Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#58388 Την είχα δει αυτή στο φεστιβάλ εδώ πάνω τον Σεπτέμβρη.
Τα πλάνα και τα μηνύματα μέσω των έντονων διαλόγων πάλευαν ενάντια στην τρομερά μεγάλη σχεδόν κουραστική διάρκεια της ταινίας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#58491 Την ταινία αυτή δεν την έχω δει ακόμα και το "Once upon a time in Anatolia" δε με ενθουσίασε, αλλά το "Τρεις πίθηκοι" είναι μια από τις σημαντικότερες ταινίες που έχω δει ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#58498 Όπως πάντα τα Χριστούγεννα έσβησα αρκετές από τις to see ταινίες των τελευταίων ετών:

1. World War Z
Περίμενα κάτι πολύ χειρότερο, το βρήκα αρκετά ικανοποιητικό. Ίσως να βοήθησαν και οι πολύ χαμηλές μου προσδοκίες, αλλά η υπόθεση ήταν στρωτή, το μοτίβο ότι ο ήρωας γλιτώνει εν μέσω βιβλικής καταστροφής όπου όλοι οι άλλοι γαμήθηκαν το βρίσκω αναμενόμενο και ο Μπραντ αξιοπρεπέστατος

2. Fury
Και αφού είδα Μπραντ είπα να συνεχίσω με Μπραντ. Πιστό στην παράδοση που θέλει τα σύγχρονα πολεμικά να είναι σπλάτερ βγήκε η ταινία που είχε διαφημιστεί ότι θα είναι το Das Boot σε άρματα. Στρατηγικά η ταινία είναι για γέλια. Απρίλιος του 1945 με τον πόλεμο τελειωμένο πρακτικά και τους Γερμανούς να έχουν παιδάκια και γέροντες, ο Μπραντ πολεμάει σε μάχες μεχρις εσχάτων και με όπλο του ένα μοναχικό Σέρμαν. Εντάξει δε διάβασα αν είναι μεταφορά retheme από κάποιο γουέστερν, θα μου φαινόταν πολύ λογικό, αλλά στο πλαίσιο που τοποθετήθηκε η ταινία απλά δεν υπάρχει. Ενδεικτικά θα αναφέρω: Ξεχάστε ότι ξέρατε. Σε συστοιχία καμουφλαρισμένων Α/Τ επιτιθέμαστε με 4 ξεβράκωτα Σέρμαν :dizzy: Και κερδάμε κιόλας γιατί είμαστε ο Μπραντ ο Πιτ ναούμ. :yahoo: Ατμοσφαιρικά όμως και σε επίπεδο ερμηνειών ήταν αξιοπρεπές, ο Πιτ καλός, ο Λεμπέφ (ή όπως διάλο προφέρεται) όπως πάντα καλός και ο Πέρσι Τζακσον σε ρόλο που έχει πιο πολλά κλισε και από ταινία του Αυλωνίτη

3. 300 (το φετινό)
Εντάξει την ξεχείλωσαν την ιστορία και μάλιστα σε ορισμένα σημεία άνευ αιτίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ο Θεμιστοκλής να κερδίσει στον Μαραθώνα και να μην τον οδηγεί όπως στην πραγματικότητα το "του Μιλτιάδους τρόπαιον"; Γιατί έπρεπε ο χρησμός να λέει "ξύλινα καράβια" και να μην πρέπει ο Θεμιστοκλής να πείσει τους συμπολίτες του ποια ήταν τα "ξύλινα τείχη"; Αν εξαιρέσουμε κάτι τέτοιο ήξερα ότι έβλεπα ένα κόμικ στην οθόνη και όχι μία ιστορική ταινία και πέρασα καλά αν και το όλο κόνσεπτ ήταν τραβηγμένο από τις κωλότριχες

3. Warrior
Το είχα καιρό στο σκληρό και δεν έπαιρνα απόφαση να το δω. Εδώ συνέβη κάτι περίεργο. Ενώ η ταινία έχει ότι κλισέ μπορεί να φανταστεί κάποιος σε σπορ δράμα και η πλοκή της είναι ακριβώς αυτή που περιμένεις από τα 10' της ταινίας, οι ερμηνείες των 3 πρωταγωνιστών και οι ποδάρες της Κάμερον με κράτησαν μέσα στην ταινία χωρίς να βαρεθώ και να εκνευριστώ. Δυστυχώς όμως και αυτή η ταινία είχε στοιχεία σπλάτερ (δηλαδή αχρείαστης ωμής βίας) και αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που με ενόχλησε.

