Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Giuseppe Busso έγραψε:
kostis20 έγραψε:Μάλλον ΕΣΥ δε καταλαβαίνεις. ΟΛΑ τα εμβόλια μπορεί να έχουν και είχαν επι δεκαετίες παρενέργειες. Αν κάποιοι το ανακαλύψατε τώρα και δε θέλετε να ακούσετε τι σας λέει το 99% της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας δεν έχω τι άλλο να πω. Οπότε αστα αυτά περί άκαμπτης στάσης κτλ .
Μιλάμε ότι εχει γίνει ο μαζικότερος εμβολιασμός στην ιστορία της ανθρωπότητας και οι παρενέργειες είναι αναλογικά απειροελάχιστες.
Τώρα αυτο που έγραψες για τα συμφέροντα ειλικρινά δε το κατάλαβα. Με κατηγόρησες ευθέως πρώτος ότι έχω συμφέροντα οπότε μάλλον εσυ πετάς χαρταετο .
Κάτσε διάβασε μικροβιολογία,φαρμακολογία και επιδημιολογία και μετά τα λέμε. :twisted: :twisted:

Εγώ το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι έγινε ο μαζικότερος εξαναγκαστικός εμβολιασμός για μια γρίπη τύπου εποχής, που έχει τις διακυμάνσεις της μέσα στη χρονιά, αλλά και πάλι πεθαίνει κόσμος είτε έχει κάνει 1 ή 2 ή 3 ή 4 τατού στο μπράτσο. Δεν μιλάμε για 1 και 2, αλλά 30, 40, 50, 100 ανθρώπους κάθε μέρα στην Ελλάδα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι τελικά καταφέραμε από όλο αυτό. Ο αλγόριθμος Τσιόδρα περί πόσων σώθηκαν, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτόν της επιδότησης της ΔΕΗ σήμερα. Εξάλλου με το ίδιο μοτίβο θα τους βγάζουν, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση.
Αν αυτό έγινε για μια γρίπη, δεν το καταλαβαίνω. Ίσως το καταλάβαινα αν μου έλεγες ότι έγινε το μαζικότερο εμβολιαστικό πείραμα με πρόσχημα έναν ιό, για να γίνουν δοκιμές mRNA εμβολίων για ηπατίτιδα, AIDS, καρκίνο αφενός, παράλληλα με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό σύνολο (τηλεργασία, αχρηματική κοινωνία, βιομετρικές συσκευές προσωπικών δεδομένων όπως τα κινητά). Τότε πάσο.

Μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ με τα συμφέροντα. Έχω έναν γείτονα γιατρό 50άρη. Είναι φίλος πια. Μια χαρά μου λέει πως δουλεύει το σύστημα, το πλέον βρωμερό στον πλανήτη (ανώτερο και από το χρηματοοικονομικό), για τα lux 3ήμερα σε 5άστερα που πληρώνει η εκάστοτε φαρμακευτική που προτείνει στους πελάτες του προϊόντα τους. Κάπως έτσι χτίζεις 99% της ιατρικής κοινότητας... Τους τελευταίους μήνες μάλιστα πήρε άδεια να κάνει και εμβόλια κορόνας. Έλα τώρα ρε Κωστή. Μου λες ότι ανακάλυψα τώρα εγώ τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά εσύ δεν έχεις ανακαλύψει τις παρενέργειες του χρήματος; Με γεια σας με χαράς σας ο καθένας, δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει πως βγάζει ο καθένας το ψωμί του, αλλά μην μας περνάτε για μαλάκες.

Έχω κάτσει και έχω διαβάσει κάποια πράγματα (αρκετά θα έλεγα) περί ιών & φαρμάκων, όταν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο. Αυτά που σου λέω τώρα, είναι από γιατρούς και αντίστοιχους επιστήμονες.
Επίσης και γιατρός αν είναι κάποιος, σίγουρα δεν είναι ο θεός. Ο Bill Gates είναι ένας μη τελειόφοιτος πληροφορικάριος και γράφει βιβλία για το κλίμα χωρίς να είναι μετεωρολόγος ή κλιματολόγος και μιλάει για εμβόλια χωρίς να είναι φαρμακολόγος. O Klaus Schwab του WEF, όντας οικονομολόγος, μιλάει για γενετικές τροποποιήσεις DNA, εμβόλια κλπ. Αυτό περί ιατρών και ιατροδικαστών.

Ξαναλέω, πέθανε ένας διχαστικός παπάς. Αυτός δεν έχει θέση στην Ελληνική Εκκλησία. Ο Χριστός δεν μίλησε για διαχωρισμούς. Και από τη στιγμή που είπες ότι υπάρχουν παρενέργειες, τότε δεν βρίσκω καθόλου ψεκασμένο το άρθρο.
Την ίδια ώρα μάλιστα που λίγους μήνες πριν, ένας κατά πολύ μεγαλύτερης ηλικίας "αρνητής" παπάς , έφυγε για άλλες πολιτείες και εκεί έγινε η δολοφονία του χαρακτήρα του από πάρα πολλούς. Βρίσκω διαφορά ανακλαστικών, δεν νομίζεις;

ΥΓ: Κάνω τον κόπο να σου απαντήσω μακροσκελώς αποκλειστικά σε εσένα, γιατί σε σέβομαι να ξέρεις. Τους λόγους τους ξέρουμε εγώ και εσύ, δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο δημόσια. Απλά μου την έσπασε που εξερράγης με το άρθρο (αρχικά νόμιζα ήταν και προς εμένα). Αν έχεις να απαντήσεις κάτι μπορείς να το κάνεις, αλλά εγώ βάζω τελεία εδώ προς την κουβέντα μας. Φιλικά...

EDDIE_147 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Να είσαι καλά Έντι μου. Εσύ από που ενημερώνεσαι; μη μου πεις: όχι από εδώ και από εκεί.

Για γενικά θέματα λόγω διαστροφής τσεκάρω και τα δυο άκρα των ΡΑΝΚΙΝΞ (πχ και documento και πρωκτοθέμα).
Αν εννοείς για ιατρικά θέματα δεν ψάχνω κάποια ενημέρωση - κάνω ότι μου λέει ο γιατρός μου.

ΦΒ αποφεύγω εκτός αν μιλάμε για καμία άσκηση γυμναστήριο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ ό,τι μου πει ο γιατρός μου κάνω Έντι. Εκτός και αν δεν συμφωνώ μαζί του.
Όπως και ό,τι μου πει ο μηχανικός μου, για το αμάξι.
Ο λογιστής μου για τη δουλειά και ούτω καθεξής.
Δεν στα λέω αυτά ειρωνικά. Όντως έτσι πράττω. Σέβομαι τις επιστήμες, σε αντίθεση με οτιδήποτε κάποιοι πιστεύουν.
Έχω και το "Πίστευε και μη, ερεύνα" μέσα μου όμως.

NickTG έγραψε:Εννοείται πως έχουν όλοι συμφέροντα! :metalo:

Κατά τα άλλα σε αυτό που έβαλες η κόκκινη γραμμή που αναφέρει ο τύπος είναι calls και όχι deaths.
Επίσης αυτό που γράφει για τους μήνες που κρατήθηκε η μελέτη είναι αστείο.
Δεν πρόλαβα να διαβάσω την έρευνα για περισσότερα.

Καλύτερα βρίσε με. Την ειρωνεία τη σιχαίνομαι.

A-Viper7 έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:
markvag έγραψε:Τέλος, θα σου εξηγούσα στατιστική, αλλά ξέρω πως θα συνεχίσεις να αφοδεύεις πάνω στους τάφους 30 χιλιάδων συμπολιτών μας που πέθαναν, οπότε δεν έχει νόημα.

Ακριβως αυτο.

Παμε παλι..

Viper κάνεις λάθος παλικάρι μου. Ούτε αφόδευση, ούτε αέρια. Μερικούς ζωντανούς όμως, θέλω όντως να τους χέσω κανονικά. Μην μπεις σε αυτή τη λίστα.

