Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimitrisB έγραψε:Αλλωστε, οι συζητήσεις για περαιτέρω μείωση του ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ, δηλώνει πως σε λίγες μερες, με το ζόρι θα δίνουν -σε όσους έχουν ακόμα λιγα €- καθημερινά μετρητό ... για ψωμάκι και λίγο γάλα ημέρας ! :lipsealed:

Είσαι τρομολάγνος φίλε Δημήτρη. Όλα γίνονται βάσει πλάνου και στρατηγικής :s_roses
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:
kacey έγραψε:
leonp έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Web banking δεν εχει ο πρατηριουχος;;;; :s_dunno
Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.
Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.

Το να πληρώσεις το βυτιοφόρο με μετρητά θα ήταν παράνομο, γιατί κάθε συναλλαγή πάνω από 1500€ αν θυμάμαι καλά, υποχρεωτικά πάει μέσω τραπέζης.
Σήμερα κι εγώ αποφάσισα να κόψω τον βενζινά που έβαζα τελευταία, γιατί η εταιρία λέει τους είπε μόνον κάρτα Coral να δέχονται.
Ε, την δικιά μου την δέχτηκαν άλλοι, και από εδώ και πέρα δεν θα πατήσω το πόδι μου εκ νέου.
Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια, ας έμενε κλειστός, το θεωρώ απαράδεκτο να "σκουπίζεις" τα δυσεύρετα μετρητά του κόσμου έτσι.

.

στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.
στο δευτερο bold: ε ενταξει, μεχρι πριν λιγο το θεωρουσες παρανομο και ηθελες να επεμβει η αστυνομια .

Είπα να ελέγξει η αστυνομία αν αληθεύουν οι λόγοι που επικαλείται αδυναμία, κι αν δεν υπάρχουν, να τον κλείσουν.
Διαφωνείς;

.

ναι γιατι
α) το ψεμμα δεν ειναι ποινικοποιημενο.
β) γιατι αφου εχει καθε νομιμο δικαιωμα να μη δεχεται καρτες, μπορει ακομα πιο απλα να σου πει "δεν γουσταρω". Αν η ενσταση σου ειναι οτι σου λεει ψεμματα για δηθεν τεχνικα προβληματα ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν γουσταρει,
THEN GOTO α
Άβαταρ μέλους
By kacey
Pitt έγραψε:
kacey έγραψε:στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.

Δεν ισχύει αυτό. Δεν μπορώ να επικαλεσθώ ότι εξόφλησα τιμολόγιο >500€ ημέρα Σάββατο με μετρητά γιατί οι τράπεζες ήταν κλειστές!

δεν στεκει ρε φιλε. Και τι κανεις για τις εμπορικες συναλλαγες που δεν γινονται εκτος ωραριου τραπεζας? Εγω πχ μπορει να τιμολογουσα στις 7 το πρωι και να παρεδιδα στις 3 το μεσημερι της ιδιας μερας*. Οι τωρινοι χονδρεμποροι τσιγαρων τιμολογουν απο το προηγουμενο βραδυ και το πρωι στις 7 εχουν φυγει τα φορτηγα.

*εμεις βεβαια τοτε ειχαμε 1500 οριο οποτε ειχαμε πολυ λιγα προβληματα, στη χειροτερη σπαγαμε τη παραγγελια σε δυο μη διαδοχικα τιμολογια.
Pitt έγραψε:
kacey έγραψε:Πλακα πλακα σημερα ηθελα να ΒΑΛΩ χρηματα σε ενα APS (τα τυπου mini-ATM που ειναι μεσα στις τραπεζες και παιρνουν τα χαρτονομισματα ενα-ενα ---> τα μετραει επι τοπου και πιστωνει την ιδια στιγμη το δικαιουχο, σαν να καταθετεις σε λογαριασμο τριτου στο γκισε δηλαδη) για να πληρωσω εναν ανθρωπο και δεν μπορουσα...

Σε άφησαν και μπήκες μέσα σε τράπεζα;

οχι ρε, αυτο λεω και εγω.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 30 Ιουν 2015, 10:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
thednick έγραψε:Ποιό είναι το ποσοστό των καταθέσεων που διατηρούν οι τράπεζες σε ρευστό? Από την EKT διαβάζω ότι έχειminimum reserve coefficient 1%, αλλά το ποσοστό αυτό πολλαπλασιάζεται μέ την reserve base που εξαρτάται από την τράπεζα. Δεν κατάφερα να βρώ όμως τις τιμές αυτές. Για την Ελλάδα έχει κανείς υπόψη πόσο είναι? Και ενδεικτικά για άλλες τράπεζες της ΕΕ?

Πρεπει να ειναι γυρω στο 1δις σε χαρτονομισματα και αλλο 1.5 δις σε ηλεκτρονικη μορφη. Αυτο ισως την Κυριακη. Τωρα θα ειναι λιγοτερα αλλα θα αντεξουν μεχρι την Τριτη.
Άβαταρ μέλους
By bill33
GeorgT έγραψε:Μιας κ το συζητάτε το είχα περιέργεια ποσό πάει μ.ο. ή τιμή ενός βυτιου αμόλυβδη? 1500 ευρώ;

36000 λιτρα χωραει .1500 € είναι ενα κυβικο βενζίνη ,οπότε;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimitrisB έγραψε:
Scotch έγραψε:
elteo έγραψε:Ναι ισχύει. 300€.
Στην Κύπρο btw το ημερήσιο όριο αναλήψεως ήταν 300 και όχι 60 ευρώ όπως σ' εμάς ή ιδέα μου;

Τα 60€ οριο σημαίνει ότι οι δικές μας τράπεζες είναι ήδη σε πολύ χειρότερη κατάσταση ρευστότητας απο της Κύπρου τότε. Αλλωστε, οι συζητήσεις για περαιτέρω μείωση του ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ, δηλώνει πως σε λίγες μερες, με το ζόρι θα δίνουν -σε όσους έχουν ακόμα λιγα €- καθημερινά μετρητό ... για ψωμάκι και λίγο γάλα ημέρας ! :lipsealed:
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, αν είναι έτσι, πάσο.
Εγώ πάντως σε όποιον δεν δέχεται κάρτα, θα δώσω άκυρο για πάντα.

Ξέρεις, με την ίδια περίπου λογική, σήμερα αύριο να περιμενεις κανένα γνωστό να σου ζητήσει 15-20€, μπάς και πάει ΣΜ. Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ. :oops:
Είναι τόσο δύσκολες οι στιγμές, που δεν ισχύει και δεν είσαι σε θέση να επικαλεσθείς να ισχύσει οποισδήποτε "κανόνας".

Ηδη υπάρχει κόσμος, που δεν έχει υπόλοιπο λογαριασμού, περιμένοντας να πληρωθεί απο την όποια εργασία του, αφού η ζωή τους ήταν εδώ και καιρό "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει". Και το όλο σκηνικό έγινε πρίν πληρωθούν όλοι, δηλ. με την τελευταία ή 1η μέρα του μήνα.
:help:

Αν κάποιος μου ζητήσει λεφτά να πάει σουπερμάρκετ, θα πάμε παρέα και θα πληρώσω με πιστωτική. Το ότι κάποιοι αποφάσισαν να στοκάρουν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά με κάποια τεχνάσματα, δεν το συγχωρώ γενικώς. Γιατί με την στάση τους, τα στερούν από τους υπόλοιπους.
Η χώρα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, και πάντα σε τέτοιες περιστάσεις, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να πατάνε πάνω στους άλλους.
Επιμένω λοιπόν πως ΜΙΑ ΧΑΡΑ γίνεται να λειτουργήσει η αγορά πετρελαιοειδών χωρίς μετρητά, γιατί ειδικά στο εξωτερικό, χωρίς μετρητά γίνονται οι συναλλαγές. Και προφανώς, όταν το Web Banking δεν σταμάτησε να δουλεύει, δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν μπορεί να γίνει χωρίς μετρητά η διαδικασία.
Το ίδιοι και για το σουπερμάρκετ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kacey έγραψε:
kacey έγραψε:
leonp έγραψε:Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.
Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.

Το να πληρώσεις το βυτιοφόρο με μετρητά θα ήταν παράνομο, γιατί κάθε συναλλαγή πάνω από 1500€ αν θυμάμαι καλά, υποχρεωτικά πάει μέσω τραπέζης.
Σήμερα κι εγώ αποφάσισα να κόψω τον βενζινά που έβαζα τελευταία, γιατί η εταιρία λέει τους είπε μόνον κάρτα Coral να δέχονται.
Ε, την δικιά μου την δέχτηκαν άλλοι, και από εδώ και πέρα δεν θα πατήσω το πόδι μου εκ νέου.
Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια, ας έμενε κλειστός, το θεωρώ απαράδεκτο να "σκουπίζεις" τα δυσεύρετα μετρητά του κόσμου έτσι.

.

στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.
στο δευτερο bold: ε ενταξει, μεχρι πριν λιγο το θεωρουσες παρανομο και ηθελες να επεμβει η αστυνομια .

Είπα να ελέγξει η αστυνομία αν αληθεύουν οι λόγοι που επικαλείται αδυναμία, κι αν δεν υπάρχουν, να τον κλείσουν.
Διαφωνείς;

.

ναι γιατι
α) το ψεμμα δεν ειναι ποινικοποιημενο.
β) γιατι αφου εχει καθε νομιμο δικαιωμα να μη δεχεται καρτες, μπορει ακομα πιο απλα να σου πει "δεν γουσταρω". Αν η ενσταση σου ειναι οτι σου λεει ψεμματα για δηθεν τεχνικα προβληματα ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν γουσταρει,
THEN GOTO α

α) Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να λες ψέματα σε έναν εκπρόσωπο της τάξης άνευ ποινής. Μπορεί και ναι. Αν υπήρχε εισαγγελέας θα μπορούσες; :hmmm:
β) Αν είναι έτσι, να δηλώσει πως ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΡΤΕΣ και οι καταναλωτές να κρίνουν ανάλογα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#131375 Παντως νομιζω αν επικρατουσε μια στοιχειωδης ψυχραιμια το ΣΚ με τις 600αρες αναληψεις, ισως να ηταν λιγο καλυτερα τα πραγματα αυτην την εβδομαδα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#131382 hifi
με το β σου παραπανω συμφωνω. Βεβαια, καθημερινα εκατομυρια επιχειρησεις λενε ψεμματα ή τη μιση αληθεια στους πελατες (και τουμπαλιν...) για οφελος
με το α διαφωνω, γιατι πολυ απλα δεν τον αφορα τον αστυνομικο, δεν εχει δικαιωμα να ρωτησει. Αν θες να το παμε στο θεμα "απατη", τοτε κανε του μηνυση και πηγαινε στο δικαστηριο να πεις "με εξαπατα".

υγ οι επιχειρησεις προτιμουν να στοκαρουν ετσι λεφτα γιατι βαζουν το χρημα τους στη τσεπη τους. και καλα κανουν, γιατι δεν ξερουν τι ξημερωνει. Και εγω θα προσπαθουσα να μαζεψω οσα περισσοτερα μπορουσα (καλα, αμα ειχα το μαγαζι, απο το τροπο που παντα δουλευα, θα εκανα παρτυ τωρα (βραχυπροθεσμα βεβαια, μη γελιομαστε).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Geo f1 έγραψε:Παντως νομιζω αν επικρατουσε μια στοιχειωδης ψυχραιμια το ΣΚ με τις 600αρες αναληψεις, ισως να ηταν λιγο καλυτερα τα πραγματα αυτην την εβδομαδα.

Αυτό να το πεις στην κυβέρνηση...
:s_wacko
kacey έγραψε:hifi
με το β σου παραπανω συμφωνω. Βεβαια, καθημερινα εκατομυρια επιχειρησεις λενε ψεμματα ή τη μιση αληθεια στους πελατες (και τουμπαλιν...) για οφελος
με το α διαφωνω, γιατι πολυ απλα δεν τον αφορα τον αστυνομικο, δεν εχει δικαιωμα να ρωτησει. Αν θες να το παμε στο θεμα "απατη", τοτε κανε του μηνυση και πηγαινε στο δικαστηριο να πεις "με εξαπατα".

υγ οι επιχειρησεις προτιμουν να στοκαρουν ετσι λεφτα γιατι βαζουν το χρημα τους στη τσεπη τους. και καλα κανουν, γιατι δεν ξερουν τι ξημερωνει. Και εγω θα προσπαθουσα να μαζεψω οσα περισσοτερα μπορουσα (καλα, αμα ειχα το μαγαζι, απο το τροπο που παντα δουλευα, θα εκανα παρτυ τωρα (βραχυπροθεσμα βεβαια, μη γελιομαστε).

Και για το α) σχεδόν συμφωνείς, αφού λες πως αν είναι παράνομο (κι εγώ δεν γνωρίζω αν είναι, αναρωτιέμαι απλώς) πήγαινέ τον στον δικαστήριο. Αυτό θα έκανε η αστυνομία, ΑΝ ήταν παράνομο, δεν ζήτησα εγώ κάτι έκνομο.

Για το τελευταίο που λες, ακριβώς αυτό λέω κι εγώ: κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να στοκάρουν χρήματα. Θα πρέπει λοιπόν να τιμωρηθούν από τον καταναλωτή.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
bill33 έγραψε:
GeorgT έγραψε:Μιας κ το συζητάτε το είχα περιέργεια ποσό πάει μ.ο. ή τιμή ενός βυτιου αμόλυβδη? 1500 ευρώ;

:s_omg :s_omg :s_omg αρκετά λεφτά, βεβαια τη αναλογια εχουμε 1 βυτίο = περισσότερα απο 1 πρατήρια? (η π.χ γεμίζει ενα μεγάλο) κ ειναι κ οι διαφορετικοί τύποι βενζίνας!
Τελευταία επεξεργασία από GeorgT και 30 Ιουν 2015, 11:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
GeorgT έγραψε:
bill33 έγραψε:

:s_omg :s_omg :s_omg αρκετά λεφτά, βεβαια εχουμε 1 βυτίο = περισσότερα απο 1 πρατήρια? (η π.χ γεμίζει ενα μεγάλο) κ ειναι κ οι διαφορετικοί τυποι βενζίνας!

Ναι το δρομολόγιο μπορεί να είναι ενα πρατήριο αλλά και 8 πρατήρια,οσα τα διαμερίσματα του βυτίου.Δεν είναι απαραίτητα και παντα γεμάτα τα διαμερίσματα ή χωρίς κενά.
Βενζίνες ή ντιζελ.
Φαντάσου να μαζευαν τα λεφτα οι οδηγοί :ninja: