Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
axel12p έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Αντιθέτως, στη Θεσσαλία είναι πραγματικά ακραία τα φαινόμενα.

Γνωστός μου στην Καρδίτσα πλυμμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Και από ότι μου λέει το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει μιας και τα ποτάμια διαρκώς φουσκώνουν. :(

Ειναι πολύ δυσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλία :(

Απλά αυτο που ειπα είναι ότι παρ' ότι ειχαμε 3 διαδοχικές καταιγίδες στην Αττική, δεν ηταν σε καμία περίπτωση πρωτοφανές η τόσο ακραίο φαινόμενο. Τέτοιες καταιγίδες ειναι σφοδρές, αλλά κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον μια φορά.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
Hellenic tifosi έγραψε:
axel12p έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Αντιθέτως, στη Θεσσαλία είναι πραγματικά ακραία τα φαινόμενα.

Γνωστός μου στην Καρδίτσα πλυμμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Και από ότι μου λέει το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει μιας και τα ποτάμια διαρκώς φουσκώνουν. :(

Ειναι πολύ δυσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλία :(

Απλά αυτο που ειπα είναι ότι παρ' ότι ειχαμε 3 διαδοχικές καταιγίδες στην Αττική, δεν ηταν σε καμία περίπτωση πρωτοφανές η τόσο ακραίο φαινόμενο. Τέτοιες καταιγίδες ειναι σφοδρές, αλλά κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον μια φορά.

Δεν είχαμε 3, είχαμε τέσσερις από το πρωί, και ακόμα δεν έχουμε συμπληρώσει 24ωρο και δεν τελειώσαμε, έρχονται κι άλλες καταιγίδες, όπως φαίνεται. Αύριο θα φανεί η έκταση των συνεπειών του φαινομένου. Για την Αττική μιλάω πάντα.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#833835 Ίσως δούμε, όπως την δεκαετία του '90, αν θυμάμαι καλά, να είναι λίμνη τα Λιόσια :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#833838 Δεν είναι πρωτοφανής η σφοδρότητα ή δεν είναι μόνο αυτό: Πρωτοφανής είναι η αλληλουχία των θεομηνιών (όπως της λέγανε παλιότερα) και η συχνότητα των φαινομένων. Θυμίζω από τις 12 Ιουλίου 15 μέρες μεγάλου καύσωνα, ταυτόχρονα ή λίγο πιο μετά εβδομάδες με δεκάδες πυρκαγιές που κατέκαψαν από το ένα άκρο μέχρι το άλλο τη χώρα, και δεν πρόλαβαν να σβήσουν και στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου χαμηλό που εμφανίζεται σπάνια μάλιστα, τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Ό,τι χειρότερο.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#833839 Εγω μετράω 3 καταιγίδες παντως - μια το πρωι κατα τις 10-11, μια το απόγευμα και τελος τωρα το βράδυ. Εν πάσει περιπτώσει, 80mm υετου σε 14 ωρες δεν ειναι αμελητέα, σε καμία περίπτωση. Απλά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "πρωτοφανές".
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#833840 Πάντως είναι αναμενόμενο μετά από τέτοια αναβροχιά, να βλέπουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενο.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι βροχές στην Αττική σταμάτησαν περίπου 14-15 Ιούνη και λέγαμε τότε "Καλοκαίρι αργείς;" κλπ... Σχεδόν 3 μήνες χωρίς σοβαρή βροχή δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#833842 Χθες το βράδυ σστραφτε και βρόντηξε μέχρι τις 1 μμ στο Χαλάνδρι, μετά ήρεμα.σημερσ πρωί ξανά αστραπές αλλά χωρίς ιδιαίτερη βροχή ξοφαλτσα πέρασε

.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Giuseppe Busso έγραψε:Πάντως είναι αναμενόμενο μετά από τέτοια αναβροχιά, να βλέπουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενο.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι βροχές στην Αττική σταμάτησαν περίπου 14-15 Ιούνη και λέγαμε τότε "Καλοκαίρι αργείς;" κλπ... Σχεδόν 3 μήνες χωρίς σοβαρή βροχή δηλαδή.

Από την άλλη βέβαια μετά από 3 μηνες ξηρασία, δεν είναι το χώμα πιο διψασμενο; Αν η ίδια βροχή έπεφτε Νοέμβρη, δε θα ήταν χειρότερα τα πράγματα, με τα εδάφη πιο κορεσμένα και τα ποτάμια και τα ρεματα να έχουν ήδη κάποια ροη;

Γενικά πάντως, αν δεν απατώμαι, το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή με τις βίδες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. Ίσως γιατί αν ο ίδιος υετός έρθει στο καταχείμωνο θα πέσει σαν χιόνι στα μεγάλα υψόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Hellenic tifosi έγραψε:
Από την άλλη βέβαια μετά από 3 μηνες ξηρασία, δεν είναι το χώμα πιο διψασμενο;

Όχι, έχει πιάσει "κρουστά" και δεν απορροφά
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
Giuseppe Busso έγραψε:Πάντως είναι αναμενόμενο μετά από τέτοια αναβροχιά, να βλέπουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενο.

Κοντά έπεσες. 25 Ιουνίου έριξε 41 χιλιοστά (πρωτοφανές) και μετά ξηρασία (λογικό κι αναμενόμενο).
Άβαταρ μέλους
By pro
#833850 Τα ελεγα χθες, ερχονται χειροτερα. Έσπασαν ποτάμια και ο κάμπος της Καρδίτσας είναι λίμνη. Δεν μιλάμε για χωριουδάκια 100 ατόμων, το μεγαλύτερο έχει 5000 κόσμο. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και η διαχείριση θα είναι πολύ δύσκολη γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλο πληθυσμό.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
saxon_747 έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:
Από την άλλη βέβαια μετά από 3 μηνες ξηρασία, δεν είναι το χώμα πιο διψασμενο;

Όχι, έχει πιάσει "κρουστά" και δεν απορροφά

Οκ, αντιληπτό.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#833852 Και στα Τρίκαλα τελικά έσπασε το ποτάμι σε ορισμένα σημεία μες στην πόλη. Αναμενόμενο, ευτυχώς όχι καθολικά. Ευτυχώς που υπάρχει οριοθετημένο ποτάμι, αλλιώς το νερό θα έπρεπε να το δημιουργήσει μες στην πόλη :lipsealed:
Πρέπει να περιμένουμε τι θα κατεβάσει μέχρι το βράδυ σήμερα, αλλιώς πάλι καλά, θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ χειρότερα. Βέβαια, στην κοντινή επαρχία είναι ήδη πολύ χειρότερα. Τα χωριά του Ασπροποτάμου (Στουρναρέικα, Μεσοχώρα, κλπ) έχουν αποκοπεί γιατί κόπηκε γέφυρα στην επαρχιακή οδό, χώρια οι πλημμύρες των παραπόταμων στον κάμπο.
Ενδεικτικά:
Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#833853 Προς Κεφαλόβρυσο-Βασιλική πως είναι τα πράγματα;