Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
QsisVTS έγραψε:
stavrosg έγραψε:

Το μεγαλύτερο θεμα είναι ότι αν ήταν έτοιμα όλα 01/02 τώρα θα είχαμε ξεμπερδέψει όλοι από όλες και θα κάναμε μπάνια ήρεμοι (πλη ΦΠΑ δηλαδή :lol: ) αλλά τι να πει κανείς... Ζήτω η Ελλάς!

πέρα από αυτό έχει αρχίσει να τίθεται θέμα αδειών στον Αύγουστο (γιατί από κει που δε θα χαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα τώρα θα έχουμε και ο Ιούλιος είναι έτσι κι αλλιώς σκατά μέχρι να τελειώσει) και φυσικά το επίσης σημαντικό θέμα των €€€

το "κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός" έχει αρχίσει να με κουράζει..

έχω αγγίξει επίπεδα λογιστή χωρίς σύνορα που αφιλοκερδώς (πληρώνοντας και από τη τσέπη μου βασικά) βοηθάω το μέσο έλληνα επιχειρηματία να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του :roll:

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ και το taxheaven, νομίζω ότι οι λογιστές πρέπει να είστε η πιο γκρινιάρικη επαγγελματική ομάδα.
Πολύ παράπονο βρε παιδί μου! Όχι πάντα χωρίς λόγο, αλλά πολύ γκρίνια... :lol:

Καλή υπομονή σας εύχομαι. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#139774 Δεν έχουν άδικο, σκατοδουλειά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια (ευθύνη, άγχος, διαρκής ενημέρωση - και ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αμοιβή γτπ - αν τη δεις, κλπ, κλπ).
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Scotch έγραψε:.... ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αμοιβή γτπ - αν τη δεις, κλπ, κλπ).

Αυτές οι καταστάσεις και η τακτική ορισμένων, πως με τρελαίνει ρε πστ μου! :dizzy:
Όπως αυτός (ο λογιστής, αλλά και ο κάθε χ-ψ) είνα υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά του ΣΩΣΤΑ, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε σένα, έτσι και συ πρέπει να τον πληρώσεις ΠΑΡΑΥΤΑ! :rtfm:
ΥΓ: Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μιά δουλεια, που θα είχε προυπόθεση... "οφειλές". Σου δίνω, μου δίνεις, χαίρεται.
Ξεφτίλες ! :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Pitt έγραψε:
Επειδή εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ και το taxheaven, νομίζω ότι οι λογιστές πρέπει να είστε η πιο γκρινιάρικη επαγγελματική ομάδα.
Πολύ παράπονο βρε παιδί μου! Όχι πάντα χωρίς λόγο, αλλά πολύ γκρίνια... :lol:

Καλή υπομονή σας εύχομαι. :s_bye

εγώ δε γράφω ακόμα εκεί γιατί καταλαβαίνεις το ban :shifty:

πάντως δεν ενστερνίζομαι πάντα τις απόψεις των συναδέλφων μου όταν γκρινιάζουν, δε με πειράζει ούτε η παραπάνω δουλειά ούτε η σκατίλα, άλλα πράγματα με πειράζουν
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimitrisB έγραψε:
Scotch έγραψε:.... ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αμοιβή γτπ - αν τη δεις, κλπ, κλπ).

Αυτές οι καταστάσεις και η τακτική ορισμένων, πως με τρελαίνει ρε πστ μου! :dizzy:
Όπως αυτός (ο λογιστής, αλλά και ο κάθε χ-ψ) είνα υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά του ΣΩΣΤΑ, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε σένα, έτσι και συ πρέπει να τον πληρώσεις ΠΑΡΑΥΤΑ! :rtfm:
ΥΓ: Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μιά δουλεια, που θα είχε προυπόθεση... "οφειλές". Σου δίνω, μου δίνεις, χαίρεται.
Ξεφτίλες ! :rant:

η ξεφτίλα παίζει γενικά στο κλάδο όπου κυκλοφορούν διάφορα φρούτα , όπως και σε πολλές επιχειρήσεις άλλωστε

το να δουλεύεις για τη ψυχή της μάνας σου είναι πολύ συνηθισμένο πλέον και σε αυτή τη δουλειά ήταν ανέκαθεν προκειμένου "να μάθεις" και να είσαι γενικά στη δουλειά, γιατί από το σπίτι σου είσαι ανύπαρκτος

αλλά έτσι κι αλλιώς τα λεφτά είναι πολύ λίγα για την ευθύνη και τη πίεση που τρως (μπορεί να φας 2-3 πρόστιμα για πλάκα που να υπερκαλύπτουν το μισθό σου) και λόγω πολύ ανταγωνισμού υπάρχουν τύποι που ρίχνουν τις τιμές στα πατώματα και σαν εε και σαν υπάλληλοι που παρακαλάνε να δουλέψουν τσάμπα

από κει και πέρα ο καθένας προσπαθεί να βρει το δρόμο του ανάλογα βέβαια και με τα μυαλά που κουβαλάει, για μένα αν κάποια στιγμή δε δουλεύω για πάρτη μου ( γιατί σαν υπάλληλος δε θα δω προκοπή, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, όπως ήταν πχ ο πατέρας μου, σαν υπάλληλος απλά κάνω practice και παίρνω και κάνα χαρτζιλίκι :lol: ) δεν αξίζει να μένω σε αυτό το επάγγελμα, θα γίνω ψυχικά χώμα για το απόλυτο τίποτα όταν κάνω το λογαριασμό μετά από μερικά χρόνια

απλά πέρα από ικανότητα (που δεν είναι και το απόλυτο ζητούμενο όπως έχω διαπιστώσει..) πρέπει να έχεις άκρες σε συνεργάτες, "άκρες" γενικά και πάνω από όλα να είσαι δημοσιοσχεσίτης :lol:
με το μπλα μπλα γίνονται οι δουλειές, ο,τι δηλώσεις είσαι κτλ.. :whistlink:

έχω σκεφτεί πολλές φορές πόσο καλύτερα θα ήμουν αν χωνόμουν σε κάνα λογιστηρίο μεγάλης εταιρείας όπου και πιο λίγο θα δούλευα (και δε θα με ενοχλούσαν 50 διαφορετικοί άνθρωποι) και καλύτερα λεφτά θα έπαιρνα, όμως μέχρι στιγμής επενδύω στη γενικότερη και πολύπλευρη γνώση/εμπειρία με ξεφτίλα φυσικά αποδοχές για ένα καλύτερο άυριο

σε άλλες δουλειές δε γίνεται να ανεξαρτητοποιηθείς κάποια στιγμή, πάντα θα θες εργοδότη
Άβαταρ μέλους
By famas
#139893 Κιούση, τα παραπάνω, σωστά που γράφεις ίσχυαν ανέκαθεν σε αυτό το κωλόεπάγγελμα. Μάλιστα οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί εμφανώς τώρα που πολλά γίνονται ηλεκτρονικά, γιατί παλιά σε ρωτούσαν αν έχεις και μηχανάκι για να πηγαίνεις από εφορία σε εφορία, πληρώνοντας και τη βενζίνη αφού υποτίθεται μάθαινες. Κι αυτό βέβαια μεγάλη εμπειρία. Μάθαινες που ήταν η κάθε εφορία, σε ποιο τμήμα θα πήγαινες, αλλά κυρίως ποιός υπάλληλος ήταν πιο δεκτικός για να περάσεις κάποιο θέμα(θεώρηση χωρίς ενημερότητα, διακοπή χωρίς όλα τα στοιχεία)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
famas έγραψε:Κιούση, τα παραπάνω, σωστά που γράφεις ίσχυαν ανέκαθεν σε αυτό το κωλόεπάγγελμα. Μάλιστα οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί εμφανώς τώρα που πολλά γίνονται ηλεκτρονικά, γιατί παλιά σε ρωτούσαν αν έχεις και μηχανάκι για να πηγαίνεις από εφορία σε εφορία, πληρώνοντας και τη βενζίνη αφού υποτίθεται μάθαινες. Κι αυτό βέβαια μεγάλη εμπειρία. Μάθαινες που ήταν η κάθε εφορία, σε ποιο τμήμα θα πήγαινες, αλλά κυρίως ποιός υπάλληλος ήταν πιο δεκτικός για να περάσεις κάποιο θέμα(θεώρηση χωρίς ενημερότητα, διακοπή χωρίς όλα τα στοιχεία)

εγώ ψοφάω για εφορία :inlove: έχω τις groupies μου τις εφοριακίνες :inlove: :inlove:

ειδικά παλιά που πήγαινα κυρίως στης Γλυφάδας (κολαστήριο σαν ΔΟΥ, αλλά μάθημα υπομονής :lol: ) έπινα τους καφέδες μου χαιρετούσα το κόσμο μου, γούσταρα
έχω φάει βέβαια μεροκάματα ολόκληρα στο περίμενε, αλλά τι να κάνουμε..

μου αρέσει να πηγαίνω έξω για δουλειές και με κάθε ευκαιρία πετάγομαι, στις υπηρεσίες μπόλικο 4g να έχεις και όλα καλά :iconcool:

ακόμα πάντως πρέπει να πηγαίνεις αρκετά και ας γίνονται πολλά πράγματα ηλεκτρονικά και μερικά πράγματα είναι ολόκληρες οδύσσειες (βλέπε αλλαγές καταστατικού με γεμη & δου μαζί)
επίσης έτσι κι αλλιώς πας έξω για τους πελάτες σου

ένα πράγμα όμως που δε μου αρέσει για παράδειγμα είναι που τώρα συμμετείχα στο κούρεμα κατά περίπου 250€ του μισθού μιας κοπελίτσας εξαντλώντας τα όρια των νόμων του μνημονίου.. :x

και μετά κάποιοι (υπάλληλοι) σε κακοβλέπουν (δικαιολογημένα) κιόλας..

το χα ξαναγράψει κάπου, στη παλιά μου δουλειά με είχαν "εκτελεστή" να κάνω όλες τις απολύσεις ακόμα και αν δεν είχα τις συγκεκριμένες μισθοδοσίες
μου ερχόντουσαν κάτι μπαρουτιασμένοι, απλήρωτοι, κάτι τύπισσες με το γκόμενο το κάγκουρα για support (μάρσαρε από κάτω το σαξόραλλο :lol: ) ελληνες και μη και έπρεπε εγώ να κάτσω να αντιμετωπίσω τη κατάσταση, οι άλλες κότες
(μέχρι και τύποι που έχουν φάει/ρίξει ξύλο μπορεί να τύχουν)

ευτυχώς πλέον το κάνω από μακριά και δε μου τους στέλνουν
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:ένα πράγμα όμως που δε μου αρέσει για παράδειγμα είναι που τώρα συμμετείχα στο κούρεμα κατά περίπου 250€ του μισθού μιας κοπελίτσας εξαντλώντας τα όρια των νόμων του μνημονίου..

Και να φανταστώ ότι η εταιρεία πηγαίνει καλά;
Άβαταρ μέλους
By pgs
#139974 Είχα ξαναγράψει για ένα επαγγελματικό χώρο που έχω ιδιοκτησία μου και τον ξενοίκιασα τέλος Ιουνίου.
Το συμβόλαιο όμως δεν έχει λήξει ήτανε για 3 χρόνια αλλά τελικά έφυγε στους 10 μήνες.
Πρέπει να το ξεδηλώσω ας πούμε με κάποιο τρόπο στο gsis.gr όπως το είχα δηλώσει όταν το νοίκιασα;
Ένα αυτό και κάτι άλλο. Πού μπορώ να βρω μεγάλου μεγέθους ενοικιαστήριο; Όχι τα συνηθισμένα, ψάχνω κάποιο μεγάλο τα πουλάνε η πρέπει να το φτιάξω; Σας ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
pgs έγραψε:.Πού μπορώ να βρω μεγάλου μεγέθους ενοικιαστήριο; Όχι τα συνηθισμένα, ψάχνω κάποιο μεγάλο τα πουλάνε η πρέπει να το φτιάξω; Σας ευχαριστώ.

Φτιαξε ενα μεγαλο αυτοκόλλητο με έντονο φόντο σε ενα τυπογραφείο - φωτοτυπικό κεντρο
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
pgs έγραψε:Είχα ξαναγράψει για ένα επαγγελματικό χώρο που έχω ιδιοκτησία μου και τον ξενοίκιασα τέλος Ιουνίου.
Το συμβόλαιο όμως δεν έχει λήξει ήτανε για 3 χρόνια αλλά τελικά έφυγε στους 10 μήνες.
Πρέπει να το ξεδηλώσω ας πούμε με κάποιο τρόπο στο gsis.gr όπως το είχα δηλώσει όταν το νοίκιασα;

Όχι, δεν δηλώνεται η λύση της μίσθωσης πουθενά, αλλά καλό θα ήταν αν μπορείς να τον βρεις ακόμα να υπογράφατε κάποιο συμφωνητικό λύσης της μίσθωσης που δεν κατατίθεται πουθενά μεν, μπορείς να το εμφανίσεις σε κάποιο έλεγχο ή αν προκύψει αλλιώς ανάγκη δε.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
QsisVTS έγραψε:
nass έγραψε:https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdAKpZsu5KNLb60mg3BOLqVb63Sqz-jWgjeyajl-PJWxNbCqpCRA[
:hmmm: :omg:

στο λιγότερο κυριλλέ :lol:

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ... :lol:
Κιούση, χαρά στο κουράγιο σου!

YΓ:
απλά πέρα από ικανότητα (που δεν είναι και το απόλυτο ζητούμενο όπως έχω διαπιστώσει..) πρέπει να έχεις άκρες σε συνεργάτες, "άκρες" γενικά και πάνω από όλα να είσαι δημοσιοσχεσίτης :lol:
με το μπλα μπλα γίνονται οι δουλειές, ο,τι δηλώσεις είσαι κτλ.. :whistlink:

Welcome to Greece :iconcool: