Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#11261 Αν κάποιος παρουσιάσει ένα προϊόν του και το βάλει στην κρίση του κοινού, θεωρείται διαφήμιση;
Εννοείται, θα είναι ανοικτός και σε κάθε σχόλιο...
Εγώ κάτι τέτοιο, δεν το θεωρώ απαγορευτικό.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By nass
#11265 Απαντώντας στον spyros.s: ουσιαστικά το παράδειγμα της διαφήμισης μας λέει ότι η 100%, άτεγκτη, απαρέγκλιτη τήρηση του κανονισμού δεν είναι εφικτή.

Να ορίστε, ο Admin του παρόντος φόρουμ είπε μια "απαγορευμένη" (για τους εραστές της θεωρίας) λέξη: "θεωρώ" :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#11266 nass ίσως πρέπει κάποια στιγμή να διαβάζεις όλες τις λέξεις σε κάποιο ποστ μου στο οποίο απαντάς. Δοκίμασέ το.

Για την έμεση είπα πως είναι δύσκολο να διακριθεί πάντα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά?

Θες να επιτρέπεται να έχει λογαριασμό η ίδια η Lada και να γράφει κριτική για τα αυτοκίνητά της?
Έστω ότι θες. Θες να μπορεί να γράφει η Lada αλλά να τρώει ban η Sanyong επειδή έκανε το ίδιο?

Στο 4τφ υπήρχε σχετική απαγόρευση, είχες εναντιωθεί?
Άβαταρ μέλους
By IKE
Anonymous Founder έγραψε:Αν κάποιος παρουσιάσει ένα προϊόν του και το βάλει στην κρίση του κοινού, θεωρείται διαφήμιση;

Έτσι συμφωνώ απόλυτα, αρκεί να μην κάνει hijack κάποιο γενικότερο θέμα.

ΠΧ το θέμα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα post του dimsabas είναι χαρακτηριστική περίπτωση και γι'αυτό πρότεινα (και έγινε) να αποτελέσει ξεχωριστό θέμα για το συγκεκριμένο project.

Ομοίως θα μπορούσε πχ να ανοιχτεί ένα τόπικ "τα φρένα του 21Quadra" και όπως λες θα ήταν ανοιχτό σε κριτική για την πιστοποίηση χωρίς να ακούει χριστοπαναγίες και να τρώει ban ο κάθε _____.

Αυτά είναι προφανώς προσωπικές προτιμήσεις. Απλά σαν συμμετέχων σε ένα φόρουμ, έτσι ή αλλιώς απαιτώ να ισχύουν για όλους τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
IKE έγραψε:Πχ να σου θυμίσω τον _____ (τρελό nickname), αναφέρθηκε στον 21Quadra επισημαίνοντάς του ότι δεν είναι σωστό να πουλάει φρένα χωρίς πιστοποίηση*, τον έβρισε (όχι σχήμα λόγου, τον έβρισε κανονικά και χυδαία) ο 21Quadra και τελικά έφαγε ban ο ____.

Αυτό δεν είναι ελαστικότητα, ούτε "ζωντάνια". Είναι σαφές τώρα τι εννοώ?

ΝΑ ρωτήσω εγώ πόσα warn και πόσες φορές είχε αποβληθεί προσωρινά μέχρι να αποβληθεί για πάντα ο ______(τρελό nickname) ?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#11282 Και δε ρωτάς?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#11288 Από εμένα?

Που να ξέρω (ειλικρινά).

Εσυ δηλαδή υπονοείς ότι το ban του ___ ήταν άσχετο με τα ποστ αυτά ε? Είδα τα ποστ πριν και μετά το edit, όπως και ανάλογα αλλού, νταξ δεν είμαι ηλίθιος.
Άβαταρ μέλους
By bill33
IKE έγραψε:Από εμένα?

Που να ξέρω (ειλικρινά).

Εσυ δηλαδή υπονοείς ότι το ban του ___ ήταν άσχετο με τα ποστ αυτά ε? Είδα τα ποστ πριν και μετά το edit, όπως και ανάλογα αλλού, νταξ δεν είμαι ηλίθιος.

Δεν σε θεωρώ ηλίθιο αλλά μιλάς με μισόλογα και υπεκφυγές ,αν έχεις να πεις κάτι πες το.Εκτός αν το παράδειγμα που έφερες είναι στον χώρο της φαντασίας οπότε πάω πάσο.
Άβαταρ μέλους
By leonp
Anonymous Founder έγραψε:Αν κάποιος παρουσιάσει ένα προϊόν του και το βάλει στην κρίση του κοινού, θεωρείται διαφήμιση;

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν το προϊόν είναι εξαιρετικό, θα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια.

Έτσι λειτουργούν τα fora.

Αν κάποιος το δέχεται αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αλλά αν απαιτεί να σβήνονται οι αρνητικοί σχολιασμοί (ή γίνει μοντ για να τους σβήνει ο ίδιος) τότε υπάρχει πρόβλημα.

Μαζί με τα θετικά σχόλια, την προβολή, τους πελάτες κλπ., θα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια.
Όποιος δεν δέχεται αυτή την πραγματικότητα των fora, να μην διαφημίζεται και να μην δημοσιεύει με το ονοματεπώνυμό του.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#11296 Καλο ειναι και οι χρηστες να βαζουν το νιονιο τους να δουλεψει πότε-πότε, αν θελουν να λεγονται ενηλικες. Ενταξει, καλη φαση ο κανονισμος "απαγορευεται η διαφημιση", μποριε να φτασει βεβαια και στο αλλο ακρο, του "εξω οι εταιριες απο τα πανεπιστημια" και μετα να ανωτιομαστε γιατι η εκπαιδευση(=φορουμ) εναι τοσο μακρια απ την αγορα. Θα στερηθουμε πιθανον γνωσεις και θεματολογια που αλλιως θα ειχαμε.

Δε θεωρω κακο να γινεται γνωστη (αν θελει και ο ιδιος) η ιδιοτητα ενος επαγγελματια που γραφει εδω και πουλαει/φερνει/χαριζει τα χψζ προϊοντα, στο κατω κατω δεν παει να κλεψει κανέναν, το ψωμακι του πάει να βγαλει. Καλυτερα εδω που εκτιθεται και θα μαθουν και αλλοι αν ειναι σοβαρος ή μαλακας, παρα έξω που δεν υπαρχει τετοια εμπιστοσυνη.

Το αν οι "προτρέποντες επαγγελματια" ειναι "παπαγαλακια"(=πληρωμενοι) ή απλοι ανθρωποι που συστηνουν ενα επαγγελματια που θεωρουν της προκοπής**, καλο ειναι να μπορει και να προσπαθεί να το διαχωριζει και ο χρηστης κατα την κρίση του. Μπορει να ακουσει και τις δυο αποψεις, "φτιαχνω ΧΨΖ" vs "δεν εχεις πιστοποιηση" απο τους αμεσα ενδιαφερομενους και αλλους χρησες που θεωρουν σωστη η μια ή την αλλη αποψη και να κρινει ποιο απο τα δυο βαραινει περισσοτερο για αυτον.

**αντιστοιχα και για τους "οχι ειναι κλεφτης, μη κανετε μπιζνα με το βλακα"
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 16 Σεπ 2014, 18:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
bibendum έγραψε:IKE ειναι το τρελο nickname?

Υπήρχε και χρήστης με " ___ " nickname και με κάμποσους κλώνους .
http://www.4tforum.gr/phpBB3/memberlist ... le&u=48233
Και την φωτό του ιταλακια :s_rofl :s_rofl
Αν έλεγε για τον εαυτό του ο ΙΚΕ θα ήξερε τα περι warn και ban.
Άβαταρ μέλους
By IKE
IKE έγραψε:Η επιείκια που φαντάζομαι εννοείς στην επιβολή ποινών δεν είναι το θέμα μας. Αυτό μπορεί να προβλεφθεί στον κανονισμό. Το θέμα είναι η ασύμμετρη επιβολή του κανονισμού. Και δεν μιλάμε καν για κατάσταση όπου σε κάποιον του επιβάλεται ποινή μετά από Χ παραβάσεις ενώ σε άλλον μετά από Χ+. Μιλάμε για κατάσταση όπου κάποιος παραβαίνει τον κανονισμό και ΑΛΛΟΣ υφίσταται ποινή.

Πχ να σου θυμίσω τον _____ (τρελό nickname), αναφέρθηκε στον 21Quadra επισημαίνοντάς του ότι δεν είναι σωστό να πουλάει φρένα χωρίς πιστοποίηση*, τον έβρισε (όχι σχήμα λόγου, τον έβρισε κανονικά και χυδαία) ο 21Quadra και τελικά έφαγε ban ο ____.

Αυτό είναι μισόλογα? Πόσο πιο σαφής να είμαι δηλαδή.

Ο ___ ήταν ο ιταλάκιας όσο είσαι εσύ ο Robert DeNiro, αλλά επειδή φαντάζομαι είχε τσούξει πολύ η φάση έπρεπε να υπάρχει έστω ένα πρόσχημα. Είναι αστείο από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, ειδικά αν συνυπολογίσει τους κλώνους του ιταλάκια με τα 100άδες ποστ. Άστο.