Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#672967 εχω την εντυπωση οτι μονο και μονο με το ...... χνωτο θα ζεσταινεται το σπιτι..... :) :) :)

Συνεχισε το..... σεμιναριο "πως γινεται σωστα η δουλειά".....
Άβαταρ μέλους
By glf
#672968 Το κακό είναι στο σπίτι επάνω, έχω 3 τέτοια παράθυρα αλλά λεω να κάνω μόνο το... πρώτο μέρος με δουλειά μόνο από έξω. Για να μη σηκωσω σκόνη στο σπίτι.

Και μάλλον μια μικρή φέτα μάρμαρο κατω απο τη μαρμαροποδιά, για επέκταση.

Αυτό ναι, το έβαλα για... case study :)
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:Παζλ κανονικό....Εικόνα

Επειδη οπως ειπα μαθαινουμε για εξηγησε αν εχεις τη καλοσυνη τι βλεπουμε εδω...
Υποθετω καλωδια του ΟΤΕ?
Τα κρυβεις για εμφανιστιακους λογους οπως υποθετω?
Άβαταρ μέλους
By glf
#673501 Ναι περνάω γραμμές κάτω από μπαλκόνι που δε θα βρέχεται δηλαδή. Και βαζω μπουατ κανονικά.

Η μια σωλήνα είναι τελείως άδεια από καλώδια να φανταστείς... Υποδομή για αργότερα.

Οπότε κάνω τα κοψίματα για τα κουτιά και τις γραμμές στο πισω μέρος της πλάκας και δε φαίνεται τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
glf έγραψε:Ναι περνάω γραμμές κάτω από μπαλκόνι που δε θα βρέχεται δηλαδή. Και βαζω μπουατ κανονικά.

Η μια σωλήνα είναι τελείως άδεια από καλώδια να φανταστείς... Υποδομή για αργότερα.

Οπότε κάνω τα κοψίματα για τα κουτιά και τις γραμμές στο πισω μέρος της πλάκας και δε φαίνεται τίποτα.

Αν έχεις το παρακάτω μηχάνημα, δες αν τις βρίσκει τις σωλήνες, έτσι από περιέργεια.
https://www.amazon.de/Bosch-Professiona ... 693&sr=8-6
Άβαταρ μέλους
By glf
#674664 Άντε λίγο λίγο κάθε μέρα αφού έχουμε και καλό καιρό πάει να κλείσει μια μεριά.
Μου τρώει βέβαια χρόνο και τα κοψίματα στο πίσω μέρος για τα μπουάτ και τις γραμμές ρεύματος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#674686 με ολο το θαρρος ερωτηση ασχετου αλλα με ενδιαφερον μαθησης.

Θα ηταν μια λυση να βαλεις κατι σαν "αποστατες" μεταξυ τοιχου και επενδυσης ωστε να μην "σκαβεις" την επενδυση?
Θα μπορουσε να βαλεις "λεπτοτερη" επενδυση στις διαδρομές των σωλήνων?
Άβαταρ μέλους
By glf
#674688 Το ισόγειο που βλέπεις πίσω γίνεται ημιυπόγειο, η πίσω μεριά μπαίνει στο χώμα.
Και ένας όροφος. Ναι δεν είχα σκοπό να το κάνω φέτος, οσο πάει και σταματώ κάτω από μπαλκόνι οσο είναι δυνατόν.

Fokion θα μπορούσα να βάζω πχ ενα 4αρι γυρω απο τις σωληνες και ενα δεύτερο 4αρι που να καπακωνει. Αλλά αυτό μου φαίνεται πιο μπελαλιδικο..
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:
Fokion θα μπορούσα να βάζω πχ ενα 4αρι γυρω απο τις σωληνες και ενα δεύτερο 4αρι που να καπακωνει. Αλλά αυτό μου φαίνεται πιο μπελαλιδικο..

Ναι καταλαβα τι εννοεις... πολύ "ταιριασμα" ( = μπελλας)

Ποσο ευκολα κοβεται/σκαβεται??? σα DOW ας πουμε?
Άβαταρ μέλους
By glf
#674788 https://youtu.be/agDkEu5JrVE

Αυτό είναι ένα από τα πιο καλά βιντεάκια που δείχνουν τα στάδια της θερμοπροσοψης. Λύνει κάθε απορία.