Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#191522 Τα συγχρονα λαδιου καινε 2kw/h αν τα εχεις στο φουλ, δες ποσο καινε τα παλια και αποφασιζεις. Φανταζομαι παντως πως στα ιδια θα ειναι οποτε αν κανουν τη δουλεια τους κρατηστε αυτα κι αν χαλασουν τα αλλαζετε με μικρο κοστος αγορας (>100€ το ενα). Πληρωνεις παραπανω για τη χρηση σε σχεση με κεντρικη ή a/c αλλα το κοστος εγκαταστασης και η συντηρηση που θελουν τα τελευταια τα κανουν λιγοτερο ελκυστικα αν το ζητουμενο ειναι η οικονομια.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#191525 Όσο καέι την ώρα, τόσο θα αποδίδει. Οι ηλεκτρικές αντίστάσεις έχουν απόδοση 99+% οπότε είτε παλιά είτε καινούρια το ίδιο ακριβώς είναι.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
edmond έγραψε:μονάχα μου κάνει εντύπωση, πώς και δεν είναι οικονομικότερα τα σύγχρονα σώματα λαδιού από παλαιότερα?

Γιατί δεν υπάρχει κάτι στο καλοριφέρ το οποίο γίνεται να βελτιωθεί, μια απλή ωμική αντίσταση είναι. Αν θες κάτι πιο αποδοτικό πάς σε άλλη μέθοδο, λχ. κλιματιστικό-αντλία θερμότητας. Αλλά για τη χρήση που κάνετε, κάτσε στα αυγά σου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#191533 Απλα τα καινουρια ισως εχουν καλυτερους αισθητηρες ωστε να ανοιγοκλεινουν σε πιο σωστα σημεια και κατι να κερδιζεις απο αυτο. Εγω ρωτησα γιατι διαφοροι γνωστοι εχουν πει για πιο συγχρονα σωματα αλλα απο το λιγο που ψαξα δεν βρηκα καμια σπουδαια διαφορα και γι αυτο ρωτησα μπα και εχετε καμια γνωμη.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
socratesn έγραψε:Τον Meaco DD8L εχω δει μεχρι στιγμης.Δεν εχω ιδεα απο τεχνολογιες κλπ,απλα αυτος μου εκανε κλικ βασει reviews.

Διάβασε αυτό κι αν θέλεις κάτι άλλο, ρώτα. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By RXristos
socratesn έγραψε:Παιδια ενδιαφερομαστε για αγορα αφυγραντηρα και εχω μια ερωτηση καθως ειμαστε εντελως ασχετοι με το αντικειμενο.
Το προβλημα υπαρχει στο μισο σπιτι (~~σε 50 τ.μ δηλαδη )και πραγματικα εντονο προβλημα υπαρχει στο ενα μονο δωματιο (15-20 τ.μ).Αν παρουμε εναν αφυγραντηρα καταλληλο για 100 τ.μ και τον βαλουμε στο δωματιο με το εντονο προβλημα,θα κανει καλυτερη δουλεια σ αυτο τον χωρο απο εναν καταλληλο για λιγοτερα τ.μ ??

Πήρα στους γονείς μου το Σάββατο αυτόν:
http://www.delonghi.com/el-gr/proionta/ ... act-dds-20

ο οποίος είναι με συμπιεστή. Ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και ένα άλλο μοντέλο της Delonghi χωρίς συμπιεστή http://www.delonghi.com/el-gr/proionta/ ... 0148112601

Δεν πήγα σε αυτόν χωρίς συμπιεστή γιατί φοβήθηκα το ότι είναι νέα τεχνολογία και απ'οτι διάβασα κάνει πιο αργά την δουλειά γιατί λειτουργεί με ζεόλιθο τον οποίο μετά με αντιστάσεις ζεσταίνει και κάνει την αποστράγγιση της υγρασίας. Καίει και λίγο περισσότερο λόγω αντιστάσεων αλλά βγάζει και περισσότερο ζεστό αέρα άρα λειτουργεί και λίγο σαν θερμαντικό σώμα. Παρόλα αυτά πήγα στην κλασσική λύση του συμπιεστή που χρησιμοποιούν και οι leader της αγοράς (βλ. Olimpia Splendit) κάτι θα ξέρουν....

