Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621839 Στα 57 τμ χώρου, με υλικά-εργατικά :
Επένδυση γυψοσανίδας σε όλη την τοιχοποιία του χώρου + χωρίσματα : 1.200€
Πλακάκια : 1.300 €.
Ηλεκτρολογικά : 500€
Βαψίματα : 800 €
Ως εδώ : 1.200+1.300+500+800=3.800€.
Να μην υπολογισει και 1.000€ για διάφορα εξτραδάκια?
Άρα 4.800 €, ήτοι 80€/τμ, χωρίς να ξέρουμε τι άλλο ξέχασε να μας πεί ή θα "σκάσει" καθ΄οδόν, όπως θα δουλεύουν τα συνεργεία.
Για αυτό λοιπόν είπα 100€.τμ, για μην έρθει "κλαίγοντας" ο saxon, όταν διαπιστώσει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τελικό κόστος.

@ italakias : Ούτε μία φορά, τόσα χρόνια στα 2 φόρουμζ, δεν μας έκανες μία ανάλυση εσύ, να μας "ξεβρακώσεις"για την ασχετίλα μας, που είσαι και της .... "δουλειάς" ! :rtfm: .
Ή θα το πάμε σαν τους "εργολήπτες " κάθε κατηγορίας , που δίνουν τιμή Χ, αλλά προχωρώντας, βγάζουν και εξτραδάκια, επειδή ... "αφεντικό, δεν το εννούσαμε έτσι" :roll: , οπότε ο ιδιοκτήτης αρχίζει να ψάχνεται και να δίνει και τα "ρέστα" του, ή να μένει με ελλειπή την χ-ψ κατασκευή, λόγω κακού προϋπολογισμού.

Απο εμένα ΑΥΤΑ και ΤΕΛΟΣ.
Θα σας ενημερώσει για τα περαιτέρω ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ο italakias !
Άβαταρ μέλους
By otso
#621848 γυψοσανιδες
α) ανθυγρη
β) δεν χρειαζεται οδηγους σε τετοια επιφανεια , τσιμεντοειδης κολλα ειδικη σε αρκετα σημεια και την πιεζεις στον τοιχο και αλφαδιαζεις με την πιεση , το εχω κανει σε τουβλινο τοιχο φανταστικο κερδιζεις και χωρο .
γ) πισω τον σοβα τον περνας με πατρογκα με τσιμεντοειδες ειδικο για εσω εξω υγρασια , πανευκολα και μετα τις γυψοσανιδες
δ) το πατωμα αν ειναι αποσαθρωμενο και βγαζει σκονη το περναμε με ρητινη και γινεται σκληρο σαν βραχος .
αυτα
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimitrisB έγραψε:Στα 57 τμ χώρου, με υλικά-εργατικά :
Επένδυση γυψοσανίδας σε όλη την τοιχοποιία του χώρου + χωρίσματα : 1.200€
Πλακάκια : 1.300 €.
Ηλεκτρολογικά : 500€
Βαψίματα : 800 €
Ως εδώ : 1.200+1.300+500+800=3.800€.
Να μην υπολογισει και 1.000€ για διάφορα εξτραδάκια?
Άρα 4.800 €, ήτοι 80€/τμ, χωρίς να ξέρουμε τι άλλο ξέχασε να μας πεί ή θα "σκάσει" καθ΄οδόν, όπως θα δουλεύουν τα συνεργεία.
Για αυτό λοιπόν είπα 100€.τμ, για μην έρθει "κλαίγοντας" ο saxon, όταν διαπιστώσει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τελικό κόστος.

@ italakias : Ούτε μία φορά, τόσα χρόνια στα 2 φόρουμζ, δεν μας έκανες μία ανάλυση εσύ, να μας "ξεβρακώσεις"για την ασχετίλα μας, που είσαι και της .... "δουλειάς" ! :rtfm: .
Ή θα το πάμε σαν τους "εργολήπτες " κάθε κατηγορίας , που δίνουν τιμή Χ, αλλά προχωρώντας, βγάζουν και εξτραδάκια, επειδή ... "αφεντικό, δεν το εννούσαμε έτσι" :roll: , οπότε ο ιδιοκτήτης αρχίζει να ψάχνεται και να δίνει και τα "ρέστα" του, ή να μένει με ελλειπή την χ-ψ κατασκευή, λόγω κακού προϋπολογισμού.

Απο εμένα ΑΥΤΑ και ΤΕΛΟΣ.
Θα σας ενημερώσει για τα περαιτέρω ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ο italakias !

Τα 1000ευρω αερα τα αφαιρω,οπως και τα +20ε / τμ και την γυψοσανιδα.

Και επειδη στο υπογειο ειναι καταθλιπτικο να καθεται καποιος ,δινω βαση στην διακοσμηση.
Προσωπικα μονο πλακακια θα περναγα και τον τοιχο θα τον σπατουλαριζα με καποιο χρωμα της αρεσκειας μου,κατα προτιμηση γαλαζιο.
Αυτο επειδη ο σοβας ειναι πολυ αγριος.
Κοστος κατω απο το μισο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621856 Ιταλακιας, καθόλου καταθλιπτικό.

Καταρχάς, θα βάλω έναν ιονιστη με @@ και θα το κάνω τεκέ. https://www.skroutz.gr/s/7352550/Winix-U450.html

Δεύτερον, συνηθίζεις σιγά σιγά το να βρίσκεσαι στο χώμα

Τρίτον, θα απαγορευτεί η είσοδος σε όλους, θα βρω την ησυχία μου και θα μπορούν να με επισκέπτονται φίλοι για "επαγγελματικά ραντεβού"

Τέταρτον, οι τοίχοι φαίνονται πολύ δύσκολο να σπατουλαριστουν, θα προτιμήσω την λεία επιφάνεια της γυψοσανίδας που λογικά θα είναι πιο οικονομική. Η διακόσμηση, άλλο θεμα: σκεφτόμουν κορνίζες από μουσικούς, όργανα, γυναικες, αυτοκίνητα κτλ

Τέλος, ρητίνη στο πάτωμα αποκλείεται, μου θυμίζει κεντρικές αποθήκες lidl
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621859 Να τα μας, πάνω που έγραφα! :lol:
Το ολοκληρώνω όμως, μην πάει και χαμένο:

Άλλο τι θα φτιάχναμε ο καθένας μας, άλλο τι αξίζει τον κόπο, άλλο τι μας ζήτησε και σχεδιάζει και άλλο που θα καταλήξει.

:hmmm:
Εχω και μιά άλλη ιδέα: Το αφήνει ως έχει, κάνει μιά γερή καθαριότητα και το τακτοποιεί πετώντας τυχόν περιττά πράγματα και , όποτε θέλει, βάζει 2 καρέκλες και ένα τραπεζάκι απ΄αυτά που έχει στη βεράντα.
Ρεύμα έχει, κλειστός ο χώρος και σκεπασμένος είναι, άρα δεν θα βρέχεται, ....πολύ καλά είναι.
Και το κυριότερο : Κόστος : 0 €

@ saxon : Άστα αδερφέ, τι τα θές τα μπλεξίματα και το ξεπαράδιασμα???

Τράβα για ψάρεμα καλύτερα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:
Τρίτον, θα απαγορευτεί η είσοδος σε όλους, θα βρω την ησυχία μου και θα μπορούν να με επισκέπτονται φίλοι για "επαγγελματικά ραντεβού"

Λοιπόν, μιας που τ' ανέφερες, έχω κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσουμε, θα φέρω και κάτι δείγματα που έχω για μία επαγγελματική πρόταση... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By pro
#621866 Η αλήθεια είναι ότι το κόστος μπορεί να έχει μεγάλο εύρος, αναλόγως τις απαιτήσεις. Επίσης έχει σημασία αν μπορείς να κάνεις κάποιες εργασίες μόνος σου, π.χ. βάψιμο. Εγώ στη θέση σου θα είχα άλλη προσέγγιση: laminate στο πατωμα για ζεστασια (οκ, αν υπάρχει σοβαρή περίπτωση υγρασίας θα έβαζα πλακάκι) και στους τοίχους τίποτα. Industrial στυλ και καλά. Ωραία χρώματα, ίσως μια τεχνοτροπία σε έναν τοίχο, αυτά δλδ που βλέπεις και σε μαγαζιά έξω και στα πουλάνε ως άποψη, ενώ πολλές φορές είναι ανάγκη. Σωλήνες; Εμφανείς με έντονο χρώμα. Λίγο στυλάκι στα αντικείμενα μεσα και είσαι κομπλέ. Αν χρειαστείς κάτι έξτρα ηλεκτρολογικό εννοείται όχι σκαψιμο, αλλά εμφανής σωλήνας, κλπ.
Επίσης δεν θα έκανα χώρισμα. Tα λεφτά του χωρίσματος θα τα έδινα για να πάρω σοβαρά ράφια.
Άβαταρ μέλους
By otso
#621869 χρωμα κιμωλια https://www.texnotropies.gr/index.php?r ... 68_202_207
καρντασοεταιρεια
και ενα τετοιο μεσα για αμπελοφιλοσοφιες
https://www.texnotropies.gr/epoxiaka/dr ... rasi-200lt
Άβαταρ μέλους
By bill33
#621870 Βαψιμο στους τοίχους,μοκέτα ή πλαστικό δάπεδο στο πάτωμα.Χωρισμα με γυψοσανίδες για την αποθήκη.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621874 Οι τοίχοι δεν βάφονται bill.

Επίσης μοκέτα δεν παίζει με τίποτα, μόνο με την ιδέα ότι δε θα καθαρίζεται σωστά έχω πρόβλημα. Το πλαστικό πάτωμα δεν το συζητώ, καλύτερα να το αφήσω ως έχει.

Φωτό από πάτωμα και τοίχους:ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimitrisB έγραψε:Εχω και μιά άλλη ιδέα: Το αφήνει ως έχει, κάνει μιά γερή καθαριότητα και το τακτοποιεί πετώντας τυχόν περιττά πράγματα και , όποτε θέλει, βάζει 2 καρέκλες και ένα τραπεζάκι απ΄αυτά που έχει στη βεράντα.
Ρεύμα έχει, κλειστός ο χώρος και σκεπασμένος είναι, άρα δεν θα βρέχεται, ....πολύ καλά είναι.
Και το κυριότερο : Κόστος : 0 €

@ saxon : Άστα αδερφέ, τι τα θές τα μπλεξίματα και το ξεπαράδιασμα???

Τράβα για ψάρεμα καλύτερα!

Χαχα, έτσι είναι τώρα. Παλιό γραφείο σε άριστη κατάσταση, ένα ψυγείο πλήρως λειτουργικό και άριστο εξωτερικά και ένα μικρό ραφακι.

Απλά στην κατάσταση που είναι τώρα, κρατάμε ότι σαβουρα υπάρχει (η γυναίκα ρακοσυλλέκτης) επειδή "είναι αποθήκη".
Άβαταρ μέλους
By pro
#621878 Σε Bershka ξηλώσανε γυψοσανίδες και το αφήσανε γυμνό, με τα μπετά. Σε bar που δεν είχε εμφανή μπετά, τα δημιούργησαν (ψεύτικα). Οι τοίχοι σου είναι μια χαρά - αν δεν σου αρέσει η ιδέα πάσο, αλλά θα σου έλεγα να τσεκάρεις λίγο ανάλογες λύσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#621883 +1 στον pro.
Υπάρχουν πάντα λύσεις ειδικά σήμερα με τα πολλά και διαφορετικά υλικά.
Και το industrial ρίξει πολύ της μόδας.