Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
Άρης έγραψε:elteo, νομίζεις ότι έχουν συνεχίζουν να έχουν κέρδος με τέτοια τιμή; Εγώ όχι. Προωθητικό είναι, αντί να δοθούν σε διαφήμιση π.χ.
Soc, πήρα μία απ'όλα :inlove: . Δεν ενθουσιάζομαι μέχρι να τα έχω στα χέρια μου, γιατί έχω φάει πολύ άκυρο από vodafone

+Νexus6+GFlex2 ?? :lipsealed: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By costas80
#106519 Κι εγώ έδωσα το mail για ειδοποίηση. Οι τιμές στα συγκεκριμένα δύο κινητά είναι χώμα.
Άβαταρ μέλους
By Mark
famas έγραψε:Εδω και 2-3 μερες το μοτο τζ δεν κραταει καν μερα η μπαταρία, με λιγη χρηση κυριως φορουμ. Το μεγαλύτερο ποσοστο κατανάλωσης ειναι απο υπηρεσιες Google. Μπορουμε να απενεργοποιησουμε καμία, ωστε να αυξησουμε την αυτονομια;

Προσωπικά είδα μεγάλη διαφορά κλείνοντας εντελώς τον εντοπισμό τοποθεσίας και τον ανοίγω μόνο όταν χρειάζεται, όπως επίσης το ίδιο και για το Google now.

< G μου
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#106610 elteo ναι lol

Λοιπόν, Nexus 6 32gb ή GFlex2 16gb ( αυτό έχει 2gb ram :/), έχει κανείς άποψη; Εγώ βλέπω ως αρνητικά, αφενός το μέγεθος, αφετέρου τα 2gb. Το flex 1 το υποστήριξε η LG καλά;
Κάμερες, μπαταρίες κ.λπ., δεν έχω κοιτάξει.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#106612 Το flex ήταν παρεξηγημένο κινητό. Είχε την καλύτερη μπαταρία αλλά μάπα για μένα οθόνη. Επειδή ήταν πολύ ακριβό δεν περπάτησε και δεν ασχολήθηκαν developers. Τώρα δε γνωρίζω αν έχει πάρει lollipop.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Άρης έγραψε:elteo ναι lol

Λοιπόν, Nexus 6 32gb ή GFlex2 16gb ( αυτό έχει 2gb ram :/), έχει κανείς άποψη; Εγώ βλέπω ως αρνητικά, αφενός το μέγεθος, αφετέρου τα 2gb. Το flex 1 το υποστήριξε η LG καλά;
Κάμερες, μπαταρίες κ.λπ., δεν έχω κοιτάξει.

Εγω που κοιτουσα το G flex κερδιζει σιγουρα σε καμερα,μεγεθος,μαλλον αυτονομια και μαλλον εμφανιση.Χανει σιγουρα λογω επεξεργαστη και θερμοκρασιες/lag
Το μοτο παει ακλαφτο με τετοια οθονη σε αυτονομια απ ο,τι εχω δει.Και η καμερα του ειναι ετσι κ ετσι.

<
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#106866 Εγώ επειδή Δευτέρα θα έφερναν συσκευές όπως έμαθα έλεγα να πεταχτώ αφού θα σηκωθώ έτσι και αλλιώς νωρίς μπας και βρω το lg.Αλλά όσο το ψάχνω τόσο απογοητεύομαι.Παίζει και να βγει καμιά ακόμη προσφορά αυτές τις μέρες από voda ή αλλού οπότε δε με βλέπω να το παίρνω.
Μια απορία τώρα που έχω.Για mail ποιά εφαρμογή έχετε; Χρησιμοποιώ Cloudmagic αλλά βλέπω ότι δουλεύει συνέχεια στο παρασκήνιο και δεν μπορώ να απανεργοποιήσω τον αυτόματο συγχρονισμό οπότε τρώει μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#106869 K-9 mail χρόνια τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#106897 Έκανα hard reset στο S4 mini της :inlove: γιατί είχε γεμίσει junk apps και όταν στο Greenify ενεργοποίησα την αυτόματη προσβασιμότητα για κλείσιμο των apps σταμάτησε να λειτουργεί το ελληνικό πληκτρολόγιο. Την απενεργοποίησα και επανήλθε :hmmm:

Να το κάνω root? 4.4.2 φοράει και δεν έχει βγει κάποια νεότερη
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#106924 Για αρχή να βγάλεις το greenify...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#107026 μα βαζεις το greenify βλεπεις οτι δημιουργει θεμα και πας και σουταρεις την μπαλα στο φεγγαρι :lol:

μπορεις να δοκιμασεις το https://play.google.com/store/apps/deta ... play&hl=el
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#107185 Αφού σας έπρηξα και με πρήξατε τελικά σας άκουσα και πήρα Moto G 2nd gen 4G. Το έχω τώρα λίγες μέρες και είπα να μοιραστώ το πολιτισμικό σοκ που υπέστην από την μεταβίβασή μου από τον «φορτωμένο» κόσμο του Samsung S2plus στον πιο βανίλια κόσμο της Motorola. Βασικά είναι αυτό που μερικοί δεν (ή κάνατε πως δεν) καταλαβαίνετε όταν σας έλεγα για ιδιαιτερότητες μάρκας κλπ. Μέρος των διαφορών βέβαια πρέπει να έχουν να κάνουν και με το Android 5.0.2 που έχει από μαμά το Μοτο. Πήρα και το πρώτο μου OTA update και είμαι σε 22.41.24 αν αυτό σημαίνει κάτι σε κάποιον. Εμένα μια χαρά μου φαινόταν και το 4.2.2 που είχα στο Σάμυ. Nova launcher είχα νόβα έβαλα (αυτή τη φορά αποφάσισα ότι του αξίζει να το αγοράσω) και ευτυχώς μετέφερα όλες τις ρυθμίσεις.

Είναι πιο παχύ αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ενοχλεί (αυτό το είχα δει πριν την αγορά και για αυτό και δεν αποτέλεσε παράγοντα απόρριψης). Είναι και σαφώς πιο βαρύ. Ξαφνικά το παλιό μου Σάμυ μου μοιάζει ευχάριστο παιχνιδάκι. Αυτό έχει μέγεθος μεγάλο, οριακό για το χέρι μου αν το κρατάω σε landscape αλλά όρθιο παλεύεται ακόμα και με το ένα χέρι. Λίγο κοφτερές οι εμπρός άκρες όμως.
Το κουμπί για πίσω είναι αριστερά αντί δεξιά. Το συνήθισα φυσικά αλλά βόλευε πιο πολύ να είναι έξω από την οθόνη κοντά στις γωνίες, και δεν πιάνουν χώρο στην οθόνη και τα βρίσκεις πιο εύκολα). Πιο πολύ με ενοχλεί η έλλειψη φυσικού κουμπιού εμπρός. Μπορούσα να το ανάβω με ένα δάχτυλο αν ήταν σε τραπέζι. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πατήσεις το κουμπί δεξιά άρα πρέπει να πιάσεις τη συσκευή με 2 δάχτυλα ή χέρι. Και το οποίο κουμπί είναι αρκετά κοντά με αυτό του ήχου (στη Σάμυ ήταν από την αντίθετη μεριά, δεν μπερδευόντουσαν). Σε συνδυασμό με τη συμμετρική εμφάνιση (πάνω κάτω ίδια με τα 2 ηχεία) ψάχνεσαι να βρεις πού είναι το κουμπί, πού είναι το πάνω κάτω για να πάει το ακουστικό στο αυτί σου κλπ. Στο Σάμυ επειδή το πίσω είχε σκαλοπάτι ήξερες τι πιάνεις ακόμα και μέσα στην τσέπη.
Ωραία η μεγάλη οθόνη που ευτυχώς δεν υστερεί πολύ ως προς την amoled. Τα δύο ηχεία είναι πιο σημαντική βελτίωση και σε ένταση και σε εικόνα.

Όταν το συνδέω με Η/Υ λέει XT1072. Θα προτιμούσα να λέει κάτι άλλο που να μπορώ να επιλέξω όπως στο Σάμυ. Δεν έχω καταφέρει να βρω πουθενά όμως τη δυνατότητα να το αλλάξω. Βοηθάτε!
Δεν μπορώ να διαλέξω γραμματοσειρά για τα μενού κλπ, μόνο μέγεθος γραμμάτων.
Στο Σάμυ από τη μαμά του έδειχνε προέλευση (πόλη) του τηλεφωνητή ενώ εδώ όχι και στο exdialer θέλει να κατεβάσεις επιπλέον extension. Κόλπα όπως direct call, σβήσιμο οθόνης όταν βάζεις το τηλέφωνο στο αυτί σου δεν υπάρχουν. Γενικά είναι πάρα πολλές λεπτομέρειες που ο κάθε κατασκευαστής ενσωματώνει από το οποίο κρίνεις και πόσο ψαγμένος είναι. Η Σάμυ μάλλον είναι μπροστά χωρίς να εννοώ ότι η Μοτο είναι καμιά εταιρειούλα της πλάκας. Μου άρεσε πχ πολύ το Smart lock της μοτο που δεν κλειδώνει αν το έχεις επάνω σου ή είσαι σπίτι σου (ή ή ή…). Καλό και το ότι έχει notification λεντάκι το οποίο η Σάμυ είχε προσπαθήσει να αντικαταστήσει με δόνηση μόλις το σηκώσεις.
Το video player δε λέει τίποτα της Σάμυ ήταν καλύτερο, το MX το έβαζα μόνο αν δεν έπαιζε κάτι ενώ στο Μότο to MX μάλλον θα το κάνω default.
Το GPS είναι πιο κρυμμένο. Δεν έχει καν διακόπτη στο βασικό μενού (αυτό που κατεβαίνει από πάνω). Μάλλον δεν πειράζει αλλά αναγκάζομαι να το αφήνω ανοιχτό. Μου άρεσε να έχω εύκολο έλεγχο, τώρα θα πρέπει να πηγαίνω στις ρυθμίσεις. Και αυτό το βασικό μενού συντομεύσεων δεν μπορώ καν να αλλάξω να βάλω αυτά που θέλω).
Το ίδιο και τα data, αν θέλω να τα κλειδώσω/ξεκλειδώσω πρέπει να πάω πιο βαθειά.
Ξυπνητήρι σαφώς καλύτερο του Σάμυ. Και με φανταστικό ήχο (που πολλοί ζητάνε και για άλλα τηλέφωνα όπως είδα όταν τον έψαξα και βρήκα).
Σημειώσεις/Notes δεν έχουν βάλει στη Μότο. Σκέψεις, παραλείψεις, κλπ κλπ πού τα καταχωρούμε;
File explorer δεν έχει; Απαράδεκτο.
Το πληκτρολόγιο της Σάμυ είχε πιο καλές ρυθμίσεις και πάνω από όλα το πολύ βολικό να πηγαίνεις λίγο μπρος πίσω κυλώντας το δάχτυλό σου πάνω στο πληκτρολόγιο χωρίς να πρέπει να πας στο κείμενο να το διαλέξεις. Αυτό θα με ενδιέφερε να το είχα αν ξέρετε κάτι.
Το e-mail δεν δουλεύει αναγκαστικά σε πετάει στο gmail. Το οποίο δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τον exchange server της δουλειάς και έτσι αναγκάστηκα να βρω άλλο. Το Κ-9 επίσης δεν κατάφερε, τελικά το outlook τα κατάφερε.
Το λόλιποπ έχει μία μόνο εμφάνιση που δεν αλλάζει. Έχει πολλά στρογγυλά (στο dialer κυρίως) και δεν βλέπω να διατίθεται διαφορετικό χρωματικό θέμα (πχ σκούρο που θέλω). Υπάρχουν Themes;
Η φωτομηχανή που δεν έχει φανερές ρυθμίσεις δεν μου αρέσει. Και οι ρυθμίσεις είναι με εικονίδια δεν λέει τι ακριβώς είναι, βασικά χάνεις λίγο χρόνο. Και το φλας είναι σαφώς χειρότερο. Για ποιότητα εικόνας δεν θα σχολιάσω γιατί δεν έχω σχηματίσει (καλή) άποψη πάντως του Σάμυ με καλύπταν ωραιότητα. Το διάφραγμα 2 του Μοτο είναι υποσχόμενο, θα δείξει. Η έλλειψη δυνατοτήτων ρύθμισης ISO, white balance και +/- στην έκθεση φανερές. Αναγκαστικά πρέπει να βρω άλλη μηχανή, ποια προτείνετε; Δοκίμασα την google camera μάπα, μήπως μπορώ να βάλω της Σάμυ και πώς;

Λέτε για φορτωμένα Σάμυ αλλά στο Μότο έχω όλη την Google καβάλα.... Και φτάνω στην μεγαλύτερη πληγή, διαφημίσεις, παντού. Νιώθω σαν να πλήρωσα για να κατακλυστώ από googlo-διαφημίσεις, σαν να είμαι δοκιμαστής της Google. Σε μέρη και εφαρμογές που με το Σάμυ δεν υπήρχαν. Ή παίζει ρόλο που το Σάμυ το είχα ρουτάρει;. Πάντως δεν με είχε απασχολήσει το adblock μέχρι τώρα…. Παρακαλώ βοηθήστε με. Υπάρχουν μήπως κάποιες ρυθμίσεις στο τηλέφωνο που πρέπει να επιλέξω ή εφαργμογές να καταργήσω;

Γενικά ισχύς-ταχύτητα καλή αλλά πάλι περιμένω για να ανοίξουν κάποια πράματα. Βασικά σε ταχύτητα δεν μπορώ να πω ότι η διαφορά είναι game changer. Σε RAM μάλλον έχει καλύτερη διαχείριση ή βοηθάει το λόλιποπ αλλά δεν μοιάζει να μπουκώνει. Θα ήθελα να είχε 16GB, με τα 8 που σημαίνει κάτω από 5 (καλύτερα από τη Σάμυ που τα 8 συχνά σημαίνουν κάτω από 4) που φυσικά είναι τελείως ανεπαρκή όταν μόνο του το real racing 3 θέλει περί τα 2. Το οποίο δεν έχω βάλει γιατί δεν χωράει και αυτός θα είναι ο βασικός λόγος που θα πρέπει να φάει ρούτ. Διατίθεται ήδη για το μη 4G μοντέλο οπότε περιμένω να κυκλοφορήσει και για το 4G η μέθοδος root που επιτρέπει αναβαθμίσεις OTA (διατηρεί το bootloader ή δεν αλλάζει το recovery ή κάτι τέτοιο).
Το Μότο αν και με σαφώς μεγαλύτερη μπαταρία μου φαίνεται ότι φορτίζει πιο γρήγορα (από τον ίδιο βαρβάτο φορτιστή που έχω) αφού στο δίνει χωρίς φορτιστή. Ίσως και να είναι η ιδέα μου. Πάντως μοιάζει να κρατάει παραπάνω (η πιο μεγάλη μπαταρία ήταν βασικός λόγος υπέρ του 4G).

Από παλιά ναυαρχίδα σε φρέσκο midrange. Ποιότητα κατασκευής σαφώς εμπρός το παλιό Σάμυ, το Μότο είναι πιο πλαστικουριό και σαν βιομηχανική σχεδίαση μοιάζει πιο πρόχειρο, ολίγον κινεζιά (που μάλλον αυτό είναι μια κινεζιά με όνομα και υποστήριξη αλλά τέλος πάντων). Και σαφώς πιο δυνατό φλας/φακό το Σάμυ. Γενικά ευχαριστημένος (αυτονομία, μεγάλη οθόνη, πιο δυνατός ήχος και στέρεο, 4G αν χρειαστεί) αλλά όχι ενθουσιασμένος. Βασικά μου λείπουν πιο πολλά από την καθημερινή μου ζωή από αυτά που βρήκα. Υποπτεύομαι ότι το επόμενο κινητό μου (όταν η γυναίκα μου πνίξει το Σάμυ ή εγώ φορέσω την μοτο-παντόφλα) θα πρέπει να είναι πιο μαζεμένο και πιο δυνατό (Snapdragon σειρά 600 ή 800) και σίγουρα με μεγαλύτερη μνήμη. Ίσως κάτι σαν S5mini, Z3compact αν/όταν γίνουν φτηνά ή κάτι αντίστοιχο.

Σημείωση: τα κουμπιά από το ακουστικό του Samsung δεν λειτουργούν στο Moto. Είναι θέμα OMTP-CTIA οπότε θέλω μετατροπέα ή κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#107191 εχω την εντύπωση ότι τα πιο πολλά που δεν βρίσκεις είναι αλλαγές της λολιποπ που και σε σαμσουνγκ παλι ετσι θα ηταν.Απο τον nova δεν μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου;
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#107202 Πωπω γκρίνια. Για το κατασκευαστικό κομματι δεν μπορούμε να κάνουμε κατι. Bάλε ποσο κοστίζει σε σχέση με το ποσο κόστιζε το Σ2.Όπως λες παλιά ναυαρχίδα vs νεο midrange.
Τώρα,αν κατεβασεις την κουρτίνα έχει συντόμευση για την τοποθεσία και πατωντας πανω στο σήμα της κινητής σε βγάζει στο μενού που πανω δεξια ανοιγεις τα δεδομένα.Αφού εβαλες νοβα βάλε στις χειρονομίες που λέει οτι συντόμευση θες.Π.χ. εγώ έχω βάλει μέχρι και να κλείνει με διπλό πάτημα. Ή να κατεβαίνει κατευθείαν η κουρτίνα με μια κινηση προς τα κάτω οπουδήποτε στην οθόνη. Όσο για το πληκτρολόγιο αυτό της google που έχει εγώ το βρίσκω πολύ ευκολο στη χρήση αλλά μπορείς να δοκιμασεις και κάποιο άλλο όπως το Swiftkey.