Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#688025 Ξεμπερδέψαμε και με τον παππού μου (88) στο Περιστέρι. Μίνι "συνέντευξη" από γιατρό, τσιμπιματάκι και 15' αναμονή μήπως υπήρχε θεματάκι, εντολή αποφυγής επίφοβων για αλλεργία τροφών και ποτών, και δατς ολ φοκς. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
drdino έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Για να καταλάβω, ήταν προτιμότερο να πάνε χαμένα τα ραντεβού; Προφανως και οι εκπαιδευτικοί ως οργανωμενος εμβολιασμός θα επρεπε να έχουν προτεραιότητα, αλλά αν αντιλαμβάνομαι καλά στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί εμβολιάζονται οχι συνολικά, αλλά αποσπασματικα, στα κενά ραντεβού.

Ε, από το να χάνονται δόσεις και εμβολιαστικα slots, ας τα κάνουν και 30αρηδες αστυνομικοί.

Όχι, η κουβέντα γίνεται για την επιλογή των αστυνομικών έναντι άλλων ομάδων, επαγγελμάτων κλπ. Εκτός αν μόνο η αστυνομία μπορεί να κάνει ένα εξελοφυλο με ονόματα vs αριθμό τηλεφώνου και δεν μπορεί πχ το κοντινό σχολείο, σταθμαρχείο κλπ.

Η φάση είναι ότι η αστυνομία όπως και τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας δεν χρειάζεται να κάνουν κανένα εξελοφυλο. Μια εντολή μέσω ασύρματου αρκεί για να πεταχτεί ένα πλήρωμα που έρχεται σε επαφή με κόσμο καθημερινά και να κάνει μια δόση που θα χαθεί αλλιώς.

Μιλάμε για μια περίοδο κρίσης με υποτίθεται κλειστά σχολεία, μειωμένες μετακινήσεις, πλεξιγκλάς όπου υπάρχει επαφή με κοινό κοκ.

Παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να αναρωτιουνται γιατί τα σώματα ασφαλείας

< >
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Anonymous Founder έγραψε:Έχω ασχοληθεί. Θεωρώ το report υπερβολικό και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τέτοια. Γιατί εν τέλει και ο "γύφτος" επιτρέπεται. Άρα μην μας ζαλίζετε κάποιοι με την όψιμη ευαισθησία σας. Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε στην ζωή μας.

Κάνει κι άλλος moderating πέρα από σένα HF? Ειλικρινής απορία...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688059 Φυσικά, αλλά όσοι κάνουν, δεν γίνεται ν'ασχολούνται με κάτι τέτοια. Και δεν το θεωρώ και κάτι που θα έπρεπε να γίνεται κιόλας.
Το να πει κάποιος τους μηχανικούς άχρηστους ξέρω γω, δεν εννοεί κι εμένα απαραίτητα, αλλά και να εννοεί, δεν με νοιάζει κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
dimik έγραψε:Μια εντολή μέσω ασύρματου αρκεί για να πεταχτεί ένα πλήρωμα που έρχεται σε επαφή με κόσμο καθημερινά και να κάνει μια δόση που θα χαθεί αλλιώς.

Προφανώς και δε γίνεται αυτό γιατί στον ασύρματο είναι οι έχοντες υπηρεσία και υποθέτω ότι εν ώρα υπηρεσίας δε γίνεται αυτό. Έχω φίλο τροχονόμο που λόγω αλλεργίας δε δήλωσε και άλλο φίλο λιμενικό που προχθές εμβολιάστηκε επειδή έχει το κρίσιμο έργο να ελέγχει τα χαρτιά των πλοίων που ελιμενίζονται. Και μου έχουν πει και οι δύο τη διαδικασία που δεν έχει τίποτα τέτοιο. Θέλετε; Ναι θέλω ή Όχι δε θέλω. Την ίδια ώρα που η 82χρονη μάνα μου ακόμα δεν έχει ούτε ραντεβού.

Και θα μπορούσε να σας τα πει και ο gianik αυτά αν δεν επέλεγε για πολλοστή φορά να το παίξει τρελίτσα και να φροντίσει μόνο να παρεξηγηθεί σε κάτι που σε κάθε άλλο κράτος δεν είναι λόγος παρεξήγησης. Λες cop, flic άνετα οπως και εδώ έλεγες μπάτσος άνετα μέχρι να έχουμε ανάδυση εκ νέου του νεοφασισμού που θέλει να τους φοβόμαστε και να μην τολμάμε ούτε να τους λέμε με το παρατσούκλι τους. Πραγματικά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος χρήστης ανεβάζει κατά πολύ το μέσο όρο του έλ αστυνομικού αλλά ΜΙΑ φορά δεν έχει πει το παραμικρό για αυτά που βλέπουμε και φρίτουμε από τους συναδέλφους του. ΜΙΑ φορά δεν έχει πει ότι ναι έχω συναδέλφους που καλά τους λένε γουρούνια, ΝΑΙ έχουμε πήξει στους χρυσαυγίτες εκεί, ΝΑΙ μας γλύφει η κυβέρνηση τα παπάρια και έχουμε για άλλη μια φορά προνομιακή μεταχείριση σε βαθμό εξοργιστικό. Να αναρωτηθεί (αντί να κάνει μυξοπαρεξηγήσεις) ρε αδερφάκι μου γιατί από τα χιλιάδες συνθήματα μόνο ένα όλους μας ενώνει; Όπως πχ εμείς που δε δείξαμε κανενός είδους αλληλεγγύη και βγάλαμε ανακοίνωση για τον καθηγητή που είχε καταγγελίες για παρενόχληση. Κάτι που από την αστυνομία και τους αστυνομικούς ακόμα το περιμένω σε δεκάδες αφορμές.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#688122 Θα μιλήσω από την πλευρά των στρατιωτικών, όχι των αστυνομικών, αν και είναι παρόμοια φάση. Γνωρίζω ότι όλη η Στρατιωτική Ηγεσία έχει εμβολιαστεί, όπως είναι και λογικό. Επίσης καλούν όσους είναι εν υπηρεσία εκείνη την στιγμή κοντά σε εμβολιαστικό κέντρο. Βασικά καλούν την Διοίκηση και έτσι γίνεται η επιλογή. Το αν είναι σωστό ή όχι αυτό, το αφήνω στην κρίση σας. Προσωπικά θεωρώ ορθό το να μην χάνονται εμβόλια που έχουν βγει από την βαθιά κατάψυξη.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#688195 Δεν βρισκω καπου το κακο να εμβολιαστουν συντομοτερα οι Ενοπλες Δυναμεις και η Αστυνομια. Πιστευετε οτι με αλλη κυβερνηση δηλαδη θα εμβολιαζονταν με διαφορετικη σειρα? Ιδια ακριβως θα ταν χωρις καμια αλλαγη. Αφηστε που δεν θα θελα με τιποτα να σκεφτω την περιπτωση εμπλοκης στρατιωτων αν εσκαγε κρουσμα σε στρατοπεδο με τις οποιες πιθανοτητες συρροης (με τα υπεροχα μετρα υγιεινης που τηρουνται λολ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688196 Δεν νομίζω πως έχουν εμβολιάσει τα μπιπ-φανταρα. Μόνον τους μεγαλόσχημους. Οι άλλοι στην ουρά.
Το τι είναι σωστό και τι λάθος δεν το γνωρίζω και σίγουρα δεν γνωρίζω τι θα έκανε κάποια άλλη κυβέρνηση.
Αν είχα παιδιά στο σχολείο, εκεί θα ήθελα να πάνε τα πρώτα εμβόλια, στους δασκάλους και τους καθηγητές.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#688197 Δεν γίνεται οργανωμένος εμβολιασμός ΕΔ-ΕΛΑΣ. Απλά ότι περισσεύει (πολύ λίγα από όσο γνωρίζω) πηγαίνουν κάποιοι που έχουν δηλώσει ανεξαρτήτως βαθμού πλην στρατιωτών. Είναι και εθελοντικό, μην ξεχνιόμαστε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#688200 Συμφωνώ με τον Anonymous Founder.
Πέρα από τα νοσοκομεία, τους ΕΕ ιατρούς και τα γηροκομεία με το προσωπικό τους, ως επόμενη ομάδα θεωρώ τους δασκάλους και καθηγητές. Αυτοί θα έρθουν σε επαφή με 20-30 άτομα στην ίδια αίθουσα 30 τμ.. Και μπορεί τα παιδιά να μη νοσούν σοβαρά, ώστε έως 16 ετών να μην εμβολιαστούν, αλλά οι καθηγητές μπορούν να νοσήσουν.

Κατά τα άλλα οι εν. δυνάμεις, αστυνομία κτλ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να νοσήσουν όπως μία-ένας υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ ή μία-ένας οδηγός ταξί.

Όσον αφορά την ηγεσία, είναι κατανοητό να γίνει, αρκεί να μη θεωρείται ηγεσία και ο τελευταίος θυρωρός της Ελ. Βουλής.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#688221 Εν τω μεταξύ, μιλούσα σε ένα μαγαζί περιμένοντας να πάρω καφέ, με κάτι δασκάλους/ες και έλεγαν σιγά μην εμβολιαστούμε :lol: Και σ'αυτόν τον τομέα μοιράζονται οι απόψεις. Φίλος μου νοσηλευτής του είπαν να εμβολιαστεί με κάποια περισσευούμενα, και αρνήθηκε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#688222 Λογικά όταν ερθει η Astra Zeneca φαντάζομαι οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι αμέσως επόμενοι που θα μπουν στη σειρά, αμέσως μετά τους υγειονομικούς.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Dodger έγραψε:Εν τω μεταξύ, μιλούσα σε ένα μαγαζί περιμένοντας να πάρω καφέ, με κάτι δασκάλους/ες και έλεγαν σιγά μην εμβολιαστούμε :lol: Και σ'αυτόν τον τομέα μοιράζονται οι απόψεις. Φίλος μου νοσηλευτής του είπαν να εμβολιαστεί με κάποια περισσευούμενα, και αρνήθηκε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..

Αυτό ακριβώς. Κι εδώ μέσα μαλώνουν γιατί οι αστυνομικοί και όχι οι δάσκαλοι. Εδώ οι ίδιοι οι νοσηλευτές δεν θέλουν.

:s_whiteflag