Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:@rx8_drifter
Μπορεί σε σχέση με τον υπόλοιπο Καναδά να είναι παράδεισος, αλλά σε σχέση με τον δικό μας καιρό, είναι εφιάλτης. Ακόμη και τα... πολυαγαπημένα μου Γιάννενα, έχουν καλύτερο καιρό (αν και μάλλον πιο βροχερό, αλλά αυτό είναι και εύκολο, δεν χάνουμε τις πρωτιές έτσι εύκολα! :rtfm: ).
Βλέπω πάντως πως τον μισό χρόνο βρέχει, ενώ ο ήλιος υπάρχει ουσιαστικά κυρίως το καλοκαίρι. Και η θερμοκρασία δεν είναι ποτέ πολύ κρύα, αλλά δεν φαίνεται να είναι και ιδιαιτέρως ζεστή (άντε με εξαίρεση 1-2 μήνες που είναι καλύτερα).

+1

καπως ετσι είναι και δεν καταλαβαινω γιατι επιμενει ο ντριφτης να γραφει για πραγματα που δεν ξερει.

Ηλιο εχει πολύ λιγο, επισης η πολη είναι ασιατικη σε μεγαλο βαθμο αυτό ισως να είναι πρόβλημα για καποιους καθοτι είναι διαφορετικη κουλτουρα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Ναι το Βανκουβερ ειναι πολυ καλυτερα.

Ειχε παει για 2 χρονια σχεδον πολυ καλος μου φιλος. Δουλεια εργατη εκανε βεβαια αλλα ελεγε οτι η πολη ηταν καταπληκτικη. Τεραστια, κοσμοπολιτικη.

Εχουν κανει αποβαση οι πλουσιοι Ασιατες. Τα σπιτια ειναι πανακριβα.

Ειχε κανει και κατι υπεροχες εκδρομες σε κατι παρκα για κυνηγι. Γενικα ωραιες εμπειριες.

Πηγε και στο Καλγκαρι καποια περιοδο με την δουλεια. Οτι λεφτα μαζεψε τα μαζεψε εκει. Αλλα -25 καθε μερα το χειμωνα τοτε.

Μαλιστα δουλευε σε εξωτερικο χωρο οποτε το σιγουρο ειναι οτι δεν πεθανε απο το κρυο

Εργατες δουλευουν εξω ντυμενοι καλα αλλα να εισαι σιγουρος ότι δεν είναι και το καλυτερο γιαυτο και την εκανε. Παντως επρεπε να παει στο Τοροντο, εχει πολύ δουλεια στις κατασκευες και λιγο ποιο μαζεμένα εξοδα (αν και εχει χαλασει και αυτό τελευταια).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#397021 @πιπεντουμ
Παίζουν και κάτι καμένες δουλειές για engineers, να πας πχ σε υδροϋλεκτρικό στη Μανιτομπα, στη μέση του πουθενά, επόμενη πόλη στα 1000 χλμ :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#397022 Εγω παλι οσες φορες εχω παει Καναδα, με τελευταια το Νοεμβριο που μας περασε οπου εκατσα 15 μερες, προβλημα με τον ηλιο δεν ειχα μιας και τις περισσοτερες μερες ειχε λιακαδαρα...Το κρυο ειναι αλλη υποθεση, ειδικα οταν φυσαει. Κι ετσι κι αρχισει να χιονιζει το στρωνει για πλακα.

Οταν μιλαμε για θερμοκρασιες υπο το μηδεν φανταστειτε οτι στον κεντρικο και βορειο Καναδα, οπου παρκαρεις εχει πριζες για να εχεις την προθερμανση μονιμη αλλιως δεν ξεκινανε τα αυτοκινητα!

Το Βανκουβερ οντως εχει κατακλυστει απο Ασιατες αλλα εχει μακραν το πιο ηπιο κλιμα στον Καναδα. Γενικα σε ολη τη χωρα για καποιον Ευρωπαιο (και για Σκωτσεζους φιλους φαντασου), οι ανθρωποι ειναι απροσιτοι και οχι ιδιαιτερα φιλικοι. Στις γαλλοφωνες περιοχες ακομα χειροτερα.

Το Halifax ειναι κι αυτο καπως Ευρωπαικο (Σκωτσεζικο καλυτερα, http://halifaxbloggers.ca/noticedinnova ... from-here/ ) αλλα μονο σε αρχιτεκτονικη..

