστρωμάτωση, μην εστιάζουμε στο ένα στρώμα και χαιρόμαστε.
Red Garland έγραψε:Όποιος δεν αντιμετωπίζει ένα κοινωνικό θέμα ως τέτοιο δεν θέλει να δει την πραγματικότητα.
Red Garland έγραψε:+ είναι μαύροι και μυρίζουν
Στα εξηγεί ωραία Χρήστο Λάππα;
Είναι κοινωνικό το θέμα αλλά ας πουλήσουμε λίγο τρελα ότι δεν χωνευουμε γύφτοι γιατί έχουμε ανώτερο dna χέρπ ντερπ κλπ.
Μια ιδιαίτερη χώνεψη δεν βλέπω να υπάρχει σε όσους το επιχείρημα είναι: Μα είναι Ρομά
Ας με διορθώσει κάποιος αλλά να είναι ειλικρινής
Αν σε τρακάρει γύφτος κοντά σε καταυλισμό, αυτό που θα βιωσεις δε θα έχει καμία σχέση με τις όμορφες παραδόσεις ετουτης της γοητευτικής φυλής.
Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω βασικά.
Την τελευταία μέρα, λίγο πριν φύγει, τον λήστεψαν.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Έζησε μαζί τους καμιά βδομάδα, τους γνώρισε, τον γνώρισαν, τον φιλοξένησαν, ήταν η ευκαιρία να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό μια εντελώς διαφορετική εικόνα (και προς τιμή του αυτό έκανε στο τελικό άρθρο), αλλά παρόλα αυτά τον λήστεψαν at knifepoint.
Προφανώς και δεν είναι θέμα DNA (το έγραψε κανείς αυτό; ), αλλά δεν παύει να είναι ένα θέμα κουλτούρας. Και δεν μπορεί να αλλάξει οπουδήποτε στον κόσμο. Όπου έχουμε Ρομά, η παραβατικότητα εκτοξεύεται.
EDDIE_147 έγραψε:Το πρόβλημα δεν είναι το τσαντίρι, η μουσική, οι γάμοι ανηλίκων, το χρώμα, το ντύσιμο κλπ αλλά το ψευτοαλλοθι και καλά της ιδιαιτεροτητας τους για να κρύβουν την παραβατικοτητα τους.
Αν σε τρακάρει γύφτος κοντά σε καταυλισμό, αυτό που θα βιωσεις δε θα έχει καμία σχέση με τις όμορφες παραδόσεις ετουτης της γοητευτικής φυλής.
Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω βασικά.
Χαίρω πολύ, η παραβατικότητα πόθεν προκύπτει είναι το θέμα στο οποίο δεν βλέπω να κομίζεις τίποτα.
Και δε σε βλέπω να "τη λες" σε εκείνους με μόνο επιχείρημα - Μα είναι Ρομά a.k.a φυλετική προσέγγιση.
Καλή η νουθεσία σου αλλά απεύθυνέ την σε κάποιον που δεν έχει τρακάρει Ρομά ενώ τον κλέβουν.
Δεν γράφουν όλοι από το τι άκουσαν ή διάβασαν.
Serf έγραψε:Δε νομίζω ότι κάποιος ισχυρίστηκε "προγραμματισμό" σε επίπεδο DNA των ρομά για κλοπή. Αλλά κοινωνική προδιάθεση μιας πολύ κλειστής καστας που δεν επιτρέπει στον έξω κόσμο να επέμβει στα εσωτερικά της.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν γίνεται τίποτα, είναι ανεπίδεκτοι. Τί κάνουμε;
Αλήθεια, η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που προτάθηκε και βρήκε ένθερμους υποστηρικτές, πώς ακριβώς την σκέφτονται αυτοί που την πρότειναν και την υποστήριξαν;
Θα ισχύει μόνο για τους καταδικασθέντες; Για Ρομά και μη Ρομά; Θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα (πχ κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής) ή δια βίου; Θα ισχύει για την οικογένεια και τους συγγενείς;; Το πρόβλημα (όπως παρουσιάζεται) με την υποτιθέμενη υπέρμετρη πολιτική επιροή των Ρομά, οφείλεται σε 2500 μέλη συμμοριών (σύμφωνα με τα νούμερα της αστυνομίας);; 2500 ψήφοι δηλαδή είναι το πρόβλημα;;;
Γιατί αν οφείλεται γενικότερα στις οικογένειες των εγκληματιών, θα πρέπει να στερήσουμε τα πολιτικά δικαιώματα από ουσιαστικά το σύνολο της κοινότητας. Συλλογική ευθύνη; Και αν δεν λυθεί το πρόβλημα με αυτό (που δεν θα λυθεί), τί προτείνετε; Για πείτε;
GTS έγραψε:
Στις περιοχες που εχει πολλους γυφτους οι τοπικοι δημαρχοι με αυτων την ψηφο βγαινουν. Πχ Ηλεια.
