Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:@Νικος Παππας

Το 5ευρω σχεδόν κανείς δεν το πλήρωνε.. Δείξε μου 1 γιατρό που κάποιος πήγε το παιδι του άρρωστο κ αρνήθηκε να το δει για τον παραπάνω λόγο...

.

Ρε φιλε πλακα μου κανεις; Αν σου δειξω δυο δηλαδη θα αλλαξεις γνωμη; Γιαννη οτι δεν συνεβη σε εσενα η σε αμεσα γνωστο σου που να μην ντρεπεται να το πει, δεν σημαινει οτι δεν εγινε ποτε και σε κανενα.

Ξερω ανθρωπους που επαιρναν τηλεφωνο τον παιδιατρο και προφασιζονταν διακιολογιες για να τους κανει διαγνωση απο το τηλεφωνο γιατι δεν ειχαν τα 20-30€ της επισκεψης. Αφου το οποιο φαρμακο απο την τσεπη τους επρεπε να το πληρωσουν.

EDIT
Και κατι σχετικο-ασχετο για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω καποιον συγκεκριμενα, σαν αφορμη το λεω.
Εδω μεσα ειμαστε και γραφουμε ανθρωποι με καλες δουλειες, καλους η σχετικα καλους μισθους, που εχουν μια οικογενεια η ανθρωπους να τους στηριζουν στα δυσκολα. Παντως δεν πειναμε.

Εξω υπαρχουν ανθρωποι που κυνηγουν το μεροκαματο, που δεν εχουν βοηθεια η συμπαρασταση και που πρεπει να φροντισουν αλλους. Αυτοι δεν γραφουν εδω. Ειτε γιατι δεν εχουν ιντερνετ, ειτε γιατι δεν εχουν χρονο και διαθεση.. Οταν δεν εχεις και βλεπεις το αμαξι του ενα, το ταξιδι του αλλου, την καλη ζωη του τριτου οσο να'ναι μια πικρα σε πιανει. Οχι γιατι ζηλευεις την καλη του κατασταση αλλα γιατι σε πληγωνει η κακη δικη σου.

Ο μικροκοσμος του φορουμ μπορει να ειναι καλα και χαρουμενος αλλα δεν ειναι ολοι ετσι :s_smile
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:

Ο μικροκοσμος του φορουμ μπορει να ειναι καλα και χαρουμενος αλλα δεν ειναι ολοι ετσι :s_smile

+1000

αλλά αυτό σκέψου του από όλες τις διαστάσεις, γιατί όσο πιο καλά είσαι τόσο πιο πολύ αμπελοφιλοσοφείς, το σε τι θα σου βγει (δεξιά ή αριστερά) ίσως είναι και τυχαίο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#587064 https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi ... to-dimosio
Δεν νομίζω με τέτοιες δηλώσεις να κερδίζει ψήφους. Ο κόσμος θεωρεί πως το δημόσιο πρέπει να μικρύνει, μόνον όταν χρειάζονται δασκάλους, γιατρούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες κλπ θυμούνται να ζητάνε προσλήψεις!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
QsisVTS έγραψε:
belgarion έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
belgarion έγραψε: Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Όλοι έμπαιναν στα νοσοκομεία αλλά οι μη άποροι ανασφαλιστοι περνούσαν από μια επιτροπή ιατρών για να αποφασιστεί η εισαγωγή τους και θεωρητικώς κάποιοι χρεωνονταν τα νοσηλεία στην εφορία , χρέη που τα διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ανασφαλιστοι μπορούν να γράψουν και φάρμακα και εξετάσεις σε γιατρούς του ΕΣΥ , κάποιες κατηγορίες μάλιστα με μηδενική συμμετοχή. Αυτό το μέτρο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους, το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι επιβραβεύει (ή τέλος πάντων αφαιρεί έναν ανασταλτικό παράγοντα) την μαύρη εργασία , την φοροδιαφυγή και την μη πληρωμή εισφορών.

< Note >

σωστά τα λες, αλλά πρέπει να είσαι επίσημα άνεργος για να έχεις δωρεάν υγεία (πράγμα το οποίο φυσικά και με βρίσκει σύμφωνο)

ο επαγγελματίας όμως που δεν πληρώνει εισφορές μια χαρά ανασφάλιστος είναι και παίρνει μπάλες αν χρειαστεί κάτι

για τον μη επαγγελμάτια που έχει κάρτα ανεργίας και εργάζεται μαύρα ναι είναι ένα θέμα (που συμβαίνει αρκετά πιστεύω)

ειναι πολλοί που δεν θέλουν να φαίνονται ότι εργάζονται, είτε λόγω χρεών είτε επειδή θέλουν τα προνόμια του μακροχρόνια άνεργου
Δεν ισχύει αυτό που λες. Όλοι οι κάτοικοι της χώρας έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία και επίσης έχω αρκετούς ασθενείς στους οποίους γράφω φάρμακα και εξετάσεις οι οποίοι είναι ανασφαλιστοι γιατί δεν πληρώνουν τον ΟΓΑ ή έχουν μαγαζί πχ αλλά δεν πληρώνουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ. Έχω και σιδερά που του γράφω με μηδενική συμμετοχή, και οικοδόμους που κάνουν δουλειές στα χωριά χωρίς να κολλάνε ένσημα, ξυλουργό, ιδιοκτήτρια καφενείου. Ο νόμος που τα καθορίζει είναι ο 4368/2016 αν θυμάμαι καλά

< Note >
Edit. Συγκεκριμένα το άρθρο 33. Στο λινκ η σχετική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ
https://www.oaee.gr/astheneia.asp?catas ... nner_pgc=6

στα νοσοκομεία έχουν όλοι, οκ αλλά αν πάνε να γράψουν εξετάσεις έχω δει να έχουν πρόβλημα και να το θυμούνται τότε και να τρέχουν τότε

όταν σου γράφει ανασφάλιστος στο site του εφκα ποιο το νόημα;

δεν είναι όλα οκ για τους επαγγελματίες, το δεν θα σε αφήσουν να πεθάνεις είναι άλλο από δεν παίζει κανένα πρόβλημα

ο άνεργος του οαεδ από την άλλη παίρνει το χαρτάκι μου από τον οαεδ , πάει στο ικα και καλύπτεται σα να δούλευε

επίσης όλοι οι παραπάνω που αναφέρεις δεν μπορείς να ξέρεις αν έχουν επιχειρήσεις στο ονομά τους.. μπορεί να έχουν δελτίο οαεδ.. και τα μαγαζιά σε ονόματα άλλων.. ή φουλ μαύρη δουλειά και καθόλου βιβλία
Αφού έγραψα ότι έχουν δικαίωμα να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις σε γιατρούς του ΕΣΥ, αν πάνε σε γιατρό έξω δεν γράφουν πράγμα που ισχύει για όλους τους ανασφαλιστους. Προφανώς από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω τι καθεστώς/έσοδα έχει ο καθένας, απλά στο έγραψα επειδή είπες ότι όσοι δεν πληρώνουν εισφορές έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους ανέργους. Καμιά διαφορά δεν έχουν. Έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, και όσοι έχουν έσοδα κάτω απο κάποιο επίπεδο ή είχαν βιβλιάριο απορίας πριν δικαιούνται τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#587069 Γελάω, είναι τόσο προβλέψιμοι:
https://www.capital.gr/oikonomia/336444 ... tai-i-xora
Εκτροχιασμός σε πλεονάσματα, χρέος και 22 προαπαιτούμενα - Ναρκοθετείται η χώρα :ninja: :s_shout :s_omg
Εκτός στόχων σε όρους πρωτογενούς πλεονάσματος, χρέους αλλά και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τα πορίσματα της Κομισιόν που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Καταγράφουν 22 μετέωρα προαπαιτούμενα, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και ότι αναστρέφονται όσα έχουν ήδη γίνει.

Επιπλέον υπολογίζουν σε έως 6 δισ. ευρώ (αθροιστικά στην διετία) το κόστος της παροχολογίας Τσίπρα. Καθιστούν σαφές ότι μηδενίζει το δημοσιονομικό χώρο και με τον τρόπο αυτό γίνονται αδύνατες οι παρεμβάσεις ελάφρυνσης των βαρών προς τις επιχειρήσεις, αλλά και τίθεται σε κίνδυνο η πορεία του χρέους.

Κοιτάχτε παιδιά, αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, μην γίνετε κυβέρνηση. :s_biggrin :lol:
Από την άλλη, μια χαρά κάνουν, αφού είναι φανερό πως το πόπολο δεν χόρτασε σανό, γιατί να μην ταϊσουν λίγο ακόμη; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By diplomat
diplomat στη στάση πριν κανα τέταρτο έγραψε:Α, ναι, λεπτομέρεια: σε χρωματισμένα μαγαζιά ήδη διαβάζει κανείς για προσπάθεια ναρκοθέτησης της ερχόμενης σωτήριας coolio-led κυβέρνησης. :s_crazy

Μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω μου φαίνεται. :x

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
belgarion έγραψε: Αφού έγραψα ότι έχουν δικαίωμα να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις σε γιατρούς του ΕΣΥ, αν πάνε σε γιατρό έξω δεν γράφουν πράγμα που ισχύει για όλους τους ανασφαλιστους. Προφανώς από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω τι καθεστώς/έσοδα έχει ο καθένας, απλά στο έγραψα επειδή είπες ότι όσοι δεν πληρώνουν εισφορές έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους ανέργους. Καμιά διαφορά δεν έχουν. Έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, και όσοι έχουν έσοδα κάτω απο κάποιο επίπεδο ή είχαν βιβλιάριο απορίας πριν δικαιούνται τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή.

< Note >

κοίτα δεν έχω προσωπική εμπειρία για ξέρω αναλυτικά τι ισχύει, αυτό που έχω δει να συμβαίνει πάντως είναι ανθρώπους να τους πιάνει παράνοια όταν ανακαλύπτουν ότι είναι ανασφάλιστοι

το τι χρειάστηκε να κάνουν και το τι πρόβλημα αντιμετώπισαν δεν το ξέρω αναλυτικά , δεν ασχολήθηκα και να μάθω κιόλας

αλλά έτρεξαν να τα κλείσουν ή να τα ρυθμίσουν όταν χρειάστηκε.. και αυτά συνέβησαν μετά από αυτό που μου έστειλες εσύ, προφανώς κάπου πήγαν και έφαγαν άκυρα και μετά θυμήθηκαν αυτά που και καλά είχαν ξεχάσει
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#587076 Πιο πριν τι έλεγες Αλέξη μου :inlove: :lol: :s_laughat

Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου, είπα την πλήρη αλήθεια στον λαό.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mpai ... xe-i-orexi

- 1.9 δις
Άβαταρ μέλους
By g8777
Hellenic tifosi έγραψε:
g8777 έγραψε:Απο που πηγαζει αυτη η σιγουρια σου Hellenic Tifosi; :hmmm:

Παρε εδω μια προειδοποιητικη*. :iconcool:

Νομίζω ότι η μείωση του κατώτατου μισθού έγινε κατ' απαίτηση του ΔΝΤ - πραγματικά είναι ανούσιο να ανακυκλώνεται η συζήτηση αυτή. Δεν έχει τεθεί στην ατζέντα από κανέναν οτιδήποτε σχετικό με περικοπή των δυο μισθών - αντίθετα και τα δυο κόμματα συζητούν για το πως θέλουν να αυξηθεί ο κατώτατος.

Μαλιστα.

Ας δουμε και την αποψη των 2 πολιορκητικων κριων της επιφοιτησης του ποπολου (της Γλυφαδαρας) ως προς την Αριστεια :

Capital

Liberal 1

Liberal 2

:)

Δεν το προσκομιζω στην συζητηση ως αδιασειστο επιχειρημα για το επερχομενο ΞΕΣΚΙΣΜΑ.

Απλα σου δειχνω το πνευμα διακυβερνησης που θα διακατεχει τους επομενους. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Govus
georgetz έγραψε:Πιο πριν τι έλεγες Αλέξη μου :inlove: :lol: :s_laughat

Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου, είπα την πλήρη αλήθεια στον λαό.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mpai ... xe-i-orexi

- 1.9 δις

(αντιγράφω ενδεικτικά από τον λύγκα)

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1.

Ναι, πάλι οι κσένοι φταίνε, που επισημαίνουν τα λάθη και τις παραλείψεις των ΔΦΑ(πίθανων).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
g8777 έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:

Νομίζω ότι η μείωση του κατώτατου μισθού έγινε κατ' απαίτηση του ΔΝΤ - πραγματικά είναι ανούσιο να ανακυκλώνεται η συζήτηση αυτή. Δεν έχει τεθεί στην ατζέντα από κανέναν οτιδήποτε σχετικό με περικοπή των δυο μισθών - αντίθετα και τα δυο κόμματα συζητούν για το πως θέλουν να αυξηθεί ο κατώτατος.

Μαλιστα.

Ας δουμε και την αποψη των 2 πολιορκητικων κριων της επιφοιτησης του ποπολου (της Γλυφαδαρας) ως προς την Αριστεια :

Capital

Liberal 1

Liberal 2

Δεν το προσκομιζω στην συζητηση ως αδιασειστο επιχειρημα για το επερχομενο ΞΕΣΚΙΣΜΑ.

Απλα σου δειχνω το πνευμα διακυβερνησης που θα διακατεχει τους επομενους. :s_roses

g εσύ έχεις δουλέψει για τον κατώτατο; για πες μας τις εμπειρίες σου :hmmm: και πες μας τι κάνεις με τα επιπλέον 50€ κάθε μήνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:
g8777 έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:

Μαλιστα.

Capital

Liberal 1

Liberal 2

g εσύ έχεις δουλέψει για τον κατώτατο; για πες μας τις εμπειρίες σου :hmmm: και πες μας τι κάνεις με τα επιπλέον 50€ κάθε μήνα

Ελπίζω να τρολάρεις, ειλικρινά. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Govus
dimik έγραψε:Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ναι, φροντίσαμε για τη μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή, αλλά ήταν overqualified Πηγή: Protagon.gr

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Έχω μια ειλικρινή απορία για όλα αυτά τα εκτρωματικά (που φαντάζομαι δεν είναι οι μόνοι κυβερνώντες που τα εφαρμόζουν...) :
οι "επόμενοι" δεν μπορούν να ανακαλέσουν εν μία νυκτί τις όποιες τέτοιες μετατάξεις και διορισμούς διαφόρων ΕΛ :roll: ;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#587087 Το βασικό στην παρέμβαση για τον κατώτατο ήταν η κατάργηση του απαράδεκτου υποκατώτατου.

Για την αύξηση του κατώτατου, είχα γράψει και όταν ήταν φρέσκο το θέμα ότι ναι μεν πρέπει να υποστηρίζεται με ανάλογη οικονομική ανάπτυξη, όμως η οικονομική ορθότητα κάπου σταματάει και αρχίζει η σκατοψυχιά. :iconcool: