Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#117039 Εικόνα

Δηλαδή η ξένη των 18 και 25€ είναι ΙΔΙΑ με αυτή των 70€ εδώ και ότι εδώ κάνουν τόσο overpricing ? Στείλε link αξιόπιστου εμπόρου
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#117044 Πηρα και γω για την δ7100... την εστειλε σ ενα κουτακι νικον, γραφει πανω νικον, εχει τα χαρτια της μεσα, ειναι ολοιδια με την νικον. 57 εδω 18 στο Hong Kong. Μονο που εκανε 40 μερες να ρθει.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Dimitris_P έγραψε:Δηλαδή η ξένη των 18 και 25€ είναι ΙΔΙΑ με αυτή των 70€ εδώ και ότι εδώ κάνουν τόσο overpricing ? Στείλε link αξιόπιστου εμπόρου

Και για άλλα accessories τα ίδια... έχουν άλλες τιμολογιακές πολιτικές εδώ vs asia, λογικά θα παίζει και κάτι με τους δασμούς κλπ και τους βγαίνει τόσο πιο φθηνά το ίδιο πράγμα από οτι καταλαβαίνω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#117893 οκ πήρα 2 μπαταρίες, οκ δείχνουν, για να δούμε
http://www.ebay.com/itm/221741416354

Θέλω να πάρω και έναν δεύτερο φορτιστή για ώρα ανάγκης, βλέπω αυτούς εδώ πάνω πάνω αλλά βλέπω ότι έχουν ένα παπαράκι προέκτασης (αλλαγής πρίζας) από πίσω που εμένα δεν είχε. Επίσης δεν βλέπω CE και τέτοια. Παρόλα αυτά έχουν πολλά sold σε σχέση με μερικούς που βλέπω ότι μοιάζουν με τον δικό μου original
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BIN=1 ... er&_sop=12
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#118258 Μετά από 9 χρόνια με εγκατέλειψε η Turbo-x DS-A450 που είχα, μου έβγαλε πολύ και καλή δουλειά που δεν το περίμενα, με χτυπήματα, πεσίματα, με μαγκώματα σε μηχανές, με βρωμιές του μηχανουργείου και άντεξε τα πάνδεινα μέχρι που μου είπε άντε γειά.

Την θέλω κατά 80% για να τραβάω καλές φωτογραφίες στον πάγκο τα φρένα που φτιάχνω και στα άκρα στα αυτοκίνητα όταν τα τοποθετώ, η υπόλοιπη χρήση είναι για καμμία αναμνηστική και ένα αξιόλογο βίντεο στα 1080, νομίζω ότι μου κάνει αυτή εδώ αν και ζορίζομαι με το κόστος της, την έχει κανείς να μου πεί αν αξίζει ή κάποιος like Λάπας και kilometer που οι φωτό τους με εντυπωσιάζουν κάθε φορά και σίγουρα έχουν άποψη, για βοηθήστε παλικάρια όσοι μπορείτε.

Έχω καταλήξει σε αυτήν

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/ ... 2BE000.htm

http://www.photographyblog.com/reviews/ ... l5_review/
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#118877 Μετα την αποκτηση της D7200, ειπα να μεγαλωσω και τη φακο-οικογένεια με κατι πρακτικό
http://kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr-ii.htm
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#118879 sorry αλλα είναι κριμα με τετοια μηχανη να πας να αγοράζεις τέτοιους φακους. :(

Να γραψω και δυο λογια παραπανω γιατι το λεω αυτό. Τον 55-200 τον ειχα παρει σαν κιτ φακο με την δ3000. Για τα λεφτα του καλος φακος. Για πολύ χρηση όμως δεν είναι. Το 55-200 για τις κροπ είναι πολύ ζουν οποτε είναι ενας φακος ειδικος συνθηκων. Στο 85-100 πχ θα τραβας ωραια πορταιτρα, παραπανω χανει αρκετα σε φωτεινοτητα και στο πως απεικονιζει τα χρωματα.

Μολις εχτες παρηγγειλα τον 85μμ 1.8 μεταχειρισμενο γυρω στα 300 ευρω τον οποιο μαλλον δεν τον ειχα πολύ αναγκη και ισως αυτό το 85μμ --> 120 περιπου στη δικη μας θα με κουρασει γιατι θα εχω ένα σταθερο φακο που θα πρεπει να είμαι μακρυα από αντικείμενα που θελω να φωτογραφισω.

Επομενη αγορα που θελω να κανω και ψηνω έναν φιλο να μου πουλησει είναι τον σταθερο 20mm 2.8.

Ετσι θα εχω αντικαταστησει στην ουσια τον 18-55 με τον 20, τον 55-200 με τον 85 και εχω και τον 35. Κερδιζω σε ποιοτητα και χανω σε ευελιξια.

Οι πιο γνωστες αντι για τον 20αρη o οποιος είναι αρκετα τσιμπημένος εχετε να προτείνετε κατι άλλο;
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 03 Ιουν 2015, 09:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#118886 Sorry εκανα edit γιατι ξερο ηταν αρκετα δεικτικο. Απλα σου παρεθεσα την προσωπικη μου εμπειρια και γνωμη. Ουτε υπεργνωστης του αντικειμενου είμαι ουτε τιποτα. Απλα το σκεπτικο μου είναι ότι πλεον εχεις ένα υπερεργαλειο --> 7200 και παιζεις με νεροπίστολα --> 55-200

και θα σου δωσω μια συμβουλη που μου εδωσε καθυστερημένα ενας φιλος μου. Να παιρνεις φακους που κανουν και σε ff γιατι ποτε δεν ξερεις.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#118889 Ισχύει αυτό για τον 55-200. Φίλος μου με την 7100 νόμιζε ότι είχε η μηχανή πρόβλημα γιατί έβγαζε θολές φωτογραφίες (!). Του λέω "μήπως είναι ο φακός σου;" "μπα" μου λέει. ΄με το μπλα-μπλα-μπλα-μπλα μια μέρα δοκιμάζουμε στα 100mm τον 55-200 και τον 18-105. Αποτέλεσμα: λεμόνι ο 55-200, ξυράφι ο 18-105 :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#118890 Το θέμα ff προσωπικά το έχω απαντήσει, δεν θα πάω, οπότε μόνο dx κοιτάω.

Βασικά έχω καταλήξει να τραβάω μόνο με ένα φακό τον 18-55/2.8 και το σκεφτόμουνα καιρό αν έχει νόημα να πάρω κάτι άλλο, αν θα κάθεται άχρηστος κτλ.
Ο συγκεκριμένος έχει κάποια χαρακτηριστικά που τον καθιστούν κατάλληλο για μένα, τόσο ώστε να τον χρησιμοποιώ. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι, άλλα όπως λένε καλος τελικά είναι αυτός που θα έχεις μαζί σου και θα χρησιμοποιείς :-)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Morx έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Την έχει πάρει φίλος απο foxoffer.
Αλλά κι αλλοί πιστεύω οτι είναι οκ. Και από Banggood έχω ψωνίσει...

Okeik... παω για το wifi Μονδελο.

Μια απορια μονο. Mε τα εξαρτηματα της SJ θα μπορεσω να τη στερεωσω μπροστα απο το πηγουνι ;;
Θελω να μην εξεχει στα πλαγια η απο πανω, αλλα να ειναι ειτε μπροστα απο τη μουρη του κρανος κατω απο τη ζελατινα ή κατω απο το πηγουνι μπροστα ακριβως απο το λαιμο μου.

Εικόνα

Καποιο βιντεο εχει εντοπισει κανεις με οδηγιες για στερεωμα σε διαφορες μεριες;

ρε σορρυ που επεμβαινω αλλα μηπως να το ξανασκεφτεις?
μηχανακι σημαινει και τουμπες, δυο κατηγοριες αναβατων κλπ, θα βαλεις κατι σκληρο μπροστα στο λαιμο σου?

Δε θελω να ειμαι ο κακός μαντης, αλλα τι θα γινει σε μια στραβη?
Άβαταρ μέλους
By babakos
KiloMeater έγραψε:Σε 55-200 ποιο θα πρότεινες εναλλακτικά, μικρό και ελαφρύ κατά προτίμηση;

To ελάχιστο που μπορείς να πάρεις για να αξιοποιήσεις την εξαιρετική μηχανή σου ειναι ο νέος
Tamron 70-300 f4-f5.6 ED USD VC

http://www.dpreview.com/products/tamron ... _di_vc_usd

Δυσρτυχώς ο 55-300 ED VR Nikon ειναι πλέον "λιγος" για τους νεους αισθητήρες που φοράν οι Nikon D7XXX
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#118917 Θα συμφωνήσω και εγώ δυστυχώς με τους προλαλήσαντες.

Όταν πήρα την πρώτη μου DSLR Pentax, γρήγορα διαπίστωσα πως ο 18-55 δεν ήταν αρκετός. Έτσι μία από τις πρώτες αγορές μου ήταν ένας 55-300. Από την αρχή διαπίστωσα πως δεν έβγαζε και "φοβερές" φωτογραφίες, στην πορεία κατάλαβα πως δεν είχε πρόβλημα ο φακός, απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.

Επίσης, ήταν πολύ εκνευριστικό να πρέπει να είσαι συνέχεια με την τσάντα (ειδικά σε διακοπές) και να βιδώνεις ξεβιδώνεις φακούς. Η λύση που είχα βρει ήταν στην μια κατεύθυνση να τραβάω με τον 18-55 και στην επιστροφή με τον 55-300 :lol:

Την καλύτερη λύση την βρήκα όταν τελικά αγόρασα έναν καθαρά ταξιδιωτικό φακό, έναν 18-135. Σίγουρα απέχει πολύ από τα 300mm, αλλά σπάνια χρειάζεται κάποιος τόσο tele, ενώ αν θες μπορείς να κροπάρεις την φωτογραφία.

Τον 55-300 τον χρησιμοποιώ πλέον μόνο για birdwatching (π.χ στις φωτογραφίες που είχα ανεβάσει με τα flamingos), ενώ σε κάποια φάση πιθανότατα να πωληθεί, μιας και στην συλλογή έχει προστεθεί πλέον και ένας 70-200/2.8.

Όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι, φροντίζω να αγοράζω πλέον φακούς FF (αν και η Pentax μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε την πρώτη της FF!), όχι γιατί υποχρεωτικά θα πάω σε FF, αλλά γιατί τους φακούς συνήθως τους κρατά πολύ περισσότερο από την μηχανή και θέλω αν αποφασίσω στο μέλλον να πάω σε FF να μην αχρηστεύσω τους φακούς που ήδη έχω.

Σαν τελευταία "συμβουλή", σε αυτό που έχω καταλήξει είναι πλέον να αγοράζω φακούς ανάλογα με το πόσο φωτεινοί είναι (prime ή zoom) και όχι πόσο zoom έχουνε. Διαπίστωσα για παράδειγμα πως οι φωτογραφίες μου είναι πολύ καλύτερες με τον Tamron 90/2.8 παρά με τον Pentax DA 55-300/4.5-5.6.