Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αν είναι να υπολογίζεις τέτοια, θα πρέπει να βάλεις στο λογαριασμό όλες τις ανακεφαλαιποιήσεις των τραπεζών, ως και τα δάνεια, από εποχής Αλογοσκούφη και ισχυρής Ελλάδας.
Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ζημιά το εξάμηνο της ΠΦΑ, αλλά προφανέστατα και όχι 100δις, αυτά είναι απλώς αστεία νούμερα για το φιλελέ ακροατήριο.

Μα και αυτά τα εχουμε υπολογησει στα 100 δις που προσθεσε ο Καραμανλης(/Αλογοσκούφης) στο εθνικο χρεος. Απλα ο Τσιπρας (/Μπαρουφακης) με την απατεωνιά του και τις ψεματάρες κατάφερε να κανει παρομοια ζημια μονο σε 6 μηνες. 25 δις των τραπεζων είναι πραγματικη ζημια και ευκολη μετρησιμη. Επισης αν ένας ιδιώτης πχ εχει καποιες μετοχες και με την αναταραχή πριν το δημοψήφισμα πεσουν στο 10% της αξιας του (στις τράπεζες πηγαν στο 0 γιατι εγινε νεα ανακεφαλαιοποιηση) η καποια μετρητα σε εντοκες καταθεσεις που αναγκάζεται να τα παρει στο σπιτι και αρα χανει τοκους ή του τα κλεβουν τα χρηματα που χανει είναι μετρησιμη ζημια. Ισως μερικες μετοχες να ξανανεβουν οποτε θα τα ξαναπαρεις πισω. Οι τοκοι όμως χανονται οριστικα.

Τεσπα, η ζημια είναι πραγματικη (εστω και αν δεν είναι 100 δις) και εγινε χωρις λογο, αφου και ο τσιπρας στην αφελεια του/αμαθησια του το παραδεχτηκα αργοτερα. Μονο γιαυτο δεν θα επρεπε ποτε να εχει εκλεγει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
junior gt έγραψε:Το νομιζουμε βλακα τον Κουλη αλλα ειναι γατος. Ως γνησιος Κρητικαρος γνωριζει οτι η Κρητη καταληφθηκε το 41 απο αλεξιπτωτιστες η γνωστη επιθεση με κωδικο ονομα 'επιχειρηση Ερμης'. Την ιδια επιθεση με αλεξιπτωτιστες κανει και τωρα στο φορουμ για την κατακτηση της εξουσιας. Του κοστιζει λιγο παραπανω αλλα ΟΚ. :iconcool:
Απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι ειναι και τιποτα διανοιες αλλα αλεξιπτωτιστες ειναι και μαλιστα του Κυριακου. Μην περιμενουμε και πολλα πραγματα. :svivhaha:

Τόσο βλάκας που έριξε 9,5% στη κεφάλα του Αλεκου :lol:
Ρε τον βλάκα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#589127 Όχι, δεν υπολογίζονται στου Καραμανλή την καμπούρα όλες οι ανακεφαλαιποιήσεις, υπήρξαν κι άλλες μετά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνον η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματική, των υπολοίπων δηλαδή τι ήταν;
Προφανώς και συμφωνώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μην βγει και να τιμωρηθεί, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους, που έκαναν μεγαλύτερο κακό.
Από την στιγμή που ο κόσμος δεν το βλέπει έτσι, να ετοιμαστούμε για επιπλέον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.
Από την στιγμή που ο κόσμος θεωρεί καλώς καμωμένα αυτά της ΝΔ, δεν υπάρχει πάτος. Η ΝΔ έστειλε την χώρα στα βράχια, δεν υπάρχει μεγαλύτερο από αυτό, του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πολύ πιο κάτω. Και ποσοτικά να το δεις, τις βλακείες της ΝΔ θα τις πληρώσουν 2 γενιές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#589128 Το ΠΑΣΟΚ εριξε την χωρα στα βραχια με την πολιτικη του. Μετα το 81 και η ΝΔ ηταν ένα κομμα πολύ κοντα στο ΠΑΣΟΚ σε λαϊκίστικες πολιτικες όπως είναι και ο μετα 15 ΣΥΡΙΖΑ που περνει και κομματια του ΠΑΣΟΚ αλλα και κομματια της ΝΔ (πχ Παπακωστα αλλα και καποιους από περιβαλλον Καραμανλη). Αν εξαιρέσεις την περιοδο Βαρουφακη ο Συριζα είναι στο ιδιο μοτιβο με το ΠΑΣΟΚ του 1981 και 85 (μαζικοι διορισμοι πχ κατι το κοινο τους) αλλα και της εποχης Παυλοπουλου στην ΝΔ (διορισμοι παλι). Όλα αυτά τα κομματα μικρες διαφορες εχουν μεταξυ τους (εξαιρεση η περιοδος Βαρουφακη) στην οικονομικη πολιτικη, σε μη οικονομικα θεματα υπαρχουν καποιες διαφορες αλλα δεν είναι και τεράστιες.

Ένα σημειο που διαφερει στα χρονια αυτά είναι ότι ο Συριζα δεν κανει καθολου επενδύσεις (πληρωνει μονο συνταξεις και μισθους, σε μεγαλο βαθμο σε μη παραγωγικες θεσεις εργασιας), και αυτό είναι κατι που θα το πληρωσει αγρια η επομενη γενια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#589129 ΟΚ, με αυτά που διαβάζω, σίγουρα θα γελάσουμε πολύ.
Είναι αστείο το ξέπλυμα που γίνεται σε ένα κόμμα και στην ηγεσία του που κυβερνά την χώρα με τον ένα τρόπο ή τον άλλο εδώ και έναν αιώνα...
Αλλά ξαναλέω, ποσώς με ενδιαφέρει, εγώ δεν έχω να φοβάμαι κάτι, ειδικά στον χώρο που δουλεύω, όλοι είναι καταχαρούμενοι, οπότε κι εγώ μαζί τους.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
red_monster έγραψε:
junior gt έγραψε:Το νομιζουμε βλακα τον Κουλη αλλα ειναι γατος. Ως γνησιος Κρητικαρος γνωριζει οτι η Κρητη καταληφθηκε το 41 απο αλεξιπτωτιστες η γνωστη επιθεση με κωδικο ονομα 'επιχειρηση Ερμης'. Την ιδια επιθεση με αλεξιπτωτιστες κανει και τωρα στο φορουμ για την κατακτηση της εξουσιας. Του κοστιζει λιγο παραπανω αλλα ΟΚ. :iconcool:
Απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι ειναι και τιποτα διανοιες αλλα αλεξιπτωτιστες ειναι και μαλιστα του Κυριακου. Μην περιμενουμε και πολλα πραγματα. :svivhaha:

Τόσο βλάκας που έριξε 9,5% στη κεφάλα του Αλεκου :lol:
Ρε τον βλάκα :shifty:

Ρε δεν αναφερομαι σε σενα για αυτα που λεω για τη... μαχη τςη Κρητς και το ξερς. :s_roses
Απο την αλλη ειμαι σιγουρος οτι κι εσυ δεν πιστευεις οτι ο Κουλης ειναι ο αρχηγος που θα ηθελες για την παραταξη που υποστηριζεις. Ενταξει τωρα. Πες: ' αυτον εχουμε, αυτον εμπιστευομαστε και τελος. Μπροστα στους αλλους καλος και ο Κουλης' . Αλλα μεχρι εκει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589134 Καλά εγώ άκουγα τύπους να πιστεύουν ότι ο Κούλης θα πάει 15% τη φορολογία

Και άντε πες το πιστεύει ότι είναι έτσι
Και σου λέω κι εγώ ότι έτσι η οικονομία σίγουρα θα ανέβει και η ανεργία θα πέσει κοκ

Οκ στη θεωρία όλα καλά

Ποιος θα τον αφήσει να τα κάνει έστω και αν σκοπεύει, όταν πρέπει να παίζουμε με πλεονάσματα και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα;

Ή θα πάει και αυτός να κάνει περήφανη διαπραγματευση;

Μπορεί ας πούμε ιδεολογικά/θεωρητικά να έχει πιο αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα μας και έστω να το δεχτώ, αλλά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένα στη πραγματικότητα

Να πάρει λίγα λεφτακια από δω να τα δώσει εκεί, να μειώσει άντε πες μερικές σπατάλες και μετά τι;
Θα πάψουμε να χρωστάμε; Να έχουμε υποχρεώσεις ή θα μας κάνουν επιπλέον ευκολίες οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι γιατί κι αυτός είναι ομορφόπαιδο;

Στην πράξη αυτό που είχε πει ο . κι εγώ δηλαδή το πιστεύω είναι ότι λίγο έτσι λίγο αλλιώς στο ίδιο ζουμί θα συνεχίσουμε να βράζουμε, το να περιμένουμε κάποιο θαύμα θα έπρεπε να το σταματήσουμε επιτέλους
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:
Μια χαρά εφαρμόζεται η 6 ήμερη εργασία ακόμα και με υπερεργασία.

Στη βιομηχανία και στις οικοδομές πληρώνονται ΟΛΕΣ οι υπερωρίες του προσωπικού πλην των μηχανικών.

Ναι ρε συ, εκεί που εφαρμόζεται θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και το όποιο 7μερο θα αφορά ουσιαστικά αυτές τις περιπτώσεις

Απλά εκεί που δεν εφαρμόζεται και υπάρχει το πενθήμερο που είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις, δεν πρόκειται να αλλάζει κάτι γιατί δεν υπάρχει και λόγος

Βέβαια πολλοί θα πρέπει να σκεφτούν και το ενδεχόμενο της απόδοσης πέρα από την όποια ασφάλεια

Όποιος δουλεύει τόσο πολύ στο τέλος θα κλαταρει και αν σου πέσει από καμία σκαλωσιά καλή τύχη μετά

Για αυτό και λέω ότι σε σεζόν πχ που ο άλλος πάει αποφασισμένος να καει μερικούς μήνες και μετά να κάτσει σίγουρα θα δεις κάτι τέτοιο

Ακόμα και σε ένα έργο που λες εσύ που δεν είναι κάτι που τρέχει όλο το χρόνο

Αλλά σε δουλειά που αφορά όλο το έτος δύσκολα

Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί, πχ μπορεί να συμβεί στην εστίαση αλλά κάποια στιγμή μετά από μήνες ή χρόνια ο άλλος δεν θα τη παλέψει και θα την κάνει, έτσι κι αλλιώς συμβαίνουν αυτά

Εμένα το ζητούμενο μου είναι να υπάρχουν αρκετές δουλειές ώστε να μπορεί να επιλέξει να φύγει και να πάει κάπου καλύτερα, όχι να είναι δέσμιος της σκλαβιάς με μόνη εναλλακτική την ανεργία

Γιατί αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ήδη και κάποιοι εργαζόμενοι μπορεί όσο αντέχουν να τα επιδιώκουν για περισσότερες απολαβές, αλλά πολλοί άλλοι απλά υποφέρουν

Δεν θα ήθελα πάντως σε καμία περίπτωση το επταήμερο, ακόμα και αν ο άλλος θέλει να το κάνει να μην επιτρέπεται για τη δική του προστασία
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#589142 Η πιο σωστή κουβέντα και ακριβώς αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τον εργαζόμενο, ακόμη κι αν αυτός δεν το κάνει.
Δεν περιμένω πάντως ν'αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά το 7ήμερο, ο Μητσοτάκης απλά είναι βλάκας και δεν έχει επαφή με την πραγματική εργασία, γι' αυτό και είπε ό,τι είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το κάνει σημαία.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#589154 Μαγκεθ εξαημερη εργασια και οκταωρο στην οικοδομη και στη βιομηχανια τουλαχιστον απαγορευεται. Η εργασια σημερα ειναι σαραντα ωρες την εβδομαδα. Ουτε υπερωριες προβλεπονται παραπανω απο 120 ωρες το χρονο.
Τωρα για τα υπολοιπα το εχω ξαναπει: το τι θα εφαρμοσει ο Κουλης ειναι σχετικο και εχει να κανει μονο με τις αντιδρασεις. Το σιγουρο ειναι οτι στην οικονομια πρεσβευει μια 100% νεοφιλελευθερη πολιτικη με ο,τι αυτο συνεπαγεται: μειωση του κοινωνικου κρατους, μειωση των επιδοματων, χαλαροτερες εργασιακες σχεσεις, ακομα περισσοτερες ιδιωτικοποιησεις. Νομιζω αυτα δεν τα αρνουνται, αντιθετα τα διαλαλουν και οι ιδιοι. Επομενως ειναι αστειο να αμφιβαλλουμε οτι τουλαχιστον υπαρχει η πολιτικη βουληση να τα κανουνε. ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και βεβαια δεν το κρυβουν. Και θεωρουν οτι μεσα απο αυτα θα ερθει η αναπτυξη. Απλα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589156 Τζούνιορ δε μίλησα για υπερωρίες μίλησα για υπερεργασία

Είναι 5 ώρες τη βδομάδα στον πενθήμερο, 8 στον εξαημερο

Η υπερεγασια δεν έχει περιορισμούς μέσα στο έτος όπως η υπερωρία

Όπως σου έχω ξαναπεί με οικοδομοτεχνικα δεν έχει τύχει να ασχοληθώ για να ξέρω τις τυχόν ιδιαιτερότητες, αλλά μπορώ να μάθω από άλλους
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε: χθες κάποιος μου έλεγε πως περιμένει ο Μητσοτάκης να τα βάλει με τους μεγάλους (εργολάβους, βιομηχάνους, κλπ) απαιτώντας να είναι πιο ηθικοί και όχι τόσο άρπαγες.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερο ανέκδοτο, αλλά...

GTS έγραψε:
Τον Συριζα τον δοκιμάσαμε, οποτε το σωστο είναι να ψηφισουμε ΝΔ τωρα για να γλυτώσουμε από τους Πολλακηδες, Παππαδες κλπ. :rtfm: Όλα θα είναι καλυτερα με ΝΔ. :lol:

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Εικόνα

Πολύ μ' αρέσει που συμφωνούμε πως η ΝΔ έριξε τη χώρα στα βράχια, αλλά είναι το ΣΩΣΤΟ να την ψηφίσουμε τώρα. :s_rofl

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout
Άβαταρ μέλους
By mousatos