Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By Serf
#762981 Nature.com διαβάζεις καημένε;!;! Περίμενε για το post από γκουρού του FB που θα μας αποκαλύψει σε γαλαξιακή αποκλειστικότητα ότι το εν λόγω άρθρο αποτελεί προϊόν συνομωσίας!!

:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#768873 AstraZeneca: Vaccine death payout of £120k 'inadequate' - https://www.bbc.com/news/uk-england-tyn ... &fs=e&s=cl

Μια χθεσινή είδηση που έπαιξε πολύ στα ελληνικά μέσα (ή και όχι), ενώ πρόκειται για κοστολόγηση ανθρώπινης ζωής σε ψίχουλα ουσιαστικά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#768984 εμβολιάκι απ'το καλοκαιράκι because έρχονται εκλογές και δε θέλουμε νοσούντες και θανόντες προεκλογικά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#769020 Μην λέμε ανοησίες παρακαλώ. Το εμβόλιο ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικό μέσο αποτροπής νόσησης / σοβαρής νόσησης.

Όποιος περιμένει να είναι τέλειο, ας κατέβει από τον ουρανό που ζει κι ας έρθει στον πραγματικό κόσμο.

Η κυβερνητική πολιτική είναι κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#769034 ειμαι κατω των 60 και εμβολιασμενος 3πλα
με 2 γιατρους που μιλησα για την 4η δοση, και οι 2 μου ειπαν δεν χρειαζεται ειδικα εαν εχεις νοσησει
οποτε απο εμενα ακυρο

επισης δεν εχω καταλαβει την "προαιρετικοτητα". Γιατι να κανω εγω το risk analysis? Ουτε τις γνωσεις εχω, ουτε την εξειδικευση. Γιατι πρεπει εγω να αναλαβω την ευθυνη για μια ιατρικη πραξη?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:ειμαι κατω των 60 και εμβολιασμενος 3πλα
με 2 γιατρους που μιλησα για την 4η δοση, και οι 2 μου ειπαν δεν χρειαζεται ειδικα εαν εχεις νοσησει
οποτε απο εμενα ακυρο

επισης δεν εχω καταλαβει την "προαιρετικοτητα". Γιατι να κανω εγω το risk analysis? Ουτε τις γνωσεις εχω, ουτε την εξειδικευση. Γιατι πρεπει εγω να αναλαβω την ευθυνη για μια ιατρικη πραξη?

Παρομοιως.
Απο την στιγμη που τα επιστημονικα δεδομενα λενε οτι δεν υπαρχουν αξιοπιστα στοιχεια ωφελειας απο την 4η δοση, δεν βρισκω τον λογο να την κανω.

Αυτο το
Η Μίνα Γκάγκα επισήμανε πως για τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν συνίσταται το εμβόλιο.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».
δεν το καταλαβαινω. Απο ποτε μια ιατρικη πραξη γινεται επειδη εμεις αισθανομαστε κατι χωρις να ισχυει;
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ ... lio-gov-gr
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#769038 Κολλητός γιατρός πάντως που έλεγε να πάει για 4η από φθινόπωρο μου είπε ότι θα την κάνει μάλλον τώρα. Εγώ στην παρούσα φάση θα προτιμήσω να συνεχίσω με αποφυγή μη απαραίτητης έκθεσης και μασκούλα, μέσα - έξω.

Χθες το βράδι είδα ένα γείτονα που νόμιζα ότι είχε φύγει (δε μου πήγαινε η καρδιά να ρωτήσω), με πάνω από 6 μήνες σε μεθ. Σε καροτσάκι, μεν, χαμογελαστός δε και νικητής. Δε σας κρύβω ότι με έπιασαν τα ζουμιά. Τί μάχες έδωσαν/δίνουν οι συμπολίτες μας...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#769045 Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της 4ης δόσης για τους 30-59
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... n-nosisei/

Θα το κάνω για διάφορους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
mousatos έγραψε:Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της 4ης δόσης για τους 30-59
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... n-nosisei/

Θα το κάνω για διάφορους λόγους.

Οι οποίοι είναι;

Επίσης εσύ J&J μονοδοσικό δεν είχες κάνει; πότε κάρφωσες 3 μπόλια συνολικά για να πας σε 4η;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#769099 Ένα J&J και ένα pfizer ως αναμνηστική δόση πριν 8,5 μήνες. Στη νέα εργασία θα έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο και στον οικογενειακό κύκλο υπάρχουν υπέργηρα άτομα , μερικά εμβολιασμένα , μερικά όχι. Δε θέλω να είμαι αυτός που θα τους κολλήσει κι αν γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον να ξέρω οτι είχα εξανλήσει όλες τις δυνατότητες αποφυγής από μέρους μου .
Αν το κάνω αρχές Ιουλίου θα έχει περάσει ένα τετράμηνο μέχρι αρχές Νοεμβρίου όπου (λογικά) θα έχω δικαίωμα και για επιπλέον εμβολιασμό με τα εξελιγμένα εμβόλια του χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
popolaros έγραψε:
πες τα παυλαρα,

ολα για την τσεπα. ολα.

Καλά τα έλεγε ο Παυλάρας, μέχρι που προσκύνησε. Κατανοώ τις πιέσεις που δέχτηκε αλλά και πάλι κρίμα γιατί είναι λεβέντης.