Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#650911 Τούρτα πραλίνα και κέικ μαρμπρέ. Το πρώτο από ένα κανάλι Foodouki στο YouTube και το δεύτερο του Πετρετζίκη.

Στην τούρτα μου να πω πως η πραλίνα όπως είναι λιώνει γρήγορα, δλδ 10 λεπτά μένει δε μένει εκτός ψυγείου. Ίσως με λιγότερη κρέμα γάλακτος να κάθεται περισσότερο.

Το κέικ το δοκίμασα με οδοντογλυφίδα στα 35 λεπτά όπως έλεγε κ ήθελε άλλα 10. Έκτοτε ξεφούσκωσε κ έγινε σαν κινούμενη άμμο. Επίσης εγώ έβαλα αλεύρι 405 κ 3 κουταλάκια γλυκού baking και όχι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εικόνα

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#650914 Όταν ανοίγεις το φούρνο ο,τι φουσκώνει αρχίζει να ξεφουσκώνει!!!. Μου τα έχει πρήξει η σύντροφος σε αυτό το θέμα. Φρόντισε να ακολουθείς ποιότητα και ποσότητα στις συνταγές!!!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#650921 πηγα σημερα στον Σταμου (που εχει ανοιξει και στο Καματερο) για το παγωτο του,μιας και ακουσα τα καλυτερα εδω μεσα.
Πηρα σοκολατα,παρφε βανιλια,και καιμακι.
Απογοητευσης.Μονο το παρφε βανιλια μου αρεσε,αν και αυτο το ενιωθες βαρυ οταν το ετρωγες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:πηγα σημερα στον Σταμου (που εχει ανοιξει και στο Καματερο) για το παγωτο του,μιας και ακουσα τα καλυτερα εδω μεσα.
Απογοητευσης.Μονο το παρφε βανιλια μου αρεσε,αν και αυτο το ενιωθες βαρυ οταν το ετρωγες.

Οταν σε ξαναματαβγαλει ο δρομος σταματα εδω για παγωτο και καμια κρεμα. Να ηρεμησεις. :adminpower: Να ξεγκαστρωθεις. :adminpower: :adminpower: Σε βρηκαν ξερειςτι και τρεχεις σαν ξερειςτι να αγορασεις ξερειςτι. :s_empathy

Τακτοποιησε και ενα μικρο χρεος που εχω αμα πας ε; :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#650951 Σημερα ακουσα στο ραδιο διαφημιση σταμου, και σχολιαζα αυτο ακριβως, οτι αμα εχει φτασει να διαφημιζεται στο ραδιο παει, τωρα θα μπουνε οι μανατζαραιοι, θα ριξουν τα κοστη, θα γινει σκατα και τι κριμα που δεν το προλαβα τοσο καιρο που το εκθειαζε το φορουμ

Πιτερπαν, μπεικιν σοδα ή παουντερ; Διαφορετικα πραγματα/χρησεις συν αυτο που λεει ο 224v

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
PeterPan έγραψε:Το κέικ το δοκίμασα με οδοντογλυφίδα στα 35 λεπτά όπως έλεγε κ ήθελε άλλα 10. Έκτοτε ξεφούσκωσε κ έγινε σαν κινούμενη άμμο. Επίσης εγώ έβαλα αλεύρι 405 κ 3 κουταλάκια γλυκού baking και όχι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Τι οδοντογλυφιδα...Αφου εχεις θερμομετρο.
Δοκιμασε για το κεϊκ να φτανει τους 95° με 98°
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#650965 Chris baking powder έβαλα. Κατά τα αλλά με ζυγαριά, δοσομετρητές κτλ.

Υ.V. Ευχαριστώ για το tip! Με οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι το ήξερα.

Για την επόμενη τούρτα θα δοκιμάσω μια γνώριμη συνταγή της Βέφας για τούρτα σοκολάτα. Αν δεν πετύχει κ αυτή θα συνεχίσω με ζαχαροπλαστείο!

Πάντως το να βάλω νέο γόνατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται μου φαίνεται πιο ευχάριστο...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#650972 πηρα μια απλη ψησταρια καρβουνου, απ' τις τυπικες γαλβανιζέ.
τι προστατευτικο να απλωσω στον πάτο ωστε να μην διαβρωθει με τον καιρο?
εχω ακουσει/διαβασει για αμμο ή αλουμινοχαρτο :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:πηγα σημερα στον Σταμου (που εχει ανοιξει και στο Καματερο) για το παγωτο του,μιας και ακουσα τα καλυτερα εδω μεσα.

Προσοχή ακολουθει πολυ νοημα: :rtfm: :sleep:

Με αφορμη το παραπάνω, εχω διαπιστώσει ΠΟΛΛΕΣ φορες οτι η γευση (όπως και αλλα πράγματα) ειναι πολυ υποκειμενική, και δυστυχως επηρεαζομαστε και απο αλλα μηνυματα (μαρκετινγκ) και μας κανει να νομιζουμε πραγματα που δεν υπαρχουν.

Αγορασα παγωτα απο Κωνσταντινιδη, τα πηγα σε φιλικο σπιτι και ολοι ξετρελαθηκαν... (και δεν μου ελεγαν ψεματα).
Εκτος απο εμενα που τα θεωρησα μετρια, και σε καμμια περιπτωση ανταξια της τιμη τους.

Η ταση πχ στα πασης φυσεως γαλαταδικα που ξεφυτρωνουν (που πριν 5-10 χρονια δεν υπηρχαν καν σαν concept) ειναι να παιζουν ψυγεια ρετρο σχεδιασης, για να ξυπνανε παιδικες μνημες στο αγοραστικο κοινο που ειχε προλαβει τα παλια γαλαταδικα στο τελος τους... (οι 45-60 ετων που τα θυμουνται, και τα παιδια τους που ακουνε 20 χρονια τωρα το "παλια ηταν καλυτερα"). Εκει το μυαλο μπορει να παιξει παιχνιδι κατα τη γνωμη μου, και αυτο που θα φας να περιεχει και νοσταλγια που το κανει νοστιμοτερο.

Προσωπικα απο "βιομηχανικο" παγωτο χυμα, ειχα βρει σε ζαχαροπλαστειο ΖΥΓΟΣ (στο Κερατσινι ειναι) παγωτα απο την εταιρια DS MILKA (καμμια σχεση με τη γνωστη σοκολατα, ο τυπος που εχει την εταιρια λεγεται Μήλκας, το εργοστασιο ειναι Μενιδι). Αν βρεις καπου (λογικα εχει σε πολλα μερη) δοκιμασε, τα σορμπε του ειδικα τα βρηκα καταπληκτικα.

https://dsmilka.gr/product-category/pagota/chyma/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#651006 Υπόψιν, αν ο παραγωγός δεν έχει τυποποιημένη διαδικασία παραγωγής ("σπιτικό" :lol: ), μπορεί να υπάρχει διακύμανση στην γεύση κλπ του προϊόντος. Κλασικό παράδειγμα ο Θέμης στη Καλαμαριά.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#651009 Πάντως το καϊμάκι του Στάμου είναι σταθερά καλό - νομίζω είναι το καλύτερο καϊμάκι που έχουμε φάει. Μας άρεσε πάρα πολυ και η φράουλα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως το καϊμάκι του Στάμου είναι σταθερά καλό - νομίζω είναι το καλύτερο καϊμάκι που έχουμε φάει. Μας άρεσε πάρα πολυ και η φράουλα.

Θα συμφωνήσω για το καϊμάκι.
Ενδεχομένως παίζουν διαφορές κι από κατάστημα σε κατάστημα. Π.χ., το γαλακτομπούρεκο που είχα φάει από Στάμου Ν. Ηρακλείου (ή εκεί γύρω) ήταν εκπληκτικό (ισάξιο ή και καλύτερο του Κοσμικόν). Από Αγ. Παρασκευή που έχω πάρει τρεις φορές, την πρώτη ήταν μάπα, τη δεύτερη εξαιρετικό, την τρίτη αρκετά καλό. :s_dunno
Για παγωτό (και όχι μόνο) καϊμάκι έχω ακούσει τα καλύτερα και για τον Τίλλα στη Ν. Φιλαδέλφεια (δεν το έχω δοκιμάσει).