Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#60254 Τα περί θρησκείας τα έχουμε συζητήσει και στο σχετικό τοπικό, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει (ακόμα και στο μακαρονοτέρας), αρκεί (α) να μην προσπαθεί να μου το επιβάλλει, και (β) να μην θέλει σώνει και ντε να λειτουργεί το υπόλοιπο κράτος υπό το δικό του -ή έστω της θρησκείας του- πρίσμα.

Και προφανώς αν εγώ κάνω πλάκα για την θρησκεία του, να μην "αποφασίσει" ξαφνικά να πάρει ένα G3, AK47 ή ότι του βρίσκεται πρόχειρο, για να μου "εξηγήσει το λάθος των πιστεύω μου". Κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο -απ'ότι φαίνεται- για τους μουσουλμάνους, εξ'ου και η δυσκολία αρμονικής συνύπαρξης με άλλες θρησκείες (καλά, αυτοί σκοτώνονται και αναμεταξύ τους, δεν χρειάζονται και τρίτους....)

Φυσικά συμφωνώ με τους προηγούμενους που είπαν/έγραψαν ότι έχουμε γίνει vitam soft σε τέτοια θέματα, "γύρνα και το άλλο μάγουλο" και τέτοιες λοιπές μ@λ@κίες. Οι άλλοι κυρήσουν ιερό πόλεμο κατά των άπιστων, και εγώ θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο ? Κοροϊδευόμαστε τώρα ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#60259 Εμείς στην Ελλάδα βέβαια, αντιδρούμε πάντα σωστά σε τέτοιες προκλήσεις:
Καταδικάστηκε ο "Γέροντας Παστίτσιος"
από την Ελευθεροτυπία

Δεν ξέρω, αν φταίνε οι δικαστές ή η νομολογία μας, ό,τι και να φταίει, είναι τραγική απόφαση.
Κανονικά δεν είναι εδώ η θέση του, αλλά λόγω των πρόσφατων γεγονότων, ταιριάζει.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By spiros
fubar.gr έγραψε:Οπότε εδώ μπαίνει και το θέμα της υπευθυνότητας των μέσων. Όταν βλέπεις οτι εκατομύρα κόσμου παγκοσμίως συφιλιάζονται άγρια με ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι υπεύθυνο το να απαντάς "ελευθερία του λόγου bitches και αν δεν σας αρέσει get bent sideways" και να συνεχίζεις ξανά και ξανά αυτό που οι άλλοι θεωρούν προσβλητικό?

και γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει εμενα τι θεωρει ο καθε ταλιμπαν ως "ακαταλληλο" στην χωρα ΜΟΥ;

οπως εγω στη χωρα του δεν μπορω να μπεκροπινω στα μπαρ ή να κυκλοφορει η γυναικα μου με σορτς, ετσι και αυτος οφειλει να σεβαστει τους κανονες που υπαρχουν στην Ευρωπη.

στην Ευρωπη τετοιες διαφορες λυνονται στα δικαστηρια και οχι με τα οπλα. Αυτο πρεπει να γινει κατανοητο και σεβαστο.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Anonymous Founder έγραψε:Πού ακριβώς είναι το αστείο, μου λες; (μιλώ για το emoticon) :help:

το αστειο ειναι με ολα αυτα που γινονται σημερα....
το αστειο ειναι οτι επρεπε να το ειχαμε μυριστει οταν το cdg r91 εθεαθη στην σουδα πριν απο λιγες μερες (ενω επρεπε να μπει σε active status τον μαρτιο..)
το αστειο ειναι οτι ο ολλαντ ανακοινωσε πως θα στειλει το cdg στην μαχη κατα του isis 2 μηνες πριν τελειωσει ο δεξαμενισμος του
το αστειο ειναι οτι ηξεραν και αυτοι και οι αμερικανοι οπως φανηκε ποιοι ηταν και δεν εκαναν τιποτα (ειδικα εφοσον ειπε το sd οτι ενημερωσε τους γαλλους πως ειχαν πληροφοριες πως αυτοι οι δυο πηγαν στην υεμενη για εκπαιδευση..)
κοινως για αλλη μια φορα ολο αυτο το πραγμα εγινε για να βρουν μια αφορμη η τελικα η ευρωπη δεν εχει ιδεα τι γινεται στον κοσμο.........
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς στην Ελλάδα βέβαια, αντιδρούμε πάντα σωστά σε τέτοιες προκλήσεις:
Καταδικάστηκε ο "Γέροντας Παστίτσιος"
από την Ελευθεροτυπία

Δεν ξέρω, αν φταίνε οι δικαστές ή η νομολογία μας, ό,τι και να φταίει, είναι τραγική απόφαση.
Κανονικά δεν είναι εδώ η θέση του, αλλά λόγω των πρόσφατων γεγονότων, ταιριάζει.
:s_yes

Αντιδρούμε? Ποιοι?

όταν υπάρχει αυτό...

Άρθρο 199 Π.Κ. Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

δεν χρειάζεται να αντιδράσει κάποιος.

Το θέμα είναι πόσοι αντιδρούν στην ύπαρξη του συσκεκριμένου άρθρου του Π.Κ
Άβαταρ μέλους
By mirage
#60272 Παρα πολλοι αλλα αυτο μικρη σημασια εχει. Ειμαστε ολοι charlie κατα τα αλλα και βγαζουμε και πλακατ στις προεκλογικες συγκεντρωσεις.
Οι Ελλημπαν εχουν δωσει δειγματα γραφης και με τις ταυτοτητες και οχι μονο.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Red Garland έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Εμείς κρίνουμε τα σκίτσα βάσει της δικής μας κουλτούρας και τα βρίσκουμε αποδεκτά και δέν μπορούμε να φανταστούμε κάν πώς μπορεί κάποιος να μπεί σε trigger happy mode μόνο και μόνο απο αυτά, όμως μάλλον αυτό δέν ισχύει για άλλες κουλτούρες.

Και εδώ είναι το βασικό πρόβλημα. Υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ δυτικών και μουσουλμάνων. Αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται τόσο διαφορετικά σε κάποια θέματα που μας είναι αδύνατο να τους καταλάβουμε, και αυτοί το ίδιο.

Μια σημείωση. Όταν λες εμείς προφανώς και δεν εννοείς την Ελλάδα η οποία σύμφωνα με τον Economist είναι η μόνη χριστιανική χώρα που έχει καταδικάσει άνθρωπο για βλασφημία. Και αυτό δεν είναι παρά η υπόθεση Παστίτσιου στην οποία επιβλήθηκε ποινή 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για προσβολή ενός προσώπου το οποίο δεν είναι καν άγιος της Ορθοδοξίας. Bonus η διακοπή της παράστασης Corpus Christi από ΧΑυγίτες και φανατισμένους Χριστιανούς.

Στην πραγματικότητα αυτό το περιοδικό αν άνοιγε στην Ελλάδα θα έκλεινε την επόμενη μέρα. Τα "ζε σουί Σαρλί" είναι πολύ εύκολα όσο το Σαρλί είναι εκτός Ελλάδας.

Δηλαδή θεωρείς τα παραπάνω αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικότερης σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας?
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Παρα πολλοι αλλα αυτο μικρη σημασια εχει. Ειμαστε ολοι charlie κατα τα αλλα και βγαζουμε και πλακατ στις προεκλογικες συγκεντρωσεις.
Οι Ελλημπαν εχουν δωσει δειγματα γραφης και με τις ταυτοτητες και οχι μονο.

Το να μην γουστάρει ή να μην είναι έτοιμος ο Ελλημπαν να γίνει Γαλλιμπάν ή Αγγλομπαν μας περνάει απο το μυαλό?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#60281 Να μην ασχολειται τοτε με σκοτωμενους αναρχοαθεους και τις φυλλαδες που βγαζουν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Να μην ασχολειται τοτε με σκοτωμενους αναρχοαθεους και τις φυλλαδες που βγαζουν.

Μα γιατί? αφού απλά μπορεί και λογαριασμό δεν δίνει
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
spiros έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Οπότε εδώ μπαίνει και το θέμα της υπευθυνότητας των μέσων. Όταν βλέπεις οτι εκατομύρα κόσμου παγκοσμίως συφιλιάζονται άγρια με ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι υπεύθυνο το να απαντάς "ελευθερία του λόγου bitches και αν δεν σας αρέσει get bent sideways" και να συνεχίζεις ξανά και ξανά αυτό που οι άλλοι θεωρούν προσβλητικό?

και γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει εμενα τι θεωρει ο καθε ταλιμπαν ως "ακαταλληλο" στην χωρα ΜΟΥ;

οπως εγω στη χωρα του δεν μπορω να μπεκροπινω στα μπαρ ή να κυκλοφορει η γυναικα μου με σορτς, ετσι και αυτος οφειλει να σεβαστει τους κανονες που υπαρχουν στην Ευρωπη.

στην Ευρωπη τετοιες διαφορες λυνονται στα δικαστηρια και οχι με τα οπλα. Αυτο πρεπει να γινει κατανοητο και σεβαστο.

Καταρχάς έχω την εντύπωση οτι οι δολοφόνοι ήταν Γάλλοι πολίτες ή έστω μόνιμοι κάτοικοι, οπότε αντέδρασαν για κάτι που έγινε στη χώρα τους.

Κατα δεύτερον συμφωνώ με όσα λές, σε θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη όταν βλέπεις οτι δέχεσαι απειλές κατα της ζωής σου απο μεγάλη μερίδα του κόσμου, ίσως είναι σοφό να λήξεις με κάποιο τρόπο το θέμα, αλλιώς αποδέχεσαι το γεγονός οτι κάποιες απο τις απειλές μπορεί να πραγματωθούν.

Μέχρι ποιό σημείο είσαι διατεθειμένος να υπερασπιστείς τα ιδεώδη σου? Ξέρω, δέν θα βγάλουμε άκρη, παρόμοιες σηζητήσεις έχουν γίνει και στα θέματα του ΚΟΚ χωρίς αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Anonymous Founder έγραψε:Μετά από όλο αυτό το ακατάληπτο κατεβατό, είμαι σίγουρος πως όλοι έχουν σκάσει από τα γέλια... :tomato: :superman:

prove me wrong
μεχρι στιγμης και μετα την ανακοινωση του μεγαλου ολαντ μια χαρα τα ειπα...μια χαρα θυμιζει τις βλακειες και τις "απειλες" προς την γαλλια πριν οι too much γαλλοι κανουν πολεμο στην λιβυη.......μονο που τοτε δεν ειχαμε νεκρους ενω τωρα εχουμε
Άβαταρ μέλους
By The Ace
fubar.gr έγραψε:Μέχρι ποιό σημείο είσαι διατεθειμένος να υπερασπιστείς τα ιδεώδη σου? Ξέρω, δέν θα βγάλουμε άκρη, παρόμοιες σηζητήσεις έχουν γίνει και στα θέματα του ΚΟΚ χωρίς αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια, αν θέλουμε να πούμε πιο σωστά τα πράγματα, οι γελοιογραφίες είχαν ξεφύγει αρκετά, δεν είχαμε δηλαδή θέματα (υπο)στήριξης της ελευθερίας του τύπου και τέτοια μπαρμπούτσαλα....Όπως έχουμε πει, η Δημοκρατία είναι η κοινωνία των φυσσαλίδων, εντός της φούσκας μου είμαι ελεύθερος, αρκεί να μην θέλω να μπω (παρέμβω) στη δική σου φούσκα. Ε με τις γελοιογραφίες αυτές (και πολλές άλλες, σε άλλες χώρες, για άλλες θρησκείες), πολλοί από αυτούς τους γελοιογράφους τσίγκλαγαν -και πολύ μάλιστα- τις φουσκίτσες των μουσουλμάνων....

...οι οποίοι μουσουλμάνοι βέβαια, τόσο στις χώρες τους όσο και ως μετανάστες, ουδόλως κόπτονται για δημοκρατίες. ίσα δικαιώματα και τέτοιες αηδίες, αλλά εμείς που τα πιστεύουμε πρέπει και να τα (υπο)στηρίζουμε.

Λέω και αντιλέω μόνος μου βέβαια λιγάκι, αλλά δεν πειράζει, όλοι μας δεν συμφωνούμε πάντα με όλα όσα λέμε :lol:
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 09 Ιαν 2015, 14:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
manosky έγραψε:To βασικότερο πράγμα που προκύπτει από αυτή την υπόθεση, είναι ότι παρά την ανόητη υποχώρηση της επίσημης Γαλλίας σε θέματα λογοκρισίας (ιδιώνυμο με τους Εβραίους πχ), οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο μέσο αποφάσισαν να μην κιοτέψουν στα ουρλιαχτά των φανατικών ακραίων ομάδων και να συνεχίσουν να εκφράζονται ελεύθερα.

Ήξεραν ότι κινδύνευαν από ταλιμπανοειδή, αλλά δεν υποχώρησαν.
Η δημοκρατία επιβάλλει να μπορεί καθένας να πει αυτό που νομίζει ορθό, αρκεί να μην παρακινεί άλλους σε εγκληματικές πράξεις.

Και αυτό δεν ζυγίζεται βάσει του πού τοποθετείται οποιοσδήποτε, αν είναι "δεξιός" ή "αριστερός" ή "ακροαριστερός" ή "ακροδεξιός", κάτι που μόνο οι ακραίοι χώροι επιδοκιμάζουν και προτιμούν.

Οι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι και λοιποί που εκτελέστηκαν είναι, από τη σκοπιά τους, μάρτυρες της δημοκρατίας. Τα ταλιμπάν κάθε γεύσης και χρώματος είναι εχθροί της.

A long time ago in a galaxy far, far away....

manosk έγραψε:Ελλάδα, έχεις ταλέντο. :whatever:

Ο κάθε ηλίθιος που θέλει άκοπα και γρήγορα να γίνει γνωστός, φτιάχνει κάτι υβριστικό, προκλητικό και χυδαίο και μετά βάζει την κοινωνία να χορεύει.

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 35#p912435
(Sorry για το λινκ αλλά δε μπορούσα να κρατηθώ :shifty: )