trident1971 έγραψε:- Προσφυγας εισαι στην ΠΡΩΤΗ χωρα που συναντας. Σε καθε μια απο τις επόμενες, οπως και στην τελικη χωρα φιλοξενιας, εισαι οικονομικος μεταναστης.
Πηγή για αυτό έχουμε;
trident1971 έγραψε:- Προσφυγας εισαι στην ΠΡΩΤΗ χωρα που συναντας. Σε καθε μια απο τις επόμενες, οπως και στην τελικη χωρα φιλοξενιας, εισαι οικονομικος μεταναστης.
Spartan έγραψε:Δηλαδή ρε 'συ trident, τί ακριβώς λες...?![]()
1) ο φωτογράφος που το τράβηξε, δεν έπρεπε να το τραβήξει φωτό για κανένα λόγο....
2) ο φωτογράφος που το τράβηξε, έπρεπε να τραβήξει φωτό, αλλά να ήταν αμισθί, δηλαδή να μη δεχθεί αμοιβή για τη συγκεκριμμένη....
3) ο φωτογράφος που το τράβηξε, έπρεπε να τραβήξει φωτό, αλλά για το προσωπικό του αρχείο και οχι για τη δημοσιότητα....
...κάτι άλλο....?
αυτος που φωτογραφισε τα παιδια και το εβγαλε φατσα φορα, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ή/και ΔΟΞΑ, καλη ωρα οπως ο φωτογραφος παραπανω με τον Βιετκονγκ. Δεν μου πολυγουσταρει αυτη η δουλεια
Red Garland έγραψε:trident1971 έγραψε:- Προσφυγας εισαι στην ΠΡΩΤΗ χωρα που συναντας. Σε καθε μια απο τις επόμενες, οπως και στην τελικη χωρα φιλοξενιας, εισαι οικονομικος μεταναστης.
Πηγή για αυτό έχουμε;
Red Garland έγραψε:Οπότε με την ίδια λογική σου η Γερμανία τους στέλνει χωρίς πολλά πολλά πίσω στην πρώτη χώρα την οποία συνάντησαν βγαίνοντας από την Συρία.
NOT.
Τέσπα, είναι συγκεκριμένο πράγμα ο πρόσφυγας, δεν αλλάζει το καθεστώς ανάλογα με την πορεία που ακολουθείς. Απορώ πού κάθεσαι και τα ακούς αυτά ή πως φτιάχνεις δικούς σου ορισμούς σε πράγματα ορισμένα από άλλους και άκουσον άκουσον κάνεις και λίστα για να μας μάθεις τα "σωστά".
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θέλω να μας δείξεις ποιος το λέει αυτό με την πρώτη χώρα υποδοχής και την προσφυγιά...
Επίσης, πόσο δίκαιο θα ήταν κάτι τέτοιο; Ειδικά η Ιορδανία έχει ακόμη προσφυγικούς καταυλισμούς από την Παλαιστίνη! Μπορεί να σηκώσει μόνη της όλους τους Σύρους που ψάχνουν καταφύγιο;
) ξεκινησαν να πανε σε Γερμανια, Σκανδιναβια και αλλα πολιτισμενα μερη.
criuser έγραψε:Τα κράτη του Κόλπου μπορούν κάλλιστα να κρατήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες . Εδώ από εμάς κάποιοι ψάχνουν δουλειά εκεί που υπάρχουν δουλειές .

trident1971 έγραψε:
On 1 January 2013, the number of immigrants or children of two immigrants residing in Norway was 710,465, or 14.1% of the total population,[134] up from 183,000 in 1992. Yearly immigration has increased rapidly since 2005. While yearly net immigration in 2001–5 was on average 13,613, it increased to 37,541 between 2006 and 2010, and in 2011 net immigration reached 47,032.[141] This is mostly because of increased immigration by residents of the EU, in particular from Poland

g8777 έγραψε:Λοιπον μιας και απ οτι βλεπω η πολιτικη του φορουμ ειναι η πληρης ανοχη σε ακρως σκατοψυχα και κομπλεξικα ποστακια τυπου trident* , και επειδη οσοι συμμετεχουμε εδω το κανουμε οικοιοθελως, το φορουμ μπορει να συνεχισει και χωρις g8777 (εχασε η βενετια βελονι). Απλα ενα footnote, για να μην κορδωνεται σαν γαλοπουλα ο εκλεκτος (απο τους κατιμαδες) συμφορουμιτακος οτι ανακαλυψε Ατλαντιδες: Ξερω πολυ καλα την ιστορια των φωτογραφιων που εβαλα. Ο οριζοντας των γεγονοτων σου ομως δεν σε αφηνει να δεις περα απο το κομπλεξισμο σου. Η καθε φωτο αποτελεσε ΣΥΜΒΟΛΟ για παρα πολυ κοσμο, και θα την βρεις σε οποιαδηποτε ανασκοπηση του αιωνα που εφυγε. Μικρονοοε φιλε μας το νοημα του ποστ μου ηταν οτι η δυναμη μιας εικονας -ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΚΟΝΑΣ- μπορει να χαρακτηρισει μια ολοκληρη εποχη, να συγκινησει και να κανει πολυ κοσμοτα να ταυτιστει μαζι της, οσο σκληρο περιεχομενο και να απεικονιζει. Το να δειξεις ενα παιδακι μπρουμυτα σε μια ακτη δεν ειναι ΟΥΤΕ για να βγαλει λεφτα ο φωτογραφος ΟΥΤΕ για να το παιξουμε εμεις πονοψυχοι (ειμαι σιγουρος οτι εσυ το εχεις στην ακρη της γλωσσας σου το "τα θελε και τα παθε" αλλα ακομα και ενα σκατοψυχο τσογλανακι σαν εσενα φαινεται οτι κραταει τα μποσικα). Η εικονα συνοψιζει μια χαρα μια τραγωδια που εξελισσεται στην αυλη μας, και αν σταθει η αφορμη για να κινησει διαδικασιες σε διακρατικο επιπεδο (αφου η ριζα του προβληματος εγκειται στον εσκεμμενο στρουθοκαμηλισμο πανω στις θηριωδίες Ασαντ) τοτε ΚΑΛΩΣ δημοσιευεται.
Μπορεις να συνεχισεις να περδεσαι οσο γουσταρεις. Ενας g8777 λιγοτερος.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
markvag έγραψε:trident1971 έγραψε:
On 1 January 2013, the number of immigrants or children of two immigrants residing in Norway was 710,465, or 14.1% of the total population,[134] up from 183,000 in 1992. Yearly immigration has increased rapidly since 2005. While yearly net immigration in 2001–5 was on average 13,613, it increased to 37,541 between 2006 and 2010, and in 2011 net immigration reached 47,032.[141] This is mostly because of increased immigration by residents of the EU, in particular from Poland
Ουπς... Τόσο λάθος θυμόμουν;;;![]()
Red Garland έγραψε:@trident1971
Σκέτες αντιρρήσεις είναι μια χαρά όταν επικαλείσαι ως πηγή τον λόγο σου και όχι κάτι πιο αξιόπιστο.
Ο πρόσφυγας ορίζεται από Συνθήκη και Πρωτόκολλο του ΟΗΕ, τελεία και παύλα.
Αυτό που αναφέρεις είναι το Δουβλίνο ΙΙ, δηλαδή Κανονισμός της ΕΕ η οποία μόνη του πρόβλεψη είναι να ορίζει ποιο κράτος είναι υπεύθυνο να εξετάζει την αίτηση ασύλου. Δεν έχει καμία δουλειά με τον να ορίζει ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης.
Και πώς θα μπορούσε άλλωστε ένας Ευρωπαϊκός Κανονισμός να ορίζει ένα παγκόσμιο θέμα. Τέσπα συνέχισε να μας "μορφώνεις", φαίνεται το κατέχεις το θέμα.
Ο ορισμός που δίνει η Διεθνής Αμνηστίας ελπίζω να σου κάνει:
Μάλλον θα πάω και εγώ λίγο για τσιγάρα
H εντολή "είσαι σε καλό λάστιχο πήγαινε πιο […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]