Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#244300 Σε εμβέλεια ~800μ δεν έχει γιατί μπορεί να καλυφθεί από το ΑΚ
Άβαταρ μέλους
By soch
#244525 Θα ήθελα την άποψη κάποιου που έχει γραμμή VOIP του ΟΤΕ. To router που έχω είναι το Speedport Entry 2i.
Η συνδεσμολογία που έκανε χθες ο τεχνικός του ΟΤΕ είναι: γραμμή ΟΤΕ -> splitter είσοδος γραμμής
splitter έξοδος ADSL -> router είσοδος DSL & splitter έξοδος Phone -> router phone Line 1
Το τελευταίο είναι απαραίτητο; Από τη γραμμή εξυπηρέτησης ΟΤΕ μου είπαν ναι, αλλά σε δοκιμή που έκανα, το τηλέφωνο δούλεψε κανονικά χωρίς να συνδέω την έξοδο Phone του splitter στην είσοδο Phone 1 ή 2 του router.
Άβαταρ μέλους
By nass
#244531 Αυτό δεν είναι VoIP αλλά συμβατικό τηλέφωνο + DSL :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By soch
#244533 Το τηλέφωνο συνδέεται σε μια από τις 2 εισόδους (ή εξόδους;) phone του router. Δεν λειτουργεί κατευθείαν από το splitter. Ανάβει το telephony led του router και υπάρχει εγγραφή SIP.
VOIP είναι με απλό τηλέφωνο.
Τη συνδεσμολογία ρωτάω αν ξέρει κάποιος.
Άβαταρ μέλους
By nass
#244534 Α, κατάλαβα ότι σύνδεσες το τηλέφωνο στην έξοδο phone του splitter και δούλεψε κανονικά.
Γιατί το κάνουν το κόλπο αυτό με το splitter, για να έχεις backup αν πέσει το ρεύμα ?
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#244545 Κάποια συνδεσμολογία μου έκαναν κι εμένα για να γυρίζει γραμμή απ' το ρουτερ στο υπόλοιπο σπίτι.
Θα το κοιτάξω το μεσημέρι και θα πω αν είναι αυτή...
Άβαταρ μέλους
By soch
#244599 Σχεδίασα τι θέλω να κάνω και με την κόκκινη γραμμή είναι αυτό που έβαλε ο τεχνικός του ΟΤΕ.

Εικόνα
1. Είναι απαραίτητη αυτή η σύνδεση με την κόκκινη γραμμή;
2. είναι σωστό κατά τα λοιπά το διάγραμμα;
3. Αν το router μπει σε ups, θα μπορεί το κέντρο συναγερμού να στέλνει σήματα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής; (το κέντρο συναγερμού έχει μπαταρία)

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#244606 Αυτό το καλώδιο που σου έβαλε με την κόκκινη γραμμή είναι για να δώσει επιστροφή τηλεφωνικού σήματος στις άλλες πρίζες του σπιτιού. Στις οποίες αν συνδέσεις τηλέφωνο πρέπει οπωσδηποτε να βάλεις φίλτρο.
Αν δεν έχεις άλλες πρίζες το βγάζεις. Επίσης βγάζεις τελείως και το σπλίττερ. Δεν χρειάζεται.
Επίσης πέτα τα φίλτρα που έχεις βάλει στα τηλέφωνα που συνδέονται απευθείας πάνω στο ρούτερ. Επίσης δε χρειάζονται.
Φίλτρα ξαναλέω χρειάζονται σε όσα τηλέφωνα μπούνε σε άλλες πρίζες, οι οποίες παίρνουν σήμα μέσω κόκκινου καλωδίου-σπλίτερ.
Κατανοητά;

edit: δεν απάντησα στο τελευταίο.
ναι με ups θα δουλεύει το τηλ εφόσον έχει ρεύμα η καμπίνα που συνδέεσαι.
Δεν έχουν όλες οι καμπίνες όμως UPS οπότε αυτό δε μπορείς να το ξέρεις.
Αν είσαι κοντά σε ΟΤΕ και συνδέεσαι στο κέντρο και όχι σε καμπίνα, θα έχεις τηλ με το ups.
Άβαταρ μέλους
By soch
#244613 Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις "επιστροφή τηλεφωνικού σήματος στις άλλες πρίζες του σπιτιού". Το κόκκινο καλώδιο είναι συνδεδεμένο και στα 2 άκρα του (splitter & router), κανένα από τα οποία δεν πάει στα άλλα δωμάτια.
Όπως φαίνεται στο σχήμα που ανέβασα, από το phone 1 του router, δίνω σε όλες τις πρίζες του σπιτιού παράλληλα (αστέρας). Μια συσκευή έχω, που (θέλω να) μπορεί να συνδέεται σε όποιο δωμάτιο θέλω.
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#244712 τηλ για προσφορά απο nova 3 play με 35 ευρω το μηνα σταθερα για παντα, μολις ειπα μπα δεν με ενδιαφερει επεσαν στα 29,50...

αν μου εδιναν 2 play με 20 ε/μηνα θα πηγαινα ...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
soch έγραψε:Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις "επιστροφή τηλεφωνικού σήματος στις άλλες πρίζες του σπιτιού". Το κόκκινο καλώδιο είναι συνδεδεμένο και στα 2 άκρα του (splitter & router), κανένα από τα οποία δεν πάει στα άλλα δωμάτια.
Όπως φαίνεται στο σχήμα που ανέβασα, από το phone 1 του router, δίνω σε όλες τις πρίζες του σπιτιού παράλληλα (αστέρας). Μια συσκευή έχω, που (θέλω να) μπορεί να συνδέεται σε όποιο δωμάτιο θέλω.

Ε άμα έχεις έτσι την καλωδίωση σου που δεν χρειάζεται το κόκκινο καλώδιο, βγάλτο.
Επίσης βγάλε το σπλίτερ δεν χρειάζεται αν δεν δίνεις πίσω τηλεφωνικό σήμα στο σπλίτερ και στη συνέχεια σε άλλη πρίζα.
Όπως επίσης και τα φίλτρα που είναι στα τηλέφωνα που συνδέονται επάνω στο ρούτερ. Και αυτά δεν χρειάζονται.

Βασικά κατάλαβες τι ρόλο παίζει το κόκκινο καλώδιο;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Bayern7 έγραψε:Βασικά κατάλαβες τι ρόλο παίζει το κόκκινο καλώδιο;

Έχω ντοκουμέντο

Εικόνα

:lol: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By soch
Bayern7 έγραψε:Ε άμα έχεις έτσι την καλωδίωση σου που δεν χρειάζεται το κόκκινο καλώδιο, βγάλτο.
Επίσης βγάλε το σπλίτερ δεν χρειάζεται αν δεν δίνεις πίσω τηλεφωνικό σήμα στο σπλίτερ και στη συνέχεια σε άλλη πρίζα.
Όπως επίσης και τα φίλτρα που είναι στα τηλέφωνα που συνδέονται επάνω στο ρούτερ. Και αυτά δεν χρειάζονται.

Βασικά κατάλαβες τι ρόλο παίζει το κόκκινο καλώδιο;

Αυτό που γράφεις πριν υποθέτω
"δίνεις πίσω τηλεφωνικό σήμα στο σπλίτερ και στη συνέχεια σε άλλη πρίζα."
το οποίο δεν μου χρειάζεται καθώς θα δώσω σήμα σε όλες τις πρίζες τηλεφώνου του σπιτιού μέσω του phone 1 του router και στο κέντρο του συναγερμού μέσω του phone 2 του router.
Αργότερα θα γίνει εγκατάσταση VOIP τηλεφωνικής συσκευής οπότε δεν θα χρειάζεται το τηλεφωνικό δίκτυο καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#244895 Το phone2 δεν είναι για δεύτερο αριθμό τηλεφώνου; Ακόμη,πως γίνεται το phone1 να δίνει σήμα σε όλες τις πρίζες;
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#244899 Οκ soch συνεννοηθηκαμε
Όχι για τον ίδιο αριθμό είναι cosmonaut21 απλα δε θα χεις συνακροαση αν βάλεις μία συσκευή στο phone1 και αλλη μια στο phone2
Ετσι ερχεται το ρουτερ προσεταρισμενο

< >