Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#207689 Μα δεν ειναι φυσιολογικο να υστερει η Αθηνα σε συγκριση με την Θεσσαλονικη ;
Μιλαμε για μια 4πλασια πληθυσμιακα πολη, με εξαιρετικη ανομοιογενεια οσον αφορα την προελευση των κατοικων της, η οποια συντελεστηκε σε λιγοτερο απο 50 χρονια. Ποτε να προλαβει να αναπτυχθει γευσιγνωστικη κουλτουρα; Για ποιο "πιατο" φημιζεται η Αθηνα;

Ολα αυτα βεβαια πιστευω οτι δεν εχουν πολλα ψωμια ακομα μπροστα στην επελαση των ταχυφαγαδικων.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#207693 Περιμένω σχόλια για διαφορ ές/ κουρού -τυρόπιτα- χωριάτικη τυρόπιτα- μπουγάτσα - λουκανικόπιτα ή λουκανόπιτα!
ΥΓ μεγάλωσα Σέρρες με Ανώτερο κ Ρεκόρ (μαγαζιά)

< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rocsta έγραψε:@trident, εμένα μου φαίνεται πολύ αστείο ότι σε γενικές γραμμές οι Αθηναίοι δεν ξέρουν τις διαφορές στα φαγητά ή πώς λέγονται. Αυτά που έγραψαν δηλαδή ο Κυριάκος και ο Pitt δεν είναι δεδομένη γνώση :lol: , όπως επίσης και πως λέγονται τα γλυκά. Μιλάμε δεν έχουν ιδέα κάποιοι, και ξεχωρίζουν τα γλυκά λέγοντας "σιροπιαστά τα μεν και σοκολάτας τα δε" :lol:. Άλλο παράδειγμα το κρα των νοτίων για ένα μέτριο Τσουρέκι όπως του Τερκενλή.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και με Κυριάκο ότι όλα βρίσκονται φυσικά και Αθήνα, ίσως παίζει μια διαφορά στην τιμή και πάνω είναι ελαφρώς πιο φθηνά. Φυσικά και εδώ μας έχουν πιάσει τον κώλο για ξεράσματα ποσότητας σπουργιτιού με 12€/άτομο παραμονή Πρωτοχρονιάς. :vava:

nass έγραψε:Προφανώς και μπορείς να βρεις τα πάντα και στην Αθήνα. Οπως και στο Ντουμπάι ή το Λονδίνο :) αυτό έλειπε.
Το θέμα είναι τι συμβαίνει κατά μέσο όρο, αν δηλ. στο μέσο φαγάδικο (ταβέρνα, "τυροπιτάδικο" ξερωγω) βόρεια τρως καλύτερα ή/και φτηνότερα από το αντίστοιχο νότια. Νομίζω ότι αυτό ισχύει.

Για τις τιμες (που τις αναφερει και ο nass) ειλικρινα δεν εχω αποψη, με τη λογικη οτι δεν με ενοιαζε (παλιοτερα) η τιμη*, αρκει να ετρωγα φαγητο της προκοπης, και παραγγελνα "να χορτασει το ματι"/"φερε κι απο αυτο" οποτε πληρωνα παχουλους λογαριασμους, χωρια το "να πεταχτουμε Γλυκα Νερα για παϊδακια και μετα Πεντελη για γλυκο"="γραψε ρε χιλιομετρα"

Οτι ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ εδω κατω δεν ξερουν τι τους γινεται απο φαγητο και τρωνε "την ταμπελα" και την "τρεντια" του μαγαζιου, επίσης πασιγνωστο και δεκτο, υπαρχουν παντου γυρω μας.

Αυτο με τα γλυκα ηθελα απο πριν να το σημειωσω, βρεθηκα μια φορα μετα απο φαγητο στην Καλαμαρια σε ζαχαροπλαστειο (θα ρωτησω να σας πω ποιο ηταν) και η ποικιλια γλυκων (οπως και η γευση ενος ζελεδοειδους με ανθονερο/τριανταφυλλονερο or something που πηρα, μη με ρωτησεις ονομα) ηταν εξαιρετικη. To τσουρεκι του Τερκενλη ειναι τουριστικο προϊον, σαν τα τσολιαδακια που αγοραζαν οι ξενοι τη δεκαετια του '60. Προσωπικα δεν με ενθουσιαζει, θυμιζει αυτα που τρωνε οι γκομενες με περιοδο, σοκολατα γαλακτος με μαυρη σοκολατα και πραλινα και απο πανω σιροπι σοκολατα.

*παντα σε επιπεδα ταβερνας, οχι σφυριδα παντρεμενη με καλλιτεχνη αστακο Νορβηγιας στο Βαρουλκο

g8777 έγραψε:Μα δεν ειναι φυσιολογικο να υστερει η Αθηνα σε συγκριση με την Θεσσαλονικη ;
Μιλαμε για μια 4πλασια πληθυσμιακα πολη, με εξαιρετικη ανομοιογενεια οσον αφορα την προελευση των κατοικων της, η οποια συντελεστηκε σε λιγοτερο απο 50 χρονια. Ποτε να προλαβει να αναπτυχθει γευσιγνωστικη κουλτουρα; Για ποιο "πιατο" φημιζεται η Αθηνα;

Ολα αυτα βεβαια πιστευω οτι δεν εχουν πολλα ψωμια ακομα μπροστα στην επελαση των ταχυφαγαδικων.

Για τους ιδιους λογους που αναφερεις, πιστευω οτι δεν υστερει το ενα με το αλλο.
4πλασιοι κατοικοι, πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες καποιος να εχει φταξει κατι της προκοπης, που θα το βρεις ομως πιο δυσκολα. 10 χλμ αποσταση εδω ειναι "πεταχτηκα στον παραπερα δημο", ενω στη Θεσσαλονικη ειναι "πωω πωω ταξιδι"
Άβαταρ μέλους
By kostis20
rocsta έγραψε:@trident, εμένα μου φαίνεται πολύ αστείο ότι σε γενικές γραμμές οι Αθηναίοι δεν ξέρουν τις διαφορές στα φαγητά ή πώς λέγονται. Αυτά που έγραψαν δηλαδή ο Κυριάκος και ο Pitt δεν είναι δεδομένη γνώση :lol: , όπως επίσης και πως λέγονται τα γλυκά. Μιλάμε δεν έχουν ιδέα κάποιοι, και ξεχωρίζουν τα γλυκά λέγοντας "σιροπιαστά τα μεν και σοκολάτας τα δε" :lol:. Άλλο παράδειγμα το κρα των νοτίων για ένα μέτριο Τσουρέκι όπως του Τερκενλή.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και με Κυριάκο ότι όλα βρίσκονται φυσικά και Αθήνα, ίσως παίζει μια διαφορά στην τιμή και πάνω είναι ελαφρώς πιο φθηνά. Φυσικά και εδώ μας έχουν πιάσει τον κώλο για ξεράσματα ποσότητας σπουργιτιού με 12€/άτομο παραμονή Πρωτοχρονιάς. :vava:

Pitt έγραψε:
dimviii έγραψε:
elvet έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Αυτό είναι "μπιφτεκι"???

...>.

+1 Τα είπε ο rocksta νωρίτερα "Καλά ρε συ, δεν ξέρεις ότι το αθηναϊκό "μπιφτέκι" καλύπτει τα πάντα που φτιάχνονται με κιμά; :lipsealed: :lol:,"

κακοηθειες :x
εχουμε και εδω κατω σουτζουκακια. :protest:

Τότε γιατί τα λέτε "μπιφτέκια"... :lol:

Για πάνε στην Γλυφάδα να παραγγείλεις σουτζουκάκια ρε Δημήτρη, να δούμε :shifty: :lol:

Και τι σχέση έχει αυτο?Αφου δε τα τα φτιαχνουμε στα νότιοτερα γενικότερα.
Αμα πας στη Κω να ζητήσεις σουτζουκακια πχ θα στα φέρουν με σαλτσα γιατι έτσι τα φτιάχνουμε εκεί.Πρεπει όλοι η Ελλαδα να τα λεει όπως στη Θεσσαλονίκη? :dizzy: :dizzy:
Ασε που δεν είμαστε όλοι Αθηναίοι.Στην Αθήνα έχουν μαζευτει άμθρωποι απο ολη την Ελλαδα και Θεσσαλονικεις.
Εγω ας πουμε που είμαι απο τη Λιβαδεια σε 45' τρωω άπαιχτο χοντρο.Για τα παϊδακια που αναφέρθηκαν απλά γελάω :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
g8777 έγραψε:Μα δεν ειναι φυσιολογικο να υστερει η Αθηνα σε συγκριση με την Θεσσαλονικη ;

Αν αυτά ήταν τα καθοριστικά κριτήρια, σε κάτι λονδίνα και σαφρατσίσκα θα έβρισκε κανείς μόνο σκουπίδια να φάει.

g8777 έγραψε:Ολα αυτα βεβαια πιστευω οτι δεν εχουν πολλα ψωμια ακομα μπροστα στην επελαση των ταχυφαγαδικων.

Ευτυχισμένο το νέο έτος 1990 :lol:
Τα ταχυφαγάδικα ήρθαν, επέλασαν, και τώρα ψοφάνε. Δλδ ψοφάνε αλλού και θα ψοφούσαν δυνητικά :shifty: κι εδώ.
Το μόνο πράγμα που επελαύνει το 2016 στην ελλάδα και ρίχνει την ποιότητα του φαγητού, είναι η έλλειψη χρημάτων.
Τελευταία επεξεργασία από mjacob και 16 Ιαν 2016, 11:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
kostis20 έγραψε:Αμα πας στη Κω να ζητήσεις σουτζουκακια πχ θα στα φέρουν με σαλτσα γιατι έτσι τα φτιάχνουμε εκεί.Πρεπει όλοι η Ελλαδα να τα λεει όπως στη Θεσσαλονίκη? :dizzy: :dizzy:

Όχι, αλλά θα έχω την "απαίτηση" να είναι σουτζουκάκια και όχι μπιφτέκια ή κεφτεδάκια :)
Για τα υπόλοιπα που λες, εννοείται ρε συ! Με ελαφριά διάθεση τα γράφω. Με τον trident πχ συνεννοηθήκαμε!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
rocsta έγραψε:
kostis20 έγραψε:Αμα πας στη Κω να ζητήσεις σουτζουκακια πχ θα στα φέρουν με σαλτσα γιατι έτσι τα φτιάχνουμε εκεί.Πρεπει όλοι η Ελλαδα να τα λεει όπως στη Θεσσαλονίκη? :dizzy: :dizzy:

Όχι, αλλά θα έχω την "απαίτηση" να είναι σουτζουκάκια και όχι μπιφτέκια ή κεφτεδάκια :)
Για τα υπόλοιπα που λες, εννοείται ρε συ! Με ελαφριά διάθεση τα γράφω. Με τον trident πχ συνεννοηθήκαμε!

Το σουτζουκακι πρεπει να ειχει κιμινο, ειτε με σαλτσα ειτε χωρις. Αν δεν εχει ειναι αλλο πραμα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rocsta έγραψε:. Με τον trident πχ συνεννοηθήκαμε!

Λοιπον, ΜΕ ειπαν :lol: οτι το ζαχαροπλαστειο που μου εκανε εντυπωση λεγεται "Χατζής" και ειναι "στη Σοφουλη", (αναθεμα και αν ξερω που ειναι αυτη η οδος, με πηγαν)
Άβαταρ μέλους
By rocsta
trident1971 έγραψε:

Λοιπον, ΜΕ ειπαν :lol: οτι το ζαχαροπλαστειο που μου εκανε εντυπωση λεγεται "Χατζής" και ειναι "στη Σοφουλη", (αναθεμα και αν ξερω που ειναι αυτη η οδος, με πηγαν)

Αυτό θα σου έγραφα, ήταν πολύ δυνατό. Δυστυχώς πλέον λίγα πράγματα :(
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#207707 Καλα εννοειτε rocsta πλάκα κάνουμε.
Πάντως Αθήνα όπως γραφαμε και παλιότερα στο topic για τα σουβλατζίδικα η κατάσταση είναι ψιλοτραγική.Στα περισσοτερα η ποιοτητα ειναι γτπκ.Εγω τα έχω κόψει όλα γιατί φοβάμαι για την υγεία μου πλέον.Τα κρέατα είναι όλα κατεψυγμένα και γ΄ διαλογής.Είναι εμφανέστατο .Οπότε ψησταριά ή καποια δοκιμασμένη ταβέρνα.
Και ψαράκι επίσης προτιμώ να ψήνω μόνος μου. :oops:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rocsta έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Αυτό θα σου έγραφα, ήταν πολύ δυνατό. Δυστυχώς πλέον λίγα πράγματα :(

Μιλαω για 10 χρονια πριν. :(
Άβαταρ μέλους
By elteo
Νίκος Παππάς έγραψε:Το σουτζουκακι πρεπει να ειχει κιμινο, ειτε με σαλτσα ειτε χωρις. Αν δεν εχει ειναι αλλο πραμα :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
elteo έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Το σουτζουκακι πρεπει να ειχει κιμινο, ειτε με σαλτσα ειτε χωρις. Αν δεν εχει ειναι αλλο πραμα :rtfm:

Εικόνα

Τι ΝΟ βρε, με ενα ΝΟ θα την βγαλεις; :lol: