Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#119351 Αφού έχετε κλείσει όλες τις λεπτομέρειες, ναι πληρώνεις απευθείας, το βλέπει ο άλλος (και του στέλνεις και τον κωδικό για να υπάρχει και εκτός Paypal), και θεωρητικά στέλνει αμέσως. Μπορείς να ανοίξεις dispute εντός 180 ημερών, αλλά συνήθως μέχρι και 45 μέρες έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
The Ace έγραψε:Αφού έχετε κλείσει όλες τις λεπτομέρειες, ναι πληρώνεις απευθείας, το βλέπει ο άλλος (και του στέλνεις και τον κωδικό για να υπάρχει και εκτός Paypal), και θεωρητικά στέλνει αμέσως. Μπορείς να ανοίξεις dispute εντός 180 ημερών, αλλά συνήθως μέχρι και 45 μέρες έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα.

ok, σε ευχαριστώ. :)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#119800 Λοιπόν, είναι ένας τύπος που πουλάει διάφορα στο ebay. Κάποιοι γνωστοί έχουν αγοράσει από αυτόν εκτός ebay. Του ζήτησα λοιπόν μία προσφορά και μου λέει οκ θα σου κάνω καλύτερη τιμή, αλλά θα μου κάνεις πληρωμή στο paypal "Sending money to family or friends" για να γλιτώσω τα fees. :hmmm:
Εμένα αυτό (ακόμα και αν έχει φερθεί οκ στους άλλους) μου φαίνεται μλκία! Σωστά; :oops: Δλδ πόσα είναι αυτά τα fees; Δλδ να τα πληρώσω επιπλέον, αν είναι να διασφαλιστώ ρε γμτ. :help:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:Λοιπόν, είναι ένας τύπος που πουλάει διάφορα στο ebay. Κάποιοι γνωστοί έχουν αγοράσει από αυτόν εκτός ebay. Του ζήτησα λοιπόν μία προσφορά και μου λέει οκ θα σου κάνω καλύτερη τιμή, αλλά θα μου κάνεις πληρωμή στο paypal "Sending money to family or friends" για να γλιτώσω τα fees. :hmmm:
Εμένα αυτό (ακόμα και αν έχει φερθεί οκ στους άλλους) μου φαίνεται μλκία! Σωστά; :oops: Δλδ πόσα είναι αυτά τα fees; Δλδ να τα πληρώσω επιπλέον, αν είναι να διασφαλιστώ ρε γμτ. :help:

Προσοχή: αυτός έχει μεν δίκιο για τα fees (4-5% νομίζω, μπορεί να το έχουν πάει και 10%, δεν το έχω κοιτάξει) ΑΛΛΑ αν κάτι πάει στραβά μετά δεν μπορείς να πεις τίποτα περί του πωλητή, του προϊόντος κλπ, κοινώς δεν ασφαλίζεσαι από το Paypal, αφού τα λεφτά "τα στέλνεις σε φίλο/συγγενή" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#119845 Απλά πράγματα πες του πωλητή να σου στείλει τιμολόγιο paypal (paypal invoice)

[/quote]

έχω αγοράσει πράγματα έτσι, που είχα αυτή την επιλογή ή κατάθεση μια δυο φορές. Δεν έχει γίνει κάποια στραβή να ανοίξω case αλλά έχεις εξασφάλιση από το paypal.

Άλλη επιλογή αν δέχεται πιστωτική, σε προστατεύει visa-mastercars κλπ μέσω της τράπεζας σου
Άβαταρ μέλους
By xenos
gakost έγραψε:Απλά πράγματα πες του πωλητή να σου στείλει τιμολόγιο paypal (paypal invoice)

Αυτό σε εξασφαλίζει σε περίπτωση στραβής ε; Και για πόσο ισχύει (εννοώ πόσο χρόνο έχεις να κάνεις claim); :hmmm:

edit: δεν βρίσκω πουθενά να σε εξασφαλίζει το paypal invoice. Αν έχεις κάποιο ενεργό λινκ. :)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#119948 Λοιπόν, βρήκα λύση. Πήρα τηλ. στο paypal! :lol: Mου είπαν ότι ο καλύτερος τρόπος ώστε να με καλύπτει είναι να πάω: send money => paying for goods or services. Η προμήθεια είναι 3.4%+0.30 eu, οπότε better safe than sorry! :oops: To είπα στον πωλητή και περιμένω απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#119986 Οχι ακριβώς. Έτσι χρεώνεται μόνο τα έξοδα του PP και γλυτώνει τα έξοδα του ebay

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#120039 Απ΄ ότι κατάλαβα, δεν θα ψώνιζε ούτως ή άλλως εκτός ebay.
Θα ψώνιζε εκτός ebay με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσει με κάποιο τρόπο την συναλλαγή.

Με τον παραπάνω τρόπο χρεώνεται μόνο τα έξοδα του PP διασφαλίζοντας παράλληλα την συναλλαγή και γλυτώνει τα έξοδα του ebay.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#120148 Ναι, κάπως έτσι. Προτιμώ να πλήρωσω κάτι παραπάνω το paypal κ να είμαι ήσυχος.

< >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:Λοιπόν, βρήκα λύση. Πήρα τηλ. στο paypal! :lol: Mου είπαν ότι ο καλύτερος τρόπος ώστε να με καλύπτει είναι να πάω: send money => paying for goods or services. Η προμήθεια είναι 3.4%+0.30 eu, οπότε better safe than sorry! :oops: To είπα στον πωλητή και περιμένω απάντηση.

Άρα είναι 4%, καλά το θυμόμουν...άρα του είπες να πληρώσεις εσύ τη προμήθεια αυξάνοντας κατά 4% το ποσό της πληρωμής, σωστά ? Για να έχεις και την εξασφάλιση του PP....Αυτό που μας έλεγαν παλιότερα όταν κάναμε τις πρώτες πληρωμές με πιστωτική κάρτα (που την προμήθεια της κάρτας την χρεωνόταν ο πελάτης)...
Άβαταρ μέλους
By g47
#120956 Aγορασα ηλεκτρονικο (ενισχυτη ακουστικων) και ερχεται με swiss post ----> Ελτα, απο Ελβετια.
Γνωριζω οτι δεν ειναι μελος της Ε.Ε αλλα απο την αλλη πιστευα οτι εχει υπογραφει καποια συμβαση για ελευθερες μετακινησεις αγαθων.
Το κοστος μαζι με τα μεταφορικα ειναι 128 ευρω. Θα μου ερθει τελωνειο? :hmmm: