Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874123 Προσοχή μόνο στα χαρακτηριστικά της οθόνης τα περισσότερα μοντέλα του τύπου βγαίνουν και με χαμηλότερες αναλύσεις από Full HD, έχει να κάνει με τα specs με τα οποία παραγγέλθηκε αρχικά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimitris_P έγραψε:Μια χαρά είναι η cosmodata έχω ψωνίσει άπειρες φορές

και εγω το ιδιο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#874132 Tα refurbished συνήθως δεν δίνουν εγγύηση στην μπαταρία, ενώ το συγκεκριμένο έχει και οθόνη 14''. Αν κάνεις επέκταση εγγύησης φτάνεις στα 280€ ενώ με 310-320 αγοράζεις σύγχρονο laptop με 3 χρόνια on-site εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Serf έγραψε:Έχεις πρόταση σε αυτό το κόστος που αναφέρεις; Να πάρω μια ιδέα τι θεωρούμε αξιοπρεπές για βασική χρήση.

Lenovo V15 G4 AMN

https://www.skroutz.gr/s/50413384/Lenov ... board.html

https://www.bestprice.gr/item/215925180 ... rom=search

Δεν έχει λειτουργικό αλλά δε νομίζω αυτό να είναι πρόβλημα.

Αλλά: έχει 16GB DDR5, 15,6'' οθόνη και 2 έτη εγγύηση. Σε αυτή την κατηγορία βέβαια οι οθόνες έχουν ΤΝ panel, μην περιμένεις κορυφαία απόδοση χρωμάτων και μεγάλες γωνίες θέασης.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874143 Θα απέφευγα AMD σε Lenovo, στο δείγμα που έχω είχε θέματα με άλλες συσκευές τύπου να απενεργοποιειται-χάνει το wifi module ξαφνικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#874145 Και Intel που έχω εγώ σε Thinkpad είναι φούρνος σε σημείο που να έχεις θέματα ειδικά το καλοκαίρι
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:Και Intel που έχω εγώ σε Thinkpad είναι φούρνος σε σημείο που να έχεις θέματα ειδικά το καλοκαίρι
Αν έχει φτάσει στο σημείο να έχεις θέματα μάλλον έχει μαζέψει πολύ πράμα μέσα στο fan.

Η γρήγορη λύση είναι να το φυσήξεις με σπρέι η καλύτερη λύση να το ανοίξεις και να βγάλεις με ένα τσιμπιδακι ότι έχει μαζευτεί στην είσοδο του fan.
Αν το φυσήξεις από το πλάι μπορεί όλα τα χνούδια να χωθούν βαθύτερα στο ρουλεμάν του fan και μετά να αρχίσουν τα όργανα από εκεί.

Γενικά είναι ζεστά από κάτω αλλά αν φτάνουν σε σημείο να καίνε κάτι πάει λάθος με την ψύξη.
Ανεξάρτητως επεξεργαστή.

Για την ιστορία δεν τα βάζουμε ποτέ πάνω σε βάσεις για λαπτοπ, δεν τα δουλεύουμε πάνω σε τραπεζομαντηλα, σεντόνια και κουβέρτες, και φυσικά αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μπορείς να βγάλεις αρκετό τρίχωμα από μέσα, πλέον μπορώ και μαντεύω και την ράτσα

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Και Intel που έχω εγώ σε Thinkpad είναι φούρνος σε σημείο που να έχεις θέματα ειδικά το καλοκαίρι
Αν έχει φτάσει στο σημείο να έχεις θέματα μάλλον έχει μαζέψει πολύ πράμα μέσα στο fan.

Η γρήγορη λύση είναι να το φυσήξεις με σπρέι η καλύτερη λύση να το ανοίξεις και να βγάλεις με ένα τσιμπιδακι ότι έχει μαζευτεί στην είσοδο του fan.
Αν το φυσήξεις από το πλάι μπορεί όλα τα χνούδια να χωθούν βαθύτερα στο ρουλεμάν του fan και μετά να αρχίσουν τα όργανα από εκεί.

Γενικά είναι ζεστά από κάτω αλλά αν φτάνουν σε σημείο να καίνε κάτι πάει λάθος με την ψύξη.
Ανεξάρτητως επεξεργαστή.

Για την ιστορία δεν τα βάζουμε ποτέ πάνω σε βάσεις για λαπτοπ, δεν τα δουλεύουμε πάνω σε τραπεζομαντηλα, σεντόνια και κουβέρτες, και φυσικά αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μπορείς να βγάλεις αρκετό τρίχωμα από μέσα, πλέον μπορώ και μαντεύω και την ράτσα

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#874148 πω πω προσπαθώ να απαντήσω και χάνεται η απάντηση δεν ξέρω τι παίζει με το φόρουμ (ζητάει συνέχεια login και χάνονται μηνύματα) και βαριέμαι να τα ξαναγράφω

εν συντομία, κατανοώ τι σημαίνει πιάνει κάτι σκόνη :lol: και έχω μικρό blower όχι αέρα κοπανιστό :rtfm: δεν είναι εκεί το θέμα..

Απλά περίμενα περισσότερα από ένα τόσο ακριβό μηχάνημα

επίσης δεν θα άνοιγα ποτέ εταιρικό μηχάνημα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874151 Η τιμή έχει να κάνει με άλλα πράγματα συνήθως. Όχι ότι δεν υπάρχουν λεμόνια, έχω X1 Carbon πχ που κόστισε πάνω απο 2Κ και βγήκε λεμόνι, ενώ τα προσωπικά μου Τ450s-T470s-T490 και Τ14 δεν έχουν κάνει κιχ τόσα χρόνια και έχουν μείνει ανοιχτά 24/7 επί 3ετια τουλάχιστον.

Οι εταιρείες από την άλλη δεν αγοράζουν στις τιμές που βλέπουμε εμείς.

Από εμπειρία πάντως στο 90+% των περιπτώσεων τα προβλήματα είναι user fault και οχι κακή κατασκευή ή προβληματικά μηχανήματα, ανεξαρτήτως εταιρείας.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#874154 το 99% θα σου πω εγώ, απλά ως άτομο που έχω συναρμολογήσει αρκετούς υπολογιστές από το μηδέν δεν γίνεται να ανήκω σε αυτή τη κατηγορία :whistlink:

νομίζω πάντως ότι είναι πειρισσότερο θέμα i7 σε 14αρι σασί, πχ σε άλλο thinkpad σε προηγούμενη δουλειά με amd σε 15αρι δεν είχε θέμα με τη ζέστη

είχε θέμα με το ότι έπεφτε γρήγορα η ζωή της μπαταρίας ήδη από τον πρώτο χρόνο (πράγμα που έχω δει σε όλα τα λενοβο) , επίσης όσο το πήγαινα βόλτες με το ένα χέρι σιγά σιγά στράβωνε το σασί αλλά θέμα με ζέστη δεν είχε

το t14s από την άλλη είναι πολύ στιβαρό (έχει και τους καλύτερους μεντεσέδες που έχω πετύχει ποτέ) κτλ κτλ , αλλά αν ζοριστεί ζεσταίνεται :s_dunno

επίσης ένα μικρό σπαστικό που έχω δει να κάνει σε σχέση με dell ας πούμε είναι ότι από sleep μπορεί να αργήσει να "ξυπνήσει" ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, ο οποίος κατά τα άλλα είναι πολύ καλός και συχνά πιάνει και από cold boot

κατά τα άλλα σκυλί, πολύ γρήγορο στη νορμάλ χρήση, καλό πληκτρολόγιο, μικρόφωνα, ηχεία,οθόνη ωραίο μέγεθος για δουλειά, μεταφορά και να δουλεύω ημιξάπλα (αν δεν αρχίζει τις ζέστες, αν πχ φορτίζω παράλληλα, και οδηγούμαι προς τη στείρωση)

dimik έγραψε:Οι εταιρείες από την άλλη δεν αγοράζουν στις τιμές που βλέπουμε εμείς.

< >

λογικό μου ακούγεται άλλωστε κάποιες φορές βλέπεις custom συνθέσεις που δεν έχουν λογική για χρήστη λιανικής (πχ πολλή ram μικρό ssd αν έχεις cloud) που σίγουρα θα έχουν και custom τιμολόγηση, επίσης θα παίζει ρόλο και ο όγκος
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874155 Δεν σε κατηγορώ ότι φταίς, αλλά αν σηκώνει τόσο θερμοκρασία σε σημείο να δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία θέλει είτε καθάρισμα είτε RMA.

H τιμολόγηση είναι θέμα κυρίως όγκου και διαπραγματεύσεων απευθείας με την εταιρεία και όχι ενδιάμεσων πωλητών. Το customization είναι μερικές 10δες δολάρια πάνω κάτω στην τιμή όταν ο όγκος είναι μεγάλος.