Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
sknipper έγραψε:Μήπως είναι πιο βολικό (για επαγγελματική χρήση, όχι για παιχνίδια) να έχεις περισσότερες οθόνες παρά μία τεράστια;

για το excel αν εχεις τα λεφτα ναι ισως δυο 27ρες
αλλα καλες 27ρες με μικρο pixel distance ειναι πανακριβρες στην κυριολεξια οποτε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Εγώ έχω ένα 24άρι monitor της samsung με ανάλυση 1920x1080 και ένα 29άρι της lg με ανάλυση 2560χ1080. Το πλάτος το βολέψαμε, αλλά το ύψος (αν και παντρεύεται) δυστυχώς είναι μικρό. USB-c έχει πάντως το nuc.
Φοβάμαι επίσης πως με 2 οθόνες θα γεμίσει το γραφείο (με τις βάσεις τους). Δεν είναι και πολύ μεγάλο.
Καλή σκέψη πάντως.
Υπάρχουν κάτι πολύ ωραίες και οικονομικές (στο Άμαζον) βάσεις με 2 σκέλη για να στηρίζουν 2 οθόνες και που πιάνουν στην άκρη του γραφείου καταλαβάντοντας ελάχιστο χώρο από την επιφάνεια. Αλλά θέλει προσοχή στην επιλογή τόσο για τη δυνατότητα ρύθμισης ύψους ξεχωριστά δεξιά αριστερά όσο και για την απόσταση από τον τοίχο που απαιτείται (αυτά είναι και τα μειονεκτήματα, από ένα για το κάθε διαφορετικό είδος, το πρώτο με σταυρό που κινείται πάνω κάτω στον άξονα βάση και το δεύτερο είδος με 2 σκέλη με άρθρωση).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#871941 Ωραία, εγώ ακύρωσα

Πήρες την μπροστά μόνο ή το σετ και με πίσω;

Έβαλες μόνιμο ρεύμα ή μόνο όταν βάζεις μπρος;

Βαλε κάνα βιντεάκι από βραδινή βόλτα να δούμε
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#872041 Μπροστα μονο.
Ρευμα συνεχεια στον αναπτηρα αλλα την κλεινω μολις σβηνω,

Τωρα τη μαθαινω. Θα βαλω μολις βγαλω ακρη :lol:
Η μλκια ειναι πως εγραφε πολλα βιντεακια του ενος λετπου. Και απο οτι ειδα παει μεχρι 3λεπτο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#873472 Είχα ρυθμισει πριν χρόνια μια ειδοποίηση για το Synology 418j. Ξαφνικά εμφανίστηκε σε ένα κατάστημα στα 120 ευρώ. Μήπως αξίζει ή παραειναι παλιό? :hmmm:

Edit για να πάρεις 4 θέσεις σε καινούρια θες 300 ευρώ, και 400 για Synology

https://www.skroutz.gr/c/894/file-serve ... er_dir=asc

Edit2 άκυρο, refurbished ειναι
Άβαταρ μέλους
By drdino
#873474 Μοντέλο του '17 με realtek επεξεργαστή και 1gb ram... No go, που θα έλεγε κι ο corsair. Θέλεις 4 θέσεις οπωσδήποτε;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#873475 Ναι νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμες. Βάζεις 2 δίσκους σε raid 1 και αν γεμίσουν δε χρειάζεται να τους πετάξεις, βάζεις άλλους 2

Τέλος πάντων, άκυρος ο συναγερμός, ήταν refurbished.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#874104 Ο μικρός (3η δημοτικού) έχει πλέον μεταξύ των λοιπών καθηκόντων για το σπίτι και κάποια που απαιτούν tablet-υπολογιστή, online εκπαιδευτικά παιχνίδια, εφαρμογές που απαιτούν εγκατάσταση, κτλ. Τόσο της συζύγου το laptop όσο και το δικό μου είναι εταιρικά, από κλειδωμένα έως full κλειδωμένα. Οπότε προκρίθηκε η εναλλακτική αγοράς laptop (?) που καλύπτουν τις προαναφερθείσες απαιτήσεις συν κανά word/ excel. Δεν έχω ιδέα για τι specs να κοιτάξω, υπολογίζοντας παράλληλα έναν χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του δημοτικού, βλ., 4ετία.

Καμιά ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874112 Ότι έχετε για την δουλειά αν είστε ικανοποιημένοι με αυτά απλά πιο low spec εκτός από οθόνη όπου θα πάρετε την καλύτερη δυνατή.

Γενικά τα business laptops είναι πιο ανθεκτικά, ευκολότερα σε επισκευές, έχουν κοινά ανταλλακτικά με προηγούμενα καινεπόμενα μοντέλα και κρατάνε περισσότερα χρόνια.
πχ μπορεί να έχουν διαφυγές για υγρά αν πέσει ένα ποτήρι νερό στο πληκτολόγιο, πράγμα όχι σπάνιο για παιδί.

Στο δικό μου 5χρονο πχ έχω δώσει ένα Lenovo T450s με οθόνη αφής και παίζει παιχνίδια, έχει ρίξει πάνω τα πάντα και το λαπτοπ σκλι, το είχα στην δουλειά πριν από 5 χρόνια και με ένα καθάρισμα φαίνεται καινούριο.
Αν βρεις ακόμα και refurbished σειρά Τ της Lenovo αγοράζεις χωρίς 2η σκέψη. Οι μπαταρίες μετά την 3ετία θέλουν άλλαγμα συνήθως αλλά βρίσκεις και 3rd party σε καλές τιμές για να σε βγάλει άλλο 1-2 χρόνια.

πχ https://www.laptopsdirect.co.uk/nav/c/r ... ortOrder=1
Άβαταρ μέλους
By Serf
#874116 Καλή ιδέα το refurbished... δεν το είχα σκεφτεί. Ελλάδα μόνο την Cosmodata έχω ακουστά. Έχει αγοράσει κάποιος απο εκεί;

Βλέπω το εξής, π.χ.:
https://www.cosmodata.gr/product/406001 ... ows-10-pro
Άβαταρ μέλους
By dimik
Serf έγραψε:Καλή ιδέα το refurbished... δεν το είχα σκεφτεί. Ελλάδα μόνο την Cosmodata έχω ακουστά. Έχει αγοράσει κάποιος απο εκεί;

Βλέπω το εξής, π.χ.:
https://www.cosmodata.gr/product/406001 ... ows-10-pro

Το χτυπάς άφοβα, έχω και τέτοιο :lol:
Δώσε και το κάτι παραπάνω για την εγγύηση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Παίρνει και έξτρα RAM, αλλάζεις και τον SSD αν χρειαστεί και το κρατάς πολλά χρόνια.
Έχουν μια τάση να φουσκώνουν οι μπαταρίες στα συγκεκριμένα αν είναι όλη μέρα κάθε μέρα στο ρεύμα, αλλά συμβαίνει μετα από κανα 2 χρόνια. Μπαταρίες βρίσκεις εύκολα.