Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#9996 Θα παρέμβω μόνο για το σημασιολογικό του θέματος. Το "duly noted" είναι το ελληνικό "λήφθηκε υπόψιν". Όλες οι φράσεις μπορούν να ειπωθούν ΚΑΙ ειρωνικά. Αν όμως φτάσουμε να έχουμε warns επειδή μια φράση θέλησε να εκληφθεί ως ειρωνική ενώ το context ήταν κυριολεκτικό, κάτι δεν πάει καλά...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
ELTASSOS έγραψε:Αν θες βγαλε το warn γιατι εχω ηδη 1 για εκτος θεματος,,,
ευχαριστω

Δεν σου έδωσα warn, έκανα απλό edit.
Την επόμενη φορά, δεν θα είμαι τόσο επιεικής, οπότε θα παρακαλούσα να προσέχεις.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
nass έγραψε:Μ΄αρέσουν τα αντικειμενικά σχόλια για τους παλιούς διαχειριστές του 4TF :whatever:

Ο ένας κάργα στα ρατσιστικά, προσβλητικά ποστ μίσους, αποβάλλεται ---> φταίει το παρεάκι
Ο άλλος ειρωνεύεται και προκαλεί συνέχεια, νομίζοντας ότι είναι η διάνοια του αιώνα και η συμμετοχή του περιποιεί τιμή ---> αποβλήθηκε άδικα
Ο τρίτος τρολάρει και βρίζει σε όλα τα θέματα ενοχλώντας συνέχεια ---> φταίνε οι mods
Ο τέταρος φτιάχνει δεκάδες κλώνους, επιμένοντας να επιστρέφει εκεί όπου είναι ανεπιθύμητος ---> |λογοκρισία| το φόρουμ και ας κάνω τα πάντα για να συμμετάσχω
κτλ. κτλ.

Το μεγαλύτερο (μεταξύ άλλων, σύμφωνοι) λάθος της παλιάς διαχείρισης ήταν ό,τι ήταν περισσσότερο ανεκτική απ΄ό,τι έπρεπε και έδωσε σε όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες έδωσε περισσότερες ευκαιρίες να διορθωθούν απ΄ό,τι άξιζαν.

EDIT: Ιδιαίτερα έσπασα πλάκα που με το που άλλαξε η διαχείριση και ήρθε ο Φαραώ, ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μπαναρισμένοι έφτιαξαν νέο κωδικό, τους πιάστηκε η γλώσσα στο γλύψιμο "τι καλή η καινούργια διαχείριση, που ο Αλλάχ να μου κόβει χρόνια και να της δίνει ώρες" κοίτα όμως πλάκα, που ξανάλλαξε η διαχείριση και τους ξαναμπανάρισε (επιβεβαιώνοντας τα πεπραγμένα της παλιάς) :s_rofl

Το καραγκιόζηδες θα μπορούσε να λείπει, γι' αυτό και έγινε αναφορά.

Για τη διαγραφή μου, ας μιλήσουν τα δεδομένα:

Στην αρχή γίνεται διαγραφή για 1 μήνα, στη συνέχεια στέλνω mail διαμαρτυρίας στο οποίο αναφέρω και τα εξής:

* Αυτή τη στιγμή, ο διαχειριστής κ. ---- γνωρίζει ονοματεπώνυμο, εργασία, προφανώς τόπο διαμονής, μισθολόγιο, επάγγελμα γονέων (λίαν επικίνδυνο να γνωρίζει κάτι τόσο σημαντικό) κτλ. Όπως γνωρίζετε, αίτηση για γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται (και προφανώς διώκεται) από το νόμο και η απάντησή μου δόθηκε καθαρά για λόγους προστασίας του κοινού συμφέροντος (να πειστεί ο διαχειριστής ότι, ούτε πουλάω, ούτε έχω σχέση με εταιρείες, αλλά ότι προσπαθώ να ενημερώνω όσο γίνεται αντικειμενικότερα το κοινό), αλλά και προσωπικής προστασίας καθώς, με το προσωπικό μήνυμα που είχα λάβει τότε, υπήρχε θέμα ακόμα και αποβολής μου από το forum, αν όντως λειτουργούσα ως διαφημιστής ή πωλητής προϊόντων. Αναγκάστηκα, λοιπόν, να αποκαλύψω προσωπικά δεδομένα, τα οποία δε γνωρίζω σε ποίου τα χέρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα, λοιπόν, τη διαβεβαίωση της διαχείρισης ότι, τα δεδομένα αυτά δεν έχουν διακινηθεί προς άλλους χρήστες, ειδικότερα δε, ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία που μπορεί να πλήξουν την επαγγελματική εξέλιξη, αλλά και την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μου, ιδιαίτερα όταν ο κ. ---- γνωρίζει ουσιαστικά το άτομο που έχει αποκαλύψει ακόμα και "απόρρητες" πληροφορίες σε εμένα. Με ανησυχεί ιδιαιτέρως το ενδεχόμενο να φτάσουν τέτοια στοιχεία στα μέλη της επιτιθέμενης ομάδας και να δεχθώ επιθέσεις στο χώρο εργασίας μου ή στον τόπο κατοικίας μου, να αποκαλυφθούν στοιχεία δημοσίως ή μέσω pms στα μέλη του forum, να καταλήξουν στοιχεία στις Αρχές κτλ.

Επίσης, γράφω τα εξής:

Από τη στιγμή, λοιπόν, που επίκειται η οριστική μου διαγραφή από το forum των 4Τροχών, θα ήθελα να ζητήσω από τη διαχείριση τα κάτωθι:

1. Την επικοινωνία με το διαχειριστή κ. ---- για με βεβαιώσει προσωπικά ότι δε θα αποκαλυφθούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας για κάθε νομική μου χρήση, αν τυχόν βρεθούν στοιχεία μου στα χέρια τρίτων, χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

και κλείνω:

Με τιμή και επιφύλαξη των νομικών μου δικαιωμάτων,
pipinos1976

Όλα αυτά γράφονται: Date: Mon, 6 Jun 2011 10:35:43 +0100 (BST) (σύμφωνα με την κεφαλίδα του mail) και μετά:

Edit: O αποκλεισμός είναι πλέον οριστικός [Mod]

και ώρα: 06/06/11 8:56 (η αρχική μηνιαία διαγραφή)

ΠΡΟΣΟΧΗ: μην μπλέξετε τις ώρες γιατί είναι με διαφορετική ζώνη ώρας. Με δύο λόγια: έλαβαν το mail και η οριστική διαγραφή ήρθε λίγο αργότερα.

Συμπέρασμα: η οριστική διαγραφή ήρθε γιατί διαμαρτυρήθηκα για τα προσωπικά δεδομένα που μου είχε ζητήσει ο κ. ---- ως διαχειριστής.

Η διαφορά ήταν, βέβαια, πως εγώ ζήτησα κάτι εντελώς νόμιμο (να μου γνωστοποιήσει ο αιτών τα προσωπικά μου στοιχεία τα δικά του στοιχεία, αφού πρώτα ζήτησε τα δικά μου - τα έδωσα λόγω του εκβιασμού που ανέφερα: "ή δίνεις στοιχεία ή σε διαγράφουμε ως πωλητή αντιραντάρ") και η διαγραφή ήρθε ως απάντηση για να μην συνεχίσω να ενοχλώ και για να κουκουλωθεί το θέμα.

ΝΟΜΟΣ 2472/1997
Με ενσωμάτωση των τροποποιήσεων
(Νόμοι: 2819/2000, 2915/2001,
3051/2002 και 3156/2003)
Άρθρο 11
Δικαίωμα ενημέρωσης
1. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει, κατά το στάδιο της συλλογής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να ενημερώνει με τρόπο πρόσφορο και σαφή το υποκείμενο για τα εξής τουλάχιστον στοιχεία:
• την ταυτότητά του και την ταυτότητα του τυχόν εκπροσώπου του.
• τον σκοπό της επεξεργασίας.
• του αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων.
• την ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης
2. Εάν για τη συλλογή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ο υπεύθυνος επεξεργασίας ζητεί την συνδρομή του υποκείμενου, οφείλει να το ενημερώνει ειδικώς και εγγράφως για τα στοιχεία της παρ. 1 του παρόντος άρθρου καθώς και για τα δικαιώματά του, σύμφωνα με τα άρθρα 11 έως και 13 του παρόντος νόμου. Με την αυτή ενημέρωση ο υπεύθυνος επεξεργασίας γνωστοποιεί στο υποκείμενο εάν υποχρεούται ή όχι να παράσχει τη συνδρομή του, με βάση ποιες διατάξεις, καθώς και για τις τυχόν συνέπειες της αρνήσεώς του.
3. Εάν τα δεδομένα ανακοινώνονται σε τρίτους, το υποκείμενο ενημερώνεται για την ανακοίνωση πριν από αυτούς.
4. Με απόφαση της Αρχής, μπορεί να αρθεί εν όλω ή εν μέρει η υποχρέωση ενημέρωσης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 3, εφόσον η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για τη διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Σε επείγουσες περιπτώσεις η άρση της υποχρέωσης ενημέρωσης μπορεί να γίνει με προσωρινή, άμεσα εκτελεστή, απόφαση του Προέδρου, ο οποίος πρέπει να συγκαλέσει το συντομότερο την Αρχή για την έκδοση οριστικής απόφασης επί του θέματος.
5. Με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων εκ των άρθρων 12 και 13, η υποχρέωση ενημέρωσης δεν υφίσταται όταν η συλλογή γίνεται αποκλειστικά για δημοσιογραφικούς σκοπούς και αφορά δημόσια πρόσωπα.

Με βάση αυτά πρέπει να έχω ακόμη και πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα που έχει στα χέρια του ο κ. ----. Πού είναι αυτή η πρόσβαση; Ποιός είναι ο συγκεκριμένος κύριος; Με ενημέρωσε για όλα αυτά όταν μου έγραφε ότι υπάρχουν αναφορές ότι πουλάω, προωθώ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο αντιραντάρ και ότι δεν είναι δυνατόν να γράφω στο forum αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτά τα λίγα (αν και υποσχέθηκα να μην αναφερθώ ξανά σε αυτά) γιατί το καραγκιόζηδες πάει πολύ, ειδικά σε άτομο που στο σχετικό topic για τα αντιραντάρ έχει γράψει δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως στο κοινό. Με κάποιον τρόπο πρέπει να προστατεύσω κι εγώ την τιμή και την υπόληψή μου.

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 14 Σεπ 2014, 23:57, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By vice246
#10064 χωρις να γνωριζω το ιστορικο ( απλως διαβαζοντας το παραπανω ποστ) καταλαβαινω (δεν εχει και μεγαλη σημασια αν κανω λαθος) οτι υπηρξαν προειδοποιησεις ουκ ολιγες.....
εαν λοιπον παρα τις προειδοποιησεις εξακολουθει καποιο μελος να συνεχιζει μια τακτικη που αντιβαινει στις αρχες των συντονιστων....το καλυτερο ειναι να αποβαλλεται....
ο χωρος καλυπτει ενα ευρυτατο πεδιο συζητησεων και αποτελειται απο εκατονταδες μελη.....εαν δεν υπαρχει μια συγκεκριμενη γραμμη ....συντομα θα καταρρευσει....

"ξαφνικος θανατος" δεν υπαρχει....
ξερουμε τους ορους....οποιος θελει μενει....οποιος θελει αποχωρει....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#10084 Ο nass δεν αναφέρθηκε ποτέ σε εσένα πάντως, η λέξη καραγκιόζηδες ίσως είναι ατυχής, αλλά δεν θα δοθεί συνέχεια, παρακαλώ όποιος έχει θέματα επί προσωπικού με κάποιους, να τα λύσει με αυτούς και δεν είναι θέμα αυτού εδώ του φόρουμ. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By IKE
#10117 O nass δεν αναφέρεται σε κανέναν ονομαστικά στο συγκεκριμένο ποστ, πως θα μπορούσε άλλωστε, απλά πετάει κάποια υπονοούμενα, μην τσιμπάτε :v

Ακόμα και τα προσωπικά θέματα λύνονται πολύ απλά αν απλά εφαρμόζονται οι κανόνες του φόρουμ σωστά και για όλους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By nass
IKE έγραψε:O nass δεν αναφέρεται σε κανέναν ονομαστικά στο συγκεκριμένο ποστ, πως θα μπορούσε άλλωστε, απλά πετάει κάποια υπονοούμενα, μην τσιμπάτε :v

Α γειά σου :s_cool

Οποιος θεωρεί ότι τον περιγράφει επαρκώς το "καραγκιόζης", ώστε να απαντά, να φέρει τη μύγα πίσω.

Report επειδή κάποιος χρησιμοποιεί επιθετικό προσδιορισμό για χρήστες άλλου Forum, μη κατανομαζόμενους ? :s_crazy

Τώρα από εκεί και πέρα το να ασχολείται οποιοσδήποτε σε αυτό το Forum με τις μανίες καταδιώξεως του κάθε (συμπληρώστε κοσμητικό επίθετο της αρεσκείας σας, αφού το "καραγκιόζης" σας πέφτει βαρύ) είναι φαιδρό.

Και συμφωνώ ότι κακώς συζητάμε για το άλλο Forum, οπότε over από μένα και συγνώμη αν απασχόλησα τη διαχείριση του παρόντος, απλά βαρέθηκα το ρεσιτάλ από τις αδικημένες Μαρίες Μαγδαληνές.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#10135 Αχ, παραδοσιακό ποστάκι nass κάτω από το δικό μου, ας ελπίσωμε να μείνει έως εκεί η παράδοση, μουεχεχεεχεχ

ΥΓ. Δε βλέπω άλλον πρώην mod να έχει τέτοια μανία καταδίωξης, ελπίζω να ξεθύμανε :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By IKE
#10140 Λυσσάξατε όλες για λουκέτο, εγώ προτείνω να μπει λουκέτο σε όλο το φόρουμ για να μην μαλλιοτραβιέται καμία κοπέλα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#10142 Όχι, δεν έχει κλείδωμα. Θα μείνει ως έχει, να τα λέτε εδώ, για να μείνουν τα υπόλοιπα καθαρά.
Ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή θα βαρεθείτε...
:s_tongue
Άβαταρ μέλους
By IKE
#10149 Έτσι, ο official βόθρος του φόρουμζ :v
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
IKE έγραψε:O nass δεν αναφέρεται σε κανέναν ονομαστικά στο συγκεκριμένο ποστ, πως θα μπορούσε άλλωστε, απλά πετάει κάποια υπονοούμενα, μην τσιμπάτε :v

Ακόμα και τα προσωπικά θέματα λύνονται πολύ απλά αν απλά εφαρμόζονται οι κανόνες του φόρουμ σωστά και για όλους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Μα ούτε εγώ αναφέρομαι στον nass. Αναφέρομαι σε κάποιον άνανδρο διαχειριστή (που δε θα έπρεπε να έχει πρόσωπο να κυκλοφορεί στην κοινωνία) που καταπάτησε το νόμο. Εγώ ζήτησα την εφαρμογή του νόμου και αυτός, παράνομος για 2η φορά, με διέγραψε για να μην τον εφαρμόσει. Ταυτόχρονα συνέχισε, ενώ δεν μπορούσα να απαντήσω, να με ειρωνεύεται. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δε δίνω και πολλή σημασία σε τέτοια θέματα (αν έδινα γνωρίζει καλά ότι τώρα θα ασχολιόταν με δικηγόρους) και με διέγραψε για να μην βρεθεί πάλι σε δυσχερή θέση. Βασικά, αν ήμουν στη θέση του θα έκανα το εξής: θα έστελνα ένα pm και θα έλεγα: * "ονομάζομαι Α Β και ζητάω συγγνώμη για αυτό που έκανα, αλλά με παρέσυρε/αν κάποιος/οι. Όσον αφορά στο θέμα διαγραφή, το παραξήλωσες κι εσύ που απαντούσες σε κάθε βλακεία που σου έγραφαν, βρέθηκα κι εγώ σε δύσκολη θέση, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω και σε διέγραψα για να ησυχάσουμε όλοι". Αυτή είναι η τίμια λύση, η αντρική, η καθαρή. Όλα τα άλλα είναι εγωισμοί χωρίς νόημα και δείχνουν την αγωγή που έχει πάρει ο εν λόγω "κύριος" από την οικογένειά του. Φυσικά, όνομα δεν αναφέρω και μιλάω για άλλο forum... :s_yes

To ότι έκανες edit το προηγούμενό σου ποστ 4 φορές, το αφήνω ασχολίαστο. Μια χαρά αναφέρθηκες στον χρήστη nass, αλλά ας τελειώνει το θέμα εδω. Τελευταία προειδοποίηση. Σε αντίθετη περίπτωση ακολουθεί warn και διαγραφή ποστ. [mod]

* αφαιρέθηκε η λέξη "ότι"
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 15 Σεπ 2014, 01:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά