Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#861100 Δία δεν έχω διαβάσει πολύ από το thread οπότε δεν ξέρω τι έχει γραφτεί στο παρελθόν.

Αν αύριο η δυτική βοήθεια στην Ουκρανία σταματούσε (κάποτε θα γίνει εκ των πραγμάτων) και ο Πούτιν κατακτούσε μεγάλο μέρος ή όλη την Ουκρανία.

Κόβεις το χέρι σου ότι θα σταματούσε εκεί και σε σύντομο διάστημα δε θα έβρισκε αφορμή να συνεχίσει και δυτικότερα, στους επόμενους;

Σου φαίνεται υγιές που κυβερνάει για 1/4 του αιώνα και σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει κανένας για να έχει έστω μια φορά σοβαρή αντιπολίτευση;

Δεν δίνεις πιθανότητα, πέραν οικονομικών συμφερόντων με ολιγάρχες και μοιρασιάς πίτας, να έχει σοβαρή ψυχολογική παθογένεια με αίσθηση μεγαλείου που απορρέει από σοβιετικά κατάλοιπα και να θέλει να δει τη Ρωσία εκεί που φαντασιώνεται ότι της αξίζει; Βλέπε την προαναφερθείσα επέκταση πέραν της Ουκρανίας;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:

Η απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας!

Σοβαρά ρε Μάρκο; Μια υπερδύναμη (η μεγαλύτερη πυρηνική Δύναμη του κόσμου, με πάνω από 8000 θερμοπυρηνικές κεφαλές!!!) δηλαδή έπρεπε να δεχθεί να σκοτώνονται οι πολίτες της στην διπλανή χώρα, because "independent country and all that shit"? :vava: Προσωπικά θα είχα ισοπεδώσει το Κίεβο, αν ήμουν στην θέση του Πούτιν. Θα είχα δώσει 48 ώρες διορία για εκκένωση και μετά "γης μαδιάμ" με υποστρατηγικά όπλα!!! Αυτό όμως το λέω ως μη Ρώσος. Οι Ρώσοι αγαπούν το Κίεβο, ως μια από τις κοιτίδες τους (Μόσχα, Πετρούπουλη, Κίεβο), για αυτό δεν το ισοπεδώνουν.

markvag έγραψε:Εδώ ήταν εύκολο να διορθωθεί και να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Γιατί είναι παράνομα κατεχόμενες; :dizzy:

markvag έγραψε: ήταν λαϊκή επανάσταση.

Γελάω μια (1) βδομάδα τώρα!!! :s_rofl :s_rofl :s_rofl

markvag έγραψε:2) Τον πόλεμο τον ξεκίνησε η Ρωσία, εισβάλλοντας στην Ουκρανία. Δεν θυμάμαι κάποια Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία, μπορείς να με διορθώσεις αν κάνω λάθος. Η Ρωσία από την άλλη είχε εισβάλλει σε Ουκρανικό έδαφος από το 2014. Οπότε αυτή ξεκίνησε τον πόλεμο. Το 2014! Και ξαναεισέβαλε το 2022.

Αυτές τις αποκοτιές τις λες στα σοβαρά; Το Κίεβο βομβαρδίζει και σκοτώνοει Ρώσους πολίτες Ουκρανικής υπηκοότητα και η Ρωσία έπρεπε να μείνει αμέτοχη; :dizzy: Σκέψου οι Καναδοί να άρχιζαν να σκοτώνουν Αμερικανούς πολίτες, εντός των συνόρων τους. Δεν να επενέβαιναν οι ΗΠΑ: :roll: Σοβαρέψου ρε Μάρκο!!! :whistlink:

markvag έγραψε:3) Οι κάτοικοι του Ντονμπάς και της Κριμαίας ξαφνικά είδαν κάτι πράσινα ανθρωπάκια, που έμοιαζαν με Ρώσους στρατιώτες, φορούσαν τις στολές των Ρώσων στρατιωτών, είχαν τα όπλα του Ρωσικού στρατού, αλλά δεν ήταν Ρώσοι στρατιώτες και με κάτι δημοψηφίσματα υπό το βλέμα αυτών των πράσινων ανθρωπακίων ζήτησαν με 99% (ή κάπου εκεί) την ανιδιοτελή βοήθεια της Ρωσίας.

4) Αμπχαζία, Ν. Οσετία ήταν περιοχές της Γεωργίας που και αυτές "επαναστάτησαν" τελείως οικοιοθελώς και αυτοβούλως και κατέχονται από τον Ρωσικό στρατό και τους τοπικούς του νταγλαρόμαγκες. Η Γεωργία προσπάθησε να καταστείλει αποσχιστικά κινήματα και να επαναφέρει τις δύο αυτές επαρχίες (αφελώς όπως αποδείχθηκε).

Από τα λίγα που μου έρχονται, αυτή τη στιγμή δεν έχω διάθεση να ψάχνω άλλα...

Για να καταλάβεις τι χαζομάρες λες: Ας πούμε ότι η διαλύεται η Ελλάδα (όπως διαλύθηκε η ΕΣΣΔ) και ότι για κάποιον λόγο οι Τουρκόφωνη πλειονότητα σε κάποιες περιοχές του Έβρου (που σε αντίθεση με εμένα, δεν έχεις υπηρετήσει) αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί. Έρχεται λοιπόν ο Στρατός των Αθηνών και βομβαρδίζει αυτά τα Πομακοχώρια, με αποτέλεσμα να μας την πέσει ο Τουρκικός Στρατός. Πως το βλέπεις εσύ αυτό;

Yugo_para_siempre έγραψε:Κόβεις το χέρι σου ότι θα σταματούσε εκεί και σε σύντομο διάστημα δε θα έβρισκε αφορμή να συνεχίσει και δυτικότερα, στους επόμενους;

Στην Διεθνή Πολιτική δεν κόβω το χέρι μου για τίποτα. Αλλά ούτε με ενδιαφέρει κιόλας για το τι θα κάνει η Ρωσία. Όπως την γάμησαν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ας τους γαμήσει τώρα.

Προσωπικά θέλω απλά να ισοπεδώσει την Θεσσαλονίκη με θερμοπυρηνικά όπλα, γιατί προχθές προσπάθησα να πάω από την Περαία στο Καλοχώρι και στις 2 ώρες έφτασα μέχρι την Μοναστηρίου και δεν πρόλαβα καν το επαγγελματικό ραντεβού μου. Κανονικά σε 2 ώρες θα έπρεπε να είχα περάσει την Λάρισα και όχι να είμαι με 1η στον Περιφερειακό!!! Οπότε, Βλαντίμιρ, πάτα το κουμπί!!! Απαίσια πόλη!!! :rant: :rant: :rant:

Yugo_para_siempre έγραψε:Σου φαίνεται υγιές που κυβερνάει για 1/4 του αιώνα και σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει κανένας για να έχει έστω μια φορά σοβαρή αντιπολίτευση;

Όσο υγιές είναι ότι στις ΗΠΑ είχαν μπαμπά και γιο Προέδρους (Bush) και ότι η οικογένεια Kennedy είναι σαν του Καραμανλήδες εδώ... Ο Putin σε πείραξε εσένα. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#861663 Για ολα αυτα τα λυρικά δεν πρέπει οι ένστολοι να πλησιάζουν κάτω από 87 χλμ την πολιτική. :rtfm:
Αυτά θέλουν σκέψη Διακο, δεν είναι για τους καραβαναδες. :adminpower:

Διάκο συγγνώμη, αλλά ειδοποίησα τα καρακολια :shifty: , έφυγες για 401. Για το καλό σου είναι Διάκο. :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By glf
#861667 Εκεί με τους Τούρκους δηλαδή, είπα να γράψω αλλά πάλι, για ποιο λόγο. Θα κάνανε εισβολή οι Τούρκοι αν κάναμε κάτι στην.. Ελλάδα και θα είχαν και δίκιο (όπως οι Ρώσοι στο Ντονμπας ντε).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#861687 Τζιάκο αλεπουδιάρη... :inlove:

glf, το διεθνές Δίκαιο αναφέρει συγκριμένες συνθήκες προστασίας πληθυσμών.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
Σοβαρά ρε Μάρκο; Μια υπερδύναμη (η μεγαλύτερη πυρηνική Δύναμη του κόσμου, με πάνω από 8000 θερμοπυρηνικές κεφαλές!!!)

Δεν πρόκειται να απαντήσω στα υπόλοιπα, ιδίως βέβαια εκεί που η Ρωσία έπρεπε να εισβάλλει σε κυρίαρχο κράτος με εσωτερικές διαμάχες, γιατί οι ρωσόφωνοι πολίτες του άλλου κράτους έγιναν ξαφνικά Ρώσοι (οι περισσότεροι μετά από την κατοχή των εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία βέβαια)....

