Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Chris έγραψε:Είχε πάρει καποτε ο πατέρας μου ένα τέτοιο διαόλι κάρχερ και τα είχε πλύνει όλα. Πήρε η μπάλα λοιπόν και τον κινητήρα του μεγκάν. Στα τελειώματα τον πρόλαβα... -Μηηηηηηη ρε μπαμπάααααα, είναι γαλλικό!
Άκουγα γκλουπ γκλουπ για καμιά βδομάδα, μετά έμεινε μπροστά από ένα τρόλευ, έσπρωχνα παρέα με τον οδηγό να το πάμε στην άκρη να περάσει. :inlove:

Φημολογειται οτι δε γουσταρουν το πλυσιμο οι Γαλλοι γενικα :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Pitt έγραψε:
xenos έγραψε:Σε ορισμένα πλυντήρια υπάρχει βιδωμένο/κουμπωμένο ένα εξάρτημα που περιορίζει την τελείως ελεύθερη κίνηση του κάδου. Αν το βγάλεις μετά σταματάει τις βόλτες. Τσεκ το μάνουαλ.

Σε όλα τα πλυντήρια υπάρχει κάτι παρόμοιο (συνήθως συνοδεύεται και με 2 ή 4 μπουλόνια) για να προστατευθεί το σύστημα ανάρτησης του κάδου κατά την μεταφορά. Συνήθως υπάρχουν ενδεικτικά αυτοκόλλητα για στραβούς, με μεγάλα κόκκινα γράμματα και βελάκια καθώς και σχεδιαγράμματα στο εγχειρίδιο κλπ. που δείχνουν ότι αυτά πρέπει να αφαιρεθούν πρίν τεθεί η συσκευή σε λειτουργία.

Ο ArrowsFA1 μου φαίνεται προσεκτικός και δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Δεν μπορεί να του έχει ξεφύγει κάτι τόσο χοντρό!

Όντως έχει τέσσερις βίδες για την προστασία κατά τη μεταφορά, οι οποίες όμως είχαν αφαιρεθεί κατά την εγκατάσταση. Επομένως το πρόβλημα είναι αλλού.
Και μόλις σκέφτηκα το εξής...
Η επιφάνεια στην οποία πατάει το πλυντήριο είναι ελάχιστα επικλινής. Τούτο γιατί στο δωμάτιο υπάρχει σιφώνι (ή σιφόνι;) για την αποχέτευση τυχόν αδέσποτων υδάτων από το πλυντήριο, δοχείο ΖΝΧ κλπ. Επειδή το σιφώνι δεν είναι ακριβώς στο κέντρο του δωματίου, αλλά πιο κοντά στον τοίχο που βρίσκεται το πλυντήριο, υπάρχει περίπτωση εκεί η κλίση να είναι ελαφρώς αυξημένη.
Με το μάτι δεν είναι εμφανής, αλλά αναρωτιέμαι αν εν όψει της κλίσης αυτής το πλυντήριο πρέπει να ρυθμιστεί λίγο διαφορετικά από "αλφαδιά".

Και τέλος θα δοκιμασθεί η λύση της αντιολισθητικής ταινίας, thank you bill33!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
CARυοθραύστης έγραψε:Πω πω τώρα που σέρφαρα λίγο να δω τι παίζει με άλλα μηχανάκια της kärcher είδα ότι βγάζει την SC3 PREMIUM που έχει τα εξής:

- μονάχα μισό λεπτό για να ζεσταθεί :s_omg
- δυνατότητα ασταμάτητης ροής (φουλάρεις νερό χωρίς όριο) :s_omg :s_omg
- αυτόματο σύστημα αφαλάτωσης :s_omg :s_omg :s_omg
- τιμούλα λίγο κάτω από τα 150 γιουρίνια :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg

μιας και δε θα πάρω τελικά μηχανάκι, να πάρω αυτό να έρθω λίγο στα ίσα μου;; :lol:

Ειναι σουπερ!! Μην το σκεφτεις!!!
Κανει πολυ καλη δουλεια!!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
ArrowsFA1 έγραψε:
Pitt έγραψε:
xenos έγραψε:Σε ορισμένα πλυντήρια υπάρχει βιδωμένο/κουμπωμένο ένα εξάρτημα που περιορίζει την τελείως ελεύθερη κίνηση του κάδου. Αν το βγάλεις μετά σταματάει τις βόλτες. Τσεκ το μάνουαλ.

Σε όλα τα πλυντήρια υπάρχει κάτι παρόμοιο (συνήθως συνοδεύεται και με 2 ή 4 μπουλόνια) για να προστατευθεί το σύστημα ανάρτησης του κάδου κατά την μεταφορά. Συνήθως υπάρχουν ενδεικτικά αυτοκόλλητα για στραβούς, με μεγάλα κόκκινα γράμματα και βελάκια καθώς και σχεδιαγράμματα στο εγχειρίδιο κλπ. που δείχνουν ότι αυτά πρέπει να αφαιρεθούν πρίν τεθεί η συσκευή σε λειτουργία.

Ο ArrowsFA1 μου φαίνεται προσεκτικός και δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Δεν μπορεί να του έχει ξεφύγει κάτι τόσο χοντρό!

Όντως έχει τέσσερις βίδες για την προστασία κατά τη μεταφορά, οι οποίες όμως είχαν αφαιρεθεί κατά την εγκατάσταση. Επομένως το πρόβλημα είναι αλλού.
Και μόλις σκέφτηκα το εξής...
Η επιφάνεια στην οποία πατάει το πλυντήριο είναι ελάχιστα επικλινής. Τούτο γιατί στο δωμάτιο υπάρχει σιφώνι (ή σιφόνι;) για την αποχέτευση τυχόν αδέσποτων υδάτων από το πλυντήριο, δοχείο ΖΝΧ κλπ. Επειδή το σιφώνι δεν είναι ακριβώς στο κέντρο του δωματίου, αλλά πιο κοντά στον τοίχο που βρίσκεται το πλυντήριο, υπάρχει περίπτωση εκεί η κλίση να είναι ελαφρώς αυξημένη.
Με το μάτι δεν είναι εμφανής, αλλά αναρωτιέμαι αν εν όψει της κλίσης αυτής το πλυντήριο πρέπει να ρυθμιστεί λίγο διαφορετικά από "αλφαδιά".

Και τέλος θα δοκιμασθεί η λύση της αντιολισθητικής ταινίας, thank you bill33!

Εκτός από αντιολισθητική ταινία, στην αγορά υπάρχουν και αντικραδασμικές "βάσεις" για πλυντήρια, όπως οι παρακάτω:

Εικόνα

Ίσως κάνουν και αυτές ;-)
Άβαταρ μέλους
By elteo
#121769 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την ενεργειακή κλάση μιας συσκευής και τι σημαίνουν οι διαβαθμίσεις Β, Α, Α+ κτλ ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
elteo έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την ενεργειακή κλάση μιας συσκευής και τι σημαίνουν οι διαβαθμίσεις Β, Α, Α+ κτλ ?

Πάει αναλόγως τη συσκευή, και υπάρχει κατηγοριοποίηση -που επικαιροποιείται συνεχώς βέβαια- και αναλόγως τη "θέση" που έχει η κάθε συσκευή, λαμβάνει και το σχετικό γράμμα.

π.χ. αυτή τη στιγμή, για τα ψυγεία που μιλάμε

Refrigerating appliances, as EEI (annual power consumption kWh)

A+++ A++ A+ A B C D E F G
<22 <30 <42/44 <55 <75 <95 <110 <125 <150 >150

Περισσότερα εδώ

Καλά η λίστα βγήκε κουτουρού, αλλά νομίζω πήρες μια ιδέα....
Άβαταρ μέλους
By JBT
Geo f1 έγραψε:
CARυοθραύστης έγραψε:Πω πω τώρα που σέρφαρα λίγο να δω τι παίζει με άλλα μηχανάκια της kärcher είδα ότι βγάζει την SC3 PREMIUM που έχει τα εξής:

- μονάχα μισό λεπτό για να ζεσταθεί :s_omg
- δυνατότητα ασταμάτητης ροής (φουλάρεις νερό χωρίς όριο) :s_omg :s_omg
- αυτόματο σύστημα αφαλάτωσης :s_omg :s_omg :s_omg
- τιμούλα λίγο κάτω από τα 150 γιουρίνια :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg

μιας και δε θα πάρω τελικά μηχανάκι, να πάρω αυτό να έρθω λίγο στα ίσα μου;; :lol:

Σήμερα παραγγέλνω :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By JBT
#123147 Και σήμερα έγινε η 1η εφαρμογή: :metalo:

πανεύκολο, με πολλά μπιχλιμπίδια, καθάρισε σχεδόν τα πάντα (ειδικά ο φούρνος έγινε αγνώριστος :lol: ), σε λίγο θα γίνει και το... σφουγγάρισμα :s_yes

Τέλος τα κωλοκαθαριστικά κλπ :s_shout

Γενικότερα χρειάζεται προσοχή πού το βάζεις (δεν είναι Κουπέας aprouved δλδ :lol: ), από κει και πέρα τα 150 γιουρίνια θέλω να πιστεύω ότι έπιασαν τόπο.

Κάποιος είχε πει και για καθαρισμό κινητήρα... Να κάνω την τρέλα;; :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By j.marr

τέτοιο πάρε για το αμάξι (εξωτερικό).
Άβαταρ μέλους
By JBT
#123153 BιεMWε να αγοράσεις εσύ ρε :x
Άβαταρ μέλους
By otso
j.marr έγραψε:

τέτοιο πάρε για το αμάξι (εξωτερικό).

εχουν τετοι εδω; επαγγελματιες εννοω , η καθαρισμο με ατμο μηχανησ;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#123173 Πω, πω το γρήγορα που το καθάρισε! Σε 1:44 το έκανε λαμπίκο. :lol:

Μόνο που αυτό αντί για ατμό βγάζει ... παγάκια. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Geo f1 έγραψε:

Ποιές είναι οι εφαρμογές του; Πού σου λύνει τα χέρια και αξίζει τα λεφτά του;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:
Geo f1 έγραψε:

Ποιές είναι οι εφαρμογές του; Πού σου λύνει τα χέρια και αξίζει τα λεφτά του;

Μπορείς να καθαρίσεις τα πάντα χωρίς απορρυπαντικά, θέλει όμως λίγο παραπάνω χρόνο σε κάποιες δουλειές όπως πλακάκια, μπανιέρα, νιπτήρας.
Όμως είναι ασυναγώνιστο σε τζάμια, σφουγγάρισμα. Τα κάνει τέλεια !
Άβαταρ μέλους
By JBT
#123547 Σήμερα πήρα φορά με το ειδικό πανί που έχει και καθάρισα ο,τι έβλεπα :lol: πόρτες, παράθυρα, καλοριφέρ, χερούλια, ο,τι έβλεπα :lol: νωρίτερα καθάρισα την κουζίνα και τα φίλτρα του εξαεριστηρα χωρίς έλεος.

Το hailait ήταν ο φούρνος βέβαια που καθάρισε λες και ήταν βουτυρακι :metalo: μετά Και το μπάνιο με τα άλατα κλπ, μέχρι και το θρόνο :eat:

Θέλω να κάνω τον κινητήρα... Με έχει μπει η ιδέα Τώρα :innocent: