Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#143744 Εάν κόλλησες το παιδί, τότε ίσως δεν έχεις απλώς βρογχίτιδα, αλλά ίωση που σύμπτωμά της είναι και η βρογχίτιδα.

Περαστικά τυχερούλη. Όλοι μας ιδροκοπάμε κι’ εσύ έχεις ρίγη... :s_wink

ΥΓ. Τον πεθερό σου και τα μάτια σου. Πρόσεχε μη τον κολλήσεις! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#143748 Αυτο που ειπες πιττ. Ιωση. Μου δωσε και εισπνοες λιγης κορτιζονης. Ασθματικη βρογχιτιδα εγραψε.. Υπομονη
Σας ευχαριστω για τα περαστικα

< 3
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#143750 Εγώ έχω χρόνια από δαύτη, αν με πιάσει γερό κρυολόγημα τραντάζομαι ολόκληρος σε κάθε βήχα
Άβαταρ μέλους
By bill33
Geo f1 έγραψε:Αυτο που ειπες πιττ. Ιωση. Μου δωσε και εισπνοες λιγης κορτιζονης. Ασθματικη βρογχιτιδα εγραψε.. Υπομονη
Σας ευχαριστω για τα περαστικα

< 3

Περαστικά σας Γιώργο!!! :)

ρε μπας και σε πλευρίτωσε το νεο pc? :lol:
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#143781 Περαστικά σε σένα και την μικρή Γιώργο.

Προχθές τα ξημερώματα έσπασα την δεξιά κνήμη μου, ευτυχώς χωρίς να φύγει από τη θέση της,
ειδάλλως μπορεί να χρειαζόταν χειρουργείο. Μου έβαλαν κάτι σαν φύλλο από βαμβάκι πάχους
1mm, μία λωρίδα γύψου πλάτους 10cm από τη μέση του πέλματος μέχρι ψηλά στη γάμπα και το
υπόλοιπο τυλιγμένο με γάζα. Μου είπαν ότι θα το έχω για 1 μήνα τουλάχιστον. Είμαι 28, 1.85 και
88 κιλά, αγύμναστος μπυροκοιλιάς, αναρρωτιέμαι λοιπόν κατά πόσο μπορεί να αποδυναμωθεί ή
να ατροφήσει το πόδι μου σε ένα μήνα ειδικά σε σχέση με το αριστερό που θα διαχειρίζεται όλο
το βάρος και είναι έτσι κι αλλιώς το ''καλό'' μου πόδι. Θα φανεί διαφορά στη διάμετρο της γάμπας
σε ένα μήνα? Θα μπορώ να περπατήσω όπως πριν μόλις βγει ο γυψονάρθηκας ή θα χρειαστούν
κάποιες μέρες εξάσκησης - εκγύμνασης μόνο του δεξιού για να έρθει στα ίσια του? Κολλητός μου
φυσικοθεραπευτής μου είπε να κουνάω το γόνατο όσο μπορώ αλλά και τα δάχτυλα, τα οποία δεν
μπορώ ακόμα να κινήσω πλήρως χωρίς πόνο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#143785 Περαςτικα καταρχας.
Σε δημοσιο νοσοκομειο πηγες; Αν ναι, παρε αλλη μια γνωμη.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bihlas87 έγραψε:Περαστικά σε σένα και την μικρή Γιώργο.

Προχθές τα ξημερώματα έσπασα την δεξιά κνήμη μου, ευτυχώς χωρίς να φύγει από τη θέση της,
ειδάλλως μπορεί να χρειαζόταν χειρουργείο. Μου έβαλαν κάτι σαν φύλλο από βαμβάκι πάχους
1mm, μία λωρίδα γύψου πλάτους 10cm από τη μέση του πέλματος μέχρι ψηλά στη γάμπα και το
υπόλοιπο τυλιγμένο με γάζα. Μου είπαν ότι θα το έχω για 1 μήνα τουλάχιστον. Είμαι 28, 1.85 και
88 κιλά, αγύμναστος μπυροκοιλιάς, αναρρωτιέμαι λοιπόν κατά πόσο μπορεί να αποδυναμωθεί ή
να ατροφήσει το πόδι μου σε ένα μήνα ειδικά σε σχέση με το αριστερό που θα διαχειρίζεται όλο
το βάρος και είναι έτσι κι αλλιώς το ''καλό'' μου πόδι. Θα φανεί διαφορά στη διάμετρο της γάμπας
σε ένα μήνα? Θα μπορώ να περπατήσω όπως πριν μόλις βγει ο γυψονάρθηκας ή θα χρειαστούν
κάποιες μέρες εξάσκησης - εκγύμνασης μόνο του δεξιού για να έρθει στα ίσια του? Κολλητός μου
φυσικοθεραπευτής μου είπε να κουνάω το γόνατο όσο μπορώ αλλά και τα δάχτυλα, τα οποία δεν
μπορώ ακόμα να κινήσω πλήρως χωρίς πόνο.

Ναι θα έχει διαφορά, επανέρχεται γρήγορα όμως.
Θα περπατάς με σχετική δυσκολία λόγω αστραγάλου ο οποίος θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία για να επανέλθει πλήρως κινητικά.
Ο πόνος δεν θα έπρεπε να υπάρχει κατά την μικρή μου εμπειρία. Στην θέση σου θα πήγαινα και σε άλλον να το δει.
Να κουνάς το γόνατο όσο πιο πολύ μπορείς και τα δάχτυλα και να το βάζεις ψηλά όταν ξεκουράζεσαι.
Περαστικά !!
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
xenos έγραψε:Περαςτικα καταρχας.
Σε δημοσιο νοσοκομειο πηγες; Αν ναι, παρε αλλη μια γνωμη.

Σε ένα από τα χειρότερα της χώρας, Σισμανόγλειο Κομοτηνής... Είχε ράγισμα ένας φίλος πριν χρόνια
και του είπαν ότι είναι εντάξει και μετά έτρεχε για 6 μήνες, με συμβούλευσε να κάνω το ίδιο.
Νίκος Παππάς έγραψε:Ναι θα έχει διαφορά, επανέρχεται γρήγορα όμως.
Θα περπατάς με σχετική δυσκολία λόγω αστραγάλου ο οποίος θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία για να επανέλθει πλήρως κινητικά.
Ο πόνος δεν θα έπρεπε να υπάρχει κατά την μικρή μου εμπειρία. Στην θέση σου θα πήγαινα και σε άλλον να το δει.
Να κουνάς το γόνατο όσο πιο πολύ μπορείς και τα δάχτυλα και να το βάζεις ψηλά όταν ξεκουράζεσαι.
Περαστικά !!

Μάλιστα, θα χρειαστεί δουλειά μετά, θα ρωτήσω τον κολλητό για ασκήσεις και συμβουλές όταν
το βγάλω. Παρασκευή θα ξαναπάω στο νοσοκομείο για δεύτερη ακτινογραφία και θα την πάω σε
ιδιώτη ορθοπεδικό. Δεν είναι ακριβώς πόνος, απλά δεν μπορώ να τα κινήσω πλήρως πάνω - κάτω
όπως στο αριστερό, νιώθω ένα τράβηγμα σαν να είναι πολύ σφιγμένη η γάμπα από τις γάζες.

Ευχαριστώ και για τα περαστικά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#143931 Σημείωση στην ιστορία με τον νάρθηκα. ΑΑΑΑΑΑΑν είναι πολύυυ σφιχτός ο νάρθηκας ή ο επίδεσμος κάτω από τον νάρθηκα, τότε ΑΑΑΑΑν πιέζει πολύ το άνω έξω μέρος της περόνης, εκεί που τρέχει το κοινό περονιαίο νεύρο, τότε μπορεί να προκαλέσει μέχρι κ πάρεση στην έκταση του άκρου πόδα προς τα άνω... Παρατηρείται σπάνια, αλλά μπορεί να συμβεί. Σύνδρομο διαμερίσματος το θεωρώ λίγο απίθανο, θα πονούσες πάρα πολύ...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#143936 Περαστικα σε ολους !! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#145108 Αφού ο γυψονάρθηκας επιτρέπει να κουνάς το γόνατο μάλλον έχεις σπάσει το κάτω μέρος της κνήμης ή κάποιο σφυρό (αυτό που λέμε αστράγαλος αλλά που δεν είναι το κόκαλο που ονομάζεται αστράγαλος).
Αυτό που σου βάλανε λέγεται γυψονάρθηκας και είναι προσωρινό με την έννοια ότι επιτρέπει κάποιο πρήξιμο χωρίς να γίνει κακό. Κανονικά μετά από λίγες μέρες θα πας να σου βάλουν πλήρη γύψο (πιθανόν από fιberglass, πιο ελαφρύ, πιο γερό και διαλέγεις χρώμα) με το οποίο εφόσον ελεγχθεί ακτινολογικά ότι όλα οκ έχεις ελάχιστες πιθανότητες να φύγει το κάταγμα από τη θέση του (ενώ ο γυψονάρθηκας προσφέρει μειωμένη σταθερότητα).
Καλό θα είναι να πάρεις την ακτίνα σου και να ρωτήσεις κι αλλού αλλά μην ξεχνάς ότι οι ιδιώτες πεινάνε και διψάνε για χρήμα οπότε μπορεί να σου προτείνουν χειρουργείο ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητο...
Σε 28χρονο δε νομίζω ότι θα χρειατεί και πολλά για να πάρει μπρος ο αστράγαλος μετά την ακινησία. Ναι θα έχουν αδυνατίσει οι μύες σου και ναι θα επανέλθουν με φυσιολογική χρήση μέσα σε λίγες εβδομάδες στις οποίες θα πρέπει να αποφεύγεις τις υπερβολές.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#145117 Πήγα εχθές και μου έβγαλαν δεύτερη, πιο καθαρή ακτινογραφία. 3-4cm πάνω από την άκρη του οστού
ξεκινάει (εκεί βρήκε η γωνία του πεζοδρομίου) και ανεβαίνει προς τα μέσα. Ο ορθοπεδικός μου είπε
για 2 μήνες :vava: Φίλη μου που την είχαν τρακάρει με παπί και έσπασε κνήμη σε 2 σημεία το έβγαλε
σε 6 εβδομάδες και μάλιστα έπιανε μέχρι τη μέση του μηρού, 25 ετών τότε. Πολύ πιθανόν να είπε κάτι
παραπάνω για να μου... κόψει τα πόδια και να μην ελπίζω σε λιγότερο. Μου είπε να ξαναπάω σε 15
μέρες αλλά δεν ανέφερε τίποτα για αντικατάσταση γυψονάρθηκα με κάτι πιο σταθερό.

Εικόνα

Από την άλλη με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι ότι επειδή το κάταγμα είναι πάνω σε χοντρό σημείο
του οστού και μάλιστα ανεβαίνει λοξά, το εμβαδό της επιφάνειας επαφής είναι πολύ μεγάλο σε σχέση
με ένα κάθετο κάταγμα σε λεπτό σημείο, άρα ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνα για να δέσει.
Πολύ πιθανό να λέω |λογοκρισία| βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#145301 Λοξό κάταγμα και μεγάλη επιφάνεια επαφής σημαίνει εύκολο κόλημμα του κατάγματος αρκεί να μην κουνηθεί. Το συγκεκριμένο δεν μοιάζει ασταθές αλλά επιμένω για την απαραίτητη σταθερότητα με πλήρη γυψοκύλινδρο μετά τις πρώτες 48-72 ώρες.
2-3 μήνες για να κολλήσει αλλά σε 4-6 εβδομάδες μάλλον το περπατάς με δυναμικό νάρθηκα τύπου Sarmiento ή μπότα τύπου aircast.
Αν αυτή η ακτινογραφία είναι η καθαρή άστα να πάνε. Είναι θεόστραβη δεν είναι ούτε φας ούτε προφίλ οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με προηγούμενες ή επόμενες....
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#145307 Επί ηλικίας γυμνασίου, είχα στο μηρό παρόμοιο διαγώνιο κάταγμα και έκατσα στο Λαϊκό, μήνα+.
Χωρίς γύψο, με δέσιμο στο μηρό και βάρος να τραβάει το πόδι.