Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#108885 Μγιακοβ είναι σα να ρωτας έχει ή δεν έχει νόημα να τρώμε κοτόπουλο??
Το γάλα μια χαρά το χωνευουμε κ είναι πηγή πρωτεινης ζωικού λίπους κλπ.
Η αναφορά στους πολεμιστές απο την αρχαιότητα έχει το νόημα οτι έβρισκαν απ το γάλα στοιχεια που χρειάζονταν κ συμπλήρωναν τη διατροφή τους.
Απαραίτητο θεωρώ οτι δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Με λίγα λόγια δεν είναι ούτε ουαου σουπερ απαραίτητο θα σαπίζουν τα κόκκαλα σου αν δεν πινεις, ουτε ξου 666 θα χαλάσουν τα αντερα σου θσ καταστραφείς θα παθεις καρκίνο κλπ κλπ....
Αμα θες, σ αρέσει κ σου χρησιμεύει το πινεις.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kovathe έγραψε:Μγιακοβ είναι σα να ρωτας έχει ή δεν έχει νόημα να τρώμε κοτόπουλο??
.

+1

Χαμηλά λιπαρά έχει, πηγή πρωτεΐνης είναι...

Γάλα με βρώμη ξηρούς καρπούς και μέλι και ξεκινάς δυνατά τη μέρα σου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:
kovathe έγραψε:Μγιακοβ είναι σα να ρωτας έχει ή δεν έχει νόημα να τρώμε κοτόπουλο??
.

+1

Χαμηλά λιπαρά έχει, πηγή πρωτεΐνης είναι...

Γάλα με βρώμη ξηρούς καρπούς και μέλι και ξεκινάς δυνατά τη μέρα σου :metalo:

....και τη συνεχιζεις εξισου δυνατα, με κλανιες >100db :lol:

Ρε σεις οσο μεγαλωνουμε τοσο δε χωνευεται ευκολα το γαλα, απο τους περισσοτερους τουλαχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#108980 Όσοι δεν μπορούν να το χωνέψουν, ας μη το πίνουν! Όπως και όσοι δεν μπορούν να φάνε κουκιά, ή έχουν κάποια τροφική αλλεργία, απέχουν από αυτό που τους δημιουργεί πρόβλημα. Που είναι το πρόβλημα για τους υπόλοιπους; Κάνει κακό;

trident1971 έγραψε:Γαστρεντερολογος μου εχει πει επι λεξη: "Εχεις δει καποιο αλλο ζωο να χρειαζεται γαλα αφου απογαλακτιστει?"

Αυτό που είπε ο γαστρεντερολόγος, το βρίσκω μάλλον απλοϊκό. Ξέρω πολλά θηλαστικά που αφού απογαλακτιστούν μπορούν να ζήσουν και χωρίς γάλα, αλλά όταν το βρίσκουν το πίνουν σαν τρελά. Ακόμη και ερπετά (φίδια) που σαφώς δεν το χρειάζονται και δεν έχουν θηλάσει ποτέ στην ζωή τους έλκονται και το καταναλώνουν.

Επίσης η σύγκριση του ανθρώπου με τις διατροφικές ανάγκες ή συνήθειες των ζώων είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας. Μήπως να τρώγαμε και το κρέας άψητο γιατί δεν ξέρω κανένα άλλο ζώο που χρειάζεται να το ψήσει για να το φάει;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#108983 Η λεξη κλειδι ειναι αν "χρειαζεται" να το πινεις. Εννοειται δεν σου κανει κακο, ειναι μια χρα ισορροπημενη τροφη οπως γραφτηκε παραπανω.
Στα αρχαια χρονια, ηταν και ευκολο, εβρισκες κατσικα, αρμεγες, επινες, τι παστεριωση και πιπες. :lol:

Μεχρι να παω 20κατι επινα τεραστιες ποσοτητες, στανταρ πανω απο 1 λιτρο την ημερα... τωρα δεν το προτιμω πολυ, αν και μου αρεσει σαν γευση.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#108994 Συνεχίζω να πίνω γάλα αδιάκοπα τα τελευταία 31 χρόνια και δε με βλέπω να το κόβω :lol:

