Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
EDDIE_147 έγραψε:Κιούση μονόμπατα καμία λύση δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Αν μειώσεις τις εισφορές ....

Το πρόβλημα με τις συντάξεις είναι πολύ βαθύ και δεν έχει ουσιαστική λύση, το να στεγνώσεις όμως τα ταμεία επίσης δεν είναι λύση

δε ξέρω αν θα μειωνόταν η ανεργία αν μειώνονταν οι εισφορές, η μείωσεις σε μισθούς πάντους δεν έδειξαν να έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα
Άβαταρ μέλους
By Panosss
QsisVTS έγραψε:Τις προάλλες μπήκε η επιθεώρηση σε έναν που τους είχε απλήρωτους, του λέει θέλω πληρωμές και να φαίνεται η κίνηση στη τράπεζα, τους βάζει τα λεφτά και μετά πήγε μαζί τους στο atm να τα πάρει πίσω
καλησπέρα

Κι οι εργαζόμενοι του τα δώσανε;
Απίθανο μου φαίνεται, πρέπει να μιλάμε για εξαιρετικά ηλίθιους εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν τζάμπα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
EDDIE_147 έγραψε:Υπάρχει ένα όριο.
Από τη μια ισχύει σαφέστατα αυτό που λες (αν δεν έχει λεφτά ο λαός, ποιος θα αγοράζει τα ωραία προϊόντα) αλλά από την άλλη υπάρχει η άθλια μαλακοπιτουριά που μοστράριζε για σοβαρό επιχείρημα "Δώστε χρήμα στους ΔΥ να αυξηθεί η κατανάλωση"

Προσωπικά πιστεύω βαθύτατα στον κρατικό παρεμβατισμό στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευθεί ο ίδιος ο εργαζόμενος (λέγε με ιδιωτικές συμβάσεις και κουραφέξαλα) αλλά και το ίδιο το κράτος (λέγε με τεπκο και φουκουσίμα ή τα εγγλέζικα τρένα κλπ). Με τη διαφορά ότι ό,τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να ισχύει και για τους ΔΥ και μάλιστα η οποιαδήποτε επιβλαβής συμπεριφορά (εκούσια ή ακουσια), η οποία στον ιδιωτικό τομέα (μπορεί και να) τιμωρείται με μια απλή απόλυση, στο Δημόσιο θα έπρεπε η νομοθεσία να είναι εξαιρετικά πιο αυστηρή με αυτή, για τον ηλίθιο ή πονηρό υπάλληλο.
Δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ότι ένας ιδιώτης είναι σε θέση να κάνει μια επιχείρηση περισσότερο αποδοτική από το δημόσιο, τη στιγμή που εκτός από την ευρυθμη λειτουργία της πρέπει να βγάλει και το κέρδος του, όπως επίσης και δεν μπορώ να δεχθώ πως οι ΔΥ αν γνώριζαν ότι θα τους φάει το μαύρο φίδι δε θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δε θα ήταν τουλάχιστον το ίδιο αποδοτικοί. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σα να μην έχουν αφεντικό τη στιγμή που θα έπρεπε να ξέρουν πολύ καλά ότι το αφεντικό τους είναι το κράτος και είναι εξαιρετικά αυστηρό.
Αντί λοιπον να λένε τέτοιες |λογοκρισία|* που ορθά αναφέρεις θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μας έλεγαν ότι ετοιμάζουν νέο ΔΥκώδικα 10 φορές πιο αυστηρό και ας αφήσουν σε ανεξάρτητες μη κομματικές αρχές ή σε ιδιωτικούς οργανισμούς τους ελέγχους αντί για τη διαχείριση και την εκμετάλλευση.
Καμία σχέση με λεφτά, καμία σχέση με κατώτερους μισθούς κλπ κλπ...

Κάτι τέτοιο, όμως, για να γίνει θέλει 40 χρόνια, τώρα να το συζητάμε δεν έχει νόημα...

*Όπως και |λογοκρισία| του στυλ ότι τα αστικά λεωφορεία είναι ζημιογόνος επιχείρηση και τα ρέστα... αν ήταν οι δημόσιες επιχειρήσεις να ήταν κερδοφόρες για ποιο λόγο να πληρώνω φόρους;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Panosss έγραψε:Κι οι εργαζόμενοι του τα δώσανε;
Απίθανο μου φαίνεται, πρέπει να μιλάμε για εξαιρετικά ηλίθιους εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν τζάμπα.

Δύο λέξεις θα πω και οι του συναφιού θα το καταλάβουν: Μελέτη - Επίβλεψη.... μη μου πείτε ότι πέφτετε από τα σύννεφα!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:
Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά αν το κάνεις εν μία νυκτί αυτό ΠΑΛΙ, θα γίνει χαμός. Οι συντάξεις έχουν κοπεί ήδη και οι εταίροι απαιτούν περαιτέρω κόψιμο ΣΕ ΟΛΕΣ και όχι στις υψηλές. Οι υψηλές συντάξεις είναι πολύ λιγότερες από τις χαμηλές, οπότε η... πραγματική "οικονομία" θα γίνει κόβοντας τις πολλές και όχι τις λίγες (απλά μαθηματικά).
Ήδη οι περισσότερες συντάξεις είναι κάτω από 1000άρικο, πάντως, δεν απέχουμε πολύ από αυτό που λες.

και το πρόβλημα δε το δημιούργησαν οι "υψηλές" συντάξεις (@@ υψηλές έχουν γίνει στα 1200€ σε σχέση με αυτά που δόθηκαν)

το πρόβλημα το δημιούργησαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοί που βγήκαν πρώωρα , αυτοί που δεν έπρεπε να παίρνουν καν, η υπογεννητικότητα, η αύξηση του ορίου ζωής κτλ κτλ

είναι φαύλος κύκλος, αλλά με το να "ακρωτηρίασεις" το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως λες θα δημιουργηθούν κι άλλα

ακόμα και η φοροδιαφυγή μέχρι ένα σημείο είναι ανεκτή για να κυκλοφορεί χρήμα

θα πάρει πολλά χρόνια να εξαλειφθούν οι παθογένειες
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Panosss έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Τις προάλλες μπήκε η επιθεώρηση σε έναν που τους είχε απλήρωτους, του λέει θέλω πληρωμές και να φαίνεται η κίνηση στη τράπεζα, τους βάζει τα λεφτά και μετά πήγε μαζί τους στο atm να τα πάρει πίσω
καλησπέρα

Κι οι εργαζόμενοι του τα δώσανε;
Απίθανο μου φαίνεται, πρέπει να μιλάμε για εξαιρετικά πεινασμενους/απεγνωσμενους εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν και αυριο και ας τους τα χρωσταει

στο εφτιαξα λιγο.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#102963 Μα τι νόημα έχει 'να δουλεύεις και αύριο' αν δεν πληρώνεσαι;
Καλύτερα χάσε τη δουλειά σου άμεσα για να ψάξεις για μια που πληρώνει.

Έτσι την πάτησε κι ένας ξάδερφός μου κι έχασε (10 ή 30 δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή :) ) χιλιάδες ευρώ. Δεν τον πλήρωναν για μήνες, του 'λεγα παραιτήσου, αυτοί θα σε γ@μήσουν στο τέλος...(δούλευε χρόνια εκεί, τους εμπιστευόταν :shifty: ).
Και μια ωραία πρωία του λένε...ξέρεις χρεοκοπήσαμε θα σου δώσουμε τα @@ μας...
Και όντως, αυτά πήρε στο τέλος...
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 21 Απρ 2015, 14:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
D-Jet έγραψε:
Panosss έγραψε:Κι οι εργαζόμενοι του τα δώσανε;

Δύο λέξεις θα πω και οι του συναφιού θα το καταλάβουν: Μελέτη - Επίβλεψη.... μη μου πείτε ότι πέφτετε από τα σύννεφα!

Τι μου λες, πέφτω από τα σύννεφα! :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
EDDIE_147 έγραψε:Κιούση μονόμπατα καμία λύση δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Αν μειώσεις τις εισφορές πρέπει μετά να βάλεις μια κωλοδαχτυλούμπα ΝΑ στους εργοδότες για να βεβαιωθείς ότι τα λεφτά αυτά θα γίνουν προσλήψεις ή αυξήσεις μισθών (το πρώτο βασικά περισσότερο) και μετά να αρχίσεις να ζυγίζεις το θέμα συντάξεις.

Οι συντάξεις όπως έχω πει είναι το rant της επόμενης δεκαετίας.
Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι σύνταξη>1.000 θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις τόσο λιγότερο θα ψοφάει οικονομικά η χώρα.

Το υγιές σε μια οικογένεια είναι να παίρνει ο μπαμπάς συνταξιούχος 800€ σύνταξη και τα παιδιά του να δουλεύουν και να παίρνουν 1.000€ (τυχαία αριθμητικά παραδείγματα).
Όχι να παίρνει 2.000€ και τα παιδιά είτε να είναι άνεργα είτε να παίρνουν 400€+τυρόπιτα+καφεδάκι κερασμένο και αυτός να τσοντάρει.

Ναι ξέρω η δόση για το εξοχικό είναι x ευρώ και η δόση για το αμάξι του γιου είναι ψ ευρώ αλλά δεν θα ψοφήσει η χώρα ούτε για το εξοχικό, ούτε για το αμάξι.

ΑΜΗΝ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Panosss έγραψε:Μα τι νόημα έχει 'να δουλεύεις και αύριο' αν δεν πληρώνεσαι;
Καλύτερα χάσε τη δουλειά σου άμεσα για να ψάξεις για μια που πληρώνει.

Έτσι την πάτησε κι ένας ξάδερφός μου κι έχασε (10 ή 30 δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή :) ) χιλιάδες ευρώ. Δεν τον πλήρωναν για μήνες, του 'λεγα παραιτήσου, αυτοί θα σε γ@μήσουν στο τέλος...(δούλευε χρόνια εκεί, τους εμπιστευόταν :shifty: ).
Και μια ωραία πρωία του λένε...ξέρεις χρεοκοπήσαμε θα σου δώσουμε τα @@ μας...
Και όντως, αυτά πήρε στο τέλος...

τωρα και εσυ, εχεις ερθει στη Ελλαδα ΧΤΕΣ?

ναι, παιζει και αυτο που περιγραφεις, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#102974 Κοίτα, εγώ όσες φορές προσπάθησαν να μου καθυστερήουν την πληρωμή, για ένα μήνα, παραιτήθηκα.
Δεν έχω δει σοβαρό εργοδότη να καθυστερεί πληρωμή.
Όταν ένας εργοδότης έχει τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να κλείνει.
Κι ο εργαζόμενος πρέπει να τους αποφεύγει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Panosss έγραψε:Κοίτα, εγώ όσες φορές προσπάθησαν να μου καθυστερήουν την πληρωμή, για ένα μήνα, παραιτήθηκα.

στο σημερινο χαλι αμα παραιτηθεις θα βρεις δουλεια? (στην ωρα σου, οι λογαριασμοι/υποχρεωσεις τρεχουν λεμε).
επισης δεν ειναι ολες οι δουλειες το ιδιο ευκολες
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:
α) Τότε γιατί αφού έχουν γίνει, εν τέλει οι εταιρείες δεν πληρώνουν στην ώρα τους τους εργαζομένους; Γιατί απλώς δεν έχουν; Ή γιατί μπορούν;

β) Στην δική μου εταιρεία, όταν οι μισθοί καθυστερούν, μας λένε "ναι, αλλά στην αγορά υπάρχουν άλλοι που δεν πληρώνουν για 5 μήνες ή και περισσότερο" -οπότε βγάλτε το σκασμό...

γ) Αν λοιπόν αφήσεις την "αγορά" να κάνει ό,τι γουστάρει, δεν θα πληρώσει και θα το κάνει με κάθε πρόσχημα.

δ) Όταν απλώς μπορεί να το κάνει, γιατί δεν φοβάται τίποτε. Γιατί ο σημερινός έλλην εργοδότης, έχει μάθει να μην φοβάται τίποτε, οπότε πληρώνει όταν γουστάρει και αν γουστάρει.

ε) Για παράδειγμα, κλασικοί κακοί εργοδότες όπως το Πλαίσιο και τα Jumbo που λειτουργούν αυθαίρετα και όπως γουστάρουν (άπειρες απλήρωτες ώρες υπερωρίας και συνεχή υπερεργασία του προσωπικού, άπειροι υποαπασχολούμενοι και υποαμοιβούμενοι, τρομακτική πίεση), δεν έχουν χρήματα μήπως; Δεν είναι από τις πιο υγιείς ταμειακά επιχειρήσεις; Γιατί δρουν έτσι λοιπόν;
Απλά γιατί μπορούν και that's capitalism baby.

στ) Ναι λοιπόν, μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να πει σε όλους αυτούς τους εργοδότες, πως είτε δίνετε 750€ μεικτά και πού και πού μια αύξηση, ή ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. Όποιος δεν μπορεί έξω, λουκέτο, όσο μένει ζημιά κάνει.

ζ) αλλά απαιτώ και από τους τελευταίους να αμείβουν δίκαια τους εργαζόμενους και όχι με μισθούς πείνας.

η) Αν δεν μπορούν, αν "δεν βγαίνουν", μην σώσουν ΠΟΤΕ. Θα βρεθούν κάποιοι καλύτεροι και πιο έξυπνοι και θα τα καταφέρουν.

α) και τα δυο.
β) ε αυτοι ειναι |λογοκρισία|.
γ)+δ) ειπαμε, αυτοι που το κανουν ενω δεν χρειαζεται, ειτε γιατι γουσταρουν ειτε γιατι δεν θα τους κανει κανεις τιποτα, ειναι |λογοκρισία|.
ε) γιατι ειναι |λογοκρισία|. ή γιατι για αυτο ειναι απο τις πιο υγιεις ταμιακα επιχειρησεις :whistlink: .
στ) Και γιατι 750? ποιος αποφασιζει οτι αυτο ειναι το σωστο, και οχι πολυ ή λιγο? Επισης, εδω εχεις σοβαρο θεμα: το ενδεχομενο οντως για πουλο. Βασικα πρεπει να καταλαβεις το εξης: αυτος που πραγματικα δεν μπορει να τα δωσει, ή θα παρει ο ιδιος το πουλο (θα κλεισει), ή θα δωσει το πουλο σε καποιους εργαζομενους για να κρατησει οσους μπορει να πληρωνει τοσο. Και θα τους στιψει για να βγαινει η δουλεια. Αυτος που μπορει αλλα δεν θελει να τα δινει, ή θα τα δωσει τελικα, ή θα κανει το δευτερο απο πανω.
ζ) και πιο ειναι το δικαιο, ποιος ο μισθος πεινας, που μπαινει η γραμμη και ποιος αποφασιζει για το που μπαινει η γραμμη?
η) εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν βγαινουν γιατι δεν ειναι αρκετα καλοι για να βγουν, και οτι καποιοι αλλοι θα ειναι καλυτεροι και θα βγαινουν να τα δωσουν? ή αφου "πουλο" (απο οποιαδηποτε πλευρα). μετα θα ειναι/ερθουν χειροτερα?
Άβαταρ μέλους
By Panosss
trident1971 έγραψε:
Panosss έγραψε:Κοίτα, εγώ όσες φορές προσπάθησαν να μου καθυστερήουν την πληρωμή, για ένα μήνα, παραιτήθηκα.

στο σημερινο χαλι αμα παραιτηθεις θα βρεις δουλεια? (στην ωρα σου, οι λογαριασμοι/υποχρεωσεις τρεχουν λεμε).
επισης δεν ειναι ολες οι δουλειες το ιδιο ευκολες

Όχι.
Αλλά και με τη δουλειά που έχεις (στην οποία δεν πληρώνεσαι) πάλι δεν θα μπορείς να πληρώνεις λογαριασμούς - υποχρεώσεις.