Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
QsisVTS έγραψε:ναι γιατί είναι θεωρητική, το θέμα είναι να υπάρχουν χρήματα να τρως κρέας για να μην είσαι μισοριξιά

αν τρως συνέχεια και μόνο κρέας και μάλιστα κακής ποιότητας προφανώς θα πάθεις διάφορα κακά, άρα υπάρχει η έννοια της ορθής χρήσης και στο φαγητό

Βρε Γιώργο το λουκάνικο των hot dogs και τα μπιιφτέκια των hamburgers δεν είναι κρέατα. Είναι σκατά.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#487324 υπάρχουν καλά λουκάνικα όπως και καλά μπιφτέκια

αν μιλάμε να τρως mac όλη μέρα ε ναι είναι πρόβλημα

το junk (μέσα στο οποίο ανήκει και το ελ σουβλάκι) είναι βασικός λόγος που πλέον έχουμε μεγάλη παιδική παχυσαρκία και αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, αλλά πάνω από όλα είναι ζήτημα κατάχρησης όχι της ίδιας τους της ύπαρξης

αλλά και σε χασαποταβέρνες να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα να τρως παραδοσιακά ελληνικά τα κιλάκια σου θα τα πάρεις, έτσι δεν είναι

ζούμε σε εποχή υπεραυθονίας που το κρέας πλέον είναι πιο φθηνό πολλές φορές από λαχανικά και απλά δεν διαχειριζόμαστε σωστά την κατάσταση και φυσικά κάνουμε και την καθιστική ζωή που κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By junior gt
QsisVTS έγραψε:υπάρχουν καλά λουκάνικα όπως και καλά μπιφτέκια

αν μιλάμε να τρως mac όλη μέρα ε ναι είναι πρόβλημα

το junk (μέσα στο οποίο ανήκει και το ελ σουβλάκι) είναι βασικός λόγος που πλέον έχουμε μεγάλη παιδική παχυσαρκία και αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, αλλά πάνω από όλα είναι ζήτημα κατάχρησης όχι της ίδιας τους της ύπαρξης

αλλά και σε χασαποταβέρνες να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα να τρως παραδοσιακά ελληνικά τα κιλάκια σου θα τα πάρεις, έτσι δεν είναι

ζούμε σε εποχή υπεραυθονίας που το κρέας πλέον είναι πιο φθηνό πολλές φορές από λαχανικά και απλά δεν διαχειριζόμαστε σωστά την κατάσταση και φυσικά κάνουμε και την καθιστική ζωή που κάνουμε

Αυτό λέω από την αρχή Γιώργο. Δεν υπάρχει junk food που να σου κάνει καλό γιατί απλά δεν είναι food. Και εκεί δεν υπάρχει παν μέτρον άριστον.
Από την άλλη το παραδοσιακό ελληνικό κρέας εάν το τρως με μέτρο θα σου κάνει καλό.
Το ίδιο και με τα video games. Αποκλείεται να σου κάνουν καλό.
Από την άλλη η ασχολία με τον υπολογιστή μπορεί να σου κάνει καλό αρκεί να την κάνεις με το μέτρο που πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
junior gt έγραψε:Το ίδιο και με τα video games. Αποκλείεται να σου κάνουν καλό.

Αφού έχει κλείσει το θέμα!
Απορώ τι το συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#487331 Καλά λουκάνικα, μόνον αν είναι σπιτικά, αν κάποιος βρει όντως, θέλω κι εγώ. Έχω χρόνια να φάω λουκάνικο! :lol:
Καλά μπιφτέκια υπάρχουν αν ψάξεις. Αρκεί βέβαια να τρως 1 φορά την εβδομάδα, παραπάνω κινδυνεύεις με παχυσαρκία (αν τρως burger κάθε μέρα, θα έχεις πρόβλημα όχι μόνον παχυσαρκίας, αλλά και άλλα...).
Τα video games, είναι μια γαμάτη διασκέδαση, αν γίνεται με μέτρο. Γιατί αν περνάς 12άωρα καθημερινά, μπορεί να σε πειράξει (πού, δεν ξέρω, αλλά δεν μου φαίνεται ωραίο...).
Να σε ωφελήσει, σε μικρές δόσεις και υπό προϋποθέσεις (συγκεκριμένα παιχνίδια υποθέτω) επίσης το θεωρώ πιθανό. Η πιο μεγάλη ωφέλεια όμως είναι η εξοικείωση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Αν δεν παίξεις παιχνίδια, δεν πρόκειται ν' ασχοληθείς ποτέ, όλοι έτσι ξεκινήσαμε, δεν ξεκίνησε κάποιος να γράφει κώδικα μονομιάς...

Μην είμαστε λοιπόν απορριπτικοί.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#487339 Το γεγονός οτι τα video games σε ευχαριστούν και σε χαλαρώνουν δεν προσμετράτε στο "κάνουν καλό" ?

edit mod. Απαράδεκτες εκφράσεις.[mod]
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#487344 Πλάκα κάνεις, δεν μπορεί :roll:

Ο τίτλος του θέματος λέγεται Είμαι μπαμπάς. Υπάρχουν καταλληλότερα θέματα να εκφράσεις τις απόψεις σου σε σεξουαλικά θέματα. Τα παιδιά, συνήθως έπονται αυτών. Ας μην τα μπλέκουμε.[mod]
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Anonymous Founder έγραψε:Καλά λουκάνικα, μόνον αν είναι σπιτικά, αν κάποιος βρει όντως, θέλω κι εγώ. Έχω χρόνια να φάω λουκάνικο! :lol:
Καλά μπιφτέκια υπάρχουν αν ψάξεις. Αρκεί βέβαια να τρως 1 φορά την εβδομάδα, παραπάνω κινδυνεύεις με παχυσαρκία (αν τρως burger κάθε μέρα, θα έχεις πρόβλημα όχι μόνον παχυσαρκίας, αλλά και άλλα...).
Τα video games, είναι μια γαμάτη διασκέδαση, αν γίνεται με μέτρο. Γιατί αν περνάς 12άωρα καθημερινά, μπορεί να σε πειράξει (πού, δεν ξέρω, αλλά δεν μου φαίνεται ωραίο...).
Να σε ωφελήσει, σε μικρές δόσεις και υπό προϋποθέσεις (συγκεκριμένα παιχνίδια υποθέτω) επίσης το θεωρώ πιθανό. Η πιο μεγάλη ωφέλεια όμως είναι η εξοικείωση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Αν δεν παίξεις παιχνίδια, δεν πρόκειται ν' ασχοληθείς ποτέ, όλοι έτσι ξεκινήσαμε, δεν ξεκίνησε κάποιος να γράφει κώδικα μονομιάς...

Μην είμαστε λοιπόν απορριπτικοί.

Κατ'αρχήν . δε μιλάμε για εμάς. Μιλάμε για παιδιά. Για παιδιά δηλαδή μιλούσε η έρευνα που δημοσίευσε ο Κιούσης.
Επίσης όσο αφορά στο φαγητό μιλάμε για junk food (τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα όταν εγώ συνδίασα τα video games με τη διατροφή). Να θυμίσω ότι η κουβέντα ξεκίνησε από την Αμερική.
Επομένως νομίζω ότι ούτε καλά λουκάνικα υπάρχουνε ούτε καλά μπιφτέκια.
Όσο αφιρά στα της τεχνολογίας ξεχώρισα τα 'παιχνίδια' σε video games (τα οποία παίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία σε παιχνιδομηχανές-ταμπλέτες-κινητά οπότε παπ@ρια εξοικίωση με τον υπολογιστή κανεις) και σε παιχνίδια στον υπολογιστή (είπα για σπαζοκεφαλιές, σκάκι κλπ) όπου υπό πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις και σε πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια και με μέτρο μπορεί να προσφέρουν κάποια εξοικίωση στα παιδιά με τον υπολογιστή χωρίς να έχουν τα αρνητικά των υπόλοιπων videogames.
Από την άλλη διαφωνώ πλήρως σαν αρχή με τη λογική 'όλοι έτσι ξεκινήσαμε' ή 'όλοι έτσι μεγαλώσαμε'. Και επειδή? Είναι σίγουρα σωστό? Δεν πρέπει να το ψάξουμε? Δεν μπορεί να γίνεται και αλλιώς? Εμείς πετύχαμε το τέλειο? Δεν υπήρχε άλλος δρόμος? καταλαβαίνεις πώς το λέω . δεν το λέω προσωπικά. Είναι και λογικό σφάλμα αυτή η συλλογιστική.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#487352 Κοίτα, να πω εδώ πως έξω από το χορό, πολλά τραγούδια κλπ κλπ και μιας και δεν έχω παιδιά, θα είμαι προσεκτικός, αλλά να πώς έχει το πράγμα για μένα:
-Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ επικίνδυνα πράγματα για ένα παιδί, αλλά δεν γίνεται να αποκοπεί από καθετί επικίνδυνο. Θα τους κόψεις το ποδήλατο επειδή μπορεί να πέσουν; Θα τους κόψεις το... γήπεδο, επειδή θα ακούσουν βρισίδι; Θα τους κόψεις το τάμπλετ, για να μην παίξουν παιχνίδια;
Δες το λίγο διαφορετικά λοιπόν...

Τα παιχνίδια, είναι το μέσο για να ασχοληθούν με τον υπολογιστή. Μην ξεχνάς πως όσο καλύτερη εξοικείωση έχουν, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα γι' αυτά μετά. Επομένως, με δέλεαρ το παιχνίδι "τα υποχρεώνεις" να πάνε στο επόμενο βήμα:
"Θα παίξετε 2 ώρες, θα προγραμματίσουμε 10 λεπτά". Σκέψου το γατί του mjacob ξέρει 10 γλώσσες (και μιλώ μόνον για τις αντικειμενοστρεφείς.... :s_omg ).
Κάπως έτσι.
Για κανένα λόγο δεν θα δαιμονοποιούσα τα παιχνίδια στον υπολογιστή, με τον κατάλληλο χειρισμό, θα μπορούσαν να είναι και εκπαιδευτικά.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#487385 Κάπου να βάλουμε και για τι ηλικίες μιλάμε. Άλλο 3, άλλο 13.
Στη γενικότητα πάντως, κι εγώ πιστεύω πως έχουν αρκετά θετικά να προσφέρουν τα video games. Και προφανώς δεν εννοώ το ηλεκτρονικό σκάκι :lol:
Από απλά platform που εξασκείσαι στην λεπτή κινητικότητα, τα αντανακλαστικά, την περιφερειακή αντίληψη, πιο σύνθετα action/strategy που αρχίσει αν μαθαίνεις ζητήματα διαχείρισης χρόνου, στρατηγική, adventure/puzzle που έχουν σκέψη, RPG που έχουν ιστορία, χαρακτήρες, το να υποδύεσαι ρόλους, γενικά έχει πολύ ψωμί το πράγμα.

Η μονομανία, όπως σε όλα τα πράγματα, είναι κακή. Κακή αν γίνεται με video games και δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα, επίσης κακή αν γίνεται και με π.χ. αθλήματα και δεν έχει άλλο ενδιαφέρον από το να παίζει μπάλα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#487388 +1 @ mjacob.
Όλα είναι χρήσιμα, το ποδήλατο, η μπάλα, η τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια.
Αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση.

Όταν ο μικρός ήταν 5 ήρθε όλο χαρά να μου πει ότι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κολώνα φωτισμού της παιδικής χαράς.

Του είπα μπράβο και ρώτησα την μάνα του πως και τον άφησε.

Μου είπε ότι τον άφησε γιατί μπορούσε. Ήταν από κάτω προσέχοντας τον και του έδινε κουράγιο.
Γιατί έπρεπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Καλύτερα που ήταν εκεί να τον προσέχει παρά κάπου αλλού μόνος του που ο κίνδυνος θα ήταν μεγαλύτερος.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By gianik
#487759 3ο βράδυ στο νοσοκομείο με την μπέμπα.. Μπήκαμε Τρίτη απόγευμα με υψηλό πυρετό (39.8), η διάγνωση :γρίπη τύπου Β, παίρνει tamiflu, ανταποκριθηκε πολύ καλά, είναι απυρετη από εχτές.Πρώτα ο Θεός ίσως βγούμε αύριο, αλλιώς Σάββατο.
Κυκλοφορεί πολύ γρίπη έξω, προσέξτε λίγο τους δίπλα σας, πήγα σήμερα σπίτι να κάνω 1 μπάνιο κ φόραγα μάσκα στο μετρό.

Υ. Γ
Σας διαβάζω που ξεκατινιαζεστε σε κάτι θέματα (πολιτική, φορολογικό, κ.λ.π). Σοβαρά προβλήματα έχετε, κάντε καμμια βόλτα από κανα νοσοκομείο να δείτε τι παίζει..
Υγεία σε ολους κ ιδιαίτερα στα μικρά μας!!

.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#487761 Περαστικά!!
Εμάς η παιδίατρος μας έβαλε όλους να κάνουμε αντιγριπικό, κυρίως για να προστατευθεί η μπέμπα....
Άβαταρ μέλους
By gianik
#487763 Δεν είχε προλάβει να κάνει (είναι 7 μηνών). Εμείς οι υπόλοιποι έχουμε κάνει, κ εγώ κ η γυναίκα κ ο gianik jr..

.