Εντυπώσεις πολύ θετικές από τον DDS20.
Αυτός είναι για 100τμ. Πολλοί θα σου πουν ότι αν δεν είναι ενιαίος ο χώρος δεν θα κάνει δουλειά για το υπόλοιπο σπίτι παρά μόνο στον χώρο που θα τον τοποθετήσεις, οπότε και τζάμπα οι παραπάνω προδιαγραφές.
Τον βάλαμε στο χολ ρυθμισμένος να πάει την υγρασία στο 55% και την επόμενη μέρα σε όλα σχεδόν τα δωμάτια απο 74% είχε πέσει στο 57%.
Το σπίτι έχει διάδρομο μεγάλο και είναι περίπου 120τμ...
Άβαταρ μέλους
By soch
#191839 Ήρθε ο έλεγχος της εγκατάστασης ΦΑ χθες και (αφού τα βρήκε όλα καλά) μας άνοιξαν την παροχή. Μια χαρά ζεστό νερό/θέρμανση/εστίες. Στο σπίτι έγινε πλήρης ανακαίνιση (μονοσωλήνιο από την αρχή) και είναι περίπου 100 τ.μ.
Αγοράστηκε επίτοιχος λέβητας άνω του μέσου όρου (μετά από παρότρυνση του μελετητή) : Cosmogas Mydens 24P
Για panel επιλέχθηκαν τα Delonghi καθώς χωρίς να είναι ακριβά έχουν καλές προδιαγραφές και δεκαετή εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#191856 Πεφτει η τιμη πετρελαιου και ΑΡΧΙΔΙΑ.
17/01/2015 ειχα βαλει με 0,85 ... και τωρα περιμενω να ερθει ο ιδιος. (Θα γεμισω για ολη τη σεζον)

Θα τον ρωτησω απο απορια και μονο, πως η χαμηλοτερη ειναι 0,78 και ο ιδιος, εχει 0,83 .... μαλακιες..... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#191859 Πρέπει να την άκουσες καλά γιατί το είχες βάλει στο Hi fi :lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
Dimitris_P έγραψε:Πρέπει να την άκουσες καλά γιατί το είχες βάλει στο Hi fi :lol:

I SEE WHAT YOU DID THERE !!!!! :lol: :s_biggrin :s_rofl

Δεν ακουσα τιποτα γιατι δευτερολεπτα μετα το ποστ μου ειδα που μπηκε και το διεγραψα.

Παρακαλω να διαγραφει το παρων και το απο πανω οφφτοπικ αφου το ζητημα λυθηκε σφεντονα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#191867 Μεταφορικά το είπα. "Hi fi", την "άκουσες"; :roll: :lol: :oops:
Α το έπιασες :iconcool:
Γκεάκο σβήσε τα offtopic σε παρακαλώ
Άβαταρ μέλους
By kacey
#191893 κλιματιστικα inventor. ακουω γνωμες.

χρηση κλιματιστικου για θερμανση, ως εξης:

24αρι Α+++ να δουλευει ενιαιο χωρο 29τμ + αλλα 10τμ κουζινα μεσω πορτας που τη συνδεει με τα 29.
9/12αρι Α+++ τοποθετημενο στο ενα υπνοδωματιο, να δουλευει υπνοδωματια που βρισκονται στις ακρες ενος διαδρομου 2μιση μετρων + οτι πιασει απο το μπανιο η πορτα του οποιου ειναι στο κεντρο του διαδρομου.

και αν ξερει κανεις ποια η διαφορα μεταξυ σειρων Passion & Vision.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 30 Νοέμ 2015, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
kacey έγραψε:κλιματιστικα inventor. ακουω γνωμες.

χρηση κλιματιστικου για θερμανση, ως εξης:

24αρι Α+++ να δουλευει ενιαιο χωρο 29τμ + αλλα 10τμ κουζινα μεσω πορτας που τη συνδεει με τα 29.
9/12αρι Α+++ τοποθετημενο στο ενα υπνοδωματιο, να δουλευει υπνοδωματια που βρισκονται στις ακρες ενος διαδρομου 2μιση μετρων + οτι πιασει απο το μπανιο η πορτα του οποιου ειναι στο κεντρο του διαδρομου.

και αν ξερει κανεις ποια η διαφορα μεταξυ σειρων Passion & Vision.

Το 24αρι για τους χώρους που λες είναι overkill.
Τα 12αρια είναι ανετα για 25τμ. Γιατί όχι ενα 16αρι λοιπον; ενα 18αρι μάξιμουμ.