Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
egobrain έγραψε:σπιτικος παστουρμάκος ο μπερεκετλής, μεζές μεζέδων!
(ταμάμ για καραντίνα τώρα που σφίγγει ο ηλιος :twisted: )

Εικόνα

:inlove: :eat:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#640842 Για καθε μερα δεν ειναι φυσικα, αλλα σε οποιον αρεσει η ιδιαιτερη αυτη γευση δε νομιζω να τον σταματησει η μυρωδια. Ειδικα καποιος που δεν ψαχνεται για γυναικα μπορει να τρωει παστουρμα αφοβα :s_tongue

Ομοιως με το τζατζικι και τα λοιπα "βρωμερα" φαγητα!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
elteo έγραψε:Mα το θέμα δεν είναι ο ίδιος. Αλλά οι γύρω του. :lol:

Καλα δε βρωμαει λες κι επεσες μεσα σε βοθρο. Οι πολυ κοντινες επαφες ενδεχεται να εντοπισουν μια βαρια μυρωδια (και παλι τονιζω οχι σκατιλα). Αν η τοσο κοντινη επαφη ειναι η γυναικα σου, δεν υπαρχει προβλημα (σιγουρα της εχεις δωσει να εισπνευσει πολυ βρωμεροτερες τζουρες στο παρελθον). Αλλα οσοι παιζουν μπαλα και με αλλα κοριτσακια, σιγουρα πρεπει να το σκεφτουν πριν φανε παστουρμα :lol:

Περα απο την πλακα, εγω τρωω παστουρμα 2-3 φορες το χρονο και ποτε δεν εντοπισα προβλημα (βασικα τη γυναικα μου ρωτησα γιατι ο ιδιος δε θα το καταλαβαινα). Μπορει να εχει να κανει με τον οργανισμο του καθενος το αν θα βγαλει μυρωδια το στομα και ο ιδρωτας ή απλα να εχει να κανει με την ποσοτητα που καταναλωνει καποιος (εγω παιρνω σπανια λιγες φετουλες για τη γευση)... Δεν ξερω...
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 12 Απρ 2020, 10:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By elteo
#640845 Eτρωγε ο πατέρας μου και το καταλαβαίναμε αμέσως. :lol:

Και λέω έτρωγε γιατί του το απαγόρεψε πριν πολλά χρόνια η μάνα μου. :lol:

Εμένα δεν μου αρέσει ούτως ή άλλως.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
elteo έγραψε:Eτρωγε ο πατέρας μου και το καταλαβαίναμε αμέσως.

Και λέω έτρωγε γιατί του το απαγόρεψε πριν πολλά χρόνια η μάνα μου.

Εμένα δεν μου αρέσει ούτως ή άλλως.

Αν το έτρωγε με ρυθμούς ζαμπόν ή γαλοπούλας του τοστ καλά του έκανε

Είναι από τα αλλαντικά με πολύ έντονη γεύση και άρωμα και λογικό να μην αρέσει σε πολλούς.
Πάντως με ή χωρίς το τσιμένι είναι γνώριμη γεύση ιδίως στους βόρειους. Είχε και την φήμη του κρέατος καμήλας ή οποια όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν ισχύει.
Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω το έχω για χειμωνιάτικο έδεσμα, λίγες φέτες τα Χριστούγεννα και αν τύχει έξω σε μεζεδοπωλείο καμια παστουρμαδοπιτα. Αν θυμάμαι καλά την λένε και πίτα Καισαρείας. Εξου και τα Χριστούγεννα? Μπορεί!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#640870 Μου φέρνουν από Κομοτηνή ένα ολόκληρο κομμάτι περίπου 1 κιλό. Δεν ενοχλεί τη σύζυγό και έτσι φτιάχνουμε παστουρμαδοπιτες μέχρι να τελειώσει.
Οσμή ιδιαίτερη δεν έχουμε διαπιστώσει!!! Βέβαια τρώγαμε και 30 χρόνια εκεί στη Μ. Ανατολη.

< Note >