Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
REALZEUS έγραψε:Να πούμε εδώ ότι ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ο Ανέστης στην Περαία!!! 30 λεπτά για να παραγγείλουμε σήμερα, τους φωνάξαμε τέσσερις φορές, και τα κρέατα ήρθαν μετά από μία ώρα και βάλε!!! Φυσικά τα στείλαμε πίσω, τους διαλοστείλαμε και φύγαμε!!! :rant: :rant: :rant:

Είχε και το θράσος ο σερβιτόρος να μου πει ότι δεν είχε έρθει όλη η παρέα και για αυτό δεν έρχονταν. Θαρρείς και ξέρει πόσους περιμέναμε!!! Τον στόλισα προφανώς!!! :rant: :rant: :rant:

Σε αυτόν τον Μανώλη πρώην Ανέστη (ή το ανάποδο) πήγα τελευταία φορά το 2002, το ίδιο απαράδεκτος ήταν και τότε, δεν χάλασε τώρα.
Ημασταν φοιτητοπαρέα, χαρακτηριστική αργοπορία στο σερβίρισμα. Κάποιος ξαναπαρήγγειλε σουτζουκάκια (σπεσιαλιτέ ντεμέκ του καταστήματος). Ηρθαν 5-6 μαύρα πράγματα που μέσα ήταν απολύτως άψητα, τελείως ωμά. Τα έκοψα όλα στη μέση, όλα ίδια. Τον φωνάξαμε να τα πάρει πίσω, τα πήρε με χίλια ζόρια αφού είπε την ατάκα «είναι η σπέσιαλ γέμιση και ψήνεται διαφορετικά από το υπόλοιπο, άρα έχει άλλο χρώμα», για σουτζουκάκι πάντα!!!!
Εγινε καυγάς για να μη μας χρεώσει τη μερίδα αυτή και την επόμενη εργάσιμη καταγγελία στην τότε νομοκτηνιατρική υπηρεσία.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#439439 Μανώλης που έγινε Ανέστης, φίλε μου Μανώλη. :lol:

Τότε που λες όντως είχε θέμα, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε διορθωθεί. Πηγαίναμε σε αυτόν περίπου μια φορά το μήνα και δεν είχαμε θέμα. Μέχρι χθες... :s_mad
Άβαταρ μέλους
By elvet
otso έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Συγνώμη δεν ξέρουν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς (από τους προγόνους τους προφανώς) αν είναι ή δεν είναι αυτή η Θεσσαλονίκη τότε; :hmmm: Τι ισχύει;

Ακομα κι ετσι πιστευεις οτι ενας 80χρονος εχει εικονα απο το προππαπου του για την θεσ/νικη του τοτε;

Πιστευεις οτι εστω και ενας σημερινος κατοικος εχει προγονους που εμεναν στην πολη το 1850;
και ας κανουμε ενα γκαλοπ απο τους συμφορουμιτες
Παιδι μου elvet απο που ηταν οι προγονοι σου;

Αστα otso μου, ούτε η σκούφια μου δεν ξέρει από πού κρατάει :s_wacko , για να σε βοηθήσει για το τείχος.
Ο ένας παππούς (βασικά όλο του το σόι :lol: ) υποστήριζε ότι ήταν απόγονοι Δωριέων, που από τότε που ήρθαν μένουνε στον ίδιο τόπο. Βέβαια μπορούσε εύκολα να αριθμήσει (βασικά όλο του το σόι :lol: ) παππούδες 10 γενιές πίσω, οπότε φτάνουμε στα 1600-1700, που όλοι έμεναν στο ίδιο χωριό. Βάλε και κάτι πολύ αρχαία που βρέθηκαν εκεί κοντά, εάν παραβλέψουμε κάποιο χρονικό κενό (2-3000 χρόνια :iconcool: ) από την κάθοδο των Δωριέων, τότε του κατοχυρώνουμε (βασικά σε όλο του το σόι :lol: ) την καταγωγή.
Η γιαγιά σχετίζεται με αυτήν την ιστορίαhttp://www.mani.org.gr/apodimoi/mankors/maniates_korsikis.htm .
Χοντρικά εκεί κατά το 1674-76 δεν σήκωνε το κλίμα :s_cool πολλούς Μανιάτες (βενετοτουρκικός πόλεμος) και έφυγαν από το Οιτυλο. Οι περισσότεροι έφτασαν στην Κορσική Cargese (Καργιές), πολύ ωραίο μέρος εάν δεν έχεις πάει διακοπές να πας otso μου :s_thumbsup . Ένα καράβι βούλιαξε αύτανδρο και ένα άλλο έφτασε στην Παλαιοκαστρίτσα (καθόλου τυχαία το μεγαλύτερο χωριό εκεί δίπλα το λένε Λάκωνες).
Από το άλλο το σόι τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα, αλλά και πάλι ο παλιότερος που εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το έκανε το 1964, οπότε πάλι δεν ξέρουμε κάτι για το τείχος.

Ισως μπορoύσε να βοηθήσει για το τείχος ο Pitt σαν πιο παλιός, αλλά δυστυχώς δεν συχνάζει πια εδώ :(
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:.......... εάν παραβλέψουμε κάποιο χρονικό κενό (2-3000 χρόνια :iconcool: ) από την κάθοδο των Δωριέων,

... που κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε ποτέ... :innocent: :lol: :lol:

Αλήθεια, τι ακριβώς ήθελε να μάθει ο ότσο για τα τείχη;;; :hmmm: Κάπου το έχασα...
Άβαταρ μέλους
By elvet
markvag έγραψε:
elvet έγραψε:.......... εάν παραβλέψουμε κάποιο χρονικό κενό (2-3000 χρόνια :iconcool: ) από την κάθοδο των Δωριέων,

... που κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε ποτέ... :innocent: :lol: :lol:

Αλήθεια, τι ακριβώς ήθελε να μάθει ο ότσο για τα τείχη;;; :hmmm: Κάπου το έχασα...

μη μου χαλάς τη γενεαλογία :rtfm:
Ο otso θέλει να μαθαίνει τα πάντα και όχι μόνο για τα τείχη
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:μη μου χαλάς τη γενεαλογία :rtfm:

:lol: :lol: :lol:

2ος ή τρίτος ξάδερφος του Ηρακλή;;; :lol: :lol: :lol:

elvet έγραψε:Ο otso θέλει να μαθαίνει τα πάντα και όχι μόνο για τα τείχη

Α, μας έχει όλους φακελωμένους;;; :shifty: :shifty: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#439618 Εσένα όχι τόσο καλά, περίμενε το ερωτηματολόγιο σε κάνα supermarkets ή στο τοπικ περί Αεροπλάνων.

Τώρα ο elvet λέγεται Ανέστης;
Άβαταρ μέλους
By elvet
REALZEUS έγραψε:
funkyreverend έγραψε:Τώρα ο elvet λέγεται Ανέστης;

:s_rofl

:yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#440935 ξεκίνησαν εργασίες σήμερα στην εξωτερική περιφερειακή.
ελπίζω να μην αφορούν το νέο σταθμό διοδίων :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#440938 μπραβο το βρηκες

δεν εχω καταλαβει ποσο |λογοκρισία| ειναι να βαλουν εκει διοδια.

με αλλα λογια θα γαμησουν εντελως τον περιφερειακο και θα ξεκινησουν ξανα μποτιλιαρισματα.

εξυπνη κινηση.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#440939 σε ποιο σημείο ακριβώς;

edit: μάλλον σε περισσότερα! άραγε ερχόμενος από ανατολικά θα μπορείς να μπεις Εγνατία προς Καβάλα χωρίς διόδια;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#440961 το νέο είναι στα bold
Ξεκίνησαν οι εργασίες μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου (εντός της περιοχής του Ωραιοκάστρου) για να κατασκευαστεί ένας σταθμός διοδίων, με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2018 με το αναλογικό σύστημα των διοδίων,

http://www.thessalonikimas.gr/2017/10/0 ... %B4%CE%B9/
Άβαταρ μέλους
By Morx
#440969 Μπορει καποιος να δωσει στιγμα στο Gmaps για το που ακριβως θα γινουν;

Καλα με μηχανακι/μηχανη ... δεν παιζει να σταματησω για κανενα πουστη λογο.
Διοδια για περιφερειακο? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