Σαν ενδιάμεση λίπανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί κερί σε διάλυση σε υγρή μορφή οπότε μιλάμε για ενστάλαξη και όχι επάλειψη.
Η επάλειψη είναι προς αποφυγή γιατί απλά λερώνει με κεριά τον τόπον όλον και πάει παντού εκτός από εκεί ακριβώς που πρέπει.
sknipper έγραψε:bill33 έγραψε:Είμαι ανάμεσα σε Trainspotting καιΚαι για τη συμμετοχή σου ισχύουν τα ίδια, διαβάστε το θέμα πρώτα αλλά η αλήθεια είναι ότι με πέθανες.
![]()
![]()
sknipper έγραψε:g8777 έγραψε:Εγω αλλη απορια εχω.
Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο να λιωνεις το κερι μεσα σε ενα κουταλακι της σουπας, με αναφτηρα bic απο κατω;saxon_747 έγραψε:Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με κερί, καθάρισε την αλυσίδα καλά. Προτείνω κιτρικό οξύ (πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ) ...Καλός ο χαβαλές αλλά είναι λυπηρό να γράφετε ό,τι σας έρχετε ενώ σαφώς δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα σχετικά με το θέμα. Επάλειψη με το κερί από το κουταλάκι της σούπας να πάτε να κάνετε σους κάλους σας.......ή και στους κ@@λους σας...
περιμένω πώς και πώς τα σεντόνια σου για να συρω την μύτη μου στην οθόνη του κινητού.
g8777 έγραψε:Καλός ο δικός μας χαβαλες, απείρως καλύτερος ο δικός σου χαβαλες ( ωκεανικα ποστ για λιώσιμο κεριού, πού πότε, ποιά κονσέρβα κάνει κλπ).Δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις τα σεντόνια μου, ούτε καν να παρακολουθείς το θέμα αν δεν σε ενδιαφέρει ή μπορείς να το παρακολουθείς και να συνεισφέρεις ή όχι. Τα σεντόνια μου όμως είναι στο θέμα. Οπότε ξέρεις πολύ καλά γιατί εκνευρίζομαι, είναι επειδή χαλάτε το θέμα με άσχετα που μπορεί να μπερδεύουν κάποιον που παρακολουθεί το νήμα. Αντίθετα θα εκτιμούσα σχόλια, επεξηγήσεις, αντιρρήσεις για την προώθηση ανταλλαγής απόψεων στο θέμα.![]()
Οπότε γιατί απορεις και εξαγριώνεσαι όταν μας ζαλίζουν οι αναθυμιάσεις και συμμετέχουμε και εμείς στην μαστουρα σου;![]()
Εγώ θα το ομολογήσω δημόσια, νομίζω ότι είμαι εξαρτημένος πλέον,περιμένω πώς και πώς τα σεντόνια σου για να συρω την μύτη μου στην οθόνη του κινητού.
![]()
σκέφτομαι μήπως να αυξήσω τη διάμετρο του εμπρός δίσκου μόνον (ο πίσω δεν τρώει ζόρια κατά το φρενάρισμα) και να έβαζα 180mm εμπρός δίσκο (αντί του μαμά 160). Αυτό θα προσέφερε καλύτερη ψύξη και αντοχή, διάρκεια τακακιών και δίσκου, ελαφρύτερο λεβιέ, καλύτερο μέγιστο φρενάρισμα. Η διαφορά σε κόστος δίσκων είναι μηδαμινή, και το επιπλέον βάρος και αεροδυναμικό μειονέκτημα τα θεωρώ αστεία και αμελητέα για την περίπτωσή μου.
dimitris έγραψε:Σχετικά με την αύξηση διαμέτρου δίσκων: η εντύπωση μου είναι ότι οι ανοχές στα φρένα είναι τόσο μικρές, που οι πιθανότητες να πετυχει τέτοια μετατροπή είναι αμελητέες.Υπάρχουν εργοστασιακά αντάπτορς για ΜΤΒ, είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι αντέχουν περισσότερο και σε σταματάνε καλύτερα. Η όλη δυσκολία είναι με τα flat mount και τα ποδήλατα δρόμου.
sknipper έγραψε:dimitris έγραψε:Σχετικά με την αύξηση διαμέτρου δίσκων: η εντύπωση μου είναι ότι οι ανοχές στα φρένα είναι τόσο μικρές, που οι πιθανότητες να πετυχει τέτοια μετατροπή είναι αμελητέες.Υπάρχουν εργοστασιακά αντάπτορς για ΜΤΒ, είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι αντέχουν περισσότερο και σε σταματάνε καλύτερα. Η όλη δυσκολία είναι με τα flat mount και τα ποδήλατα δρόμου.
Οι ανοχές εξαφανίζονται κατά την ευθυγράμμιση της δαγκάνας πάνω στον δίσκο πριν το τελικό σφίξιμό τους. Και η διαδικασία είναι η ίδια ανεξάρτητα της διαμέτρου των δίσκων. Ή κάτι άλλο εννοείς.
dimitris έγραψε:Όπως είπα είναι αλλαγή που συνηθίζεται στα ΜΤΒ. Και έτσι κι αλλιώς κάποτε θα φθαρεί ο δίσκος και θα πρέπει να αλλάξεις. Εφόσον ο δίσκος είναι ίσιος δεν θα πρέπει να υπάρχει θέμα και με centerlock που σε προστατεύει από στραβοσφίξιμο είναι ακόμα καλύτερα. Βέβαια έτσι κι αλλιώς όπως είπα θα κάτσω στα αυγά μου και απλά θα βάλω καλύτερους δίσκους ίδιας διαμέτρου, το ρίσκο είναι το ίδιο.sknipper έγραψε:Επειδή είσαι άνθρωπος που προσέχει τη λεπτομέρεια, ο κραδασμός στο φρενάρισμα που επιμένει ενώ έχεις αλλάξει όλα τα εξαρτήματα κι έχεις σκάσει ένα σκασμό λεφτά στο μάστορα, θα σε κάνει να θες να βγάλεις το μάτι σου με το tyre lever. Γι αυτό λέω μην το πειράξεις.dimitris έγραψε:Σχετικά με την αύξηση διαμέτρου δίσκων: η εντύπωση μου είναι ότι οι ανοχές στα φρένα είναι τόσο μικρές, που οι πιθανότητες να πετυχει τέτοια μετατροπή είναι αμελητέες.Υπάρχουν εργοστασιακά αντάπτορς για ΜΤΒ, είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι αντέχουν περισσότερο και σε σταματάνε καλύτερα. Η όλη δυσκολία είναι με τα flat mount και τα ποδήλατα δρόμου.
Οι ανοχές εξαφανίζονται κατά την ευθυγράμμιση της δαγκάνας πάνω στον δίσκο πριν το τελικό σφίξιμό τους. Και η διαδικασία είναι η ίδια ανεξάρτητα της διαμέτρου των δίσκων. Ή κάτι άλλο εννοείς.
dimitris έγραψε:Διάβασε και το «The secret race», που έχει γράψει ο Tyler Hamilton (χρυσος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, που μετά του αφαίρεσαν το μετάλλιο) για να πάρεις και μια άλλη ιδέα πώς επιτυγχάνονται αυτές οι επιδόσεις.Το είχες προτείνει τον Ιούλιο και το διαβάζω τώρα. Το βρήκα σε pdf και το έριξα στο kindle και είμαι λίγο πριν τη μέση. Είναι αρκετά καλογραμμένο, δεν είναι εύκολο να παρουσιάζεις ντοκουμέντα σαν ιστορία που να κυλάει και να κρατάει το ενδιαφέρον. Πετυχαίνει να νιώσεις πόσο εύκολο είναι ο αθλητής να παρασυρθεί και να ξεκινήσει χωρίς να νιώσει ντοπέ. Και αφού όλοι το κάνουν δεν έχεις ελπίδα αν δεν το κάνεις κι εσύ. Πως τα όρια δεν είναι ξακάθαρα και αλλάζουν, συνεχής μάχη νέων τρόπων να βρεις παραθυράκι στους κανονισμούς και νέων τρόπων να κλείσουν τα παραθυράκια κοκ.
sknipper έγραψε:Βελτίωση 2ηΣε συνέχεια του παραπάνω προσθέτω κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.
Σκέφτομαι η επόμενη κασέτα να είναι 11-36 (από 11-32 αρχικά και 11-34 τώρα) για να μου δώσει πιο πολλές στροφές σε ανηφόρες που έχω αρχίσει να αποφεύγω λιγότερο (έχω αναφέρει ότι είμαι πολύστροφος)....
- Βέβαια πρέπει και ο εκτροχιαστήρας να μπορεί να υποστηρίξει την μεγαλύτερη κασέτα. Πχ για τη σειρά 105 ο κοντός (SS) υποστηρίζει μέχρι 30 και ο μεσαίος (GS) που φοράω μέχρι 34 δόντια. Επίσημα από την Shimano, γιατί ανεπίσημα λειτουργεί και με 36 και μερικοί κατάφεραν και 40. Προφανώς ρυθμίζεις την βίδα Β που ελέγχει την απόσταση από το πρώτο ροδάκι στο μεγαλύτερο γρανάζι (ή ίσως να βάζεις μεγαλύτερη βίδα Β). Μερικοί βάζουν προέκταση βάσης εκτροχιαστήρα ώστε να πάνε σε μεγάλες κασέτες ΜΤΒ, 42-46-50. Το σωστό όμως τότε είναι να αλλαχτεί λεβιές-εκτροχιαστήρας πιο μακρύς για να τεντώνει και σωστά την μεγαλύτερη αλυσίδα.....
Δεν το έβγαλαν μόνοι τους! Πήραν εντολή από τον R[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]