Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#668663 Νομίζω ότι το επόμενο μοντέλο είναι το καλό VFM που παραλίγο να πάρω πριν λίγο καιρό (το αφεντικό είπε όχι). Και υπάρχει και το ακόμα πιο καλό που έχει και σφουγγάρισμα. Δυστυχώς δε θυμάμαι λεπτομέρειες, αυτό όμως δεν βλέπω να έχει το κεφαλάκι με την κάμερα οπότε δεν είναι πολύ έξυπνο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#668675 Να πεις του αφεντικού να το ξανασκεφτει ειδικα τωρα με την γάτα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#668678 Αυτό που πήρε ο Γιώργης έχει και σφουγγάρισμα πάντως. Ειδικά με γάτα στο σπίτι, η σκούπα ρομπότ θα κάνει τεράστια διαφορά.
Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό, υπάρχει κόσμος που θα βρει πάντα σοβαρούς λόγους για να κουράζεται παραπάνω...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#668720 Δεν λέω ότι δεν θα κάνει τη δουλειά του και έχει σφουγγάρισμα αλλά δεν είναι έξυπνο, ξεκινάει και πάει στα τυφλά και μπορεί να καλύψει μέχρι 90τμ. Αυτοί που ζείτε με τέτοιες θα κρίνετε και θα μας συμβουλεύσετε κατά πόσον η εξυπνάδα (κάμερες, χαρτογράφηση κλπ) χρειάζεται και κάνει κάποια διαφορά (εκτός του ότι μπορείς να καθορίσεις ζώνες καθαριότητας ή αποφυγής).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#668725 Η ζωνη ειναι οντως σημαντικο, μου χυθηκε καφες (κοκκοι), πηγα αραξα στον καναπε, και την εστειλα να τα μαζεψει απο το κινητο. Αν μπορουσε να κανει το ιδιο και μια μερα που μου επεσε μια κατσαρολα αρακα :lol: Επισης, οι "χαζες", αν ο τυχαιος αλγοριθμος δεν κεντραρει την πορτα, καθαριζουν και ξανακαθαριζουν το ιδιο σημειο/δωματιο? Η, αν κεντραρουν 2 πορτες στη σειρα, θα αφησουν το ενδιαμεσο δωματιο μες τη βρωμα? Η "εξυπνη" παντως περναει απο καθε σημειο μια φορα, κανει καθε δωματιο σε ριγες, πχ (τυχαια φωτο):

Εικόνα

Και για σφουγγαρισμα τη βαζω, μια χαρα δουλεια κανει

Το σημαντικοτερο ομως που εχω διαπιστωσει ειναι το εξης. Η πολλη βρωμα παραδοσιακα μαζευεται σε γωνιες, κατω απο επιπλα κλπ. Αν καθαριζεις μια φορα τη βδομαδα, με τις κινησεις των ανθρωπων μεσα στο σπιτι ολες τις υπολοιπες μερες, η βρωμα σπρωχνεται στα δυσκολα σημεια και μαζευεται εκει. Με το ρομποτ που περναει καθε μερα σχεδον (γιατι καποιες μερες βαριεμαι να μαζεψω τα καλωδια, ή εχω καθαρισει το φιλτρο της και δεν εχει στεγνωσει κλπ), δεν προλαβαινει να παραχθει αρκετη βρωμα ωστε να μαζευτει στα δυσκολα σημεια και να κανει βουνα. Δηλαδη και εκει που δεν φτανει το ρομποτ, δεν χρειαζεται τοσο συχνο καθαρισμα οσο πριν
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#668818 Ποιο μίξερ με κάδο να προτιμήσω? KitchenΑid ή Kenwood θυμάμαι πως είναι καλά.
Βλέπω ότι το πρώτο έχει 300 Watt και από τη δεύτερη εταιρία δίνει 1500 Watt. Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά?
Από έξτρα πέρα από εργαλεία για ζύμωμα, τί χρησιμοποιείται συχνά?

Προορίζεται κυρίως για ζύμες, απλώς βλέπω ότι υπάρχουν πολλά έξτρας. Από κάδο, τα 4,8 λίτρα είναι καλά πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#668820 Εγώ προτιμησα Kenwood, στην ΚΑ δίνεις παραπάνω λεφτά για τον -ομολογουμένως ομορφότερο- σχεδιασμό, κάτι που δεν με ενδιέφερε στην παρούσα φάση.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
drdino έγραψε:Εγώ προτιμησα Kenwood, στην ΚΑ δίνεις παραπάνω λεφτά για τον -ομολογουμένως ομορφότερο- σχεδιασμό, κάτι που δεν με ενδιέφερε στην παρούσα φάση.

Για να πω την αλήθεια, της ΚΑ μου αρέσουν κ εμένα πιο πολύ. Και επειδή μάλλον θα είναι τον περισσότερο καιρό πάνω στον πάγκο (βλέπω πως ζυγίζουν περί τα 10+ κιλά, κάτι που τα καθιστά δύσκολα στο σήκωμα για να μπουν σε ντουλάπι), τείνω προς ΚΑ. Επίσης μάλλον δε θα ξανααγοράσω τέτοια συσκευή, οπότε καλό θα ήταν να με ικανοποιεί όσο τον δυνατόν περισσότερο. Η :inlove: σκέφτεται την πιο vfm λύση. Αλλά επειδή φοβάμαι πως ίιιισως κάποια στιγμή τεθεί το θέμα του design, σκέφτομαι εξαρχής να δράσω :)

Έχω βρει μια καλή προσφορά με 2ο κάδο και τα εξαρτήματα για ζύμες στα 457€. Καλή τιμή μου φαίνεται.
https://www.saturn.de/de/product/_kitch ... 48916.html
Άβαταρ μέλους
By trident1971
sknipper έγραψε:Δεν λέω ότι δεν θα κάνει τη δουλειά του και έχει σφουγγάρισμα αλλά δεν είναι έξυπνο, ξεκινάει και πάει στα τυφλά και μπορεί να καλύψει μέχρι 90τμ. Αυτοί που ζείτε με τέτοιες θα κρίνετε και θα μας συμβουλεύσετε κατά πόσον η εξυπνάδα (κάμερες, χαρτογράφηση κλπ) χρειάζεται και κάνει κάποια διαφορά (εκτός του ότι μπορείς να καθορίσεις ζώνες καθαριότητας ή αποφυγής).

Ειδα κοντρολ απο κινητο και νομισα οτι μιλαμε για εξυπνη... μαλλον εγω ημουν ο χαζος. :yahoo:

Τεσπα, μολις ερθει οψομεθα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:Ποιο μίξερ με κάδο να προτιμήσω? KitchenΑid ή Kenwood θυμάμαι πως είναι καλά.
Βλέπω ότι το πρώτο έχει 300 Watt και από τη δεύτερη εταιρία δίνει 1500 Watt. Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά?
Από έξτρα πέρα από εργαλεία για ζύμωμα, τί χρησιμοποιείται συχνά?

Προορίζεται κυρίως για ζύμες, απλώς βλέπω ότι υπάρχουν πολλά έξτρας. Από κάδο, τα 4,8 λίτρα είναι καλά πιστεύω.
Όταν το είχα ψάξει ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε απλά μίξερ με κάδο και όχι πολυμηχάνημα. Οι μάρκες όντως αυτές είναι οι πιο εμπορικές καλές αλλά οι τιμές ποικίλλουν, πολύ. Και είχα βρει ότι (όπως και στα στερεοφωνικά) σε κάποιες περιπώσεις τα watt μοιάζει να υστερούν αλλά στην πράξη η δουλειά γίνεται θαύμα.
Τελικά 18 Απριλίου το 2018 πήραμε Kenwood Patissier σειράς MX310 (έχει χρώματα) με μόνο 400W και 4,5λτ κάδο (λένε 4 αλλά ο μεταλλικός κάδος έχει σκαλισμένο επάνω του 4,5, που δεν είναι μεγάλος, είναι μέτριος). Ήταν στο αμαζον σε προσφορά για 120 λίρες, πιθανόν και τελειωμένο μοντέλο αλλά είχε καλά σχόλια, είναι ολόκληρη μεταλλική, βαρειά 7,9kg, με σχέδιο τελείως ρετρό, αλλά soft start και ηλεκτρονικό έλεγχο ταχύτητας και έχει ανταποκριθεί πλήρως και ικανοποιητικότητα στις συχνότατες ανάγκες μας. Και το μέγεθος του κάδου προέκυψε υπερεπαρκές.
Περίεργο το ότι έχει το μοχλό ταχυτήτων αριστερά ενώ όλες τον έχουν δεξιά αλλά τελικά βολεύει την αριστερόχειρη γυναίκα μου.
Δεν πωλείται πια αλλά να το λινκ της.
https://www.kenwoodworld.com/en-my/all- ... 0wmx311001
https://www.amazon.co.uk/dp/B00QL0KZSU? ... 591_dpLink
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#669161 H Kenwood ήταν δύναμη στα μίξερ ανέκαθεν, η kitchen aid ειναι Hype και ποιοτικά δεν την φτάνει.
Βέβαια, για την χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι, μάλλον ειναι αδιάφορο αυτο, οποτε και οι άλλοι παράγοντες (αισθητική, τιμή) δεν ειναι παράλογο να παίξουν ρόλο.

Προσωπικά καθαρά λογω παιδικών αναμνήσεων, Kenwood ασυζητητί :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#670753 Μετά τα smart συστηματα, που τα λύσαμε (ελπίζω :P ), σιγά σιγά στρεφόμαστε και στις συσκευες. Νωρίς είναι ακόμα, θα πει κανεις και θα έχει και δίκιο, όμως αποφάσεις που θα πάρουμε τώρα ίσως μας επηρεάσουν μετά, οπότε ταπεινά ζητώ τα φορουμικά φώτα.

Τελευταία φορα που αγοράστηκαν συσκευές ήταν 10 χρόνια πριν, οπότε δεν εχουμε πολύ καλή ιδέα της τωρινής αγοράς, ούτε των διαθέσιμων επιλογών. Γενικά θέλουμε καλά πράγματα, χωρίς όμως να κάνουμε υπερβολές στο μπάτζετ. Θα έλεγα δηλαδή ότι θέλουμε καλό vfm - και εντελώς σχηματικά θα έλεγα ότι ψάχνουμε συσκευές του... 8. Ούτε του 5, κακές ποιοτικά, ούτε του 10 που θα τις χρυσοπληρώσουμε.

Ξεκινάω:

Πλυντήριο ρούχων. Εδώ είναι ενα ενδιαφέρον ζητημα. Επειδη θα αγοραστει στεγνωτήριο, έχει νοημα να κρατήσουμε το τίμιο πλυντηριακι μας 10ετίας και να του βάλουμε πάνω χωριστό στεγνωτήριο, ή να το πάμε στο χωριό και να πάρουμε καινούριο πλυντηριο/στεγνωτηριο για να γλιτώσουμε και χώρο; Πλεονεκτεί κάπου η ύπαρξη δυο συσκευών έναντι της αγοράς συνδυασμένου;

Πλυντήριο πιάτων: Οπωσδήποτε 60άρι εντιχοιζόμενο (βάζουμε 2 τη μέρα με το 45άρι και δεν την παλεύουμε :P). Μας έχει βολέψει πολύ πάντως στο τωρινο (candy) η υπαρξη στανταρ προγράμματος 1 ώρας - τουλάχιστον τα 2 πλυντηρια δηλαδη τελειώνουν γρήγορα!

Εστίες: Χωριστές απο το φούρνο, θα θέλαμε επαγωγικές, και ει δυνατόν με περιστροφικους διακόπτες. Μια φορά είχα μαγειρέψει στο σπίτι των κουμπαρων μας και μου φάνηκε δυσχρηστος ο χειρισμός. Ίσως φταίει και η συνήθεια, και η ίδια η κουμπάρα μας βέβαια είπε ότι ναι μεν συνηθίζεται, αλλά είναι σαφώς καλύτερα με τον περιστροφικό.

Απορροφητήρας: Δεν εχουμε αγοράσει ποτέ ως τώρα απορροφητηρα, και δεν έχουμε ΙΔΕΑ :P

Φουρνος: Θα τοποθετηθει σε ψηλή στήλη - και επειδη ποτέ δεν είχαμε τέτοιον δεν έχουμε ιδέα αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να προσέξουμε.

Ψυγείο: Επειδη το υπάρχον ψυγείο μας θα πάει στην αποθήκη ως 2ο ψυγείο, δεν εχουμε καμια πρεμούρα για τεράστια χωρητικότητα. Πρακτικότητα κυριως μας νοιαζει, και, απο εμένα είναι προαπαιτουμενο να εχει καποια μ@λ@κι@ να βγάζει παγάκια για να ευχαριστιέμαι τον φρέντο μου(είτε οπως εχω δει σε καποια που βαζεις το ποτήρι και πεφτει παγάκι, είτε οπως καποια lg που εχουν ενσωματωμενη κατασκευη εντός κατάψυξης). Εχουν σπάσει τα νευρα μου να γεμιζω παγοκύστες την κατάψυξη και εν τελει να χυνονται νερα και καθε μηνα να βγάζω 3 κιλά πάγο απο την κατάψυξη σα να πάω να πουλήσω ψάρια.

Ευχαριστώ!