Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
CARυοθραύστης έγραψε:Θέλω να κάνω τον κινητήρα... Με έχει μπει η ιδέα Τώρα :innocent:

Θα το χαλάσεις και θα κλαίς :whistlink: :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#123553 Ε όχι όλο. Είπαμε. Τον κορμό θέλω που έχει λάδια και με τη δίνει :rant:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#123570 Πρόσεχε βρε μην επαληθεύσεις το nickname σου... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#123628 Με το μακρυναρι ολα αυτα ή υπάρχουν ειδικα εξαρτήματα για την κάθε εφαρμογή;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#123630 Εχει μπολικα παπαρακια..μυτερα,πανακια κλπ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#123632 Εγώ πήρα το premium βέβαια που ουσιαστικά δεν έχει χρόνο αναμονής για να έρθει σε σωστή λειτουργία.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#123886 Ποια είναι η τιμή της κιλοβατώρας σε ένα συνηθισμένο οικιακό τιμολόγιο Γ1; Το ρωτάω με αφορμή δύο ψυγεία που είδα, ένα κατηγορίας Α+ με κατανάλωση 282 kWh/χρόνο και ένα Α+++ με κατανάλωση 166 kWh/χρόνο. Αν η διαφορά στην τιμή είναι 300 ευρώ υπέρ του πρώτου, σε πόσα χρόνια γίνεται θεωρητικά απόσβεση;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#123893 Για τιμές δες εδώ:
https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia

Χονδρικά αρχική χρέωση, προ φόρων, 0,10 €/KWh
Μεταβολές υπάρχουν αν ισχύει νυχτερινό τιμολόγιο καθώς και ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης.
Το θέμα είναι ότι ένα σωρό άλλες "ρυθμιζόμενες χρεώσεις" υπολογίζονται δυνάμει της κατανάλωσής σου, με αποτέλεσμα τελικά κάθε KWh να κοστίζει αρκετά παραπάνω.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μου γύρω στο 0,12-0,15 €/KWh, με το 0,20 €/KWh να αποτελεί ακραίο όριο ασφαλείας. Με έντονη χρήση νυχτερινού τιμολογίου, 0,10€/KWh
Κάποτε κάποιος σε ένα forum μηχανολόγων είχε φτιάξει ένα προγραμματάκι που το υπολόγιζε ακριβώς, αλλά νομίζω έχει να ενημερωθεί από το 2013.

Έτσι όπως είναι οι λογαριασμοί, ίσως είναι πιο απλό να βρεις τι ποσό από το λογαριασμό σου αντιστοιχεί καθαρά σε χρέωση ρεύματος και σε χρεώσεις εξαρτώμενες από αυτό, και να κάνεις αναγωγή στη 1 ή στις 200 ή 300 ή 400 KWh του ψυγείου για να έχεις μια ακριβέστερη εκτίμηση.
Δηλ. πάρε από τη 2η σελίδα του λογαριασμού το ποσό "για ηλεκτρικό πληρώνετε Χ" συν τον ΦΠΑ του, διαίρεσέ το με τη συνολική κατανάλωσή σου, κ.ο.κ.

Οπότε για την απόσβεση κάνε τους αντίστοιχους υπολογισμούς....
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#123911 Ευχαριστώ! :s_thumbsup
Αν δεν έκανα κάτι λάθος, με τον παραπάνω τρόπο η τιμή της kWh μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις βγήκε χοντρικά 0,133 ευρώ, οπότε η διαφορά στην κατανάλωση είναι περίπου 15 ευρώ το χρόνο, ποσό αστείο για να αποτελέσει κριτήριο. Για την ιστορία τα ψυγεία είναι τα Indesit BIAA13PFX και LG GBB530PZCFB που στο κατάστημα κοστίζουν 399 και 699 αντίστοιχα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Γιώργης έγραψε:Ευχαριστώ! :s_thumbsup
Αν δεν έκανα κάτι λάθος, με τον παραπάνω τρόπο η τιμή της kWh μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις βγήκε χοντρικά 0,133 ευρώ, οπότε η διαφορά στην κατανάλωση είναι περίπου 15 ευρώ το χρόνο, ποσό αστείο για να αποτελέσει κριτήριο. Για την ιστορία τα ψυγεία είναι τα Indesit BIAA13PFX και LG GBB530PZCFB που στο κατάστημα κοστίζουν 399 και 699 αντίστοιχα.

Με ποιό σκεπτικό συγκρίνεις αυτά τα 2; :hmmm:

Η διαφορά στην οικονομία είναι ίσως από τα τελευταία πράγματα (δες το ως το κερασάκι στη τούρτα που κάνει τη διαφορά του ολικού κόστους ανάμεσα στα 2 μικρότερη μακροπρόθεσμα). Το LG έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους, είναι πολύ πιο ήσυχο, η ποιότητα κατασκευής του θα είναι πολύ καλύτερη από του Indesit, έχει και συμπιεστή inverter.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#123932 Προφανώς το LG είναι καλύτερο σε όλα αλλά νομίζω ότι και το Indesit θα με βόλευε. Αν όμως η εξοικονόμηση ήταν μεγαλύτερη ίσως έκανα πιο εύκολα την υπέρβαση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#124059 Υποθέτω ότι ανάμεσα στα 399 και 699 πρέπει να υπάρχουν πολλά άλλα ψυγεία.... μήπως κάποιο από αυτά τα άλλα σου κάνει καλύτερα;
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#124096 Δεν έχω κάνει σοβαρή έρευνα αγοράς, μου τράβηξαν την προσοχή αυτά τα δύο επειδή είναι προσφορά :lol: . Αν το πάρω απόφαση σίγουρα θα δω κι άλλα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#124305 Άσε τις προσφορές τύπου κωτσόβολου. Εγώ πήρα με 760 εκείνο που ο κωτσ. είχε 1040. Κάνε έρυενα αγοράς με βάση τα κριτήριά σου.