Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Παραδόξως, η σημερινή βόλτα δεν ήταν ευχάριστη. Ενοχλητικός αέρας, αλλά το κυριότερο, πολύ κρύο το οποίο υποτίμησα όταν ξεκινούσα.
Το κρύο μπορείς να το πολεμήσεις ή και την βροχή, φοράς ανάλογα ρούχα. Για τον αέρα όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Και σου χαλάει το κέφι και είναι επικίνδυνος. Και αυξάνει το wind chill factor οπότε κρυώνεις με θερμοκρασίες που θεωρούσες ότι έχεις καλύψει.
Κι εγώ τις τελευταίες 10 μέρες απέφυγα τις πιο μεγάλες βόλτες λόγω ισχυρών ριπών αέρα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#863575 Πολύ πιο ευχάριστα σήμερα λόγω του καλύτερου ντυσίματος, παρόλο που είχε αισθητά περισσότερο αέρα από χτες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#863576 Edit mod
Πες την αλήθεια, για σήμερα τουλάχιστον δεν έχεις έρθει για κυνήγι.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τελικά σήμερα παράγγειλα το Ravemen TR500 μόνο και μόνο γιατί βαριέμαι να φορτιζω δυο διαφορετικά πίσω φώτα (ένα για spotlight για να σε βλέπουν από μακριά, και ένα για περιμετρική ορατότητα). Το συγκεκριμένο υποτίθεται ότι είναι καλό και για τα δυο, αν και κρατάω μικρό καλάθι.

Η τιμή του πάρα πολύ λογική (€59.95) με δωρεάν μεταφορικά από τον ίδιο τον κατασκευαστή. Είμαι περίεργος να δω αν θα είναι εξίσου ορατό από μακριά την μέρα όσο το εκτυφλωτικό Cygolight Hypershot 350 που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, ενοχλώντας όμως λιγότερο.

Ήρθε σήμερα. Με μια λέξη, απογοήτευση. Ότι ακριβώς έγινε και με το Cateye Viz 450. Κάποιος που δεν είχε ποτέ τόσο δυνατό φως πιθανόν να τα βρει καταπληκτικά, αλλά δυστυχώς, μετά το cygolite Hypershot 350 το χάος. Και ούτε περιμετρικά κάνει καμιά σοβαρή δουλειά για να πω ότι θα ξεφορτωθώ το cobber mid ή το magic shine seemee 200. Το καλό είναι ότι έχει τεράστια μπαταρία και σταθερή βάση (η οποία όμως δεν λαμβάνει υπόψη την κλίση του παλουκόσελου, με αποτέλεσμα το φως να κοιτάει ελαφρώς προς τα κάτω).

Κατανοώ γιατί τα σύγχρονα φώτα προσπαθούν να μην ενοχλούν τους οδηγούς και δίνουν μόνο μια φλασιά με την πλήρη δύναμη για κάθε 10 φλασιές με χαμηλή, αλλά στον Αθηναϊκό ήλιο όπου τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια κάνουν αυτοκτονικές σφήνες στην δεξιά λωρίδα μέσα στην κίνηση, αν περιμένεις 5 δευτερόλεπτα μέχρι να σε δει ο άλλος, σε έχει φάει ήδη λάχανο.

Ο λόγος που ψάχνομαι να αντικαταστήσω το Cygolite είναι ότι αφενός πιθανόν να ενοχλεί τους οδηγούς και αφετέρου η βάση του δεν πιάνει πολύ καλά στο aero παλουκόσελο και κάθε φορά που το βάζεις πρέπει να παίζεις δεξιά αριστερά μέχρι να το κεντράρεις (μακράν καλύτερη από όλους σε αυτόν τον τομέα η Lezyne, αλλά πολύ καλό και το Bontrager Flare R), όπως και το seemee.

Ένα €60άρι down the drain λοιπόν, και η αναζήτηση για το τέλειο φως συνεχίζεται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#863900 Υποθέτω συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα αλλά εγώ δεν ήμουν αθλητικός τύπος και δεν το είχα προσέξει. Είναι εντυπωσιακό πως μερικές φορές σε συγκεκριμένα σημεία μπορεί να είμαι πολύ πιο γρήγορος από κάθε άλλη φορά (και δεν εννοώ για μέρες μα ούριο άνεμο που όντως κάνει διαφορά καθόλου αμελητέα). σε ευθεία ίσως ελαφρότατα ανηφορική άλλες φορές πάω με 22-25, συνήθως 25-28 και άλλες με 30-32 αλλά την τελευταία φορά πήγαινα με 36 χωρίς να έχω ούριο άνεμο και χωρίς να αισθάνομαι ότι πεθαίνω. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, υποθέτω ότι μπορεί να είναι κάποιος καλός συνδυασμός form/fitness/fatigue που όμως δεν έχω διαλευκάνει επαρκώς ή απλά τακτική στη βόλτα (ότι κρατήθηκα για μερικά χλμ και το σύστημα ήταν έτοιμο και ζεστό).

Γενικά με το form/fitness/fatigue μπορείς να σχεδιάσεις την προπόνησή σου για να είσαι με χαμηλό fatigue με υψηλό form (κάνεις taper τις τελευταίες μέρες) αλλά καλό γενικό fitness για την ημερομηνία που έχεις πχ αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#863914 Πιο πολύ το παρατηρώ στο σκι παρά στο ποδήλατο. Βέβαια οι μεταβλητές είναι άπειρες, αλλά όντως κάποιες μέρες είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από κάποιες άλλες.

Παρεμπιπτόντως, όσες φορές έχω τραυματιστεί, ήταν σε μέρες που για κάποιο λόγο δεν αισθανόμουν στα καλύτερα μου.
Άβαταρ μέλους
By drdino
bujinkan έγραψε:
drdino έγραψε:Ναι, e-MTB, όχι κάτι extreme (το Alltrack 7). Τα προηγούμενά μου ήταν συμβατικά Giant/Cube και λέω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο τώρα.
Θα προτιμούσα κάποιο με μηχανή Bosch

< >
Δοκίμασα και Bosch αλλά μου άρεσε περισσότερο το μοτέρ της Yamaha (πιο ήσυχο) οπότε και το πήρα, ήρθε σήμερα:
Εικόνα

Στο διάλειμμα έβαλα πάνω έναν βραχίονα ο οποίος δέχεται το Explore 2 πάνω κι ένα φως από κάτω:
Εικόνα
Και πίσω ένα φως/radar (όχι της Garmin καθώς είχε τα διπλά λεφτα) που συνεργάζεται και με το Explore:
Εικόνα

Περιμένω τώρα να τελειώσω δουλειά και να κάνω βόλτα :eat:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#864844 Μεγειά, ωραίο δείχνει, καλές βόλτες. :yahoo:
Πού θα το κυκλοφορείς αυτό, γιατί τα λάστιχά του είναι πολύ άγρια. Και βαριά και θορυβώδη.
Πες μας και τεχνικά χαρακτηριστικά. μέγεθος, βάρος, ισχύ, ροπές, μπαταρία-αυτονομία, groupset, δόντια εμπρός, κασέτα-δόντια, μήκος βραχιόνων πενταλιών, μέγεθος δίσκων και μοντέλο δίσκων κλπ.
Από αεροδυναμικής πλευράς βολεύει να βάλεις τη βάση του υπολογιστή έτσι ώστε ο υπολογιστής να είναι οριζόντιος για τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα. Εϊναι και αισθητικά καλύτερο να μην το έχεις σαν κέρατο που περισσεύει. Εφόσον φυσικά δεν επηρεάζεται αρνητικά η δυνατότητά σου να βλέπεις την οθόνη....

Και γενική συμβουλή προς όλους, τα ποδήλατα τυπικά φωτογραφίζονται από την δεξιά τους πλευρά για να φαίνονται τα γρανάζια. Για φωτογραφικό competition τότε θέλεις και με τις βαλβίδες στις 6 η ώρα, δεξί πεντάλι στις 3 η ώρα, αλυσίδα στο μεγάλο γρανάζι εμπρός και μικρότερο γρανάζι πίσω, χωρίς φώτα, τσαντάκια, μπουκάλια κλπ αξεσουάρ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
drdino έγραψε:Περιμένω τώρα να τελειώσω δουλειά και να κάνω βόλτα :eat:

καλοριζικο,πανεμορφο ειναι!
προγραμμα μην ξεχασεις να βαλεις,μολις του παρεις τον αερα. :shifty: