Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pik.
Lippi έγραψε:
pik. έγραψε:ο μονος τροπος για να μαθει καποιος αν του κανει το 6 ή το 6plus ειναι να τα αγορασει και τα δυο.
Δεν ειναι κατι το δυσκολο.........

Δύσκολο δεν είναι....
Ακριβό είναι....

οποιος αγοραζει apple δεν εχει τετεια θεματα.
Την δουλεια του να κανει τον ενδιαφερει.

και δεν θα καταλαβει ποτε αν δεν τα δει απο κοντα ή ακομα καλυτερα αν δεν τα αγορασει. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By spiros
#14316 μη σου πω οτι κανονικα η apple θα επρεπε να επιλεγει σε ποιους θα πουλα! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By The Ace
mjacob έγραψε:
The Ace έγραψε:Έτσι είναι σχεδιασμένο το android. Προφορτώνει εφαρμογές και ανοίγει processes ως preemptive multitasking και για πιο γρήγορο φόρτωμα. Δυστυχώς το κάνει από μόνο του και δεν ελέγχεται. Χώρια τα processes που τρέχουν για να εξυπηρετήσουν όλα τα features (widgets, syncs κλπ). Δεν λέω ότι είναι άριστο, ούτε το καλύτερο, αλλά απλώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Και τα δύο λειτουργικά είναι έτσι, αρκετές εκδόσεις τώρα (του ios με πιο αποτελεσματικό τρόπο, αλλά χαζό λειτουργικό με αστείες δυαντότητες είπαμε)

Ερμ, και το Alt-Tab του iOS που είναι ακριβώς ? Έχει κανονικό multitasking το iOS και δεν το είπε ο μπαγασάκος ο Tim ? :s_tongue

Και ψάχνω για widgets ή πολλαπλά desktops, αλλά δεν τα βλέπω γιατρέ μου...μήπως θέλω γυαλιά ? :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#14437 Μάλλον θες :s_biggrin
Για το alt-tab ελπίζω να αστειεύεσαι πως δεν ξέρεις ότι υπάρχει, μετά μπορείς να πας σε opportunistic updates, μετά αν θες ρίξε και μια μάτια στα services που τρέχουν, και μετά πάλι εδώ θα είμαστε :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14459 Ειναι που δεν εβγαζαν μεγαλα κινητα επειδη ηθελαν πρωτα να τελειοποιησουν τη διαδικασια. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#14463 Τι έγινε γατάκια;
Βλέπω λυγάει το iphone και δεν παθαίνει τίποτα η οθονάρα του.
Ανακάλυψε την κοίλη οθόνη η τεράστια Apple!!!!
Εύκαμπτες οθόνες κύριοι! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ!

@pik.
τι θα γίνει;;...............
Άβαταρ μέλους
By Lippi
pik. έγραψε:
Lippi έγραψε:
pik. έγραψε:ο μονος τροπος για να μαθει καποιος αν του κανει το 6 ή το 6plus ειναι να τα αγορασει και τα δυο.
Δεν ειναι κατι το δυσκολο.........

Δύσκολο δεν είναι....
Ακριβό είναι....

οποιος αγοραζει apple δεν εχει τετεια θεματα.
Την δουλεια του να κανει τον ενδιαφερει.

και δεν θα καταλαβει ποτε αν δεν τα δει απο κοντα ή ακομα καλυτερα αν δεν τα αγορασει. :s_wink

Γενικά κοστίζει λίγο παραπάνω να πάρεις 2 συσκευές ταυτόχρονα για να αποφασίσεις πιο σου κάνει σε μέγεθος + ότι μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις αγοραστή για αυτό που θα απορρίψεις. Επίσης θα πρέπει να τα πάρεις στην 64γβ εκδοση... +200 για τα 2.

Αν επέλεγα προσωπικά θα έπερνα το 4.7 καθώς το 5.5 το απορρίπτω για την μισερή λειτουργικότητα σε σχέση με το τι μπορεί να κάνουν άλλες :shifty: συσκευές στο ίδιο ή λιιίγο μικρότερο μέγεθος. Να πάρω ένα τεράστιο iphone για έχω landscape mode, ois camera και ουπς τίποτα περισσότερο από το απλό εκτός από πιο πολύ μέταλο και βάρος στην τσέπη μου, προσωπικά δεν θα το έκανα. Για άλλους τα 2 παραπάνω features + η μεγάλη οθόνη + το μήλο στη πλάτη + κάπως καλύτερη μπαταρία (σε σχέση με το μικρό) μπορεί να είναι αρκετά για να ανεχθούν το μέγεθος.
Εν ολίγοις συμφωνώ με αυτόν εδώ:
http://www.theverge.com/2014/9/22/6827863/apple-iphone-6-plus

Επίσης στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα να είμαι beta tester:
http://www.theverge.com/2014/9/23/6826561/ios-8-review

(ναι και τα δύο links είναι από το the verge! με τα day one εκθειαστικά reviews )

Aν πάρω ξανά iphone θα είναι μάλλον το 6s. H ιστορία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι η σειρά s είναι μακράν καλύτερη και μακροβιότερη και χωρίς πολλές παιδικές ασθένειες. βλ. 3G vs 3GS, 4 vs 4S κοκ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
mjacob έγραψε:Μάλλον θες :s_biggrin
Για το alt-tab ελπίζω να αστειεύεσαι πως δεν ξέρεις ότι υπάρχει, μετά μπορείς να πας σε opportunistic updates, μετά αν θες ρίξε και μια μάτια στα services που τρέχουν, και μετά πάλι εδώ θα είμαστε :s_biggrin

Κάπου πήρε το μάτι μου διπλό πάτημα στο Home για να σου βγει κάποιου είδους task manager ? Γιατί μέχρι τώρα multitasking δεν είχε το iPhone, και ούτε ακόμα έχει, το "πάγωμα" του thread/memory area δεν είναι multitasking. Μόλις δω το iPhone να τρέχει δίπλα-δίπλα δύο εφαρμογές (που να τρέχουν και οι δύο, έτσι ?), θα πω και εγώ περιχαρής "Well done Apple, welcome to 2012!"

Για τα services, ελπίζω να μην πρέπει να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε (τις process lists :s_biggrin ), γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο android τρέχει -μεγάλος- διψήφιος αριθμός processes, και αυτό είναι χωρίς τα social media ή τις βασικές λειτουργίες (kernel, UI κλπ). Αυτό άλλωστε δεν ήταν και το μεγάλο "επιχείρημα" των ifans μέχρι σήμερα, ότι το android είναι βαρύ γιατί φορτώνει ότι γουστάρει και τρέχουν δεκάδες processes από πίσω ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#14572 Αφού ο mjacob υπονοεί πως δεν τα λέμε κάποιοι καλά, ας κάνει τον κόπο να πει πού κάνουμε λάθος. Είναι φανερό πως πολλοί εξ ημών (κι εγώ μέσα προφανώς) δεν γνωρίζουμε τα άδυτα του iOS, θα θέλαμε λοιπόν αρκετοί να μάθουμε τις δυνατότητές του.
Από αυτά που διαβάζω πάντως, το iOS8 δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ακόμη, υποθέτω πως σε λίγο καιρό θ' αρχίσει να δείχνει την δυναμική του.
Βλέπουμε επίσης πως κάποια από τα standard features του Android εδώ και χρόνια, μόλις προσπάθησε να τα υποστηρίξει και η Apple, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα και να χάνεται το smoothness...
Κλασική περίπτωση είναι τα πληκτρολόγια, προσωπικά, σε όλες μου τις συσκευές, τα κολλήματα τα είχα ΠΑΝΤΑ σχεδόν από τα πληκτρολόγια (άντε και ελάχιστες φορές από την κάμερα). Τα third party keyboards, είναι συνήθως τρομακτικά καλύτερα και βοηθούν πάρα πολύ στην ταχύτητα πληκτρολόγησης.
Εγώ δεν αλλάζω το Swype, γιατί όποιο άλλο και να δοκίμασα, ήταν πιο αργό. Εμένα με ενδιαφέρει η ταχύτητα και το Swype είναι ό,τι πιο γρήγορο. Για να μην μιλήσω για την δυνατότητα να του μιλάς και να γράφει...
Αρκετές φορές όμως, ειδικά όταν είναι "φρέσκια" η εγκατάστασή του, τρώει τα κολλήματά του, μέχρι να "μάθει" το κινητό, να δημιουργήσει την βάση του, τους indexes ή δεν ξέρω τι άλλο. Με το OnePlus One για παράδειγμα, παρόλο που είναι "τέρας" σε χαρακτηριστικά, τις πρώτες μέρες έφαγε κολλήματα με το Swype. Τώρα δεν τρώει, αλλά ακόμη κάποιες φορές αργεί σε κάποιες περιπτώσεις.
Θεωρώ, πως τέτοια προβλήματα θα εμφανιστούν και στο iOS, γιατί τώρα ανακαλύπτει πχ η Apple την πρόβλεψη όπως το κάνουν το Swype και το Shiftkey για παράδειγμα... Αυτό συνεπάγεται και εξαιρετικά μεγάλες απαιτήσεις από την εφαρμογή, το να πληκτρολογείς απλώς είναι εύκολο, τα δύσκολα είναι άλλα...

Μην παρεξηγηθώ, δεν τα γράφω αυτά για να κρίνω αρνητικά το προϊόν. Αλλά το κάθε προϊόν (σε αντίθεση με αυτό που λέει ο Χρήστος Λάππας), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να το κρίνουμε σαν ένα καταναλωτικό προϊόν. Το iPhone6 δεν βγήκε για να παίρνεις τηλέφωνα και να στέλνεις μηνύματα μόνο, έχει και άλλες λειτουργίες και για τις άλλες λειτουργίες χρειάζεται και παραπάνω εμβάθυνση. Προφανώς λοιπόν, δεν θα πούμε σε κανέναν τι θα κάνει με τα λεφτά του, αλλά θα κουβεντιάσουμε τι καινούριο φέρνει (αν φέρνει) και αν κάνει αυτά που υπόσχεται.

Εγώ δεν θεωρώ το iOS αστείο λειτουργικό, αλίμονο, αλλά η Apple, συχνά παρουσιάζει απλά και συνηθισμένα πράγματα, σαν κοσμοϊστορικές δημιουργίες, όταν τα άλλα στρατόπεδα τις έχουν από χρόνια... Ε, όσοι λοιπόν ξέρουν κάτι παραπάνω, ας μιλήσουν να κατατοπίσουν και εμάς που δεν ξέρουμε.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Anonymous Founder έγραψε:
Εγώ δεν θεωρώ το iOS αστείο λειτουργικό, αλίμονο, αλλά η Apple, συχνά παρουσιάζει απλά και συνηθισμένα πράγματα, σαν κοσμοϊστορικές δημιουργίες, όταν τα άλλα στρατόπεδα τις έχουν από χρόνια...
:s_yes

Το αυτό. Παλαιότερα (έως 2010-2011) συνέβαινε αυτό από το αντίπαλο στρατόπεδο αλλά ουδείς διαφήμιζε την αντιγραφή ως ανακάλυψη επιπέδου Αμφίπολης.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#14583 Τα voice dictation & predictive text που προσθεσε η Απλ δουλευουν χωρις κολληματα. Προφανως αυτή είναι η διαφορα μεταξυ iOS και Android.

Εχει το Android voice dictation στα Ελληνικα;