Ποια γρίπη ρε Γιάννη μας δουλευεις? Είχε καμία γρίπη 100 νεκρούς τη μέρα στη χώρα? Επίσης ποιος Τσιωδρας?
Ολη η υφήλιος εχει ακολουθήσει την ίδια τακτική. Και στη Κίνα και στη Ρωσία και στα Εμιράτα ελέγχουν το μυαλό όλων οι φαρμακευτικές για να βγάλουν λεφτά? Ξέρεις πόσους νεκρούς παραπάνω μπορεί να είχαμε χωρίς τα εμβόλια?
Με τη δικιά σου λογική δε θα πρέπει να πας και το πατέρα σου για αγγειοπλαστική αν πάθει έμφραγμα γιατί θα βγάλει λεφτά η εταιρεία που παράγει το Stent.Αφου θεωρείς την ιατρική πουλημένη μη παίρνεις κανενα φάρμακο γιατί και αυτά κάποια φαρμακευτική τα εχει φτιάξει ,όπως και το εμβόλιο. Και βγάζουν λεφτά και σώζουν ζωές. Και οι γιατροί βγάζουν λεφτά.
Επίσης αμα πάει κατι λάθος στη φορολογική σου δήλωση ή στο turbo του Leon δε θα πεθάνει κανένας .Η εξίσωση που κάνεις με την Ιατρική είναι επιεικώς αφελείς ,να μη πω τίποτα χειρότερο.
Τέλος πάντων το ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν ιο είναι πρώτα το εμβόλιο και τα αντιικά φάρμακα είναι γνωστο εδω και χρόνια. Πώς να στο πω αυτά που έγιναν δεν ανακαλυφθήκαν τώρα αλλά τα λένε τα βιβλία εδώ και χρόνια!
Τώρα θες να μας πείσεις ότι ολη η ιατρική είναι μια τεράστια συνομωσία των φαρμακευτικών οκ εμεις που το ζουμε κάθε μέρα και βλέπουμε ασθενείς να θεραπεύονται με τις γνώσεις τις ιατρικής διαφωνούμε. Προφανώς και δεν έγιναν όλα σωστά και από τους αρμοδίους ιατρικούς οργανισμούς και από τους γιατρούς γενικά .Σε όλο το κόσμο .Αλλά το γεγονός της πανδημίας ήταν κατι το πρωτοφανές στα τελευταία 100 χρόνια. Έβγαλαν κάποιοι τρελά λεφτά? Ναι αλλά κάτι πρόσφεραν. Απειρες εταιρείες βγάζουν λεφτά στο χώρο της ιατρικής για κάθε χειρουργείο που γίνεται. Για κάθε ασθενή που σώζεται από οποιαδήποτε ασθένεια. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν υπάρχουν ασθένειες?
Όταν μιλάμε για ιατρική μιλάμε για ένα πολυσύνθετο, πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό μηχανισμό που δεν γίνεται να καταλάβεις διαβάζοντας περιστασιακά άρθρα απο το ιντερνέτ .Διαφορέτικές θεραπευτικές απόψεις υπάρχουν σε πολλές ασθένειες αλλά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και συνύθως υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες απο επίσημους οργανισμούς! Επίσης εκφέροντας γνώμη στο ιντερνέτ δεν εχεις και δισεκατομμύρια ανθρώπους να εξαρτώνται απο τη δικιά σου απόφαση. Μπορεί κάποιος από όλους αυτούς που λένε οχι στους εμβολιασμούς ,όχι στο lockdown να μας πει τι θα γινόταν αν ξεφευγε τελείως η πανδημία με τη Δελτα ας πούμε και πέθαιναν εκατομμύρια κόσμου παραπάνω? Ωραία είναι να τα λες αυτά χωρίς να έχεις καμία ευθύνη και απλά να κάνεις έκθεση ιδεών.
Λυπάμαι που στο λεω αλλά το σκεπτικό σου δεν έχει καμία λογική βάση.
Για το θέμα της εκκλησίας που ανέφερες .Λυπάμαι αλλα δε θα βάλω στην ίδια μοίρα τον κάθε τυχαίο ασχετο παπά που δεν εμβολιάζεται γιατι θέλει να ελέγχει σε όλα τα επίπεδα το αφελές ποίμνιο του με τον άνθρωπο που ακολουθεί της οδηγίες της επιστήμης.Επίσης οι δύο περιπτώσεις που αναφέρεις είναι διαφορετικές γιατι ο ένας πέθανε από αυτό που υποστήριζε οτι δεν υπάρχει και οτι θα τον σώσει θεός...Ενώ ο άλλός πέθανε από κατι άσχετο.Ο πεθερός μου πχ επαθε εμφραγμα σε αυτη την ηλικία ακριβώς το 2013 και μετά απο 3 ανακοπές των έσωσαν καποιοι γιατροί. Όχι ο θεός ουτε κάποιος απο το ιντερνετ.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#762330 Προ covid πήγαινες στον γιατρό, σου έδινε φάρμακα, σου έλεγε να πέσεις μέσα στον ασβέστη, σου έλεγε να σταματήσεις να τρως χάμπουργκερ τις μονές μέρες του μήνα και δεν άνοιγε ρουθούνι. Με το που έσκασε μύτη ο κόβιντ, άπαντες αποκτήσαν άποψη περί ιατρικών θεμάτων. Ξαφνικά ανακαλύψαμε πως οι γιατροί τα κονομάνε από τις φαρμακευτικές, οι μηχανικοί από τις εταιρείες ανταλλακτικών, οι μπογιατζήδες από τις εταιρείες παραγωγής χρωμάτων και οι γεωπόνοι εκτρέφουν δάκο και τον αμολάνε στα χωράφια για να πουλάνε φυτοφάρμακα. Βέβαια σε όλες αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, οι σύγχρονοι Ρομπέν, που έχουν την γνώση και την μοιράζονται αφιλοκερδώς στα social media. Για το καλό της ανθρωπότητος ρε παιδί μου. Δηλαδή από την μια έχουμε τον κακό γιατρό που θέλει να τα κονομήσει και σε κάνει πειραματόζωο για εμβόλια κι από την άλλη τον καλό γιατρό που σου λέει στο Facebook να μην το κάνεις γιατί σε αγαπάει. Και το κάνει τζάμπα. Για την ψυχή των αποθαμένων τους.

Fact No 1
Όταν λέμε ότι κάποιος ερευνά κάτι δεν εννοούμε πως το ψάχνει στο google. Εννοούμε πως α) έχει εξειδικευμένες γνώσεις που του επιτρέπουν να συλλέξει δεδομένα β)έχει εξειδικευμένες γνώσεις που του επιτρέπουν να κατανοήσει τα δεδομένα και να εξάγει συμπεράσματα.

Fact No 2
Όταν λέμε "διάβασα κι έμαθα" δεν εννοούμε πως διάβασα στο ίντερνετ έρευνες που δεν μπορώ να καταλάβω. Εννοούμε πως διάβασα τόνους έγκριτης βιβλιογραφίας.

Fact No 3
Κάθε φορά που απευθυνόμαστε σε κάποιον επαγγελματία του δείχνουμε, στην αρχή τουλάχιστον, μια τυφλή εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε τον δάσκαλο που κάνει μάθημα στο παιδί μας πως δεν είναι παιδεραστής, τον μπογιατζή πως δεν θα δοκιμάσει να βάψει με το κοντάρι σκέτο χωρίς ρολό, τον μηχανικό πως ξέρει πως οι βίδες ξεβιδώνουν όταν τις γυρνάς αριστερόστροφα και τον μάγειρα στο εστιατόριο πως δεν τηγάνισε τις πατάτες μας σε βαλβολίνες. Τώρα πως έχει λογική να μας λέει το 99% της ιατρικής κοινότητας κάτι κι εμείς να πρέπει πρώτα να το ψάξουμε διαβάζοντας τις γνώμες ανθρώπων που δεν ξέρουμε στο ίντερνετ και μελέτες που δεν έχουμε τις γνώσεις να κατανοήσουμε, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#762331 Γίνεται να σβήσει όλο το τοπικό και να μείνει μόνο το ποστακι του Μπλινκη;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Chris έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Γίνεται να σβήσει όλο το τοπικό και να μείνει μόνο το ποστακι του Μπλινκη;

+1

Αν και δεν το έχει με την ηλεκτροκίνηση :lol: , +1 εδώ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#762346 Ο γιατρός που λέει μη κάνετε εμβόλια δεν έχει κανένα συμφέρον. Η νοσηλεία στις ΜΕΘ είναι τζάμπα για το κράτος, τα μηχανήματα είναι δωρεάν , το σέρβις τους δωρεάν, ενώ και οι φαρμακευτικές μοιράζουν δωρεάν φάρμακα και παρελκόμενα στις ΜΕΘ. Κανένα συμφέρον όλοι τους αν δεν μπεις στη ΜΕΘ , κανένα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#762370 Kostis20 τσάμπα γράφεις αφού έχεις πάρει ήδη την απάντησή σου:

Giuseppe Busso έγραψε:Έχω κάτσει και έχω διαβάσει κάποια πράγματα (αρκετά θα έλεγα) περί ιών & φαρμάκων, όταν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Μπορεί μερικοί να έφαγαν 10+ χρόνια σε σχολές και να συνεχίζουν το διάβασμα από τότε ασταμάτητα αλλά τι σημασία έχει.
Αφού διαβάσαμε χωρίς να έχουμε ιδέα μερικά πράγματα στο Internet, έως και αρκετά μη σου πω, πλέον είμαστε έτοιμοι να τους δείξουμε πως δουλεύουν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:
Ποια γρίπη ρε Γιάννη μας δουλευεις? Είχε καμία γρίπη 100 νεκρούς τη μέρα στη χώρα?..............

Σέβομαι την υπομονή σου, να ξέρεις...

Έρχεται η απάντηση τώρα ότι δεν υπήρχαν 100 νεκροί την ημέρα, ότι οι 30Κ που πέθαναν (μέχρι τώρα) θα πέθαιναν ούτως ή άλλως, κτλ...

Επίσης, όλοι έχουν συμφέρον, εκτός από τον ταβερνιάρη στο FB που ανακάλυψε την παγκόσμια συνομωσία του Μπουρλά με την CIA, το FBI και τους Men in Black και πουλάει το ματζούνι / βιβλίο / views, κτλ...

Φυσικά στην ερώτηση "Ρε πάρπα, πώς γίνεται όλοι αυτοί να έχουν τέτοια δύναμη, να οργανώσουν και να εκτελέσουν συνωμοσίες που περιλαμβάνουν εκατομμύρια ανθρώπους, για να ελέγξουν όλον τον πλανήτη και την ανακάλυψες εσύ; Πως και δεν σε φάγανε λάχανο;", όπως και σε μυριάδες άλλες, απάντηση δεν θα πάρεις. Γιατί ο κάθε ψεκασμένος έχει φτιάξει έναν φανταστικό κόσμο στο κεφάλι του και αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με αυτό, ας πρόσεχε η πραγματικότητα.

Και κάπως έτσι αφοδεύει κανείς στους ανθρώπους που πέθαναν και στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και πολλές φορές δεν κατάφεραν ούτε να τους αποχαιρετίσουν. :(

+ πολλά στον blinkys
Άβαταρ μέλους
By bill33
#762664 Καρδίτσα: Προσέφυγε στο ΣτΕ η υγειονομικός που απολύθηκε επειδή έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς
https://www.protothema.gr/greece/articl ... tdiscovery

Το λες και θράσος
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#762684 Το ότι προσέφυγε δε σημαίνει και ότι δικαιώθηκε. Κάθε πολίτης όσο παράνομος και να είναι καλά κάνει και εξαντλεί τα νομικά μέσα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#762692 Το ότι έχει το δικαίωμα να εξαντλήσει τα νομικά μέσα που προβλέπουν οι νόμοι δεν την κάνει λιγότερη θρασεία (το γκούγκλαρα για να το επιβεβαιώσω :oops: ) με βάσει τα υποκειμενικά κριτήρια της πλειοψηφίας (θεωρώ) του πληθυσμού.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#762963 Systematic review and meta-analysis of the effectiveness and perinatal outcomes of COVID-19 vaccination in pregnancy

The risk of stillbirth was significantly lower in the vaccinated cohort by 15% (pooled OR 0·85; 95% CI 0·73–0·99, 66,067 vaccinated vs. 424,624 unvaccinated, I2 = 93·9%). There was no evidence of a higher risk of adverse outcomes including miscarriage, earlier gestation at birth, placental abruption, pulmonary embolism, postpartum haemorrhage, maternal death, intensive care unit admission, lower birthweight Z-score, or neonatal intensive care unit admission (p > 0.05 for all). COVID-19 mRNA vaccination in pregnancy appears to be safe and is associated with a reduction in stillbirth.

:s_cool