Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
Dimitris_P έγραψε: Με CAPSMAN δοκίμασες να παίξεις; (μη με ρωτάς πώς και τι, δεν το έχω ψάξει, αλλά είναι τύπου mesh)

Όχι ρε συ καμία σχέση. Το capsman είναι για κεντρική διαχείριση πλήθους AP.

Η ΜΤ ναι δεν έχει και τα καλύτερα AP και κάνεις δεν ασχολείται με το mesh που έχει αναπτύξει. Έχει σχετικό μενού στο winbox.

Βέβαια όσα έχουν wifi ax κάνουν πολύ σωστό roaming αν το ρυθμίσεις.

Και γω έχω ανοιχτά και το 5GHz όσο και το 2.4GHz. Μέσα στο σπίτι είναι στο 5αρι αλλά στην αυλή με γυρίζει στο 2.4 που πιάνει πιο μακριά.
Με γυρίζει όμως με ανάλογο κανόνα που έχω βάλει στο capsman.
Άβαταρ μέλους
By glf
Anonymous Founder έγραψε:Το άλλο που σκεφτόμουν είναι να καταργήσω πλήρως το 5Ghz, αλλά και πάλι θα χρειαζόμουν επιπλέον ΑΡ για να έχω WiFi και στο μπαλκόνι.
Το router είναι στο κέντρο του σπιτιού, καλύτερη θέση δεν γίνεται να υπάρξει.

Εγώ τώρα πια έχω:
Ένα hEX για PPPoE-router-QoS-firewall-capsman
Ένα CRS326 για Ethernet switch
Δύο cAP ac2 το ένα στο ταβάνι στο σαλόνι και το άλλο στην άλλη μεριά αν και τελικά δεν πολυχρειαζεται γιατι..
Έχω και ένα hAP ac2 στο γκαράζ (ισόγειο κάτω από το σπίτι) που έχει κι αυτό κεραία και τελικά καλύπτει αυτό τον ρόλο του 2ου AP στο σπίτι. Στο γκαράζ έχω και κει θέση εργασίας, το NAS, voip τηλέφωνο κτλ.

Σε κινητά laptop έχουμε όλοι το 5GHz.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
glf έγραψε:
Dimitris_P έγραψε: Με CAPSMAN δοκίμασες να παίξεις; (μη με ρωτάς πώς και τι, δεν το έχω ψάξει, αλλά είναι τύπου mesh)

Βέβαια όσα έχουν wifi ax κάνουν πολύ σωστό roaming αν το ρυθμίσεις.

Για πες περισσότερα
Άβαταρ μέλους
By glf

Dimitris_P έγραψε:
glf έγραψε:Βέβαια όσα έχουν wifi ax κάνουν πολύ σωστό roaming αν το ρυθμίσεις.

Για πες περισσότερα
Τελευταία επεξεργασία από glf και 09 Οκτ 2023, 22:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#839557 Άρα σε ένα χώρο που έχω hap ax lite αν βάλω ένα 2ο για τα νεκρά σημεία θα παίξει το fast transfer. Ωραία, θα το ψάξω
Άβαταρ μέλους
By glf
#839562 Εγώ πάντως με το κλασικό πακέτo του capsman με τα "απλά" wifi δεν καταλαβαίνω κάτι όταν περιδιαβαίνω στο σπίτι.
Το πολύ πολύ να πάει από το 5GHz στο 2.4
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Το άλλο που σκεφτόμουν είναι να καταργήσω πλήρως το 5Ghz, αλλά και πάλι θα χρειαζόμουν επιπλέον ΑΡ για να έχω WiFi και στο μπαλκόνι.
Το router είναι στο κέντρο του σπιτιού, καλύτερη θέση δεν γίνεται να υπάρξει.

Εγώ τώρα πια έχω:
Ένα hEX για PPPoE-router-QoS-firewall-capsman
Ένα CRS326 για Ethernet switch
Δύο cAP ac2 το ένα στο ταβάνι στο σαλόνι και το άλλο στην άλλη μεριά αν και τελικά δεν πολυχρειαζεται γιατι..
Έχω και ένα hAP ac2 στο γκαράζ (ισόγειο κάτω από το σπίτι) που έχει κι αυτό κεραία και τελικά καλύπτει αυτό τον ρόλο του 2ου AP στο σπίτι. Στο γκαράζ έχω και κει θέση εργασίας, το NAS, voip τηλέφωνο κτλ.

Σε κινητά laptop έχουμε όλοι το 5GHz.

Να φταίει το δικό μου που είναι το cap ac (όχι το ac2);
Γενικώς, ποτέ δεν με ικανοποίησε το wifi του. Να μην το έχω ρυθμίσει σωστά; Κι αυτό παίζει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#839587 Βασικά ξεκινάμε πρώτα με μια ματιά στα κανάλια στον αέρα σου.
Εγώ ευτυχώς στο χωριό μονοκατοικίες είμαστε και δε πολυμπλεκει το πράμα.

Δε νομίζω να παίζει και πολύ ρόλο το ac με το ac2
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#839617 Οι κεραίες του otso προκαλούν τέτοιες παρεμβολές που επηρεάζουν τον θερμοσίφωνα και τρέχει ζεστό νερό στον καμπινέ όταν το πατάς να πάνε κάτω :rtfm:

. διαμέρισμα είναι ή μεζονέτα; Εγώ σε 80τμ με μόνο το router (hap ac3) είμαι κομπλέ. Λίγο στο γραφείο έχει μια μπάρα αλλά δεν μ'ενδιαφέρει τόσο γιατί είμαι στον υπολογιστή. Στους άλλους χώρους που είμαι με το κινητό παντού καμπάνα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#839700 Είναι οροφοδιαμέρισμα, σε σχετικά μακρόστενο οικόπεδο (άρα και το σπίτι έχει μια πιο ορθογώνια διάταξη και όχι τετράγωνη. Δεν είναι τεράστιο, 110 τμ με μπαλκόνια μικρά σχετικά γύρω γύρω, και ένα μεγάλο εμπρός που δεν φτάνει καθόλου το Wi-Fi σχεδόν σε κανένα μπαλκόνι.
Εγώ θέλω να έχω καλό και δυνατό σήμα παντού, σήμερα πχ κάθομαι στο τραπέζι στην κουζίνα και δεν είχα σήμα και έπρεπε να μπω με το 2.4Ghz..
Άβαταρ μέλους
By glf
#839742 Ε οκ. Το να χάσεις το 5GHz στο μπαλκόνι είναι σε λογικά όρια.
Τώρα θυμήθηκα, στο wireless interface menu, έχει μια επιλογή για χώρα και μια για indoor - outdoor.

Μήπως αν βάλεις outdoor δώσει λίγη παραπάνω ισχύ. Δε το ψάξει για σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840129 Έχει παίξει κανείς με VM σε synology VMM ; Πώς περίπου είναι; Σαν Oracle VirtualBox πχ ;
Μπορείς να σηκώσεις πχ Linux για ένα τηλεφωνικό κέντρο Asterisk/Freepbx ή άλλες εφαρμογές;