Ολες οι περιοχες εκτος απο τις μεγαλες πολεις εχουν αυτο το remoteness, και οι υποδομες (οδικο δικτυο, αεροδρομια, λιμανια) ειναι στην καλυτερη τραγικες..
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
GTS έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
GTS έγραψε:Δεν ειναι υπερβολες και μην γραφεις για πραγματα που δεν ξερεις. Μεχρι -5 περπατας οσο πεφτει η θερμοκρασια ο χρονος που μπορει να κατσεις εξω περιοριζεται. Ντυσιμο με πολλαπλα layers βοηθαει και επισης θελει να καλυπτεις το προσωπο. Στην πραξη ντυμενος νορμαλ (γιατι αλλοιως δεν μπορεις να κινηθεις σε κλειστο χωρο) ελαχιστα περπατας εξω.

Ναι, είσαι ο μόνος που εχει περπατήσει με -5 :lol: Εκτός αν οι αστροναύτες ντύνονται με ένα north face jacket και ενα σετ ισοθερμικά εσώρουχα

Πες μας κι άλλα :s_cool

Δεν καταλαβαινω τι προσπαθεις να μας πεις. Ότι το κρυο δεν είναι θεμα και πας βολτες στο -10 μια χαρα? Αυτό δεν ισχυει εστω και αν εχεις περπατησει στο -5 (θερμοκρασίες που και Ολλανδια εχει συχνα αλλα και στο Λονδινο παιζουν κάθε χρονο για μερικες μερες). Εγω ειπα ότι βολτα στο κρυο γενικα δεν παιζει ευχαριστα για πολύ ωρα εκτος και ντυθείς πραγματικα ζεστα (οι εργατες δουλευουν 8αρα στο -5..-8 ντυμενοι καλα). Βεβαια εχει διαφορα αν φυσαει αερας ή όχι αν εχει ηλιο κλπ.

εσύ είπες ότι για να βγεις στο -5 πρέπει να ντυθείς αστροναύτης--> :s_crazy

Ε δεν ισχύει αυτό, έχω βγεί άπειρες φορές έξω με -5 και στην ολλανδία που είναι μες στην υγρασία (εχω τύχει σε -10 στην Νορβηγία και ήμουν πολύ πιο άνετα) ντυμένος προφανώς σωστά, δλδ ισοθερμικά εσώρουχα και κάλτσες και το χειμωνιάτικο north face, γάντια κασκόλ. Η μόνη διαφορά με το νορμάλ χειμερινό μου ντύσιμο είναι τα ισοθερμικά.

το -5 δεν είναι καμια τρελή θερμοκρασία μην σαλτάρουμε και τελείως. Αν θα μου άρεσε να ζώ έτσι?

Ούτε για αστείο, εγώ συμπαρατάσομαι με τον HF :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
rx8_drifter έγραψε:@πιπεντουμ
Παίζουν και κάτι καμένες δουλειές για engineers, να πας πχ σε υδροϋλεκτρικό στη Μανιτομπα, στη μέση του πουθενά, επόμενη πόλη στα 1000 χλμ :s_crazy

Ε ναι δεν αμφιβαλλω. Απλα ειπα την κουβεντα για την πολη του Βανκουβερ γιατι τα εχουμε συζητησει πολυ με τον φιλαρακο.

Τα λαγωνικα σου, τι ειπαν για Βαρσοβια;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#397037 Δεν ειπα αυτό. ΕΙΠΑ ότι μεχρι το -5 παλευεται για βολτα και περπατημα εξω. Από εκει και περα τα πραγματα δυσκολευουν οσο πεφτει η θερμοκρασια και για να πας βολτα στο κατω από -10 πρεπει να εισαι ντυμενος πολύ καλα (μεχρι και κουκουλα στο προσωπο).

Πολύ κοσμος δεν το ξερει αλλα στον Καναδα ο κοσμος ντύνεται ελαφρα ακομα και το χειμωνα αλλα με ένα βαρυ μπουφαν για όταν βγαινουν εξω. Αυτό γιατι οι περισσοτεροι χωροι είναι κλειστοι αρα αν δεν εισαι ελαφρα ντυμενος θα ιδρώνεις και επισης συνηθως εχεις αμαξι οποτε δεν εχεις αναγκη βαρια ρουχα (περα από ένα βαρυ μπουφαν που είναι μονιμα στο πορτ μπαγκαζ για ωρα ανάγκης).
Άβαταρ μέλους
By GTS
Zeus έγραψε:Εγω παλι οσες φορες εχω παει Καναδα, με τελευταια το Νοεμβριο που μας περασε οπου εκατσα 15 μερες, προβλημα με τον ηλιο δεν ειχα μιας και τις περισσοτερες μερες ειχε λιακαδαρα...Το κρυο ειναι αλλη υποθεση, ειδικα οταν φυσαει. Κι ετσι κι αρχισει να χιονιζει το στρωνει για πλακα.

Οταν μιλαμε για θερμοκρασιες υπο το μηδεν φανταστειτε οτι στον κεντρικο και βορειο Καναδα, οπου παρκαρεις εχει πριζες για να εχεις την προθερμανση μονιμη αλλιως δεν ξεκινανε τα αυτοκινητα!

Το Βανκουβερ οντως εχει κατακλυστει απο Ασιατες αλλα εχει μακραν το πιο ηπιο κλιμα στον Καναδα. Γενικα σε ολη τη χωρα για καποιον Ευρωπαιο (και για Σκωτσεζους φιλους φαντασου), οι ανθρωποι ειναι απροσιτοι και οχι ιδιαιτερα φιλικοι. Στις γαλλοφωνες περιοχες ακομα χειροτερα.

Το Halifax ειναι κι αυτο καπως Ευρωπαικο (Σκωτσεζικο καλυτερα, http://halifaxbloggers.ca/noticedinnova ... from-here/ ) αλλα μονο σε αρχιτεκτονικη..

Ολες οι περιοχες εκτος απο τις μεγαλες πολεις εχουν αυτο το remoteness, και οι υποδομες (οδικο δικτυο, αεροδρομια, λιμανια) ειναι στην καλυτερη τραγικες..

Σωστο αυτό, περα από τις 4-5 μεγαλες πολεις οι υποδομες είναι τριτοκοσμικες σχεδόν γιατι είναι μεγαλη χωρα και αραιοκατοικημενη και ο χειμωνας τοσο βαρυς που δημιουργει μεγαλες απαιτησεις συντηρησης στις υποδομες και είναι αντιοικονομικο για το μέγεθος του πληθυσμου εκει.

Ένα άλλο που καποιος δεν μπορει να το καταλαβει αν δεν ζησει εκει ότι ο κοσμος είναι απομακρυσμένος δεν είναι όπως στην Ελλαδα που ο κοσμος είναι ποιο ζεστος στις σχεσεις με τους αλλους.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
bibendum έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:@πιπεντουμ

Ε ναι δεν αμφιβαλλω. Απλα ειπα την κουβεντα για την πολη του Βανκουβερ γιατι τα εχουμε συζητησει πολυ με τον φιλαρακο.

Τα λαγωνικα σου, τι ειπαν για Βαρσοβια;

Για τί μισθό συζητάμε? Γενικά εχει αρκετή ζωή, αρκετούς expats αλλά όχι κρίσιμη μάζα. Αναλογως τη φάση που είσαι για ενα σύντομο διάστημα για να κάνεις κάποιο βήμα ίσως ειναι καλή φάση.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#397058 Για συντομο ναι τυπου 1.5- 2 χρονια γιατι θα γινει το next step που εδω στην Ελλαδα ισως δεν θα γινει ποτε.

Οσον αφορα τα λεφτα πιο ειναι η κρισιμη τιμη; Σε αυτη τη φαση δεν ξερω λεπτομερειες.

Γενικα η φαση ηταν οτι θα παιξει αυτη η θεση σε μεγαλη εταιρεια με πολυ καλα χρηματα. Χωρις λεπτομερειες ακομα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#397059 Εχω ακουσει ότι κανει κρυο. Τι χρηματα καθαρα θα περνεις, βγαλε το νοικι και τα εξοδα τα βασικα και τα αερπορικα εισητηρια. Αυτά που μενουν πρεπει να είναι τουλάχιστον τα διπλα από αυτά που μενουν σημερα και σε αυτά δυσκολο να αφησεις την Αθηνα πιστευω. Τωρα αν είναι τα 5πλασια εκει γινεται ενδιαφερον.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#397098 νομίζω με τουλάχιστον 20πλάσια το σκέφτεσαι.

Εφόσον υπάρχει ένα πλάνο για να ξεκολήσεις απ τη στασιμότητα και δεν έχεις και σοβαρές δεσμεύσεις, με ένα καλό πακετάκι το σκέφτεσαι. Εξω έχεις ζήσει, πρωτάρης δεν είσαι, μέσα στα γκομενάκια θα μου γυρίζεις :inlove:

Εαν θες να ρωτήσω λίγο περισσότερο για πραγματικά κόστη.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#397104 Αν μπορεις ρωτησε να δω τι παιζει...

Δεσμευσεις θα ερθουν μαζι οποτε ολα καλα :s_tongue

Αν ημουν για *20 δεν θα ρωτουσα και πολλα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#397109 Σπάω το κεφάλι μου να βρω το ποσό που θα έκανε κάποιον με καλή δουλειά στην Ελλάδα να πάει στην Βαρσοβία και ακόμη δεν έχω καταλήξει...
:lipsealed: :s_biggrin