Κάποιο διάστημα που το είχα αραιώσει, είχα δεί διαφορά στα νύχια μου πάντως και μου είχε κάνει εντύπωση :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#109004 Το γάλα είναι μια αρκετά ισσοροπημένη τροφή σε ότι αφορά τα συστατικά του, απο εκεί και πέρα όποιος έχει δυσανεξία στην λακτόζη ή δεν του αρέσει δεν το πίνει.

rx8_drifter έγραψε:Συνεχίζω να πίνω γάλα αδιάκοπα τα τελευταία 31 χρόνια και δε με βλέπω να το κόβω :lol:

Κάποιο διάστημα που το είχα αραιώσει, είχα δεί διαφορά στα νύχια μου πάντως και μου είχε κάνει εντύπωση :hmmm:

Έπινα για 25 χρόνια και όταν το σταμάτησα άρχισα να βλέπω λευκά στίγματα στα νύχια, μετά ανέβασα την κατανάλωση τυριού και έφυγαν.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#109033 Εγώ βάζω μόνιμα στην φραπεδιά και πού και που τρώω και με δημητριακά . Το ελαφρύ όμως .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#109040 στο καφέ νομίζω ότι δεν είναι εύκολα απορροφήσιμο από τον οργανισμό, οπότε δεν έχει νόημα

εγώ το γάλα το βαριέμαι, από την άλλη τρώω τόνους τυρί, δηλαδή όταν τρώω μπορεί να βάζω τούβλα τυρί και όταν ρίχνω κάπου τριμμένο δε φαίνεται το φαΐ :innocent:

με κόκκαλα δόντια και λοιπά δεν είχα ποτέ θέμα και ούτε νομίζω να έχω ποτέ, αλλά επίσης δε νομίζω ότι παίζει και τόσο ρόλο η διατροφή σε αυτά

ειδικά τα δόντια αν είναι να χαλάσουν θα χαλάσουν ο,τι και αν κάνεις, όπως επίσης αν είναι να μη χαλάνε δε το παθαίνουν ακόμα και αν έχεις κακή υγιεινή (δηλαδή τα πλένεις όποτε θυμάσαι)

θέματα με ασβέστιο πάντως έχουν οι γυναίκες από τις εγκυμοσύνες
Άβαταρ μέλους
By mjacob
QsisVTS έγραψε:ειδικά τα δόντια αν είναι να χαλάσουν θα χαλάσουν ο,τι και αν κάνεις, όπως επίσης αν είναι να μη χαλάνε δε το παθαίνουν ακόμα και αν έχεις κακή υγιεινή (δηλαδή τα πλένεις όποτε θυμάσαι)

ή και όχι :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#109047 Τι να σου πω εγώ με τα δόντια μου ασχολούμαι πολύ αραιά, πάω κάθε δύο, τρια χρονια για ένα τυπικό καθαρισμό και πάντα είναι άψογα

Απο την αλλη έχω δει πολλούς ειδικά κοπέλες να τα φροντίζουν διαρκώς και να έχουν ένα σωρό θέματα και σίγουρα ένα σωρό σφραγίσματα.
Οπότε καταληγω ότι είναι καθαρά θέμα γονιδίων.

Για μένα φροντίδα των δοντιών = να μη βρωμας σκατιλα όταν πρόκειται να βρεθείς κοντά σε γυναίκα.
Τις υπόλοιπες φορές σκατιλα που καλύπτεται με τσιγαριλα ftw
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#109051 Το τι εννοεί ο καθένας "ασχολούμαι" και τι όχι, είναι μεγάλη κουβέντα.

Το πόσο συχνά πας για καθαρισμό, είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν έχει να κάνει.
Η άλλη μπορεί να πηγαίνει για καθαρισμό και λεύκανση (sic) κάθε μήνα, αλλά δόντια πριν κοιμηθεί να μην πλένει και ποτέ.
Ή να τρώει πολλά γλυκά κλπ κλπ.
Ή να μην ξέρει να πλένει τα δόντια της.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#109108 Και έλεος με το ελαφρύ γάλα!
Πιειτε με φουλ λιπαρά ρε εκεί πέρα!
Τρελαινομαι με το πληρες Στάμου που δεν είναι ομογενοποιημένο και το αγελαδινό κ το κατσικίσιο τα σπάνε!