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι οι εκλογές αποφασίζονται από τις ομάδες που είναι πολυάριθμες;; ΟΥΑΟΥ!!!! ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟ!!!1!1!11!
Επίσης, η Ηλεία, το άντρο της αριστεράς, εκεί που συριζαίοι θεωρούνται πολύ δεξιοί...
Πρώτη η Μάνη, μετά η Μεσσηνία και τρίτη η Ηλεία σε δύναμη της αριστεράς!
otso έγραψε:Αν σου βαλω πειπερζ απο φινλανδια που καθε πολιτικη ενσωματωσης απετυχε θα πειστεις ;
ΟΧΙ
Γι αυτο και εγω δεν σου βαζω
Βάλε, για την τσαχπινιά.
(αναρωτιέμαι αν είπα πουθενά ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα με τους Ρομά;;
)
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Μαρκο, επιζεις σε αυτον τον κοσμο με την αντιληψη που εχεις; Τα εχεις χαμενα.
GTS έγραψε:Σε ποιον κοσμο ζεις; Τι σχεση εχει η αριστερα, αν υπαρχει κατι τετοιο, με τοπικες εκλογες; Οι γυφτοι πουλανε ψηφους σε οποιοδηποτε πληρωσει και πολλοι δημαρχοι δεν βγαινουν με κομματικα κριτηρια αλλα τοπικα.
Μαρκο, επιζεις σε αυτον τον κοσμο με την αντιληψη που εχεις; Τα εχεις χαμενα.
Κοίτα, το να μην διαβάζεις τους άλλους είναι ένα θέμα. Το να μην ξέρεις τι έγραψες ο ίδιος είναι άλλο επίπεδο. Πάμε λοιπόν:
GTS έγραψε:ολων που κανουν παραβαση, σε καιει βεβαια γιατι ψηφιζουν τους δικους σου 'η ειναι ψηφοι που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να περασουν οι ιδεες σου.
Δηλαδή ψηφίζουν αριστερούς. Εκτός αν με έχεις για δεξιό. Που δεν νομίζω.
GTS έγραψε:Στις περιοχες που εχει πολλους γυφτους οι τοπικοι δημαρχοι με αυτων την ψηφο βγαινουν. Πχ Ηλεια.
Η
Η Ηλεία είναι μία περιοχή που ψηφίζει δεξιά. Στην ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ είπες ότι ασχολούμαι γιατί ψηφίζουν αυτό που υποστηρίζω εγώ (δηλαδή αριστερά) και τώρα λες ότι οι ΔΕΞΙΟΙ δήμαρχοι βγαίνουν με τους ψήφους των Ρομά.
Αν εσύ δεν διακρίνεις κάποια αναντιστοιχία μεταξύ των δύο προτέσεων, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τελικά, τί ψηφίζουν; Δεξιά ή αριστερά; Ποιοί βγαίνουν με τους ψήφους των Ρομά, οι δεξιοί ή οι αριστεροί;; Αποφάσισε. *
Επίσης, δεν απάντησες, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους καταδικαστούν ή και στις οικογένειες / σόγια τους; Μήπως σε όλους τους Ρομά;
* Προσωπικά έναν δήμαρχο γνώριζα που έβγαινε (και) με τους ψήφους των Ρομά (πέθανε εδώ και χρόνια δυστυχώς) και ήταν ΝΔ. Επίσης, ήταν και αρκετά καλός δήμαρχος και έπαιρνε πολύ καλά ποσοστά στις εκλογές.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

όπως και δεν ειναι ολοι οι κλέφτες "ψιλικατζήδες"
Θεσσαλονίκη: Ρομά έκλεψαν 350.000 ευρώ από το αυτοκίνητο επιχειρηματία στη Σίνδο
https://www.voria.gr/article/thessaloni ... -sti-sindo