- 24 Σεπ 2014, 12:19
Αφού ο mjacob υπονοεί πως δεν τα λέμε κάποιοι καλά, ας κάνει τον κόπο να πει πού κάνουμε λάθος. Είναι φανερό πως πολλοί εξ ημών (κι εγώ μέσα προφανώς) δεν γνωρίζουμε τα άδυτα του iOS, θα θέλαμε λοιπόν αρκετοί να μάθουμε τις δυνατότητές του.
Από αυτά που διαβάζω πάντως, το iOS8 δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ακόμη, υποθέτω πως σε λίγο καιρό θ' αρχίσει να δείχνει την δυναμική του.
Βλέπουμε επίσης πως κάποια από τα standard features του Android εδώ και χρόνια, μόλις προσπάθησε να τα υποστηρίξει και η Apple, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα και να χάνεται το smoothness...
Κλασική περίπτωση είναι τα πληκτρολόγια, προσωπικά, σε όλες μου τις συσκευές, τα κολλήματα τα είχα ΠΑΝΤΑ σχεδόν από τα πληκτρολόγια (άντε και ελάχιστες φορές από την κάμερα). Τα third party keyboards, είναι συνήθως τρομακτικά καλύτερα και βοηθούν πάρα πολύ στην ταχύτητα πληκτρολόγησης.
Εγώ δεν αλλάζω το Swype, γιατί όποιο άλλο και να δοκίμασα, ήταν πιο αργό. Εμένα με ενδιαφέρει η ταχύτητα και το Swype είναι ό,τι πιο γρήγορο. Για να μην μιλήσω για την δυνατότητα να του μιλάς και να γράφει...
Αρκετές φορές όμως, ειδικά όταν είναι "φρέσκια" η εγκατάστασή του, τρώει τα κολλήματά του, μέχρι να "μάθει" το κινητό, να δημιουργήσει την βάση του, τους indexes ή δεν ξέρω τι άλλο. Με το OnePlus One για παράδειγμα, παρόλο που είναι "τέρας" σε χαρακτηριστικά, τις πρώτες μέρες έφαγε κολλήματα με το Swype. Τώρα δεν τρώει, αλλά ακόμη κάποιες φορές αργεί σε κάποιες περιπτώσεις.
Θεωρώ, πως τέτοια προβλήματα θα εμφανιστούν και στο iOS, γιατί τώρα ανακαλύπτει πχ η Apple την πρόβλεψη όπως το κάνουν το Swype και το Shiftkey για παράδειγμα... Αυτό συνεπάγεται και εξαιρετικά μεγάλες απαιτήσεις από την εφαρμογή, το να πληκτρολογείς απλώς είναι εύκολο, τα δύσκολα είναι άλλα...
Μην παρεξηγηθώ, δεν τα γράφω αυτά για να κρίνω αρνητικά το προϊόν. Αλλά το κάθε προϊόν (σε αντίθεση με αυτό που λέει ο Χρήστος Λάππας), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να το κρίνουμε σαν ένα καταναλωτικό προϊόν. Το iPhone6 δεν βγήκε για να παίρνεις τηλέφωνα και να στέλνεις μηνύματα μόνο, έχει και άλλες λειτουργίες και για τις άλλες λειτουργίες χρειάζεται και παραπάνω εμβάθυνση. Προφανώς λοιπόν, δεν θα πούμε σε κανέναν τι θα κάνει με τα λεφτά του, αλλά θα κουβεντιάσουμε τι καινούριο φέρνει (αν φέρνει) και αν κάνει αυτά που υπόσχεται.
Εγώ δεν θεωρώ το iOS αστείο λειτουργικό, αλίμονο, αλλά η Apple, συχνά παρουσιάζει απλά και συνηθισμένα πράγματα, σαν κοσμοϊστορικές δημιουργίες, όταν τα άλλα στρατόπεδα τις έχουν από χρόνια... Ε, όσοι λοιπόν ξέρουν κάτι παραπάνω, ας μιλήσουν να κατατοπίσουν και εμάς που δεν ξέρουμε.