Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
otso έγραψε:
kacey έγραψε:
otso έγραψε:και τι εχεις να φοβηθεις αν ησουν νομιμος , δεν λεει κανενας να σε αναγκασουν ουτε να τα φερεις ουτε να σε φορολογησουν αμα ειναι νομιμα και φορολογημενα] .
ΠΟΣΑ ΕΧΕΙς ΒΓΑΛΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΥΓΙΑΖΕΣΑΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.
ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ 100000 ΜΕ 200000
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΘΕΩΡΩ ΣΕ 1000000 ΜΕ 2000000

αυτο ειναι για τον κεισι ε; μπερδευτηκαμε λιγο

στο bold: οχι μαστορα μου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ αν δεν το εχεις καταλαβει. ΓΙΑ ΑΥΤΟ μυγιαζομαι, οχι γιατι τα εχω. Γιατι καποιοι θεωρουν κοινωνικα δικαιο εως επιβεβλημενο να απλωσουν το χερι τους στα νομιμα και ηδη (εως και τριπλο-) φορολογημενα λεφτα μου (ΟΣΑ και αν ειναι αυτα). Οποτε, θα γκρινιαζω ακομα και αν μιλαμε για 5 ευρω.

η προσωπικη μου αποψη ειναι πως τα δικα σου δεν πρεπει να τα πειραξουν .

οταν ομως μιλαμε για λεφτα εξω δεν εννοουμε τα δικα σου η σαν τα δικα σου
.

μονο εγω δεν καταλαβαινω? Anyway, αν παρακολουθεις τι γραφουμε εμεις στους οποιους απαντας, θα δεις οτι μιλαμε παντα για νομιμα, φανερα και ηδη φορολογημενα χρηματα. ΑΥΤΑ μερικοι (πχ ο criuser εδω μεσα) ζητουν να (ξανα)φορολογηθουν, και μαλιστα αναδρομικα: αν τα εφαγες ή αν πολυ απλα τα σηκωσες και δεν ειναι πια καταθεσεις, παρα ταυτα να φας το φορο καταθεσεων με βαση αυτα που ειχες ως καταθεση στην αρχη του χρονου.
otso έγραψε:αληθεια με ποιο τροπο τα εβγαλες εξω ; ετσι για την ιστορια;

Εγω? Εμβασμα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#143879 Οχι ολα μαζι αλλα οχι ανα 9.999, αν αυτο ρωτας. Δεν εχω κατι να κρυψω*. Ετσι κ αλλιως, λογω του ειδους δουλειας που σημαινε μονο 5 συγκεκριμενους προμηθευτες (+2-3 ακομα για τα πουρα, αλλα αυτο ηταν ενα πολυ μικρο κομματι του τζιρου) μπορουσαμε να ελεγχθουμε ΠΟΛΥ ευκολα. Εναν ελεγχο αποθηκης να μου κανουν, τελειωσε το πραγμα.

*τωρα που το σκεφτομαι βεβαια, με τους τσογλανους που εχουμε μπλεξει, μπορει στη προσπαθεια τους να μαζεψουν χρημα να "αποφασισει" καποιος τελειωμενος υπαλληλακος-ελεγκτης οτι αυτα τα λεφτα που πηγαν φανεροτατα και επισημοτατα εξω ειναι "υποπτα", φαε ενα προστιμο και αντε στα δικαστηρια (not...) να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
kacey έγραψε:*τωρα που το σκεφτομαι βεβαια, με τους τσογλανους που εχουμε μπλεξει, μπορει στη προσπαθεια τους να μαζεψουν χρημα να "αποφασισει" καποιος τελειωμενος υπαλληλακος-ελεγκτης οτι αυτα τα λεφτα που πηγαν φανεροτατα και επισημοτατα εξω ειναι "υποπτα", φαε ενα προστιμο και αντε στα δικαστηρια (not...) να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Ω ναι, διόλου απίθανο.
Ξέρω παράδειγμα ατομικής επιχείρησης που έκλεισε, δήλωσε ότι ήταν να δηλώσει σε φορολογικές δηλώσεις, και αν θυμάμαι καλά είχε την υποχρέωση να κάνει και μια άλλη δήλωση μετά από έναν χρόνο (νομίζω? κάτι τέτοιο). Anyway, ο άνθρωπος ξέχασε να κάνει την δήλωση (στην ουσία να ΞΑΝΑδηλώσει τα ίδια πράγματα που είχε δηλώσει και στην τελευταία δήλωση, αφού το μαγαζί είχε κλείσει και προφανώς λογιστικά τίποτα δεν είχε αλλάξει από τότε), και του ήρθε ειδοποίηση να πάει στην εφορία να κάνει συμπληρωματική. Έκανε την συμπληρωματική, χωρίς καμιά αλλαγή από την τελευταία δήλωση, αλλά το πρόστιμο το έφαγε. Με λίγα λόγια, έφαγε πρόστιμο επειδή δεν έκανε την απαιτούμενη χαρτούρα, χωρίς φυσικά να διαπιστωθεί τίποτα το παράτυπο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#143887 αλλο αυτο. τελεσε συγκεκριμενη παραβαση (ξεχασε να κανει κατι που ειχε υποχρεωση να κανει, μεσα σε μια συγκεκριμενη προθεσμια, σωστα?), πληρωσε συγκεκριμενο προστιμο.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#143890 Μιας και συζητατε το εν λογω θεμα…
Υψηλόβαθμη ελληνική αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και μέλος της Διϋπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Φραγκίσκο Κουτεντάκη, τον σύμβουλο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Νίκο Μπρισκόλα και τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών Γιώργο Γερμανό, επισκέφθηκε αυτό το 24ωρο το Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό.

πηγή dealnews.gr
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
kacey έγραψε:αλλο αυτο. τελεσε συγκεκριμενη παραβαση (ξεχασε να κανει κατι που ειχε υποχρεωση να κανει, μεσα σε μια συγκεκριμενη προθεσμια, σωστα?), πληρωσε συγκεκριμενο προστιμο.

Ναι, σύμφωνοι, αλλά αυτό που θέλω να αναδείξω είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) τον ψάχνω-αφορμή-να-σε-πηδήξω χαρακτήρα του κράτους, που (κατά τη γνώμη μου πάλι) θα έπρεπε να πηδάει ασάλιωτα όσους έχουν δόλο και απλώς να δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης σε όσους απλώς έκαναν λάθος χωρίς δόλο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
αεροζολ έγραψε:

Μονο στον ορισμο της γουικιπιντια θα αναφερθω. Αυτος που τον εχει γραψει νομιζει οτι το προβλημα δημιουργειται απο την ελλειψη μετρητων (χαρτακια). Αν η τραπεζα δεν εχει χαρτακια μπορει να δωσει επιταγη ή να μεταφερει τα χρηματα σε αλλη τραπεζα. Αν ο καταθετης επιμενει να παρει χαρτακια θα περιμενει λιγο να ερθουν τα φρεσκα.

Το προβλημα ειναι το χρηματοδοτικο κενο (οχι η ελλειψη χαρτακιων , τον 18ο αιωνα μπορει και να ηταν η ελλειψη χαρτακιων) . Στο τελος της μερας υπαρχει η λογιστικη (δεν μιλαμε για χαρτακια) υποχρεωση : καταθεσεις + ρευστοτητα απο ΕΚΤ κ ELA >= χορηγησεις (δανεια που εχει δωσει η τραπεζα).

Σορρυ..Ο,ΤΙ και να εκανε η ΕΚΤ ,αν δε συνεργαζοταν 2-3 παραγοντες ακομη (βλεπε σοβαροτητα του κρατους,σταθερο κλιμα κλπ) τις ουρες και το potential bank run δε θα το γλιτωνες..Δηλαδη αμα τα εσταζε η ΕΚΤ το τραπεζικο συστημα πως θα ικανοποιουσε τις απαιτησεις των καταθετων?Κ ακομα καλυτερα πως θα τους κρατουσε ψυχραιμους?Θα μοιραζε δανεια για επενδυσεις?

<
Άβαταρ μέλους
By criuser
#143981 Μιά και με θυμηθήκατε , να σας θυμίσω ότι θα έχουμε για άλλη μια φορά φοροεπιδρομή επί των ακινήτων με τον νέο ΕΝΦΙΑ , ως φόρο περιουσίας ,επί του ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ πλούτου . Ετσι μετά τα χαράτσια του 11 , 12 , 13 , τον ΕΝΦΙΑ του 14 , πάμε και στους ΕΝΦΙΑ του 15 και του 16 σίγουρα που θα φέρνουν κοντά 3 δισ τον χρόνο , όπως έφεραν και οι προηγούμενοι φόροι περιουσίας .