5. Αβαταρ
Ναι, δεν είχα δει ποτέ το Αβαταρ επειδή η σύζυγος δεν μπορεί τα διαστημικά κλπ και το είδα τώρα. Συμπαθητική και σίγουρα εντυπωσιακή ταινία με καλή υπόθεση και τα οικολογικά μηνύματα της εποχής που γυρίστηκε. Βρίσκω τον όλο πανικό για το white messiah που έγινε όταν προβλήθηκε το λιγότερο υστερικό. Ενα ωραίο θέαμα, τώρα από καλλιτεχνικής απόψεως δε λέει και πολλά. Καλή

6. Rush
Δεν είχα δει το Rush αυτό για τον αντίθετο λόγο. Επειδή είναι αληθινή ιστορία ήθελε να το δει και η σύζυγος και δεν έτυχε ένα χρόνο τώρα. Προφανώς οι F1 junkies πρέπει να το δούνε με ανοιχτό μυαλό. Δεν είναι ντοκιμοντέρ, δεν περιμένουμε ιστορική ακρίβεια, ειδικά το τελευταίο πιτστοπ στο Fuji που πιάσανε ψιλή κουβέντα (μέχρι και το έτερον είπε "γιατί δεν πινουν και έναν καφέ έτσι που τα λένε τόση ώρα;") έβγαζε πολύ γέλιο. Εδωσε όμως μία καλή εικόνα της Φ1, με πολύ ωραίες ερμηνείες και αρκετά καλή μεταφορά της εποχής. Όπως είδα και στη σύζυγο κρατάει άνετα τον άσχετο με το άθλημα και αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ρινγκ του 76 και τα επακόλουθα (όσον αφορά το Λάουντα) είναι 100% πραγματικά, την κάνει πάρα πολύ καλή έως εντυπωσιακή. Και αν πω ότι στο τέλος δε συγκινήθηκα θα πω ψέμματα.

Λίγο μετά και ενώ ετοιμαζόμουν να συνεχίσω με το The Raid 2: Berandal του οποίου το Νο1 μου είχε αρέσει πολύ (για martial art film) πήγα να κουνήσω την τηλεόραση του πεθερού, έφυγε κάτω ο σκληρός από ένα μέτρο στο μάρμαρο και πάπαλα... :oops: :(
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Corto Maltese έγραψε:World War Z

Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο από ό,τι περίμενα. Και λόγω χαμηλών προσδοκιών αλλά και επειδή βρέθηκα τυχαία στα γυρίσματα :D (στο αρχικό κομμάτι της ταινίας, το οποίο γυρίστηκε στο κέντρο της Γλασκώβης και όχι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπως λένε στην ταινία).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#58566 Tροχιοδεικτικές και καλά
Τελευταία επεξεργασία από Corto Maltese και 05 Ιαν 2015, 10:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#58572 Ναι εκεί πριν αρχίσουν οι τελικές αμπελοφιλοσοφίες και οι άσκοποι διάλογοι (των οποίων βέβαια τη χρησιμότητα στην οικονομία της αφήγησης κατανοώ)
Άβαταρ μέλους
By Serf
Άβαταρ μέλους
By IKE
#58972 Είδα πάλι πρόσφατα το Under the skin, εκπληκτική ταινία, άνετα μία από τις καλύτερες που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Πολύ σκληρή (χωρίς να είναι τρομακτική ή splatter) σε κάποια σημεία αλλά πολύ δυνατή. Σε αφήνει άφωνο.

Bonus, η μόνη ταινία με συμπρωταγωνιστή τον Jeremy McWilliams :v
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#58977 Εικόνα

Σε γενικές γραμμές πολύ καλή και πολύ ενδιαφέρουσα.
Αποφεύγει (θενκ γκαντ) την εύκολη λύση της αμερικανολαγνείας (εμείς οι καλοί εναντίον των βαρβάρων Ορκς).
Και οι Αμερικανοί σκοτώνουν αιχμαλώτους πολέμου και οι Γερμανοί μπορεί να χαρίσουν ζωή.

Η επιλογή της χρονικής περιόδου είναι πολύ εύστοχη γιατί κάνει ακόμα πιο καταθλιπτικό το θέαμα (ξέρεις ότι σε 1 μήνα τελειώνουν όλα, οπότε και ένας απλός τραυματισμός είναι τελείως μάταιος) και αναδεικνύει το αντιπολεμικό του πράγματος.

Στα των bloopers έχω κάποιες διαφωνίες με το maltezo.
O Γερμανικός στρατός του Απριλίου '45 δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με το Γερμανικό στρατό ακόμα και του Δεκεμβρίου '44.
Οπότε το ότι τα έβαλε με μια συστοιχία αντιαρματικών δεν μου φαίνεται τραγικό (ντάξει όχι τόσο πολύ τουλάχιστον).

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο είχαν μείνει σε λειτουργία Tiger I εκείνη την περίοδο.
Έχω μια υποψία ότι είχαν εξαφανιστεί και αντικατασταθεί από Tiger II (καμιά χούφτα δηλαδή).
Θα μου πεις κουμπάρε δεν έβρισκαν εύκολα πραγματικό Tiger II για να γίνει παιχνίδι, αλλά ήταν μια φυτουκλίστικη παρατήρηση που έπρεπε να κάνω. :s_sarcastic

Τέλος, εκτός πραγματικότητας και ξέμπαρκη μου φάνηκε η τελευταία σκηνή.

Ένα ακινητοποιημένο άρμα απέναντι σε 10 (όχι 300 που ήταν στην ταινία) πεζικάριους με αντιαρματικά είναι τελειωμένο εξ' αρχής και η υπεράσπιση του σίγουρη αυτοκτονία.
Δεν κατάλαβα πώς ένας έμπειρος στρατιώτης που θέλει να επιζήσει (και το δείχνει σε όλη την ταινία) και καταλαβαίνει ότι φτάνει στο τέλος του πολέμου παίρνει έτσι απότομα μια απόφαση να αυτοκτονήσει.
Εκνευριστικό fail το πώς ένα κάρο SS με Panzerfaust (που τα χειρίζονταν για πλάκα με φοβερή επιτυχία ακόμα και 15χρονα) δεν το διέλυσαν στο πρώτο μισάωρο.
Καταλαβαίνω ότι η νυχτερινή μάχη ήταν δυνατή σκηνή αλλά δεν έπρεπε να μαστιγώσει τόσο βάρβαρα την πραγματικότητα.

Επίσης το ότι ένας γραφιάς με 2 φάπες και λίγο μπινελίκι έγινε Σταλόνε το αφήνω επίσης ασχολίαστο

Δείτε τη.

ΥΓ: Άμα θέτε DAS BOOT φάση σε τανκ δείτε Λίβανο.
Τελευταία επεξεργασία από EDDIE_147 και 06 Ιαν 2015, 03:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#58980 Lucy είναι το ακριβώς αντίθετο του under the skin
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#58994 the boxtrolls
ωραία ταινιούλα, πέρασε ευχάριστα η ώρα. Είναι μάλιστα και απο τις λίγες που αξίζουν σε 3D :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#59042 EDDIE εχω φάει τα νιάτα μου παίζοντας wargames είτε στο PC είτε σε boardgames. Αυτά που έδειχνε η ταινία στη φάση με τα αντιαρματικά δεν τα έκανα ούτε στην πρώτη αποστολή μετά το tutorial. Έχεις ένα σκασμό φαντάρους και όλμους και MG και της Παναγιάς τα κέρατα. Και μου στέλνεις στο ΑΤ το Τ; Μα ΑΤ σημαίνει Αντί-Τ :lol:

Το αστείον του σπόιλερ το άφησα γιατί είναι στο τέλος και ας έχει λίγο σασπένς για όσους το δούνε. Όχι πως δεν έχεις δίκιο. Στα προαναφερθέντα παιχνίδια ο βασικός κανόνας είναι μακριά τα άρματα από το πεζικό.