Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
red_monster έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
red_monster έγραψε:Αυτή τη στιγμή στην τσέπη μου έχω 250€. Είμαι οικονομικά εύρωστος η όχι ;
Δεν έχει σημασία πόσα έχεις εσύ. Αν δε σου φτάνουν, προσπάθησε να βγάλεις περισσότερα. Είπαμε: καπιταλισμός.

Δεν κατάλαβες την ερώτηση μου
Το ποσό που έχω στην τσέπη μου μικρή συσχέτιση έχει με την οικονομική μου ευρωστία.
Έχω να λαμβάνω;
Έχω να πληρώσω;
Ποσά είχα πέρσι τέτοια περίοδο;

Αυτά και πολλά αλλά ερωτήματα χρειάζεται να απαντηθούν αν θελουμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση
mirage έγραψε:Βέβαια ειναι γνωστο πως η οικονομία ενός κράτους δεν δουλεύει έτσι και το γνωστότερο παράδειγμα ειναι οι ΗΠΑ.
Αυτό ακριβώς.

Και για να γυρίσουμε στην αρχή της συζήτησης, ο Τσίπρας εχει πλεόνασμα μερικά δις (δε μας ενδιαφέρει πως τα κατάφερε, καπιταλισμός είπαμε) που είναι σαφώς μεγαλύτερο χρηματικό διαθεσιμο από αυτό που άφησε ο Σαμαράς, άρα σίγουρα ο Μητσοτάκης δε θα παραλάβει "καμμένη γη" (εκτός και αν αναφέρεται κυριολεκτικά σε καμμένη γη)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#586038 Έχω 250 ευρώ στην τσέπη.
Το λέω στον μουσατο και αγοράζει μετοχές g8777 ,το ΧΑΑ κλείνει με άνοδο 700%, αγοράζω την Τέσλα δώρο στον Θανάση. :shifty:

Είμαι εύρωστος;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#586039 Μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων από τους καταναλωτικές και τις επιχειρήσεις στα ταμεία του κράτους.
Εκεί που τα χρειάζεται η οικονομία :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mirage
red_monster έγραψε:
mirage έγραψε:Βέβαια ειναι γνωστο πως η οικονομία ενός κράτους δεν δουλεύει έτσι και το γνωστότερο παράδειγμα ειναι οι ΗΠΑ.

Πως δουλεύει η οικονομία βρε Μιράζ μου με απόλυτα νούμερα από ταμειακά διαθεσιμα;
Δεν ξερω βρε παιδι μου αλλα θα ήθελα να μάθω απο εσένα και από τον GTS.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mirage έγραψε:
red_monster έγραψε:

Πως δουλεύει η οικονομία βρε Μιράζ μου με απόλυτα νούμερα από ταμειακά διαθεσιμα;
Δεν ξερω βρε παιδι μου αλλα θα ήθελα να μάθω απο εσένα και από τον GTS.

ΕΣΥ υποστηρίξεις οτι Μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση μιας χώρας αποκλειστικά και μόνο από δυο φωτογραφίες των ταμειακών διαθεσίμων της.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#586045 Εγώ; Πότε είπα κάτι τέτοιο στο άκρως γενικολογο σχόλιο μου; Πόσα ειναι τα ευρώ στην τσέπη σου αυτη την στιγμη;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
red_monster έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
red_monster έγραψε:Αυτή τη στιγμή στην τσέπη μου έχω 250€. Είμαι οικονομικά εύρωστος η όχι ;
Δεν έχει σημασία πόσα έχεις εσύ. Αν δε σου φτάνουν, προσπάθησε να βγάλεις περισσότερα. Είπαμε: καπιταλισμός.

Το ποσό που έχω στην τσέπη μου μικρή συσχέτιση έχει με την οικονομική μου ευρωστία.
Έχω να λαμβάνω;
Έχω να πληρώσω;

Αυτά και πολλά αλλά ερωτήματα χρειάζεται να απαντηθούν αν θελουμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση
Άβαταρ μέλους
By italakias
saxon_747 έγραψε:
red_monster έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Έχω να λαμβάνω;
Έχω να πληρώσω;

Αυτό ακριβώς.

Και για να γυρίσουμε στην αρχή της συζήτησης, ο Τσίπρας εχει πλεόνασμα μερικά δις (δε μας ενδιαφέρει πως τα κατάφερε, καπιταλισμός είπαμε) που είναι σαφώς μεγαλύτερο χρηματικό διαθεσιμο από αυτό που άφησε ο Σαμαράς, άρα σίγουρα ο Μητσοτάκης δε θα παραλάβει "καμμένη γη" (εκτός και αν αναφέρεται κυριολεκτικά σε καμμένη γη)

Παντως αν μια χωρα δεν εχει σχεδιο και οραμα παρα εφαρμοζει μετρα λιτοτητας για ενα πλεονασμα ,απο το οποιο ενα ποσοστο επιστρεφεται σαν προεκλογικο δωρο,τοτε θα πρεπει να εφαρμοσει σκληροτερα μετρα λιτοτητας αφου η πολιτικη πλεονασματων μειωνει τις επενδυσεις.
Καλα εκανε ο Τσιπρας αφου πηρε εντολες απο δντ και ευρωπαιους αλλα με αυτον τον τροπο δεν θα δουμε ποτε σοβαρη αναπτυξη.
Καμμενη γη δεν θα βρει ο Μητσοτακης αλλα το κρατος πρεπει να αλλαξει νοοτροπια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#586055 Η USA νόμισα οτι αναφέρθηκε ως παράδειγμα του έχω 250$ στην τσέπη κι αν χρειαστώ άλλα πάω και τυπώνω όσα μου λείπουν.
Θα έχει πλάκα πάντως όταν το χρέος των ΗΠΑ φτάσει κάποια στιγμή το 130-150% και όλοι θα σφυράνε αδιάφορα σα να μή συμβαίνει τίποτε.
Σοϊμπλάκο και ΣΙΑ, αν είσαι μάγκας κάνε πως στέλνεις το ΔΝΤ στους Ιταλούς. Για δοκιμάστε ευρω-παλικάρια της φακής και της σάπιας ηθικής.
Άβαταρ μέλους
By italakias
mousatos έγραψε:Η USA νόμισα οτι αναφέρθηκε ως παράδειγμα του έχω 250$ στην τσέπη κι αν χρειαστώ άλλα πάω και τυπώνω όσα μου λείπουν.
Θα έχει πλάκα πάντως όταν το χρέος των ΗΠΑ φτάσει κάποια στιγμή το 130-150% και όλοι θα σφυράνε αδιάφορα σα να μή συμβαίνει τίποτε.
Σοϊμπλάκο και ΣΙΑ, αν είσαι μάγκας κάνε πως στέλνεις το ΔΝΤ στους Ιταλούς. Για δοκιμάστε ευρω-παλικάρια της φακής και της σάπιας ηθικής.

Οι χωρες πανε στο δντ .
Να εισαι σιγουρος οτι και η ιταλια αν διαλυθει οικονομικα και δεν μπορουν να δανειστουν,το ιδιο θα κανει. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By theo13
mousatos έγραψε:Η USA νόμισα οτι αναφέρθηκε ως παράδειγμα του έχω 250$ στην τσέπη κι αν χρειαστώ άλλα πάω και τυπώνω όσα μου λείπουν.
Πάλι λιγότερα θα έχεις λόγω πληθωρισμού.
Do the math

.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#586082 Υπάρχει περίπτωση να μην δανείσει κάποιος την Αμερική (ή Γερμανία ή την οποία μεγάλη χώρα) και να καταστραφεί ο κόσμος;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
red_monster έγραψε:
red_monster έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Έχω να λαμβάνω;
Έχω να πληρώσω;

Έχω την εντύπωση ότι ο red monster εννοεί ότι το πλεόνασμα οφείλεται (εν μέρει, γιατί έχει γίνει δουλειά και στη μείωση σπαταλών) στο ότι το δημόσιο έχει καταντήσει ο μεγαλύτερος δενπληρωνίστας της οικονομίας. Κι εγώ, αν σταματήσω να πληρώνω νοίκια, λογαριασμούς και φόρους θα βάζω στην άκρη πολλά λεφτά αλλά θα ήταν ηλίθιο να λέω το ποσό γαμάτος νοικοκυραίος είμαι που αποταμιεύω...