Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829978 Το 80% των αναρτήσεων του είναι χοαξ και κλικμπεητ μπούρδες.

Πάλι κουβά Γιώργη. :shifty:

The cultural tutor . Αυτό,ναι.

:adminpower:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Dodger έγραψε:
kovathe έγραψε:Άντε να πήγαινα μέχρι 150 το πολύ.
Δε θέλω να διαθέσω παραπάνω.

< >

@kovathe καλορίζικο

https://www.xe.gr/property/d/poliseis-k ... _place_ids
Να, κάτι τέτοιο φαίνεται τέλειο..

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Το 80% των αναρτήσεων του είναι χοαξ και κλικμπεητ μπούρδες.

Εμεις που λες Τζι μου γεννηθηκαμε στην πολη και δε βλεπουμε την ωρα να γυρισουμε στα χωρια μας. Εστω και για λιγες ωρες/μερες να αναπνευσουμε καθαρο αερα και να φυγουμε απο τις χαβουζες που ζουμε καθε μερα. Να μιλησουμε με κανεναν αντρα παλαιας κοπης κι οχι ιμιτασιον.
Δεν ειχαμε ζωα ουτε για δειγμα και καναμε σαν τρελοι απο τη χαρα μας οταν πετυχαιναμε κανενα σκυλι/γατι στο δρομο απο πιτσιρικαδες.

Κι ο αλλος εφυγε απο το χωριο κι εριξε μαυρη πετρα πισω του. Εχει αραδιασει ενα τσουβαλι μειονεκτηματα για την επαρχια κι εχει γινει πιο πρωτευουσιανος κι απο τους πρωτευουσιανους.
Με παππου αγωγιατη μεγαλωσε μεσα στα ζωα, τα ταισε, τα περιποιηθηκε, τα καβαλικεψε, τα φορτωσε, οργωσανε χωραφια μαζι κι αν τον ρωτησεις σημερα περισσοτερο αγαπαει τα Τεζλα με τα μαστουρωμενα αλογα, παρα ενα κανονικο αλογο.

Γενιτσαρος κανονικος καταντησε εκει χαμω που πηγε :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε: απλώς δεν την απολαμβάνεις όταν έχει πολύ κόσμο (δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο).

ε, Ιούλιο και Αύγουστο είναι που θες να πας παραλία γιατί οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα απλά δεν παλεύεται.

Οντως ωραία ακτογραμμή, αλλά ΣΚ σε "prime time" παίζει μεταξύ πολύ και αφόρητα πολύ κόσμου, μέχρι το Σούνιο.
(Ενταξει η εικόνα της Αναβύσσου είναι συγκλονιστική, μιλάμε για χιλιάδες παρκαρισμενα αυτοκινητα... είναι σοκ.)

Υπάρχουν κάτι λίγες καβατζες, αλλά εκεί χωράνε 2-3 ομπρέλες και έχουν περπατημα.

Αλλιώς πρπει να πας σε πολύ μέτριες παραλίες (για να μην τυγχάνουν προτίμησης, που και πάλι πολύ κόσμο θα εχπυν ) και σίγουρα πολύ μακρύτερα από μαυρο λιθάρι κλπ.

Η σωστή πυκνότητα κόσμου σε παραλία πάντως είναι αυτή:

Εικόνα

ΕΕΠ είναι φοβερό πάντως το ποσό έχει αλλάξει η εικόνα της χρήσης της ακτογραμμής που λες. Πριν 25 χρόνια μιλάμε ότι μετά το μαυρο λιθάρι δεν υπήρχε ψυχη ζωσα. Έβλεπες 10 ανθρώπους στην παραλία και έλεγες "πολυκοσμία, δεν πάω".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Το 80% των αναρτήσεων του είναι χοαξ και κλικμπεητ μπούρδες.

O/η cultural tutor ειναι πολυ καλός, αλλά πολύ πολυλογάς. Έχω γραφτεί και στο newsletter του. Εκεί είναι ακόμη χειρότερος.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάτι τέτοιο στην Δράμα στο Spitogatos.gr.

Αυτό είναι

Το έχει για πώληση πάνω από 4 χρόνια :lol: :lol: Θεωρώ πως μπορεί να πέσει η τιμή αισθητά.

Anonymous Founder έγραψε:Θ'αγόραζες ποτέ τέτοιο σπίτι; Θα έπρεπε να είσαι της πιάτσας, μηχανικός και πάλι με το κόστος των υλικών τώρα, για κάτι καλό ξεκινάς την κουβέντα από 100Κ για ανακαίνιση.

Συμφωνώ, άλλη (μεγάλη) κουβέντα αυτή, προσωπικά θα το σκεφτόμουν πολλές φορές, απλά το είδε άνθρωπος που είναι πολιτικός μηχανικός που θεωρητικά θα του ήταν πιο εύκολο, αλλά και αυτός εν τέλει αποφάσισε να μην το πάρει, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει. Πάντως είναι αρκετοί που το κάνουν αυτό και υπάρχουν αρκετά ανακαινισμένα παλιά "αρχοντικά" (και μη) στην πόλη. Και γίνονται συνεχώς τέτοιες ανακαινίσεις παλιών έως πολύ παλιών σπιτιών. Έχω κανα 2 συναδέλφους κιόλας που έχουν ή μένουν σε τέτοια σπίτια (όχι "αρχοντικά" αλλά απλές παλιές μονοκατοικίες >60 ετών που τις ανακαίνισαν και είναι εξαιρετικά σπίτια) και το συνολικό κόστος του σπιτιού τους βγήκε σε αστεία επίπεδα σε σχέση με ένα διαμέρισμα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (και τα σπίτια είναι συγκλονιστικά καλά, καθώς έγιναν ολικές ανακαινίσεις).

Επίσης έχει πάρα πολλά (που δεν είναι όλα στον σπιτόγατο) που είναι σε άθλια κατάσταση, απλά έβαλα ένα παράδειγμα που είναι σε αρκετά αξιοπρεπή κατάσταση (δηλαδή δεν είναι ερείπιο τελείως) και που δείχνει ότι με 200Κ (πιθανώς και λίγο πιο κάτω) παίρνεις παλάτι. Και καινούρια διαμερίσματα ή μονοκατοικίες (πχ 10ετίας) βρίσκεις σε εξαιρετική κατάσταση με αυτά τα λεφτά. Νεόδμητα δεν έχουμε, μας τελείωσαν :lol: :lol: 3-4 πολυκατοικίες που χτίστηκαν πουλήθηκαν σε χρόνο dt, αγνοώ τιμές... :lol:

Και να σημειώσω πως τα τελευταία 2-3 χρόνια οι τιμές έχουν πάρει μία καλή ανηφόρα, καθώς υπάρχει τρομακτική έλλειψη. Αν κάναμε την κουβέντα πριν 5 χρόνια θα μιλούσαμε για τιμές 30% πιο κάτω...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
markvag έγραψε:Αυτό είναι

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pro
#830023 Πολύ ωραίο σπίτι, αλλά νομίζω θες παραπάνω από 100Κ για να το φτιάξεις. 100Κ είναι περίπου 500 ανα τμ, και το σπίτι θέλει ολική ανακατασκευη παρόλο που είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Επιπλέον έχει αυλή και κήπο που σημαίνει έξτρα έξοδα και πιθανότατα είναι και διατηρητέο που σημαίνει συγκεκριμένες προδιαγραφές (ξύλινα κουφώματα κλπ).
Πάντως αν κάποιος το φτιάξει θα γίνει εξαιρετικό. Η κουζίνα 100 ετών :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#830024 ^ ακριβως τα ιδια ηθελα να γραψω. Λουκουμακι. Να ειχα 2 χρονια ελευθερα και χρημα να το εφτιαχνα μονος μου, ονειρο ζωης
Άβαταρ μέλους
By pro
#830027 Πιθανόν, αν και αυτό που έβαλες είναι στο πλαινό μπαλκόνι του 1ου ορόφου. Λύνεται όμως αυτό, 185 τμ ειναι, θα βρεις χωρο να κάνεις 2 τουαλέτες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830033 Διατηρητέο, τουλάχιστον στα Γιάννενα που ξέρω είναι πως ακόμη και για το χρώμα, πρέπει να πάρεις έγκριση από την αρχιτεκτονική επιτροπή του δήμου. Εννοείται επίσης πως το εξωτερικό του σπιτιού πρέπει στο τέλος να είναι όπως ήταν πριν 100 χρόνια και δεν μπορείς να βάλεις τέντες ή οτιδήποτε άλλο σαν αυτό.
Ακόμη και αυτά να αγνοηθούν, το σπίτι που βλέπω θέλει ολικό γκρέμισμα και να μείνουν μόνον οι εξωτερικοί τοίχοι, που σημαίνει κόστος "ανακαίνισης", πέριξ των 200Κ εύκολα. Κι αυτό μόνον για άνθρωπο που είναι της πιάτσας και καταλαβαίνει.
Αυτή την στιγμή, μια καλή ανακαίνιση σε διαμέρισμα (μπάνια, κουζίνα, ντουλάπες, πατώματα, θέρμανση, κουφώματα, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά) ξεκινάει από 50Κ για τα τέρμα φθηνά και ανεβαίνει με πήδους προς τα 100Κ αν θέλεις κάτι καλό ή το σπίτι είναι πάνω από 100 τμ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Chris έγραψε:^ ακριβως τα ιδια ηθελα να γραψω. Λουκουμακι. Να ειχα 2 χρονια ελευθερα και χρημα να το εφτιαχνα μονος μου, ονειρο ζωης
Σορρυ εμένα μου φαίνεται χάλια.

Ανάμεσα σε ψηλές πολυκατοικίες, τσιμέντο παντου. Θα τα δωσουν και οι διπλανοί να χτιστούν ψηλά, θα είσαι στη σκιά 24/7. Θα τινάζει τα χαλιά η άλλη στο μπαλκόνι και θα πέφτουν τα φλόκια σε εσένα :lol:

Να δώσεις δλδ 200+ στη Δράμα για να είσαι εκεί;
TYN