Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
gianik έγραψε:η αλήθεια ειναι ότι το βιντεάκι με τους τυπάδες να ψήνουν με το πετρογκάζι μέσα στο δάσος μου φάνηκε κάπως... :lipsealed:

Αγριευομαι απιστευτα καθε φορα που βλεπω να ψηνουν μεσα σε δασος. Λατρευω το ψησιμο αλλα ποτε δεν αναβω φωτια αν δεν ξερω οτι εχω ενα λαστιχο νερο διπλα μου, οποτε ποτε δεν εκανα τετοιο υπαιθριο ψησιμο. Στο βουνο ακομα και το τσιγαρο που αναβω, παλι αγριευομαι και προσεχω μην πεσει καμια καυτρα κατω. Δεν ελεγχεται η ρουφιανα η φωτια. Εγκληματιες :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By otso
#644166 Δοκιμασα απο σημερα την Σιμα , το οποιο ειναι καποιου ειδους ποτο ειδικα για την πρωτομαγια για τους βορειους λαους .
Βαζουμε ζαχαρι μιση ασπρη μιση μαυρη μαγια νερο και φετες λεμονι ,το αφηνουμε να κανει ζυμωση και το βαζουμε σε μπουκαλια και στο ψυγειο .
Καλο φαινεται αλκοολ δεν πολυκαταλαβαινω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#645291 Καλό αντικολλητικο τηγάνι κοιτάμε μόνο σε Tefal???Θέλω ένα 26 ή 28αρι κ ένα wok..
Άλλη μάρκα είναι no go?
Στο σκρουτζ διαβάζω σχόλια για Tefal made in China και Tefal made in France με τα 2α να είναι πιο ανθεκτικά κλπ...
Κάπου είχα δει ένα eshop που ανέφερε κιόλας χώρα κατασκευής αλλά δεν το βρίσκω ...

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#645306 Fissler αν θες γερμανική συμμετοχική πχοιοτητα αλλά θα το πληρώσεις και ανάλογα.

Αλλιώς Tefal αλλά καλή σειρά με χοντρά τοιχώματα. Οι φτηνές σειρές είναι λίγο για πέταμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Fissler αν θες γερμανική συμμετοχική πχοιοτητα αλλά θα το πληρώσεις και ανάλογα.

Αλλιώς Tefal αλλά καλή σειρά με χοντρά τοιχώματα. Οι φτηνές σειρές είναι λίγο για πέταμα.

< >

στα 28 εκ βλεπω το ακριβοτερο τεφαλ στα 33 ευρω και το φισλερ στα 90 φευγα. :lol:
μου περναει αμυδρα απο το μυαλο,οτι ζητανε αερα χρηματα.
βεβαια δεν εχω μαγειρεψει ποτε,οποτε μπορει να ειμαι και λαθος. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gianik έγραψε:Καλό αντικολλητικο τηγάνι κοιτάμε μόνο σε Tefal???Θέλω ένα 26 ή 28αρι κ ένα wok..
Άλλη μάρκα είναι no go?
Στο σκρουτζ διαβάζω σχόλια για Tefal made in China και Tefal made in France με τα 2α να είναι πιο ανθεκτικά κλπ...
Κάπου είχα δει ένα eshop που ανέφερε κιόλας χώρα κατασκευής αλλά δεν το βρίσκω ...

.

Δες στο Σκλαβενιτη μαρκα TVS
Εχουμε 2 απο αυτα τα πρασινα σαν πετρα καπως

http://www.tvs-spa.it/en/pentole/le-tecnologiche/natura-induzione/

Επιλεχθηκαν επιτοπου λογω και οψης που μας αρεσε, εχουν βγει καλα.
Ιταλιανικο πραμα, οχι Γερμανικες μαλακιες
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#646270 απο ελαιολαδο τι προτιματε? ντενεκε απο γνωστο παραγωγο,ή κατι επωνυμο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:Fissler αν θες γερμανική συμμετοχική πχοιοτητα αλλά θα το πληρώσεις και ανάλογα.

< >

στα 28 εκ βλεπω το ακριβοτερο τεφαλ στα 33 ευρω και το φισλερ στα 90 φευγα. :lol:
μου περναει αμυδρα απο το μυαλο,οτι ζητανε αερα χρηματα.
βεβαια δεν εχω μαγειρεψει ποτε,οποτε μπορει να ειμαι και λαθος. :shifty:

Έλεγα τα ίδια, αλλά πήρα με δικά μου λεφτά Tefal (20€) και με δωροεπιταγή (από το γάμο, κάποιοι κάνουν και δώρα ακόμη και σε μας που δεν.... καλέσαμε κανέναν! :lol:) ένα Fissler που έκανε 75€ αν θυμάμαι καλά. Ε, είναι η μέρα με την νύχτα. Και το δικό μου Tefal είναι made in France.
To πρόβλημα δεν νομίζω να είναι όμως μόνον η μάρκα. Γενικώς να προτιμάτε τα τηγάνια με χοντρό πάτο. Τουλάχιστον στο ψήσιμο όπως τα χρησιμοποιώ εγώ (δεν τηγανίζω) είναι πολύ καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:απο ελαιολαδο τι προτιματε? ντενεκε απο γνωστο παραγωγο,ή κατι επωνυμο?

Το επώνυμο μου φαίνεται νερό. Μόνον από παραγωγό εδώ και χρόνια. Αρκεί να είναι έμπιστος. Και βγαίνει και φθηνότερα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:απο ελαιολαδο τι προτιματε? ντενεκε απο γνωστο παραγωγο,ή κατι επωνυμο?
Βγάζουμε από την ελιά έξω από το σπίτι

Να ναι καλά ο πεθερός με την παραγωγή του να μας στέλνει τενεκεδες, γιατί αν χρειαστεί να αναλάβω τα γεωργικά εγώ βλέπω να αγοράζουμε έτοιμο

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#646315 Η πρώτη μου απόπειρα για ψήσιμο ψαριών.
Δύο τσιπούρες κι ένα λαβράκι που πήρε η σύζυγος απ' την λαϊκή.
Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εικόνα

< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
gianik έγραψε:Καλό αντικολλητικο τηγάνι κοιτάμε μόνο σε Tefal???Θέλω ένα 26 ή 28αρι κ ένα wok..
Άλλη μάρκα είναι no go?

.

WMF Made in Germany :inlove:
Καιρό σκέφτομαι να ανοίξω θέμα για τα μαγειρικά σκέυη
Εντιτ: Αν θελετε το συνεχίζουμε εδω viewtopic.php?f=9&t=2640&p=646320#p646320. Αν πιστευετε οτι περιττευει παιξτε ανάλογη μπάλα
Άβαταρ μέλους
By Obelix
sargus έγραψε:Το ψάρι τελικά (σε αντίθεση με αυτά που πίστευα πριν γίνω μέγας ψήστης... ) είναι το πιο εύκολο από όλα!
Ναι δεν ήταν δύσκολα

< Note 6 >