Αλλά βέβαια όσοι έχουν καταθέσεις , 50-100-200-500 χιλιάδες , η 1-2-10 εκατομμύρια , στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό , ΔΕΝ πρέπει να πληρώσουν φόρο περιουσίας , σύμφωνα με τα εδώ παληκάρια , γιατί προφανώς έχουν τον κώλο πίσω . Οι άλλοι ας πληρώνουν φόρους περιουσίας με παράλογους συντελεστές , που χτυπάνε πολλές φορές παλιά ακίνητα , αφού εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα .

Θα θυμίσω για άλλη μια φορά , ότι το μεγάλο πρόβλημα στις αντικειμενικές αξίες είναι η παλαιότητα για όλα τα ακίνητα και οι συντελεστές εμπορικότητας για τα επαγγελματικά ακίνητα .
Ετσι ένα σπίτι του 1990 και ένα σπίτι του 1916 έχουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ και πληρώνουν βέβαια τον ίδιο φόρο .

Θα θυμίσω επίσης ότι πάντοτε οι κατασκευαστές , είναι τα μόνα θύματα της φορολόγησης των εμπορευμάτων σαν περιουσίας και πληρώνουν φόρο περιουσίας για τα προς πώληση ακίνητα , σε αντίθεση με όλα τα άλλα επαγγέλματα .

Στην φορολογική δήλωση , υπάρχει κουτάκι που δηλώνεις αν έχεις καταθέσεις στο εξωτερικό . Οποιος δεν το κάνει αναλαμβάνει και τις ευθύνες του .

Οι φόροι περιουσίας , για να είναι δίκαιοι πρέπει να περιλαμβάνουν όλη την περιουσία , όχι μόνο τα ακίνητα .

Ακόμα αν το δούμε πολιτικά , όσοι επένδυσαν σε ακίνητα και όσοι έχουν τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες , είτε βοήθησαν το ΑΕΠ της χώρας δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και επιχειρήσεις άμεσα , είτε βοήθησαν στον δανεισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών έμμεσα , αλλά και στην μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας .

Οσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω , νόμιμα η παράνομα , ούτε επένδυσαν στην Ελλάδα , ούτε βοήθησαν το ντόπιο τραπεζικό σύστημα και η χώρα έχει ακριβότερο επιτόκιο δανεισμού . Αλλιώς θα ήταν αν είχαμε 220 δισ καταθέσεις , αλλιώς είναι τώρα που έχουμε 120 δις .

Αρα σαν πολιτικός είναι και πολιτικά ορθό και κοινωνικά πιασάρικο να σκίσω όποιον έβγαλε λεφτά έξω , ώστε να επιβραβεύσω όποιον τα άφησε μέσα .

Δεν αρέσει σε κάποιους αλλά τι να κάνουμε .

Προφανώς όσοι δουλεύουν έξω , έχουν το ηθικό δικαίωμα να αφήσουν τα λεφτά τους εκεί που τα βγάζουν . Αλλά πάντα οι μετανάστες βοηθούσαν τους μέσα στις χώρες τους συγγενείς τους .

Ετσι έφυγαν και πολλά λεφτά από τους εδώ μετανάστες στα χρόνια της αφθονίας .

Για να τελειώνουμε το θέμα , ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ φόρους περιουσίας , αυτοί ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .

Οσα κόμματα είναι μονόπλευρα , θα πρέπει να έχουν την ανάλογη τιμωρία από τον Λαό στις εκλογές , μέχρι να εμφανιστεί ένα πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα που θα λέει τα αυτονόητα και τα σύμφωνα με το Σύνταγμα , που λέει ότι

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Αρα κορόιδα που δεν μπορούν να μετακινήσουν τα ακίνητα και πληρώνουν και έξυπνοι που τα έβγαλαν έξω και :whistlink: , η τα έχουν και μέσα και είναι αφορολόγητα , είναι κάτι που αντίκειται στο Σύνταγμα και στο αίσθημα δικαίου των πολιτών .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#143984 Αυτό που δεν εννοείς να καταλάβεις είναι ότι τα μετρητά (ή καταθέσεις, το ίδιο είναι) δεν είναι το ίδιο με τα ακίνητα.

Μία (απειροελάχιστη :shifty: :lol: ) λεπτομέρεια είναι ότι οι καταθέσεις μπορούν να εξαφανιστούν σε χρόνο dt και άντε βρες μετά να φορολογήσεις... To ακίνητο δεν μπορεί να κρυφτεί ή να φύγει και τελευταίως ούτε να μεταβιβαστεί εύκολα... Γι' αυτό και αποτελεί αντικείμενο άγριας φορολόγησης...

Επιπλέον, παραδοσιακά υπάρχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των καταθέσεων (σε σχέση με τα ακίνητα) παγκοσμίως. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τι θα γίνει αν το Ελ. δημόσιο ζητήσει από την Ελβετία φόρο επί των καταθέσεων των Ελλήνων εκεί... :lol: :lol: Εδώ, για παράνομα χρήματα και κάνουν την πάπια οι Ελβετοί... :lol:

Bonus ερώτηση: Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν η κυβέρνηση αποφασίσει να φορολογήσει τις καταθέσεις;;;;; Πιστεύεις ότι θα μείνουν πολλές καταθέσεις για να φορολογήσει;;;;; (ακόμα και σήμερα υπάρχουν τρόποι για να τις μειώσεις σημαντικά... :iconcool: , ιδίως αν έχεις αρκετές... ή για να τις στείλεις σε ασφαλέστερα μέρη...)

ΔΕΝ παίζει ενδεχόμενο φορολόγησης καταθέσεων (γιατί θα μετατραπούν σε μετρητά ή σε άλλες αξίες, πχ μετοχές και γεια σας! ή απλά θα καταναλωθούν) και επίσης ούτε για αστείο δεν παίζει το ενδεχόμενο φορολόγησης καταθέσεων στο εξωτερικό. Αν είμαστε τυχεροί θα γίνουν έλεγχοι για τυχόν παράνομα λεφτά και εδώ θα έχουμε (λογικά) τη συνεργασία των αρχών του εξωτερικού (για χρήματα που βρίσκονται σε κανονικές χώρες... τώρα αν κάποιος έστειλε λεφτά πχ σε Cayman islands... Χέσε μέσα πολυχρόνη για να γίνουμε ευζώνοι... :lol: ) Όσο κι αν θέλουμε να γίνει κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λογικό ή ότι μπορεί να γίνει.

Αυτό που ίσως γίνει είναι πιθανή συμμετοχή καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που δεν πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας / ρευστότητας, το λεγόμενο κούρεμα των καταθέσεων, αλλά και αυτό θα αφορά μόνο καταθέτες στις τράπεζες που έχουν θέμα. Αν πχ εγώ επέλεξα την Χ τράπεζα που έχει θέμα, θα έχω θέμα και εγώ. Αν εσύ επέλεξες την Ψ που δεν έχει θέμα θα γελάς με την τύχη μου... Και πάλι καταθέσεις έως 100Κ είναι εγγυημένες.

Τέλος, ΔΕΝ υπάρχει δίκαιος φόρος περιουσίας.

BTW, τα μόνα χρήματα που έχω στο εξωτερικό είναι ένα 20ευρω που έχασα στην Ολλανδία όταν πήγα ταξίδι του γάμου με τη γυναίκα μου το 2007... :lol: Τα χρήματα που έχω στην Ελλάδα είναι αντίστοιχης τάξης μεγέθους... :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Mercyful_Fate έγραψε:
kacey έγραψε:αλλο αυτο. τελεσε συγκεκριμενη παραβαση (ξεχασε να κανει κατι που ειχε υποχρεωση να κανει, μεσα σε μια συγκεκριμενη προθεσμια, σωστα?), πληρωσε συγκεκριμενο προστιμο.

Ναι, σύμφωνοι, αλλά αυτό που θέλω να αναδείξω είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) τον ψάχνω-αφορμή-να-σε-πηδήξω χαρακτήρα του κράτους, που (κατά τη γνώμη μου πάλι) θα έπρεπε να πηδάει ασάλιωτα όσους έχουν δόλο και απλώς να δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης σε όσους απλώς έκαναν λάθος χωρίς δόλο.

Ο χαζος στην περιπτωση που περιγραφεις ηταν ο λογιστης του που θα επρεπε να τον βαλει να κανει η δηλωση.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
socratesn έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

Μονο στον ορισμο της γουικιπιντια θα αναφερθω. Αυτος που τον εχει γραψει νομιζει οτι το προβλημα δημιουργειται απο την ελλειψη μετρητων (χαρτακια). Αν η τραπεζα δεν εχει χαρτακια μπορει να δωσει επιταγη ή να μεταφερει τα χρηματα σε αλλη τραπεζα. Αν ο καταθετης επιμενει να παρει χαρτακια θα περιμενει λιγο να ερθουν τα φρεσκα.

Το προβλημα ειναι το χρηματοδοτικο κενο (οχι η ελλειψη χαρτακιων , τον 18ο αιωνα μπορει και να ηταν η ελλειψη χαρτακιων) . Στο τελος της μερας υπαρχει η λογιστικη (δεν μιλαμε για χαρτακια) υποχρεωση : καταθεσεις + ρευστοτητα απο ΕΚΤ κ ELA >= χορηγησεις (δανεια που εχει δωσει η τραπεζα).

Σορρυ..Ο,ΤΙ και να εκανε η ΕΚΤ ,αν δε συνεργαζοταν 2-3 παραγοντες ακομη (βλεπε σοβαροτητα του κρατους,σταθερο κλιμα κλπ) τις ουρες και το potential bank run δε θα το γλιτωνες..Δηλαδη αμα τα εσταζε η ΕΚΤ το τραπεζικο συστημα πως θα ικανοποιουσε τις απαιτησεις των καταθετων?Κ ακομα καλυτερα πως θα τους κρατουσε ψυχραιμους?Θα μοιραζε δανεια για επενδυσεις?

<

Οπως εχω γραψει , αναφερθηκα μονο στον ορισμο της γουικιπιντια , ο οποιος χρησιμοποιηθηκε για το "τι εστι bank run" και ο οποιος αναφερεται σε ελλειψη χαρτακιων (λες και ειμαστε στο 18ο αιωνα ) και ειναι μια παπαρια και μιση.

Δεν αναφερθηκα σε τιποτα αλλο. Πιστευω οτι ειναι πολυ ξεκαθαρο.

Το προβλημα που δημιουργουν οι μαζικες εκροες καταθεσεων ειναι οτι καποια στιγμη (και εφοσον οι εκροες δεν αντικαθιστανται απο χρηματοδοτηση μεσω πραξεων ρευστοτητας απο ΕΚΤ ή ΕΛΑ) θα δημιουργηθει χρηματοδοτικο κενο (funding gap που λενε στα εγγλεζικα). Δλδ δεν θα πληρουται (λογιστικα) η συνθηκη : καταθεσεις + ρευστοτητα απο ΕΚΤ κ ELA >= χορηγησεις (δανεια που εχει δωσει η τραπεζα). Και οταν υπαρξει χρηματοδοτικο κενο (η τραπεζα ειναι illiquid) , τοτε κανονικα μπαινει σε εκκαθαριση.

Καμια σχεση με ελλειψη χαρτακιων . Πιστευω οτι κι αυτο ειναι πολυ ξεκαθαρο.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 29 Ιούλ 2015, 09:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
#143994 O ΕΝΦΙΑ criuser είναι ένας άδικος φόρος αλλά εσύ προτιμάς να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" επιβάλλοντας και άλλον έναν άδικο φόρο, σε ένα ήδη υπερφορολογημένο λαό, με τις καταθέσεις στις τράπεζες ήδη να φυλλορροούν, χωρίς καν (προς το παρόν) να έχουν φορολογηθεί / κουρευτεί, παρά να προτείνεις να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ (inb4 "να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και οι απώλειες να αναπληρωθούν από το φόρο στις καταθέσεις")

Είναι άραγε τυχαίο ότι ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο δεν έχει πάγια φορολόγηση καταθέσεων ? Ενώ πολλές χώρες στον κόσμο έχουν φορολόγηση ακινήτων (όχι εισοδήματος από αυτά) παρόμοια με τον ΕΝΦΙΑ ? Βλ. https://en.wikipedia.org/wiki/Property_tax. Μάλλον δεν θα έχουν καταλάβει τα σοφά που λες.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι έγινε bank run αμέσως μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ποιος δεν συμφωνει ? Τωρα που διαβασα τον ορισμο της γουικιπιντια και εμαθα οτι bank run ειναι το να εχουν τελειωσει τα χαρτακια , αναγνωριζω το σφαλμα μου (ουδεις ασφαλτος που εχει πει και η αοιδος) και το μολογαω. Bank run ειχαμε το ΣΚ αφου ειχαν τελειωσει τα χαρτακια στα ΑΤΜ . Bank run ειχαμε και σε διαφορες φασεις το χρονικο διαστημα 2010 - 2015 (αφου οι μισες καταθεσεις του ελλ. τραπεζικου συστηματος ειχαν φυγει για τοπους μακρινους) , αλλα δεν το καταλαβαμε γιατι δεν ειχαν τελειωσει τα χαρτακια.