- 18 Οκτ 2023, 14:09
@Zeus
Νομίζω είναι σαφές στο μήνυμά μου πως θεωρώ πιθανό το χτύπημα να έχει γίνει και από το Ισραήλ και από την Χαμάς.
Ενώ στην αρχή πίστεψα πως το έκανε το Ισραήλ (και νομίζω εξήγησα τους λόγους), τώρα περιμένω να δω τα στοιχεία που να λένε πως δεν το έκαναν αυτοί. Προφανώς δεν θεωρώ αξιόπιστα τα στοιχεία που σερβίρει ο στρατός του Ισραήλ, ούτε επίσης αυτά της Χαμάς.
Ποιο ακριβώς είναι το ιδεοληπτικό εδώ από πλευράς μου; Αρνήθηκα την επίθεση της Χαμάς σε αμάχους; Όχι;
Επειδή δεν βλέπω το "δίκαιο" του Ισραήλ; Το δίκαιο του Ισραήλ δεν του επιτρέπει να θανατώνει γυναικόπεδα.
Αντίστοιχα, γιατί δεν σου έκαναν εντύπωση τα σχόλια άλλων που πήραν σαφέστατη θέση υπέρ του Ισραήλ, παντού και για οτιδήποτε; Εδώ υπάρχουν ποστ κάποιων που λένε πως οι -ξεκάθαρα- αποικιοκράτες Ισραηλινοί έχουν δικαιώματα στην γη που δεν τους ανήκει, επειδή έχουν πιο ισχυρό στρατό. Νομίζω η ιδεοληψία είναι βαριά κουβέντα και δεν μπορώ να την δεχτώ προσωπικά. Εκτός αν την αποδέχεσαι και για τον εαυτό σου, αλλά μάλλον όχι, σωστά;
@dimik
Για κάποιον που -υποτίθεται- κατέχει στρατιωτικά θέματα, το ποστ σου δεν είναι πια ούτε αστείο.
Εξήγησέ μου πώς θα μεταφέρεις 1000άδες ανήμπορους ανθρώπους, με τι μέσα, με ποιον τρόπο και πού θα τους πας. Δεν μιλάμε καν για αμάχους (που και εκεί είναι τρομακτικά δύσκολο), αλλά για ασθενείς, τραυματίες, ανήμπορους. Πώς θα επιβιώσουν εκτός νοσοκομείου;