- 08 Ιουν 2020, 13:55
dimviii έγραψε:πηγα σημερα στον Σταμου (που εχει ανοιξει και στο Καματερο) για το παγωτο του,μιας και ακουσα τα καλυτερα εδω μεσα.
Πηρα σοκολατα,παρφε βανιλια,και καιμακι.
Απογοητευσης.Μονο το παρφε βανιλια μου αρεσε,αν και αυτο το ενιωθες βαρυ οταν το ετρωγες.
Προσοχή ακολουθει πολυ νοημα:
Με αφορμη το παραπάνω, εχω διαπιστώσει ΠΟΛΛΕΣ φορες οτι η γευση (όπως και αλλα πράγματα) ειναι πολυ υποκειμενική, και δυστυχως επηρεαζομαστε και απο αλλα μηνυματα (μαρκετινγκ) και μας κανει να νομιζουμε πραγματα που δεν υπαρχουν.
Αγορασα παγωτα απο Κωνσταντινιδη, τα πηγα σε φιλικο σπιτι και ολοι ξετρελαθηκαν... (και δεν μου ελεγαν ψεματα).
Εκτος απο εμενα που τα θεωρησα μετρια, και σε καμμια περιπτωση ανταξια της τιμη τους.
Η ταση πχ στα πασης φυσεως γαλαταδικα που ξεφυτρωνουν (που πριν 5-10 χρονια δεν υπηρχαν καν σαν concept) ειναι να παιζουν ψυγεια ρετρο σχεδιασης, για να ξυπνανε παιδικες μνημες στο αγοραστικο κοινο που ειχε προλαβει τα παλια γαλαταδικα στο τελος τους... (οι 45-60 ετων που τα θυμουνται, και τα παιδια τους που ακουνε 20 χρονια τωρα το "παλια ηταν καλυτερα"). Εκει το μυαλο μπορει να παιξει παιχνιδι κατα τη γνωμη μου, και αυτο που θα φας να περιεχει και νοσταλγια που το κανει νοστιμοτερο.
Προσωπικα απο "βιομηχανικο" παγωτο χυμα, ειχα βρει σε ζαχαροπλαστειο ΖΥΓΟΣ (στο Κερατσινι ειναι) παγωτα απο την εταιρια DS MILKA (καμμια σχεση με τη γνωστη σοκολατα, ο τυπος που εχει την εταιρια λεγεται Μήλκας, το εργοστασιο ειναι Μενιδι). Αν βρεις καπου (λογικα εχει σε πολλα μερη) δοκιμασε, τα σορμπε του ειδικα τα βρηκα καταπληκτικα.
https://dsmilka.gr/product-category/pagota/chyma/