Αλλά διακρίνω μία αμφισημία για το πόσες πυρηνικές κεφαλές έχει η Ρωσία. 5.000, 8.000, 15.000, 15.000.000;;; Και τί σημαίνει αυτό, ότι δικαιολογείται σε οποιοδήποτε έγκλημα διαπράττει; :vava:

Κατά τ' άλλα λογικές ακροβασίες για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα... Α, και να θυμίσω πως στο συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη στιγμή είσαι λάθος:

REALZEUS στις 19/02/2022 έγραψε:Ξημερώματα 19-2-2022 και ακόμα δεν έχουν εισβάλει αυτοί οι σκατορώσοι. Ε μα δεν γίνεται δουλειά έτσι, χαλάνε τις προβλέψεις της καλής μας CIA. Ούτε μια προπαγάνδα της προκοπής δεν αφήνουν να κάνουμε εμείς οι καλοί Δυτικοί... :adminpower: :protest:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Αλλά διακρίνω μία αμφισημία για το πόσες πυρηνικές κεφαλές έχει η Ρωσία. 5.000, 8.000, 15.000, 15.000.000;;; Και τί σημαίνει αυτό, ότι δικαιολογείται σε οποιοδήποτε έγκλημα διαπράττει;

Καμία αμφισημία. Υπάρχουν οι ενεργές κεφαλές και αυτές σε ενεργή αποθήκευση. Κάνε ένα googling και θα δεις τα νούμερα. στο περίπου (τα ακριβή είναι απόρρητα).

Στα άλλα δεν θα συμφωνήσουμε, όταν οι Ουκρανική Κυβέρνηση βομβαρδίζει τον ίδιον της τον λαό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#862329 Ουκρανία: Χειροτέρεψε πολύ η κατάσταση στα μέτωπα, παραδέχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... 1b1c&ei=20

Βασικά ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι η ζεστή άνοιξη επιτρέπει την ανάπτυξη αρμάτων* σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι συνήθως.

Oh well, it was inevitable. :roll:

*Ρωσικών αρμάτων, γιατί υπάρχουν κάτι βίντεο με Ουκρανικά Challenger 2 να κολλάνε σε γελοία κολλήματα, που κάνουν κάθε αρματιστή να γελάει με την καρδιά του. :svivhaha:

Το άρμα έχει τρεις βασικούς μαχητικούς άξονες: 1) Ταχυκινησία, 2) Ισχύ Πυρός, 3) Θώρακα. Οι Δυτικοί ξέχασαν το 1ο σχετικό... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Yugo_para_siempre έγραψε:Δία δεν έχω διαβάσει πολύ από το thread οπότε δεν ξέρω τι έχει γραφτεί στο παρελθόν.

Αν αύριο η δυτική βοήθεια στην Ουκρανία σταματούσε (κάποτε θα γίνει εκ των πραγμάτων) και ο Πούτιν κατακτούσε μεγάλο μέρος ή όλη την Ουκρανία.

Κόβεις το χέρι σου ότι θα σταματούσε εκεί και σε σύντομο διάστημα δε θα έβρισκε αφορμή να συνεχίσει και δυτικότερα, στους επόμενους;

Σου φαίνεται υγιές που κυβερνάει για 1/4 του αιώνα και σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει κανένας για να έχει έστω μια φορά σοβαρή αντιπολίτευση;

Δεν δίνεις πιθανότητα, πέραν οικονομικών συμφερόντων με ολιγάρχες και μοιρασιάς πίτας, να έχει σοβαρή ψυχολογική παθογένεια με αίσθηση μεγαλείου που απορρέει από σοβιετικά κατάλοιπα και να θέλει να δει τη Ρωσία εκεί που φαντασιώνεται ότι της αξίζει; Βλέπε την προαναφερθείσα επέκταση πέραν της Ουκρανίας;

αν παρει την ουκρανια θα εχει ενα καλο 15λεπτο buffer zone και δυνητικα αρκετα s400 για να κανει counter το aegis ashore στην ρουμανια
Άβαταρ μέλους
By otso
#862711 Θα εβλεπα με πολυ ενδιαφερον μια επιθεσουλα στην Φινλανδια και μαλιστα στην περιοχη του espoo στα προαστια του ελσινκι
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:Η πεθερά σου ότσε;

:lol: :lol: :lol:

κι ο Οτσο ντυμένος με παραλλαγή "πάγου", τοποθετημένος προσεκτικά πίσω απο τον φράχτη, θα κάνει laser designator για να μην κινδυνεύσει να αστοχήσει η μπόμπα :shifty: