Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
elteo έγραψε:Οnyx στάκα 1 λεπτό.

Θέλω ένα σπαστό γιατί έχω ποδήλατα 2 άλλων κατηγοριών και θέλω να δοκιμάσω κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό. Το ότι διπλώνει βολεύει γιατί μπορώ να το έχω στο πορτ μπαγκαζ όπως ο cmarin. Το να δαπανήσω 3-3μιση κατοστάρικα για κάτι τόσο ξεχωριστό δεν νομίζω ότι θα με φαληρίσει.
Ναι το να το έχεις ψιλομόνιμα στο αυτοκίνητο είναι ένας λόγος που ανάλογα με τις συνήθειές σου μπορεί ωραιότατα να δικαιολογήσει μια τέτοια αγορά. Σου χρειάζεται το δίπλωμα οπότε δεν έχω καμία αντίρρηση. Και εσύ θα κρίνεις αν αξίζει τα όσα εκατοστάρικα θα δώσεις. Πες μου όμως γιατί να πάρεις σπαστό αν έχεις ήδη κανονικό για να πας στο σουπερμάρκετ, για καφέ κλπ. Βλέπεις κάποια ανάγκη που θα καλύψει αυτή η αγορά που δεν καλύπτεται ήδη τουλάχιστον εξίσου καλά από το άλλο ποδήλατο; Και αν το θέλεις απλά για δοκιμή δεν βλέπω γιατί απλά να μην το δοκιμάσεις χωρίς να το αγοράσεις. Φυσικά αν πάσχεις από σύνδρομο γκεάκου τότε άδικα συζητάμε, πάρε 5 σπαστά σε διαφορετικά χρώματα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
sknipper έγραψε: Φυσικά αν πάσχεις από σύνδρομο γκεάκου τότε άδικα συζητάμε, πάρε 5 σπαστά σε διαφορετικά χρώματα. :lol:

:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By periklik
#285005 Εικόνα

Εικόνα

Τα σπαστά είναι όντως μία ξεχωριστή κατηγορία ποδηλάτου. Έχοντας και κανονικό ποδήλατο είναι απλά ένα λουσο το οποίο αν θέλεις σου το προσφερεις. Δεν κάνουν για απότομες αλλαγές πορείας ούτε για γλυστερο οδόστρωμα. Γενικά πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο από ότι με ένα κανονικό ποδήλατο. Δεν είναι κατάλληλα για φόρτωμα στο τιμόνι (σακούλες κλπ)… ούτε για μεγάλες αλλαγές στην κλίση του δρόμου. Είναι ευαίσθητο και στο φρενάρισμα στην κατηφορα. Παρόλα αυτά σου προσφέρει σχετικά άνετο cruising αν του βάλεις και ελαστικά τύπου balloon και άνετη σέλα. Όσο πιό βαριά εξοπλισμένα τόσο το καλύτερο. Θα μπορούσα άνετα να ζήσω και χωρίς αυτό. Αλλά εφόσον το ευχαριστιεμαι όταν το χρειάζομαι, δεν βλέπω το λόγο να μην το έχω.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#285011 Αυτά που μου φαίνονται πιο πρακτικά είναι τα Brompton (που τα θυμάμαι σαν τα πρώτα σπαστά, μπορεί να μην είναι βέβαια αλλά ήταν η Rolls Royce των σπαστών). Αυτά όταν τα διπλώνεις μπορείς να τα τραβάς σαν καροτσάκι γιατί στέκονται όρθια και έχουν μικρά ροδάκια, πολύ βολικό. A, και σπάνε σε δύο σημεία οπότε γίνονται πολύ πιο μικρά από τα άλλα σπαστά.
Στην φωτό διπλωμένο, τα ροδάκια φαίνονται κάτω αριστερά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#285013 Kαι τα Dahon και τα Tern έχουν τέτοιες δυνατότητες. Τα Brompton έχουν περιορισμένη γκάμα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#285016 Ελτεο νομιζω πως η λυση στην περιπτωση σου ειναι μπρος-πισω καλαθακια, ή ακομα καλυτερα καφασια, στην κουρσα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By xenos
elteo έγραψε:Οnyx στάκα 1 λεπτό.

Θέλω ένα σπαστό γιατί έχω ποδήλατα 2 άλλων κατηγοριών και θέλω να δοκιμάσω κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό. Το ότι διπλώνει βολεύει γιατί μπορώ να το έχω στο πορτ μπαγκαζ όπως ο cmarin. Το να δαπανήσω 3-3μιση κατοστάρικα για κάτι τόσο ξεχωριστό δεν νομίζω ότι θα με φαληρίσει.

Μα ελα ντε! Για 3.5 καστοσταρικα τωρα πολυ το συζητας αφου το θελεις. Και στην τελική, δεν σου κανει; το πουλας -100€ και τελος. Σιγα...
Αντε παρτο παιδι μου και καλουτσικο οχι κινεζια Τελευταία.

<
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#285087 Με σπαστό ποδήλατο, ο φίλος Άγγελος Γ. κάνει το γύρο του κόσμου. Μπορείτε να διαβάσετε τα κατορθώματά του στο awesomeride.cc, θα σας ταξιδέψει.
Βέβαια, το ποδήλατό του είναι μεγάλο σπαστό, με τροχούς 26 ιντσών.
Επίσης, πρόσφατα σε brevet 300 χιλιομέτρων, τερμάτισε ένα παρεάκι αποτελούμενο από ένα 29άρι ΜΤΒ κι ένα σπαστό.
Elteo, παίζει το σενάριο να χώσεις αυτά τα χρήματα σε αναβάθμιση των τωρινών ποδηλάτων σου;
Άβαταρ μέλους
By g8777
Dimsabas έγραψε:Elteo, παίζει το σενάριο να χώσεις αυτά τα χρήματα σε αναβάθμιση των τωρινών ποδηλάτων σου;

Eγω αυτο θα του προτεινα εξ αρχης. Ελτεο τα σπαστα εχουν ενα καρο ΣΟΒΑΡΑ μειονεκτηματα (τα ανεφεραν παραπανω) και μονο ενα πλεονεκτημα...το σπαστο. Μην τσιμπας απο την ευκολια φορτωσης και αποθηκευσης. Θα το βλαστημησεις στο ελληνικο αστικο περιβαλλον.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimsabas έγραψε:Με σπαστό ποδήλατο, ο φίλος Άγγελος Γ. κάνει το γύρο του κόσμου. Μπορείτε να διαβάσετε τα κατορθώματά του στο awesomeride.cc, θα σας ταξιδέψει.
Βέβαια, το ποδήλατό του είναι μεγάλο σπαστό, με τροχούς 26 ιντσών.
Επίσης, πρόσφατα σε brevet 300 χιλιομέτρων, τερμάτισε ένα παρεάκι αποτελούμενο από ένα 29άρι ΜΤΒ κι ένα σπαστό.
Elteo, παίζει το σενάριο να χώσεις αυτά τα χρήματα σε αναβάθμιση των τωρινών ποδηλάτων σου;

Ειπα κ εγω.... :oops:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#285091 Τόσο χάλια ρε γμτ? Δεν έχω εδώ και κανα κωλ*μάγαζο να καβαλήσω ένα. Μόνο mtb και κούρσες εχουν.

Οχι παιδιά τα υπάρχοντα δεν αναβαθμίζονται, με καλύπτουν.

Υγ. καλά σπαστό με 26αρηδες δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να δω. Ενα πλεονέκτημα έχει,το μέγεθος και πάνε και μου βγάζουν 26αρι σπαστό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By krom
#285101 Λολ, τι ποστάκια είναι αυτά, λες και θα πάει στο φεγγάρι με το σπαστό και θα κάνει κόντρες με το falcon 9.
Σιγά την ταλαπώρια να το διπλώσεις, 30 δευτερόλεπτα σύνολο. Μια χαρά μικρό ποδήλατο είναι, μπορούν να το καβαλάνε οι πάντες στην οικογένεια, από νήπια μέχρι γιαγιάδες. Προσοχή στις απότομες τιμονιές θέλει και τίποτα άλλο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#285105 Δυνατό επιχείρημα απο krom που είχα ξεχάσει. Παίζει να μην χαθεί μέσα στην οικογένεια γιατί είναι βολικό. Ο πατέρας μου που σιχαινεται ποδήλατα είναι το μόνο που παίρνει και η μάνα μου λόγω Γερμανίας επίσης το γουστάρει.

Θέλεις όμως μια niche λύση για καλαθακια.
Γενικά ασε τα φλωρακια εδω μέσα και παρηγγειλε.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
elteo έγραψε:Τόσο χάλια ρε γμτ? Δεν έχω εδώ και κανα κωλ*μάγαζο να καβαλήσω ένα. Μόνο mtb και κούρσες εχουν.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://hantesbikes.gr/el/bikes/fold-bikes

Φαίνεται να έχουν διαθεσιμότητες, ενώ το κατάστημα τους είναι στην Δυτική είσοδο, κοντά στα δικαστήρια.