Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#674572 +Tefal Actifry

Κάτοχος καμία 3ετια+ τώρα, ανήκω μεν στην κατηγορία drdino και δεν τρώμε πολλά τηγανητά αλλά για καμιά πατάτα είναι πολύ πιο εύκολο, γρήγορο και υγιεινό.

Ειδικά αν βρεις φρέσκες (όχι προτηγανισμενες) πατάτες κατεψυγμένες γλιτώνεις πολύ χρόνο κάτι μέρες που δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα όπως επίσης και πλύσιμο.

Γρήγορη συνταγή, πετάς τις πατάτες εκεί και μόλις βγουν σε αντικολλητικο τηγάνι και μερικά αυγά χτυπημένα, για μερακλήδες και λουκάνικο, ανακατεύεις και πλήρες γεύμα με πραγματική ενασχόληση 10 λεπτά.

Για αυτο με έναν τενεκε λάδι βγάζουμε πάνω από χρόνο

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#674576 Μόνο έναν;
Θέλουμε 3 των 17 κιλών τον χρόνο. Ειδικά φέτος με δυο λόκνταουν σε λίγες μέρες ανοίγω τον 4ο...

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#674577 και εμεις με 3 ατομα στους 3 ντενεκεδες ειμαστε,χωρις να τηγανιζουμε με αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#674578 Νομίζω δεν είναι 20λιτρος, 10-16 κάτι τέτοιο.

Γεμίζω ένα ειδικό 10λιτρο δοχείο για λάδι με βρύση που έχω και μένει και λίγο τώρα που το σκέφτομαι.

Βασικά βλακεια είπα κοντά στον 1,5 χρόνο και βγάζουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Νομίζω δεν είναι 20λιτρος, 10-16 κάτι τέτοιο.

16 και 17 λιτρων ειναι οι μεγαλοι.Υπαρχουν και 10 και 5 λιτρων.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#674580 16 είναι, έχω ακόμα τον περσινό σφραγισμένο και πρέπει να τον μεταγγισω γιατί τελείωσε αυτό στο δοχείο.

Λάδι μια κουταλιά της σούπας ανά μερίδα φαγητού, το αυτό και στην σαλάτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#674584 στη σαλατα μπαινει μισο νεροποτηρο αυστηρα :rtfm:
Μην το αφηνεις στον ντενεκε τοσο καιρο,ο ντενεκες ειναι για μεταφορα,οχι για αποθηκευση.
Παρε ενα ανοξειδωτο δοχειο που δεν εχει προβλημα.Υπαρχουν σε οτι λιτρα θελεις.
https://www.skroutz.gr/c/1541/anoxeidota-docheia.html
Άβαταρ μέλους
By dimik
#674588 Αυτό ακριβώς έχω αλλά αν είναι γεμάτο δεν έχω πολλές επιλογές. Γεμίζω μια γυάλινη νταμιτζανα για εντός σπιτιού και τα υπόλοιπα αποθήκη

< >
Άβαταρ μέλους
By pro
#674589 Oι πατάτες (με φλούδα ή χωρίς) γίνονται και στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Ουσιαστικά τις ψεκάζεις, ή βάζεις σταγόνες, βάζεις αλάτι, ανακατεύεις και τις βάζεις στον αέρα.
Όσον αφορά τις σαλάτες, το πολύ λάδι άντε να το καταλάβω στην χωριάτικη. Σε πιο σύγχρονες σαλάτες, μάλλον χαλάει το αποτέλεσμα. Με κάτι τέτοιο:
https://coozina.gr/pomata-gia-fiales-ladiou-anoxeidota-set-2-tmch.--611690?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyAnDloiJLnCgKyBbNcoQGso6hq4XbV-DOpvJzwaU3Z4kNpVi-vrjUBoCpWMQAvD_BwE
βάζεις πραγματικά όσο χρειάζεται. Η οικονομία δε που επιτυγχάνεται είναι εντυπωσιακή.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#674593 δηλαδη με αυτες τις φριτεζες δε βαζεις καθολου λαδι, ουτε μια κουταλια;
και βγαινουν νοστιμες οι πατατες;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#674596 Μια κουταλιά βάζεις
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
KiloMeater έγραψε:δηλαδη με αυτες τις φριτεζες δε βαζεις καθολου λαδι, ουτε μια κουταλια;
και βγαινουν νοστιμες οι πατατες;
Είναι γομάρι, να ξέρεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
pro έγραψε:Oι πατάτες (με φλούδα ή χωρίς) γίνονται και στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Ουσιαστικά τις ψεκάζεις, ή βάζεις σταγόνες, βάζεις αλάτι, ανακατεύεις και τις βάζεις στον αέρα.
Όσον αφορά τις σαλάτες, το πολύ λάδι άντε να το καταλάβω στην χωριάτικη. Σε πιο σύγχρονες σαλάτες, μάλλον χαλάει το αποτέλεσμα. Με κάτι τέτοιο:
https://coozina.gr/pomata-gia-fiales-ladiou-anoxeidota-set-2-tmch.--611690?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyAnDloiJLnCgKyBbNcoQGso6hq4XbV-DOpvJzwaU3Z4kNpVi-vrjUBoCpWMQAvD_BwE
βάζεις πραγματικά όσο χρειάζεται. Η οικονομία δε που επιτυγχάνεται είναι εντυπωσιακή.
Και εμείς έτσι κάνουμε πατάτες και είναι πολύ πιο νόστιμες από φριτέζα.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#674607 Και εμείς έτσι τις κάνουμε τις πατάτες στο φούρνο, αλλά καμία φορά παίζει και τηγανιτη.
Έχω δύο αγόρια στην εφηβεία ο ένας και άλλος ακολουθεί, τρώνε τον αμπακο, ότι αυτοματισμός υπάρχει βοηθάει.