Scotch έγραψε:Ok, μου φάνηκε μεγάλη η απώλεια. Thnx.Εφόσον έχεις προστασία 1 δίσκου η απώλεια είναι λίγο πάνω από τον πιο μεγάλο σου δίσκο, 20-8=12 βγάλε και λίγο ακόμα 10,9. Αν έβαζες ίδιο δίσκο, 4άρι θα είχες 16-4=12 πάλι κάπου στα ίδια. Βασικά όποιο δίσκο και να έβαζες είτε μικρός είτε μεγάλος σαν χαμένος είναι.
babakos έγραψε:Παντως,αν τα δεδομένα που αποθηκεύουμε σε οποιοδήποτε NAS θεωρούνται πολύτιμα, θα πρέπει να γίνονται backed up και σε αλλο μέσο. Προφανώς αυξάνει το κόστος και η πολυπλοκότητα αλλά το RAID (οποιασδήποτε κατηγορίας) δεν ειναι backup.+1
sknipper έγραψε:Scotch έγραψε:Ok, μου φάνηκε μεγάλη η απώλεια. Thnx.Εφόσον έχεις προστασία 1 δίσκου η απώλεια είναι λίγο πάνω από τον πιο μεγάλο σου δίσκο, 20-8=12 βγάλε και λίγο ακόμα 10,9. Αν έβαζες ίδιο δίσκο, 4άρι θα είχες 16-4=12 πάλι κάπου στα ίδια. Βασικά όποιο δίσκο και να έβαζες είτε μικρός είτε μεγάλος σαν χαμένος είναι.
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις
Άρα μάλλον κακώς έβαλα 8ρη hdd, βολευόμουν και με άλλον έναν 4ρη. Για να τον αξιοποιήσω πρέπει να αντικαταστήσω έναν 4ρη με μεγαλύτερο. Σωστά;
kubiak έγραψε:babakos έγραψε:Παντως,αν τα δεδομένα που αποθηκεύουμε σε οποιοδήποτε NAS θεωρούνται πολύτιμα, θα πρέπει να γίνονται backed up και σε αλλο μέσο. Προφανώς αυξάνει το κόστος και η πολυπλοκότητα αλλά το RAID (οποιασδήποτε κατηγορίας) δεν ειναι backup.+1
+1 Τα σημαντικά τα έχω και σε cloud, που "τροφοδοτεί" το synology.
Κάτι άλλο: Ποιο από τα παρακάτω power banks επιλέγουμε;
Εξωτερική μπαταρία με οθόνη.
Χωρητικότητα 10000 mAh, περιλαμβάνεται καλώδιο φόρτισης.
Τρεις θύρες: USB-3.0A και Type-C.
Διαστάσεις: 52x85x37mm.
Τιμή: 16,60 € + ΦΠΑ
Μαγνητική, ασύρματη, εξωτερική μπαταρία.
Δύο θύρες: Type-C, USB-2.0A.
Διαστάσεις: 106x69x18mm.
Τιμή: 22,60 € + ΦΠΑ
Εξωτερική μπαταρία με οθόνη.
Τρεις θύρες: USB-2.0A, micro USB, Type-C.
Διαστάσεις: 143x68x16mm.
Τιμή: 16,60 € + ΦΠΑ
Chris έγραψε:Tο δευτερο τι εννοει με το "ασυρματη"? Εχει ασυρματη φορτιση? Αν ναι, θα επαιρνα αυτο. Αν οχι, το πρωτο λογω usb3. Αλλα μαλλον θα εψαχνα για καποιο με ασυρματη φορτιση.
Ναι, έχει ασύρματη φόρτιση. Σε βολεύει η ασύρματη; Γενικά είναι αργή και προσωπικά δεν την προτιμάω (σε power bank, όχι για να στέκεται στο γραφείο, που εκεί αξίζει imo).
Το κακό με το πρώτο είναι ότι έχει λίγο τουβλοειδές σχήμα και δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό.
Δεν θα σε αγνοήσω, ήταν χρήσιμη η επισήμανση για το usb3
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:Τι μάρκες είναια αυτά;
Καλή ερώτηση. Δεν έχω ιδέα... Είναι από κατάλογο με διαφημιστικά δώρα... Υποψιάζομαι τύπου turbo X φάση....
Αν ψάχνεις κάτι στα 10Ah, αυτό είναι καλό, αν και πιο ακριβό σε σχέση με αυτά που παρέθεσες:
https://www.amazon.co.uk/dp/B0C9CJKCH3? ... i_atc&th=1
30w, πάει μέχρι τα 20v οπότε μπορεί και να φορτίσει μέχρι και laptop αν αυτό έχει USB PD.
Edit: τώρα είδα ότι είναι διαφημιστικά δώρα, άρα δωρεάν; Τότε όλα καλά είναι
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.

Αν δεν αξίζει αυτό με τα 22,60, να επιλέξω ένα από τα 16,60. Αν πάλι αξίζει, δεν χάλασε ο κόσμος για τα +6 €.
Scotch έγραψε:Είναι το διαφημιστικό δώρο που θα κάνουμε σε πελάτες/συνεργάτες, οπότε δεν είναι ακριβώς δωρεάν
Αν δεν αξίζει αυτό με τα 22,60, να επιλέξω ένα από τα 16,60. Αν πάλι αξίζει, δεν χάλασε ο κόσμος για τα +6 €.
Πρόσεχε μην πάρεις καμιά φωτιά . (όχι ότι τα επωνυμα δεν βγάζουν πρόβλημα,η Anker ανακάλεσε κάμποσα για κίνδυνο πυρκαγιάς )
drdino έγραψε:Πρέπει να δεις ακριβώς τι ισχύ έχουν, πόσο γρήγορα φορτίζουν κλπ.
Αν ψάχνεις κάτι στα 10Ah, αυτό είναι καλό, αν και πιο ακριβό σε σχέση με αυτά που παρέθεσες:
https://www.amazon.co.uk/dp/B0C9CJKCH3? ... i_atc&th=1
30w, πάει μέχρι τα 20v οπότε μπορεί και να φορτίσει μέχρι και laptop αν αυτό έχει USB PD.
Edit: τώρα είδα ότι είναι διαφημιστικά δώρα, άρα δωρεάν; Τότε όλα καλά είναι
Εχω παρόμοιο εδώ και ένα χρόνο ,καλά τα πάει με το pixel ,φορτίζει αρκετά γρήγορα και είναι αρκετό για 2 φορτίσεις. https://www.amazon.co.uk/dp/B0BXLCG6DY? ... asin_title
Αυτά με ενσωματωμένο καλώδιο τα εμπιστευόμαστε;
Scotch έγραψε:Είναι το διαφημιστικό δώρο που θα κάνουμε σε πελάτες/συνεργάτες, οπότε δεν είναι ακριβώς δωρεάν
H ΕΡΤ πάντως έκανε γαμάτο δώρο xiaomi tv box. Μην είστε τσίπηδες
My Flickr